X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:21

• Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum, Małgorzata i Lexie, myślę, że nie chcecie źle, ale niepotrzebnie Małgorzata wypaliła z tekstem o wydalaniu mózgu z łożyskiem ;-) Nikt nie potraktuje rad od osoby, która napada, poważnie. A chyba nie o to Małgorzacie chodziło, prawda Małgorzato?
    Moje dziecko. wcześniak z 36 tc, z wagą urodzeniową 3545g w tej chwili waży ok. 7700g. No duża dziewczyna, nie? I mi np. pediatra sama ostatnio mi doradziła, żeby wprowadzać coś treściwszego, np. kleik,żeby najadała się mniejszą ilością, ale bardziej treściwego jedzonka.
    Dzieciom, które mają problemy z wypróżnieniem, również zaleca się wprowadzenie jabłka i soczku z jabłek wcześniej niż po ukończonym 4 czy 6 miesiącu (w zależności od schematu-starego lub nowego).
    Mam 4 dzieci i każde z nich było duże. Każdemu wprowadzałam jw wcześniej ze względu na to, że byli duzi. Dwoje prowadziła inna pani doktor i dwójkę inna. Obie powiedziały to samo jeśli chodzi o wprowadzanie nowych pokarmów.
    Wszystko było celowe, nie było moim widzimisie.

Rozumiem, że Małgorzata, Lexie i Maximmum dysponują wiedzą i chcą się nią dzielić, ale dziewczyny...po co agresja? Ładnie i grzecznie a dobre rady zawsze mile widziane ;-)

Kava, nutella_, lilianna, m@rzenie, iNso87, Lexie, genoweffa2, Ola_45 lubią tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna szkoda wydawać się w dyskusje ;-) poczytałam sobie trochę na październikowych szczęściach i mam zdanie wyrobione :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 10:43

Pchełka500, Mi$ia26 :), MeGi1986, lilianna, justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja pójdę na całość i zamiast dać ziemniaczka dam od razu placka ziemniaczanego :P

Wkoncu i tak robią z nas wyrosne matki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 11:13

Madzisek, Mama_Julka, Kava, lilianna, justyna14, m@rzenie, iNso87, genoweffa2, Ola_45 lubią tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi pediatra mówiła, na razie tylko przez telefon, ale w poniedziałek będę to dopytam o co chodzi dokładnie, że właśnie na przełomie 2-3 miesiąca coś się w tym układzie trawienno-wydalniczym rozwija i stąd mogą być te gazy brak kupki czy może właśnie powrót kolki. Trzeba przeczekać.
    To u nas z kolka sie sprawdzilo, bo jak byl spokoj tak wlasnie na poczatku 3 mca znowu byly krzyki na kolke :( na szczescie esputicon pomógł :)

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:12

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że zbyt długo nic się nie działo na belly

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella bo na naszym watku za dlugo nie moze byc nudno :D

iNso87, genoweffa2 lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wam musze pochwalić- bo nie mam komu innemu... :-P wreszcie umowilam sie na sobote do fryzjera, to bedzie czas tylko dla mnie... Pierwszy raz wyjde na tak dlugo z domu, mam tylko nadzieje ze moj M* sobie z Małą poradzi... :-)

A co do "koleżanek" ktore wbily na nasze forum grudniowek- to nie potrzeba nam tu intryg i wprowadzania niemilej, nerwowej atmosfery... Wiadomo ze kazdy sie moze wypowiedziec bo forum jest otwarte ale dobry zwyczaj nakazuje zachowanie kulturalne a nie naskakiwanie, bo to do niczego dobrego nie prowadzi...

justyna14, iNso87, MeGi1986, Azande, genoweffa2 lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    A ja sie wam musze pochwalić- bo nie mam komu innemu... :-P wreszcie umowilam sie na sobote do fryzjera, to bedzie czas tylko dla mnie... Pierwszy raz wyjde na tak dlugo z domu, mam tylko nadzieje ze moj M* sobie z Małą poradzi... :-)

A co do "koleżanek" ktore wbily na nasze forum grudniowek- to nie potrzeba nam tu intryg i wprowadzania niemilej, nerwowej atmosfery... Wiadomo ze kazdy sie moze wypowiedziec bo forum jest otwarte ale dobry zwyczaj nakazuje zachowanie kulturalne a nie naskakiwanie, bo to do niczego dobrego nie prowadzi...

lilianna, pewnie, że sobie M poradzi :-)
    Co robisz z włosami? ;-)

syy2gu1ridglli9f.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo trzeba jakos wygladac na te chrzciny :-)
    Aktualnie mam asymetrycznego boba jednolitego koloru... A mysle go troche zmienic i zrobic sobie asymetrycznego boba z ombre cos w tym stulu jak w tym linku (zdjecie 1/52) :-)

http://m.styl.fm/newsy/149676.najpiekniejsze-fryzury-bob-ponad-50-propozycji?pid=212940

Co o tym sadzicie? :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Aktualnie mam asymetrycznego boba jednolitego koloru... A mysle go troche zmienic i zrobic sobie asymetrycznego boba z ombre cos w tym stulu jak w tym linku (zdjecie 1/52) :-)

http://m.styl.fm/newsy/149676.najpiekniejsze-fryzury-bob-ponad-50-propozycji?pid=212940

super! kurde może i ja coś na tej mojej głowie w końcu zmienie? bo mam swój naturalny mysli blond na głowie :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde większość tych fryzów to jednak z ciemnych włosów tak ładnie wychodzi :/

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    dziewczyny chyba sławne jesteśmy :) tyle "gości" nas odwiedza :D Szkoda tylko że tyle w nich żmijowatego jadu!!! Nosz ku.wa mać za przeproszeniem, jak przeczytałam wczoraj o tym mózgu i łożysku to se myśle - chyba coś odpiszę, ale wiecie co? Mam w sobie za grosz kultury. I to mnie czyni lepszą. i Was też, drogie grudniówki :-) olejcie te cenne rady które są na miarę tego, jakby madzisek dała dziecku co najmniej całą blachę upieczonego biszkopta a justyna kilogram jabłek! Ja w ogóle omijam wpisy naszych "gości" i mam je gdzieś. Było miło z Wami, jest nadal miło i mam nadzieje że taka atmosfera zostanie :)

Suerte Kochana ja też czasami mam wrażenie że już nie będzie lepiej ale se wtedy myślę-chyba dziecko pięcioletnie nie będzie wiecznie płakało przez kolki i wymagało noszenia na rękach, prawda? Także kiedyś będzie lepiej ale wiem co czujesz, też nieraz w to wątpię :-) u mnie też ciężko, poszłam wczoraj do mamy na weekend, Adaś płakał a my na zmianę go tuliłyśmy i nosiłyśmy aż padł ale dopiero o 23. Potem pobudki o 1,3,5 i 8 :/ Adaś i Bartuś to forumowe rodzeństwo ;-) a jak Bartuś Tobie śpi w nocy?

Dzisiaj idę na dżamprezę :D do lokalu :D wróciłam do siebie do mieszkania, mama obiecała zająć się Adasiem przez cały dzień i wieczór (bidulka-nie wie na co się pisze ;-) ) a ja wróciłam do siebie do mieszkania, chcę posprzątać, poleżeć w wannie i potem iść na tą imprezę. Ale wiecie co? weszłam do pokoiku Adasia, patrze na te wszystkie zabawki, łóżeczko i już tęsknię :( Ale będę twarda i postaram się nie lecieć zaraz do mamy :-)

Hehe ale wyrodna ze mnie matka, zostawiłam dziecko na cały dzień i wieczór babce a tatuś z mamusią będą się bawić :-) tiaaa, już to widzę, chyba będe cały czas pod stołem oglądać zdjęcia Adasia i liczyć minuty do czasu jak pojedziemy go kąpać, bo mąż powiedział że kąpieli nie odpuści więc wyrwiemy się na chwilę z imprezy.

Ok, lece do wanny ba zaraz minie mi cały dzień a mieszkanie tak zapuszczone że kurz sam odpada bo taki ciężki :-P Zadzwonie jeszcze tylko do mamy że gdyby mały mocno płakał to niech mu da jakiegoś kabanosika i do zagryzki ogóreczka w occie, albo i dwa ;-)

iNso87, genoweffa2, Mama_Julka, MeGi1986 lubią tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Witam się i ja :)
    dziewczyny chyba sławne jesteśmy :) tyle "gości" nas odwiedza :D Szkoda tylko że tyle w nich żmijowatego jadu!!! Nosz ku.wa mać za przeproszeniem, jak przeczytałam wczoraj o tym mózgu i łożysku to se myśle - chyba coś odpiszę, ale wiecie co? Mam w sobie za grosz kultury. I to mnie czyni lepszą. i Was też, drogie grudniówki :-) olejcie te cenne rady które są na miarę tego, jakby madzisek dała dziecku co najmniej całą blachę upieczonego biszkopta a justyna kilogram jabłek! Ja w ogóle omijam wpisy naszych "gości" i mam je gdzieś. Było miło z Wami, jest nadal miło i mam nadzieje że taka atmosfera zostanie :)

Suerte Kochana ja też czasami mam wrażenie że już nie będzie lepiej ale se wtedy myślę-chyba dziecko pięcioletnie nie będzie wiecznie płakało przez kolki i wymagało noszenia na rękach, prawda? Także kiedyś będzie lepiej ale wiem co czujesz, też nieraz w to wątpię :-) u mnie też ciężko, poszłam wczoraj do mamy na weekend, Adaś płakał a my na zmianę go tuliłyśmy i nosiłyśmy aż padł ale dopiero o 23. Potem pobudki o 1,3,5 i 8 :/ Adaś i Bartuś to forumowe rodzeństwo ;-) a jak Bartuś Tobie śpi w nocy?

Dzisiaj idę na dżamprezę :D do lokalu :D wróciłam do siebie do mieszkania, mama obiecała zająć się Adasiem przez cały dzień i wieczór (bidulka-nie wie na co się pisze ;-) ) a ja wróciłam do siebie do mieszkania, chcę posprzątać, poleżeć w wannie i potem iść na tą imprezę. Ale wiecie co? weszłam do pokoiku Adasia, patrze na te wszystkie zabawki, łóżeczko i już tęsknię :( Ale będę twarda i postaram się nie lecieć zaraz do mamy :-)

Hehe ale wyrodna ze mnie matka, zostawiłam dziecko na cały dzień i wieczór babce a tatuś z mamusią będą się bawić :-) tiaaa, już to widzę, chyba będe cały czas pod stołem oglądać zdjęcia Adasia i liczyć minuty do czasu jak pojedziemy go kąpać, bo mąż powiedział że kąpieli nie odpuści więc wyrwiemy się na chwilę z imprezy.

Ok, lece do wanny ba zaraz minie mi cały dzień a mieszkanie tak zapuszczone że kurz sam odpada bo taki ciężki :-P Zadzwonie jeszcze tylko do mamy że gdyby mały mocno płakał to niech mu da jakiegoś kabanosika i do zagryzki ogóreczka w occie, albo i dwa ;-)
    to nie ja jestem od jabłek, ale jak mężowi powiedziałam co tu się dzieje, to kazał mi napisać, że Pola to całe jabłko i gruszkę dziś wrąbała hahah

edit: na płacz niech mu od razu schabowego dadzą :) przecież dziecko najedzone to szczęśliwe :) a na pewno głody skoro płacze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:59

alisss87, Kava, m@rzenie, iNso87, genoweffa2 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:

Wow! zajefajna fryzurka :-)
    Ja byłam ostatnio na pasemkach. Swoje mam ciemny blond, dodałam jeszcze pasemka i wygląda jakbym miała balejaż :-D polecam wizytę u fryzjera lub kosmetyczki, taki relaks często daje powera.

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to nie ja jestem od jabłek, ale jak mężowi powiedziałam co tu się dzieje, to kazał mi napisać, że Pola to całe jabłko i gruszkę dziś wrąbała hahah

edit: na płacz niech mu od razu schabowego dadzą :) przecież dziecko najedzone to szczęśliwe :) a na pewno głody skoro płacze

Ojjj no widzisz, pomyliło mi się z tymi jabłkami ale przecież Pola pewnie też polubi jabłuszka, a jakie bączki będą szły :-D dawaj matka, nie żałuj dziecku ;-) dziecko płacze=dziecko głodne. amen. ;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:21

• Kava Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:12

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że spokój chcą nam zakłócić ;)
    Można komuś coś doradzić, ale nie zmuszać do tego aby ktoś posłuchał bo"Ona" uważa się za mądrzejszą od innych? I zna moje dziecko lepiej niż ja???
    Takie osoby ignoruje :)

Moje dziecko śpi a ja zamiast ogarnąć po przyjeździe mieszkanko to mam takiego lenia ze szok :)
    Zła żona i matka ze mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:45

justyna14, genoweffa2 lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
‹‹ 2667 2668 2669 2670 2671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ