Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Maximmum, Małgorzata i Lexie, myślę, że nie chcecie źle, ale niepotrzebnie Małgorzata wypaliła z tekstem o wydalaniu mózgu z łożyskiem
Nikt nie potraktuje rad od osoby, która napada, poważnie. A chyba nie o to Małgorzacie chodziło, prawda Małgorzato?
Moje dziecko. wcześniak z 36 tc, z wagą urodzeniową 3545g w tej chwili waży ok. 7700g. No duża dziewczyna, nie? I mi np. pediatra sama ostatnio mi doradziła, żeby wprowadzać coś treściwszego, np. kleik,żeby najadała się mniejszą ilością, ale bardziej treściwego jedzonka.
Dzieciom, które mają problemy z wypróżnieniem, również zaleca się wprowadzenie jabłka i soczku z jabłek wcześniej niż po ukończonym 4 czy 6 miesiącu (w zależności od schematu-starego lub nowego).
Mam 4 dzieci i każde z nich było duże. Każdemu wprowadzałam jw wcześniej ze względu na to, że byli duzi. Dwoje prowadziła inna pani doktor i dwójkę inna. Obie powiedziały to samo jeśli chodzi o wprowadzanie nowych pokarmów.
Wszystko było celowe, nie było moim widzimisie.
Rozumiem, że Małgorzata, Lexie i Maximmum dysponują wiedzą i chcą się nią dzielić, ale dziewczyny...po co agresja? Ładnie i grzecznie a dobre rady zawsze mile widzianeKava, nutella_, lilianna, m@rzenie, iNso87, Lexie, genoweffa2, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
Justyna szkoda wydawać się w dyskusje
poczytałam sobie trochę na październikowych szczęściach i mam zdanie wyrobione
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 10:43
Pchełka500, Mi$ia26 :), MeGi1986, lilianna, justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Kurcze to ja pójdę na całość i zamiast dać ziemniaczka dam od razu placka ziemniaczanego
Wkoncu i tak robią z nas wyrosne matkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 11:13
Madzisek, Mama_Julka, Kava, lilianna, justyna14, m@rzenie, iNso87, genoweffa2, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:mi pediatra mówiła, na razie tylko przez telefon, ale w poniedziałek będę to dopytam o co chodzi dokładnie, że właśnie na przełomie 2-3 miesiąca coś się w tym układzie trawienno-wydalniczym rozwija i stąd mogą być te gazy brak kupki czy może właśnie powrót kolki. Trzeba przeczekać.
na szczescie esputicon pomógł
justyna14 lubi tę wiadomość
-
A ja sie wam musze pochwalić- bo nie mam komu innemu...
wreszcie umowilam sie na sobote do fryzjera, to bedzie czas tylko dla mnie... Pierwszy raz wyjde na tak dlugo z domu, mam tylko nadzieje ze moj M* sobie z Małą poradzi...
A co do "koleżanek" ktore wbily na nasze forum grudniowek- to nie potrzeba nam tu intryg i wprowadzania niemilej, nerwowej atmosfery... Wiadomo ze kazdy sie moze wypowiedziec bo forum jest otwarte ale dobry zwyczaj nakazuje zachowanie kulturalne a nie naskakiwanie, bo to do niczego dobrego nie prowadzi...justyna14, iNso87, MeGi1986, Azande, genoweffa2 lubią tę wiadomość
-
lilianna wrote:A ja sie wam musze pochwalić- bo nie mam komu innemu...
wreszcie umowilam sie na sobote do fryzjera, to bedzie czas tylko dla mnie... Pierwszy raz wyjde na tak dlugo z domu, mam tylko nadzieje ze moj M* sobie z Małą poradzi...
A co do "koleżanek" ktore wbily na nasze forum grudniowek- to nie potrzeba nam tu intryg i wprowadzania niemilej, nerwowej atmosfery... Wiadomo ze kazdy sie moze wypowiedziec bo forum jest otwarte ale dobry zwyczaj nakazuje zachowanie kulturalne a nie naskakiwanie, bo to do niczego dobrego nie prowadzi...
lilianna, pewnie, że sobie M poradzi
Co robisz z włosami? -
No bo trzeba jakos wygladac na te chrzciny
Aktualnie mam asymetrycznego boba jednolitego koloru... A mysle go troche zmienic i zrobic sobie asymetrycznego boba z ombre cos w tym stulu jak w tym linku (zdjecie 1/52)
http://m.styl.fm/newsy/149676.najpiekniejsze-fryzury-bob-ponad-50-propozycji?pid=212940
Co o tym sadzicie?iNso87 lubi tę wiadomość
-
lilianna wrote:No bo trzeba jakos wygladac na te chrzciny
Aktualnie mam asymetrycznego boba jednolitego koloru... A mysle go troche zmienic i zrobic sobie asymetrycznego boba z ombre cos w tym stulu jak w tym linku (zdjecie 1/52)
http://m.styl.fm/newsy/149676.najpiekniejsze-fryzury-bob-ponad-50-propozycji?pid=212940
Co o tym sadzicie?7w3d 💔 -
Witam się i ja
dziewczyny chyba sławne jesteśmytyle "gości" nas odwiedza
Szkoda tylko że tyle w nich żmijowatego jadu!!! Nosz ku.wa mać za przeproszeniem, jak przeczytałam wczoraj o tym mózgu i łożysku to se myśle - chyba coś odpiszę, ale wiecie co? Mam w sobie za grosz kultury. I to mnie czyni lepszą. i Was też, drogie grudniówki
olejcie te cenne rady które są na miarę tego, jakby madzisek dała dziecku co najmniej całą blachę upieczonego biszkopta a justyna kilogram jabłek! Ja w ogóle omijam wpisy naszych "gości" i mam je gdzieś. Było miło z Wami, jest nadal miło i mam nadzieje że taka atmosfera zostanie
Suerte Kochana ja też czasami mam wrażenie że już nie będzie lepiej ale se wtedy myślę-chyba dziecko pięcioletnie nie będzie wiecznie płakało przez kolki i wymagało noszenia na rękach, prawda? Także kiedyś będzie lepiej ale wiem co czujesz, też nieraz w to wątpięu mnie też ciężko, poszłam wczoraj do mamy na weekend, Adaś płakał a my na zmianę go tuliłyśmy i nosiłyśmy aż padł ale dopiero o 23. Potem pobudki o 1,3,5 i 8
Adaś i Bartuś to forumowe rodzeństwo
a jak Bartuś Tobie śpi w nocy?
Dzisiaj idę na dżamprezędo lokalu
wróciłam do siebie do mieszkania, mama obiecała zająć się Adasiem przez cały dzień i wieczór (bidulka-nie wie na co się pisze
) a ja wróciłam do siebie do mieszkania, chcę posprzątać, poleżeć w wannie i potem iść na tą imprezę. Ale wiecie co? weszłam do pokoiku Adasia, patrze na te wszystkie zabawki, łóżeczko i już tęsknię
Ale będę twarda i postaram się nie lecieć zaraz do mamy
Hehe ale wyrodna ze mnie matka, zostawiłam dziecko na cały dzień i wieczór babce a tatuś z mamusią będą się bawićtiaaa, już to widzę, chyba będe cały czas pod stołem oglądać zdjęcia Adasia i liczyć minuty do czasu jak pojedziemy go kąpać, bo mąż powiedział że kąpieli nie odpuści więc wyrwiemy się na chwilę z imprezy.
Ok, lece do wanny ba zaraz minie mi cały dzień a mieszkanie tak zapuszczone że kurz sam odpada bo taki ciężkiZadzwonie jeszcze tylko do mamy że gdyby mały mocno płakał to niech mu da jakiegoś kabanosika i do zagryzki ogóreczka w occie, albo i dwa
iNso87, genoweffa2, Mama_Julka, MeGi1986 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Witam się i ja
dziewczyny chyba sławne jesteśmytyle "gości" nas odwiedza
Szkoda tylko że tyle w nich żmijowatego jadu!!! Nosz ku.wa mać za przeproszeniem, jak przeczytałam wczoraj o tym mózgu i łożysku to se myśle - chyba coś odpiszę, ale wiecie co? Mam w sobie za grosz kultury. I to mnie czyni lepszą. i Was też, drogie grudniówki
olejcie te cenne rady które są na miarę tego, jakby madzisek dała dziecku co najmniej całą blachę upieczonego biszkopta a justyna kilogram jabłek! Ja w ogóle omijam wpisy naszych "gości" i mam je gdzieś. Było miło z Wami, jest nadal miło i mam nadzieje że taka atmosfera zostanie
Suerte Kochana ja też czasami mam wrażenie że już nie będzie lepiej ale se wtedy myślę-chyba dziecko pięcioletnie nie będzie wiecznie płakało przez kolki i wymagało noszenia na rękach, prawda? Także kiedyś będzie lepiej ale wiem co czujesz, też nieraz w to wątpięu mnie też ciężko, poszłam wczoraj do mamy na weekend, Adaś płakał a my na zmianę go tuliłyśmy i nosiłyśmy aż padł ale dopiero o 23. Potem pobudki o 1,3,5 i 8
Adaś i Bartuś to forumowe rodzeństwo
a jak Bartuś Tobie śpi w nocy?
Dzisiaj idę na dżamprezędo lokalu
wróciłam do siebie do mieszkania, mama obiecała zająć się Adasiem przez cały dzień i wieczór (bidulka-nie wie na co się pisze
) a ja wróciłam do siebie do mieszkania, chcę posprzątać, poleżeć w wannie i potem iść na tą imprezę. Ale wiecie co? weszłam do pokoiku Adasia, patrze na te wszystkie zabawki, łóżeczko i już tęsknię
Ale będę twarda i postaram się nie lecieć zaraz do mamy
Hehe ale wyrodna ze mnie matka, zostawiłam dziecko na cały dzień i wieczór babce a tatuś z mamusią będą się bawićtiaaa, już to widzę, chyba będe cały czas pod stołem oglądać zdjęcia Adasia i liczyć minuty do czasu jak pojedziemy go kąpać, bo mąż powiedział że kąpieli nie odpuści więc wyrwiemy się na chwilę z imprezy.
Ok, lece do wanny ba zaraz minie mi cały dzień a mieszkanie tak zapuszczone że kurz sam odpada bo taki ciężkiZadzwonie jeszcze tylko do mamy że gdyby mały mocno płakał to niech mu da jakiegoś kabanosika i do zagryzki ogóreczka w occie, albo i dwa
edit: na płacz niech mu od razu schabowego dadząprzecież dziecko najedzone to szczęśliwe
a na pewno głody skoro płacze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:59
alisss87, Kava, m@rzenie, iNso87, genoweffa2 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
lilianna wrote:No bo trzeba jakos wygladac na te chrzciny
Co o tym sadzicie?
Wow! zajefajna fryzurka
Ja byłam ostatnio na pasemkach. Swoje mam ciemny blond, dodałam jeszcze pasemka i wygląda jakbym miała balejażpolecam wizytę u fryzjera lub kosmetyczki, taki relaks często daje powera.
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
justyna14 wrote:to nie ja jestem od jabłek, ale jak mężowi powiedziałam co tu się dzieje, to kazał mi napisać, że Pola to całe jabłko i gruszkę dziś wrąbała hahah
edit: na płacz niech mu od razu schabowego dadząprzecież dziecko najedzone to szczęśliwe
a na pewno głody skoro płacze
Ojjj no widzisz, pomyliło mi się z tymi jabłkami ale przecież Pola pewnie też polubi jabłuszka, a jakie bączki będą szłydawaj matka, nie żałuj dziecku
dziecko płacze=dziecko głodne. amen.
justyna14 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
nick nieaktualny
-
Widzę że spokój chcą nam zakłócić
Można komuś coś doradzić, ale nie zmuszać do tego aby ktoś posłuchał bo"Ona" uważa się za mądrzejszą od innych? I zna moje dziecko lepiej niż ja???
Takie osoby ignoruje
Moje dziecko śpi a ja zamiast ogarnąć po przyjeździe mieszkanko to mam takiego lenia ze szok
Zła żona i matka ze mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:45
justyna14, genoweffa2 lubią tę wiadomość