X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również ignoruję takie wpisy.
    U nas prawie od urodzenia biały nalot na języku. Smaruję jej aphtinem, a mimo to cały czas jest biały. Czy ktoś boryka z podobną sprawą?

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:21

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mówią żeby czekać do 3 miesiąca z kolkami maks 6 miesięcy w nielicznych przypadkach lepiej odliczać do 6 miesiąca niż do 5 roku życia ;)

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mi lekarka kazala esputicom podawac tak jak jest w ulotce 2 razy po 2 krople.
    U nas juz przestal dzialac i przechodzimy powoli na espumisan. To nasze drugie podejscie do zmiany kropelek i chyba tym razem sie uda :) poprzednio Wojtek narzekal po espumisanie a dzis nic :) a baczki jak ladnie schodza ;) i nawet kupa juz byla :D

Co do gosci na watku to tak samo jak wy, ignoruje ;)
    A pierwsze posilki zamierzam podawac po skonczonym 4 miesiacu, moze nawet troszeczke pozniej. Wojtus jeszcze czasem ulewa a jak dla mnie to sygnal, ze brzuszek nie jest do konca dojrzaly.

iNso87, Suerte lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie mieszam kropelek, moze sprobuje 1-2 dni zeby zobaczyc czy te pomoga???
    Nie wiem jak robily inne dziewczyny.
    Mam nadzieje, ze Bartusiowi sie poprawi :*

genoweffa2 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    O 2:20 go obudziłam bo usłyszałam kupię. Przewinęłam, dałam 120 ml mm i śpi dalej. Zobaczymy ile teraz pośpi ale już wiem że dłużej niż po kp. Tak to można żyć :D
    Ja odciągnąć teraz pokarm z jednej piersi bo do następnego karmienia by chyba mi bimbalka pękła.

A co do nowej "koleżanki" to popieram Cie Inso w pełni. Ignoruje ;)

Kava a skąd pomysł ze nie masz jedzenia w piersi?
    Uważaj z tym mm, laktacja potrafi szybko zniknąć jeśli zaczniesz opuszczać karmienia nocne - najbardziej pożywne.
    Mi laktator niekiedy ściąga 30ml i więcej nie ucisne a jak mała złapie ta pierś (w dotyka miekka) i np nagle się oderwie to mleko tryska!
    Miałam takich zwątpien ze mam mało pokarmu juz parę. Ale trafiłam na dobrą laktacyjna która przekonała mnie do tego ze pokarmu jest tyle ile przystawiam dziecko i ile ono pokarmu sobie zamówi.
    Nie ma czegoś takiego jak mało mleka (przynajmniej gdy karmi się piersia).
    Ale wmawiają nam inaczej od samego początku, mnie polozne gnebily w szpitalu ze dziecko zaglodze i ze śmieszna jestem z tym karmieniem. Przez łzy w oczach ale przystawialam i nakrecalam laktacje.
    Wczoraj miałam tragiczny dzień. W nocy z pt na sb trafiłam do szpitala i była wizja lyzeczkowania miałam taki krwotok, dzięki bogu mój dr dał mi tak silne leki które pomogły, ale kazał nie karmić z 6h, odciagnelam jeden pokarm w kubel a dalej karmiłam bo odnalazlam dobre encyk.lekow i okazało się ze można. Walczę o laktacje i polecam Ci to samo. W końcu dajemy dzieciom samo zdrowie. Wiesz, gdyby były wskazania by zakończyć karmienie, lub brak pokarmu bo nie można było karmić pierwsze dni, no czasami są sytuacje ze nie można i koniec - wtedy zupełnie rozumie MM.

Ale ja dałam małej jeden posiłek mm wczoraj bo nie miałam mrozonego tyle. Boże.....jak mi dziecko wymiotowalo. Jestem w kropce bo co gdy będę chciała skończyć kp, kolo 7 8m życia małej? Na razie nie chce myślec, cieszę się wspaniałym czasem tylko jej ze mną przy karmieniu piersia.

m@rzenie lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    U nas prawie od urodzenia biały nalot na języku. Smaruję jej aphtinem, a mimo to cały czas jest biały. Czy ktoś boryka z podobną sprawą?

A to nie czasem nalot od mleczka po prostu? Wszystkie dzieci mają białe języczki od mleka ;-)

syy2gu1ridglli9f.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Gabrydiowi wprowadzalam po 6 miesiacu jedzonko I tylko przez chwile bawilam sie w papki,bo pozniej stosowalam metode BLW I jadl co chcial I ile chcial I nie ma problemow z jedzeniem,znaczy nie wybrzydza wciaga wszystko ;) ale on sam zaczal odstawiac sie od cycka I plus u nas cyc nie pelnil roli uspokajacza tylko jadlodajni ;) Maksiowi mysle,ze odrazu bede dawac jedzenie w kawalkach,nie bede bawic sie w papki. Ja polubilam to bo moglam siasc z mezem I dzieckiem I normalnie zjesc obiad,a nie sama lub na szybko. Tez uwazam,ze kazda mama zrobi jak uwaza ,ze jest najlepiej dla jej dziecka. Nie wszystkie mamy takie samo zdanie I to normalne,ale ja nieproszona o rade staram ich na sile nie udzielac :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    NAPRAWDĘ JESTEŚCIE GŁUPIE! Tak maleńkie dzieci i już dajecie im biszkopty jabłka ziemniaki! Ja proponuje schabowy z kapusta do popicia colę i od razu na nocnik bo po co pampers niech małolat się uczy a co?! Matko strach pomysleć co wasze dzieci bedą robić w wieku 6ms biegać ? Pomyślcie lub doradźcie się kogoś odpowiedzialnego! NIE RÓBCIE NA SILE DOROSŁYCH Z TYCH KRUSZYNEK! Do 5-6 msc potrzebne im mleko tylko i wyłącznie!

Ja mojej małej pizzę daję, a od czasu do czasu kebaba. To wszystko sowicie popija piwem :P

alisss87, justyna14, iNso87, Moniusia89, MeGi1986, Mama_Julka, Pchełka500, nutella_, m@rzenie, Kava lubią tę wiadomość

201408061670.png
    201512124572.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Napisałam to ogólnie jak można 2 miesięcznemu dziecku dać biszkopta pełnego cukru spulchniaczy i innych gowien. Nie martw nic ja pilnuje swojego dziecka a przyszłam tu nie z forum bo tam już nie zaglądam a z Facebooka bo chyba jesteście już wszędzie Za te mądrości

Jak to cię razi, to nie czytaj!

iNso87 lubi tę wiadomość

201408061670.png
    201512124572.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Tak,tak ignorujcie nasze rady a potem płacz będzie,że dziecko ma jelita uszkodzone albo nie daj Boże zakrztusi się tym okruszkiem biszkopcika..
    Ale cóż,Wasze życie i Wasze dzieci,dużo zdrówka dla Nich!

No tak nasze dzieci i nic wam do tego. A sio!

iNso87, Pchełka500, pati_zuzia83, MeGi1986 lubią tę wiadomość

201408061670.png
    201512124572.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    to odliczamy do 5 lat! jeszcze tylko 4 lata, 9 miesięcy, tydzień i 1 dzień. ;)

Taaa, chybe se ustawie suwaczek z tej okazji :-D

Dobrze masz chociaż z tym jego snem. Adaś pomimo że kąpany i karmiony o 19 to między 19 a 23 najgorzej marudzi, widzę że jest zmęczony ale póki nie wybije 23 to nie zaśnie. No normalnie jak w zegarku! Ile ja bym dała żeby zasnął sobie słodko po tym kąpaniu. A tak to i ja się męczę, i on ledwo patrzy na oczy :-/ wieczorem to ja mam już taki kryzys że zazwyczaj kończę dzień płaczem Adasia i swoim...

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Dzieciom też czasem chce się pić jeśli nie wiesz..

Widzę że macie gdzieś nasze rady, tylko dzieci szkoda.. mam nadzieję że mimo tego co robicie i planujecie to nic im nie będzie..

A kimże jesteście, że winnyśmy Wam pokłony bić, za wasze cudowne rady?! Dajcie sobie spokój.

justyna14, iNso87, MeGi1986 lubią tę wiadomość

201408061670.png
    201512124572.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    nie doradzę, nie mieliśmy takiego problemu. A pleśniawki są? może dopytaj pediatry co z tym robić...

7w3d 💔
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło mi że wam się podoba ta fryzurka... Jak mi ładnie wyjdzie to pochwalę się zdjeciem :-)

A i wyskoczylam dzis do rossmanna- prawie dwie stowy zostawilam w kasie ale za to jaka radosc z zakupów... jak u malego dziecka :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:49

Moniusia89 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:22

• genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    alisss87 Moj usypia po 20, budzi sie jesc o 21, 1, 4-5 i 7 :/ i w miedzyczasie zrzedzi...

przyszedl mi esputicon, jak podajecie? i inne tez krople w miedzyczasie dajecie?

Ja podaję 2x1 kropli. Nie jestem do końca pewna czy to zasługa esputiconu, ale od wczoraj mała wali kupę, za kupą :) A wcześniej raz na 5-6 dni.

Pchełka500 lubi tę wiadomość

201408061670.png
    201512124572.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    właśnie podalam rano 2 krople, ale nie wiem czy inne też dawać do jedzenia?

Nie mieszaj kropli. Wypróbuj te przez kilka dni i będziesz wiedziała, czy działają.

201408061670.png
    201512124572.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kurde większość tych fryzów to jednak z ciemnych włosów tak ładnie wychodzi :/

Tak to bywa ze jak się ma blond to podobaja sie fryzurki z ciemnymi odcieniami, a jak sie ma brąz- tak jak ja- to marzą sie jasne odcienie ... :-)

Dlatego tez ja ten swoj braz chce chociaż przez to ombre rozjasnic :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 16:14

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 2668 2669 2670 2671 2672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ