X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:22

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    dzięki Dziewczyny.
    My tradycyjnie po wieczornym wrzasku. po jakim czasie działał u Was esputicon? jak dalam dzisiaj rano i wieczorem po 2 krople i kolka byla jak zawsze to juz znaczy, że u mnie jak wszystko inne gówno za przeproszeniem daje czy jest jeszcze szansa?

Suerte tego leku nie dawałam ale jakoś strasznie mąkę dawki!?

dfe01f0225.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana ja sama chce sobie Jeszcze zrobić tatuaż z imionami dzieci. Przed ciążą chciałam zrobić sobie na nadgarstku różowe piórko i imię córki pod spodem a teraz trzeba będzie chyba jeszcze na drugim nadgarstku zrobić niebieskie piórko i imię synka ;-) albo jedno piórko różowo niebieskie i imiona pod spodem :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:13

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Liliana ja sama chce sobie Jeszcze zrobić tatuaż z imionami dzieci. Przed ciążą chciałam zrobić sobie na nadgarstku różowe piórko i imię córki pod spodem a teraz trzeba będzie chyba jeszcze na drugim nadgarstku zrobić niebieskie piórko i imię synka ;-) albo jedno piórko różowo niebieskie i imiona pod spodem :-D

Ja też właśnie myślałam o tatuażu imienia na nadgarstku :-) fajny pomysł z tym kolorem piórka :-)
    W tym linku co podałam fajnie by to wyglądało... Chyba sie skusze jednak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 21:30

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam tatuaż jak jeszcze z moim mężem nie byłam bo potem to już on nie chciał abym robiła :P Ale może na tatuaż z imieniem synka się zgodzi :D

d69c20mmk9myteud.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Moja nie przybierala szalowo a i płakała przy piersi ale przy tzw skokach bo było jej mało i wciąż chciała i widać było to zamówienie na więcej mleka bo po takich akcjach miałam nawał.

Hmmm sama nie wiem. Do niedawna miałam takie samo zdanie jak ty, dlatego absolutnie nie neguje.
    Teraz mam podejście ze mleko być musi bo od kiedy świat istnieje jakoś matki karmily małe.

A teraz jak przybiera?
    Jaja waga :*?
    Po pierwszym skoku miałam nawał, a po drugim już nie. Od dwóch dni dokarmiam bo płakał z niedojedzenia i tarmosił sutki z nerwów. Dawałam sobie szansę na rozkręcenie, ale wyszło na to, że go tylko męczę. Częstsze przystawianie nic nie daje widać w moim przypadku. A karmienie trwa godzinę - dwie. Mam nadzieję, że będzie chciał jak najdłużej jeść mieszanie, ale to zależy tylko od niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 22:09

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    A tak pytam z ciekawości :-) ja nie mam jeszcze ale sie przymierzam zrobić jak skoncze karmić piersią... Mialam robic w tamtym roku ale tak sie zlozylo ze zaszlam w ciaze i trzeba bylo przelozyc w czasie tatuaż :-)
    Co uważacie na temat tatuażu z imieniem dziecka? Np. Takim-
    https://www.google.pl/search?q=tatua%C5%BC+z+imieniem+nikola&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi42-mR35jLAhXJQJoKHX-iCWwQ_AUIBygB&biw=360&bih=569&dpr=2#imgrc=9OujJ_MdxjZj5M%3A

Przed ciaza w planach mialam feniksa a teraz sie zastanawiam... :-)

Moja siostra ma z imionami synów, jej szwagier też z imionami i datami ur. obojga dzieci na wew. stronie przedramienia. Mi się to podoba.

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Nie ma czegoś takiego jak mało mleka (przynajmniej gdy karmi się piersia).

.

A niby czemu? Przecież produkcją pokarmu, jego wpływem z piersi itp kierują hormony. I tak jak moje hormony nie działają poprawnie i mam przez to niedoczynność tarczycy, to tak samo mogą źle funkcjonować te odpowiedzialne za laktację... takie jest moje zdanie :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    NAPRAWDĘ JESTEŚCIE GŁUPIE! Tak maleńkie dzieci i już dajecie im biszkopty jabłka ziemniaki! Ja proponuje schabowy z kapusta do popicia colę i od razu na nocnik bo po co pampers niech małolat się uczy a co?! Matko strach pomysleć co wasze dzieci bedą robić w wieku 6ms biegać ? Pomyślcie lub doradźcie się kogoś odpowiedzialnego! NIE RÓBCIE NA SILE DOROSŁYCH Z TYCH KRUSZYNEK! Do 5-6 msc potrzebne im mleko tylko i wyłącznie!

Przepraszam Malgorzatko ale nie obrazaj mnie...ja wprowadzam pokarmy po konsultacji pediatry, który zna Antka od 3 msc...dodatkowo mam swój rozsadek...Nie uwazam zeby pół łyzeczki gotowaego ziemniaczka lub marchewki zaszkodziło dziecku...no ale cóz...takie larum jakby byla to dawka która ma zabic...

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:23

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka500 wrote:
    A to nie czasem nalot od mleczka po prostu? Wszystkie dzieci mają białe języczki od mleka ;-)

To na pewno nie nalot.
    justyna14 wrote:
    nie doradzę, nie mieliśmy takiego problemu. A pleśniawki są? może dopytaj pediatry co z tym robić...

No właśnie pediatra kazała smarować Aphtiem. Pójdę do niej za jakiś czas to dopytam co dalej robić.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długo zastawiałam się czy to napisać, bo sama w to nie wierzę, no ale dobra. Najwyżej pomyślicie, że jestem psychiczna.

U nas się mówi, ze jak dziecko płacze całe dnie (a oczywiście jest nakarmione, przewinięte, przytulone) to mówi się, ze jest przelęknięte/przełamane/zauroczone (takie trzy nazwy słyszałam). I podobna są gdzieś n wsiach babcie, które potrafią, właściwie nie wiem co, no powiedzmy uleczyć. Przelewają jakoś nad główka dziecka wodę, cos tam mamroczą i to ma pomóc.
    A jak nie ma takiej babci, to może jakiś bioenergoterapeuta?

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam z nocnego karmienia. Mała spala od 21 i dla odmiany teraz nie chce zasnąć... Chyba szykuje sie u mnie bezsenna noc z Małą na rękach :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:13

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    długo zastawiałam się czy to napisać, bo sama w to nie wierzę, no ale dobra. Najwyżej pomyślicie, że jestem psychiczna.

U nas się mówi, ze jak dziecko płacze całe dnie (a oczywiście jest nakarmione, przewinięte, przytulone) to mówi się, ze jest przelęknięte/przełamane/zauroczone (takie trzy nazwy słyszałam). I podobna są gdzieś n wsiach babcie, które potrafią, właściwie nie wiem co, no powiedzmy uleczyć. Przelewają jakoś nad główka dziecka wodę, cos tam mamroczą i to ma pomóc.

Też to slyszałam ale mama mi mówiła że wystarczy coś tam do czegoś przyłożyć i będzie dobrze, Suerte Aliss sprobujcie może poszukać w internecie na pewno nie zaszkodzi bo to jakoś rękę do nóżki czy jakoś tak :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Teraz rzadko kiedy jedna pierś wypełnia się ładnie fo twardości. A jak to jest u Was? Po jakim czasie czujecie, że pierś jest pełna?
    po 3 h mam pelne piersi i jak mala sie zassie i przez przypadek pusci sutek, to lecą fontanny mleka. W nocy nie mamy przerw dluzszych niz 5h. Dzis moja corka pierwszy raz przespala 6h. Wybudzilam ja na jedzenie i nadal spi. Wazy 4700 g, od wyjsca ze szpitala przybrala rowne 2 kg. Pamietacie kiedy dziecko powinno podwoic mase urodzeniowa?

Malgorzatko - niemile, delikatnie mowiac, byly twoje posty. Zachowanie zupelnie nieadekwatne do sytuacji. Probuje zrozumiec, co chcialas przekazac, ale sposob, w jaki to zrobilas dyskredytuje cie jako rozmowce na jakikolwiek temat.

inso - czy masz mozliwosc edycji 1. strony?

Miłej niedzieli :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:

Tez o tym slyszalam u nas taz maly byl zauroczony raz i nas pomoglo polizanie oczu i spluniecie przez ramie 3 razy jeszcze mozna wosk nad glowa :) U nas tez mowi sie o zauroczeniu i przelamaniu ale to kuz musi sprawdzic osoba ktora sie zna

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Też to slyszałam ale mama mi mówiła że wystarczy coś tam do czegoś przyłożyć i będzie dobrze, Suerte Aliss sprobujcie może poszukać w internecie na pewno nie zaszkodzi bo to jakoś rękę do nóżki czy jakoś tak :)
    Pezyklada sie po skosie lewa reke do prawej nogi i na odwrot dziewczyny a noz wam pomoze to

‹‹ 2670 2671 2672 2673 2674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ