Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, chwilke tu nie zaglądałam. U nas ogólnie cały czas walka z AZS... Teraz przechodzimy testy alergiczne żeby zobaczyć co go uczula. Mały się strasznie drapie i budzi się w nocy co godzinę a nawet czasami co pół godziny... Taki stan trwa już miesiąc. Dodatkowo mamy jeszcze zakażenie gronkowcem na twarzy i stosujemy maści od dermatologa. Więc u nas narazie pod górę. Ja też jeszcze nie rozszerzam diety. KArmie piersią, a poza tym muszę zaczekać żeby mu sie ta rana na policzku wygoiła bo nie chce mu tam jeszcze paprać marchewką...
-
lips wrote:hej, chwilke tu nie zaglądałam. U nas ogólnie cały czas walka z AZS... Teraz przechodzimy testy alergiczne żeby zobaczyć co go uczula. Mały się strasznie drapie i budzi się w nocy co godzinę a nawet czasami co pół godziny... Taki stan trwa już miesiąc. Dodatkowo mamy jeszcze zakażenie gronkowcem na twarzy i stosujemy maści od dermatologa. Więc u nas narazie pod górę. Ja też jeszcze nie rozszerzam diety. KArmie piersią, a poza tym muszę zaczekać żeby mu sie ta rana na policzku wygoiła bo nie chce mu tam jeszcze paprać marchewką...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 22:29
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:a próbowaliście tą maść co Olek? skąd maly się gronkowcem zaraził? próbowałaś nabiał odstawić? conajmniej 2 tyg zanim efekty będą.no i skoro ma tak silne azs to proponowałam bym przejść na mm dla alergików, bo może dziecku szybciej przejdzie , po co go tak męczyć...
Nie próbowaliśmy tej maści. Lekarz zalecił inna też robioną w aptece, nie chciał tamtej przepisać. Nie wiem skąd ten gronkowiec. Podobno dzieci z azs są skłonne do nadkarzeń gronkowcem. Nabiał odstawiłam już około 2 miesiące temu. Próbowałam też eliminować inne pokarmy ale bez skutku. Na mm nie chce przechodzić (zresztą lekarze tego nie zalecaja) bo podobno dziecko kp nabiera przeciwciał przeciwko alergi i szybciej może sobie z nią poradzić. Teraz jesteśmy w tarkcie testów alergicznych. W poniedziałek będą alergeny pokarmowe więc mam nadziej że coś w końcu będziemy wiedzieć.paulinkas lubi tę wiadomość
-
Nadulka wrote:Hashija gdzieś coś jakiś czas temu obiło mi się, że testujesz niedługo tak?
Tak, w tym tygodniu bliżej weekendu. Kurcze niby nieplanowane, ale bedzie smutek i rozczarowanie jak nie wyjdzie :'( a specjalnie się starać raczej nie będziemy. Musze wyciac zmiany na szyjce a po tym mogę miec problem z donoszeniem.
KasiaG poplakalam się, tak mi przykro, taka kruszynka :'(
Inso ciekawie to wyglada. My na koniec kwietnia sie przeprowadzamy na wieksze z duzym balkonem i szukamy inspiracji jak fajnie go zagospodarowac. Jedynym utrudnieniem jest wysoki parter i obawa przed zlodziejami.