Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia2015 wrote:Macie juz zabkujace dzieci? Co stosujecie oprocz masazu dziasel? Moj maly drze sie kilka razy w dzien, nie chce drzemac, a w nocy budzi sie 10 razy i o 6 rano juz ie chce spac. Nie widac opuchnietych dziasel, ale pakuje palce do buzi i wodac ze cos go tam drażni.
U mnie jest to samo, ale sie nie drze- cały cas marudzi. Wczoraj robiłam USG jamy brzusznej i mała ma strasznie zagazowane jelita -może to jej dokucza. Bączki puszcza często, a jednak jelita nie dają rady.
-
Cześć dziewczyny
Pamiętacie jak pisałam o tym że Adaś taki nerwowy i niespokojny w nocy? Fruwał po ścianachproblemem był jednak nadal brzuszek. Za szybko odstawiłam debridat i gazy go męczyły
teraz znowu podajemy i wszystko wróciło do normy
Oczywiście jak jedno się unormowało to mój synek musiał wymyślić kolejny problem żeby matke denerwować. Teraz przechodzi bunt gondoli-drze się we wózku jak oparzony! od urodzenia jeździłam z nim na spacery aż mi dupsko marzło, potrafił leżeć grzecznie 4 godziny! a teraz? tylko go odłożę i płacze jak oszalały. Na początku nie reagowałam żeby do rąk nie przyzwyczaić ale wtedy płacze do takiego stopnia że język mu się jakoś dziwnie zapada i dusić się zaczynatakże ten... jak nie urok to sraczka
Mam nadzieję że to przejściowe. W przeciwnym razie w następnym tygodniu przerabiam wózek na pół-leżącą spacerówkę bo u Adasia głównym powodem płaczu jest to, że skubany chce świat podziwiać a we wózku się nie da
Kurcze mam też problem z zagęszczeniem mleka. Chciałabym dodać trochę kleiku kukurydzianego ale adaś przyzwyczajony jest tylko do smoczków Tommee Tippee a oni smoczki do kaszek produkują tylko dla 6+18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Kava wrote:Inso i inne dziewczyny mam pytanie dotyczące zagęszczania mm.
Nasze noce są ostatnio trochę gorsze. Mały nie da rady przespać dłuzej niz 3 h w jednym kawałku a spał nawet 6h. Myślę, ze samo mleczko mu może nie wystarcza.
Pomyślałam, ze spróbuję zagęścić kleikiem.
I tu proszę o rady. Ile tego kleiku tak by mleko nie było za gęste?
No i jaki smoczek do butelki? Musi być już taki do kaszek czy nie?Kava lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
ola_35 wrote:U mnie jest to samo, ale sie nie drze- cały cas marudzi. Wczoraj robiłam USG jamy brzusznej i mała ma strasznie zagazowane jelita -może to jej dokucza. Bączki puszcza często, a jednak jelita nie dają rady.
Mi w szpitalu powiedzieli podczas usg brzuszka że mały ma strasznie zagazowane jelitka i na oddziale wzięły go pielęgniarki do siebie na odgazowanie rurką. Adaś wrócił jak nowo-narodzonyale ja sama nigdy mu nie wkładałam tych rurek.
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Cześć dziewczyny
Pamiętacie jak pisałam o tym że Adaś taki nerwowy i niespokojny w nocy? Fruwał po ścianachproblemem był jednak nadal brzuszek. Za szybko odstawiłam debridat i gazy go męczyły
Oczywiście jak jedno się unormowało to mój synek musiał wymyślić kolejny problem żeby matke denerwować. Teraz przechodzi bunt gondoli-drze się we wózku jak oparzony! od urodzenia jeździłam z nim na spacery aż mi dupsko marzło, potrafił leżeć grzecznie 4 godziny! a teraz? tylko go odłożę i płacze jak oszalały. Na początku nie reagowałam żeby do rąk nie przyzwyczaić ale wtedy płacze do takiego stopnia że język mu się jakoś dziwnie zapada i dusić się zaczynatakże ten... jak nie urok to sraczka
Mam nadzieję że to przejściowe. W przeciwnym razie w następnym tygodniu przerabiam wózek na pół-leżącą spacerówkę bo u Adasia głównym powodem płaczu jest to, że skubany chce świat podziwiać a we wózku się nie da
Kurcze mam też problem z zagęszczeniem mleka. Chciałabym dodać trochę kleiku kukurydzianego ale adaś przyzwyczajony jest tylko do smoczków Tommee Tippee a oni smoczki do kaszek produkują tylko dla 6+alisss87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:ja smoczek mam trójprzepływowy i na 120 ml mleczka i wody daje na razie dwie łyżeczki kleiku i jest nadal rzadkie ale bardziej sycące. Z takimi dwoma łyżeczkami to spokojnie przez normalny smoczek pójdzie, tylko ja najpierw do ciepłej bardzo wody daje kleik żeby się dobrze rozpuścił i dopiero potem mieszam z mm.
ooo, to jak ja chcę dać na razie tylko jedną łyżeczkę kleiku to może też pójdzie przez zwykły smoczek?dzisiaj spróbuję.
justyna14 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:ooo, to jak ja chcę dać na razie tylko jedną łyżeczkę kleiku to może też pójdzie przez zwykły smoczek?
dzisiaj spróbuję.
u nas po tym zagęszczeniu kleikiem Pola jakoś mi dłużej w nocy nie śpi, co 3-3,5 godziny musi butle dostać i już. Lepiej spałą jak tylko kp, ale na kp marnie przybierała a teraz mała kluseczka jest
i tak źle i tak nie dobrze
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:moja Pola już pare razy w spacerówce była w pozycji najbardziej leżącej jak się da, ale zawsze coś więcej widać niż całkiem na płasko w gondoli. Jak ma to mu pomóc i Tobie to się nie wahaj i przejdz na spacerówkę już. A o zagęszzaniu kleikiem napisałam wyżej, spróbuj moim sposobem zrobić, i podać tym smoczkiem co mleczko, może nie będzie problemu. Warto próbować.
Dzięki! właśnie potrzebowałam takich słów. Jeszcze dzisiaj powiem mężowi żeby zrobił spacerówkę. Jak na razie to słyszę tylko słowa typu "chyba oszalałaś, chcesz dziecko 4-miesięczne do spacerówki włożyć? co z Ciebie za wyrodna matka!"a przecież w spacerówce dziecko też leży, tyle że więcej widzi. A mój Adacho na prawdę tak się drze w gondoli że dzisiaj super pogoda za oknem a ja siedzę w domu bo mam dość tego ryku
justyna14 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Cześć dziewczyny
Kurcze mam też problem z zagęszczeniem mleka. Chciałabym dodać trochę kleiku kukurydzianego ale adaś przyzwyczajony jest tylko do smoczków Tommee Tippee a oni smoczki do kaszek produkują tylko dla 6+
ja swoją karmie też z większych smoczków. jeżeli nie dławi się to ja nie widzę problemu z dawaniem smoczka 6+ -
alisss87 wrote:Mi w szpitalu powiedzieli podczas usg brzuszka że mały ma strasznie zagazowane jelitka i na oddziale wzięły go pielęgniarki do siebie na odgazowanie rurką. Adaś wrócił jak nowo-narodzony
ale ja sama nigdy mu nie wkładałam tych rurek.
Ja tej rurki uzywam od urodzena, to jest rurka Windi, bez niej to w ogóle byłby horror i nie spala by. Tak się wydaje że rurka straszna , ale dziecku jak wkładasz to zamiast płakać to masz wrażenie że do Ciebie mówi " no nareszcie".alisss87 lubi tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Ja tej rurki uzywam od urodzena, to jest rurka Windi, bez niej to w ogóle byłby horror i nie spala by. Tak się wydaje że rurka straszna , ale dziecku jak wkładasz to zamiast płakać to masz wrażenie że do Ciebie mówi " no nareszcie".