Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lips wrote:Nie próbowaliśmy tej maści. Lekarz zalecił inna też robioną w aptece, nie chciał tamtej przepisać. Nie wiem skąd ten gronkowiec. Podobno dzieci z azs są skłonne do nadkarzeń gronkowcem. Nabiał odstawiłam już około 2 miesiące temu. Próbowałam też eliminować inne pokarmy ale bez skutku. Na mm nie chce przechodzić (zresztą lekarze tego nie zalecaja) bo podobno dziecko kp nabiera przeciwciał przeciwko alergi i szybciej może sobie z nią poradzić. Teraz jesteśmy w tarkcie testów alergicznych. W poniedziałek będą alergeny pokarmowe więc mam nadziej że coś w końcu będziemy wiedzieć.
najgorsza ta bezradność, jak dziecko cierpi a Ty w sumie nic na to poradzić nie możesz. A są też takie kropelki na zmniejszenie uczucia świądu, my stosowaliśmy u Olka, tylko był starszy, może coś dla takiego maluszka też jest, to chociaż by w nocy trochę pospał.
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:rany, ale Wam współczuję. A ta maść którą Wam przepisał to taka biała rzadka i szybko schnąca? bo taką też kiedyś mieliśmy i nic nie dało. Oby coś wyszło na tych testach bo się umęczycie i Ty i mały
najgorsza ta bezradność, jak dziecko cierpi a Ty w sumie nic na to poradzić nie możesz. A są też takie kropelki na zmniejszenie uczucia świądu, my stosowaliśmy u Olka, tylko był starszy, może coś dla takiego maluszka też jest, to chociaż by w nocy trochę pospał.
Mam nadzieje że powoli mu jakoś ulżymy. Ja tyle co zrobie przez cały dzień to tylko obiad ugotuje i wtedy związyje małego pieluchą tak żeby sie nie mógł drapać. A przez reszte czasu praktycznie go muszę trzymać za rękę bo mimo że ma niedrapki to i tak sie cały podrapie. Teraz duże nadzieje pokładam w tych testach alergicznych. Zresztą pożyjemy zobaczymyTrzeba mysleć pozytywnie. A Dawidka i tak podziwiam bo mimo że go to tak strasznie męczy to i tak się uśmiecha. A jeden uśmiech wynagradza całą tą naszą walke
A co to za kropelki na swędzenie? Pamietasz może nazwę ? -
KASIAG24 - bardzo współczuję... Przykre to życie jest czasami.
Lips - Tobie również współczuję, płakać mi się chciało jak czytałam przez co musisz przechodzić. Takie maleństwo nie zrozumie że nie można się drapać, ale wypróbuj fenistil - od wielu znajomych słyszałam że działał cuda, że rodzice mogli wreszcie dłużej pospać w nocy...
My z Adasiem idziemy dzisiaj na pobranie krwi. Jesteśmy po miesięcznej kuracji żelazem w związku z Adasia anemią, którą mu wykryto w szpitalu. Idziemy sprawdzić czy poziom hemoglobiny wzrósł na tyle, żeby odstawić żelazo... ojj będzie się działo w tym gabinecie zabiegowym
A tak w ogóle to miłego dnia życzęu nas jak na razie czyste niebo i słoneczko ale to się pewnie zmieni
Adaś piszczy w huśtawce (ma teraz etap piszczenia) a ja idę spić porządną kawkę
Kava lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Aliss czy znacz przyczynę niskiej hemoglobiny u Adasia?
Lips u mnie sytuacja podobnie, tydzień temu miała buźkę prawe wygojoną, teraz od 3 dni znowu wysypana, sama tez nie wiem co jeszcze. Ja daje Kindze co ok 8 godz Fenistil 3 kropelki i ważny jest także probiotyk. Napisz jak wyjdę testy u Ciebie i wizyta u alergologa może i ja skorzystam z tego co Ci powiedzieli.Mi bardzo dobry pediatra powiedział, że takim małym dzieciom testów nie robi się, gdyż skóra jest niedojrzała i wyniki nie wychodzą prawidłowo?
Mnie też to niestety denerwuje, dodatkowo ja walczę jeszcze ze wzdeciami.
Napisz dokładnie co jadłaś przez ostatnie 2 dni łącznie z lekami które podajesz, może źle eliminujesz alergeny? Kinga robi kupki poprzeplatane dużą ilością pęcherzyków gazów, pomimo dawanego Bobotiku.Dodatkowo mocz u mnie nie wychodzi idealnie, badanie USG pokazało zastój na nerce, a ponowne badanie USG u kogo innego jego nie potwierdziło. Mam jutro wizytę u urologa dziecięcego.
Mam pytanie, czy ktoś na forum szczepił Rotarixem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 13:53
-
Ja szczepilam
ola_35 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Hashija wrote:JA szczepiłam synka 6 lat temu
Rotarixem? Pamietasz w jaki wieku był? Czy zaobserwowałaś u niego jakieś działanie nieporządane po szczepieniu? I czy szczepionka była skuteczna?
Ja szczepiłam starszą Rotateq, ale teraz się zgapiłam na pierwszych szczepieniach i musiałam już Rotarixem, w tym tyg powinnam zaszczepić druga dawką. Po pierwszej dawce bardzo bolał ją brzuszek, przepedziło ją a później miała zaparcia ( nie wiem czy to po Rotarixie czy zbieg okoliczności i moja dieta), w zwiazku z tym że mamy trochę podniszczone jelita przez alergeny zastanawiam się nad podaniem drugiej dawki, żeby jej nie zaszkodzić, a z drugiej strony chciałabym żeby miała ochronę rotawirusową bo maleństwa wirusa przechodzą strasznie, a chcę ją dać do żłobka.
-
agat wrote:Ja szczepiłam, dwa tygodnie temu, dzień przed ukończeniem trzech miesięcy - pierwsza dawka. Żadnych działań niepożądanych nie zauważyłam. Tego samego dnia szczepiłam na pneumokoki.
dzieki Agat, pierwszą dawke tak samo miałam podaną jak Ty, dokładnie jak miała 3 mies, myślałam może że pierwsza dawka późno podana itd, ale widzę że u Ciebie tak samo
-
U nas nic sie nie dzialo. Filip mial juz dwie dawki i na tym koniec.
ola_35 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔