Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Suerte wrote:Justyna, w dzień Maly tak co 2 godziny ma drzemkę polgodzinna, a w nocy śpi od 22 do 6 bez pobudek...
Postaram sie umowic jak najszybciej do neurologa jakiegoś. A powiedzcie mi czy neurolog moze byc zwykly czy tez sa jakies podzialy na dzieciece i nie-dzieciece? Bo nie mam pojecia...może ktoś mądrzejszy się wypowie....
A na spacerach śpi? bo może za mało śpi, u nas z godzinę/1,5 nie śpi, potem 30 min-60 min snu i znów z godzinę/1,5 nie śpi i tak w kółko. a na spacerach zawsze zasypia i przesypia całe spacery czasem i 2 godziny. Może spróbuj jakoś zwiększyć mu jeszcze ilość snu w dzień, bo może jest trochę bardziej rozdrażniony jak jest już zmęczony i wtedy tak źle np reaguje na zabawki? zaobserwuj, czy po drzemce ładnie sie bawi a np przed drzemką już gorzej? bo może np to ze zmęczenia wynika? takie moje wymysły.....ale szukaj pomocy u specjalisty bo już długo macie problemy z maluszkiem i widać biedaczek sam sobie poradzić nie może....7w3d 💔 -
Dzięki Justyna, jutro spróbuję i zobacze czy jest poprawa
Suerte dobrze byloby znaleźć fajnego neurologa dziecięcego-pediatre.
Znalazlam strone fajnego lekarza- neurologa dziecięcego. Ponizej wkleję Ci link.
Spróbuj napisac do niej maila gdzie opiszesz cala historie, ze nie mieszkasz tutaj, ze masz utrudniony tam dostep do specjalistów itp. nawet zalaczyla bym w wiadomości filmik ktory nagralas. Jak faktycznie bedzie dobrym lekarzem z powolania i z doświadczeniem o jakim tam pisze to nie przejdzie obojętnie obok przypadku Bartusia i odpisze.
Spróbować napisac wartomoze napisala by cos sensownego, moze spotkala sie kiedys juz z takim przypadkiem... Jak by sie udalo z nia dogadać to nawet moglibyscie kiedys pozniej sie do niej na wizyte umowic i zjechac do PL gdyby byla w stanie Malemu pomoc
http://www.neurologdziecięcywilczek.pl/oNas.html -
Suerte nawet nie wiesz jak ci współczuję i nawet nie wyobrazam sobie jaka musisz byc zmeczona po takim dniu... Moje problemy ze spaniem Nikoli to przy twoich pikuś...
Wszystkie chetnie bysmy ci tu pomogly gdybysmy tylko potrafiły... Posz na forum zawsze kiedy tego potrzebujesz -
Zazdroszcze Wam tych drzemek. U nas jak Filip ma dobry dzien to z rana budzi sie o 5-5:30 bawi sie 1,5h max 2h. Idzie spac na godzinke, czasem dluzej i dopiero usypia jakos ok. 12 na chwile, jakies 20-30minut, pozniej usypia cos okolo 16-17 tez na krotko, max 20 minut. I to sa jego drzemki. Czasem jak jest bardzo zmeczony to zdarzy mu sie usnac przed kapiela ok 19. Na spacerach czasem spi czasem nie.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Ja jak zwykle post zbiorczy na ostatnio poruszane tematy'
iNso jesteś niemożliwa z tym wprowadzaniem nowych produktów i ich ilości. Ja na razie wprowadziłam marchewkę, ziemniaka, pietruszkę, dynię, masło, odrobinę ryżu i wczoraj pierwszy raz królika. Ja sama gotuję więc są różne proporcje składników i różne konsystencje mi wychodzą. Zje tak około 120ml w dwóch posiłkach.
W spacerówce jeździmy już dawno, rozkłada się na płasko i to jest fajne, ale pierwsza możliwość podniesienia oparcia jak dla mnie jest za wysoko i tyko na parę minut jej podnoszę i potem opuszczam znowu do płaskiego. No i od kąd nie zakłam jej dodatkowych ubrań to jest zadowolona w wózku bo może fikać nóżkami.
Ja na dwór zakłam body z długim rękawem, getry, skarpetki i trampki. Czapkę też zakładam, ale nie wiem po co bo zaraz jej się przekręca i spada. Jak leży w wózku to nie panikuję, tylko jak biorę na ręce to staram się okiełznać ta czapkę. Dodatkowo jak śpi to przykrywam kocem. Kupiłam różne kolory dzianin i poszyję opaski, takie z wiązaniem na górze.
Było coś jeszcze o przekręcaniu. To pierwsze próby mamy za sobą - z pleców na brzuch i z powrotem. Nieporadne, ale jednak. Ostatnio jest etap wkładania nóg do buzi i trzymana za ręce podnosi się do siadania.
Ja kp, tak jak agat, żeby nie musieć przygotowywać butelek. Jednak z kp musze się trochę nagimnastykować, bo ona jak nie śpi nie chce jeść w klasycznej pozycji do karmienia, czyli na rękach. W domu to ona leży ja albo obok albo nad nią się nachylam, albo siedzi w leżaczku a ja nad nią się nachylam. Problem zaczyna się jak nie jestem w domu, a często mnie ma. Na mieście trochę głupio nachylać się tak nad wózkiem, więc albo usypiam ją na siłę i delikatnie biorę na ręce do karmienia, albo tak sobie organizuję czas że karmię w samochodzie. Ja nie mam oporu karmić w miejscach publicznych.
Ostatnio chodzimy na basen i o dziwo w wodzie je normalnie na rękach i nie śpi.
Suerte nie wiem co ci doradzić. Nic więcej oprócz tego co pisały dziewczyny nie przychodzi mi do głowy.
Mnie tez dopadł ból gardła, teraz mi został tylko okropny suchy kaszel i to głównie w nocy. Chyba wyniosę się spać do innego pokoju żeby małej nie budzić.
Mama_Julka lubi tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
na jutro oboje zapisałam do pediatry,bo z Polą nic lepiej
marudna dziś mega
moja Pola od wczoraj jak ciągnę ją lekko do góry za rączki do siadania(nie siada oczywiście tylko do pozycji pół siadu podciągam) to trzyma sama już głowkę, a jeszcze niedawno głowka zostawała z tyłukolejny krok milowy za nami
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Tak,u nas musi być fura zabawek im nowsza tym lepsza której nie widziała jeszcze to szal ;d teraz juz na plecach leży i bawi sie..nogami,kopie w stol;)
Edit
No i nie zdążyłam napisać juz jest z powrotem na brzuchu,zamach wziela i sama się przekrecila:)iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Inso super!! Twoja Lena to debeściara, szybko i ładnie się rozwija
Justyna zdrówka życze!!
Kava znasz jeszcze jakies rehabilitantki u nas?? Wkurza mnie ta Marzena bo umawialam sie z nia pod koniec kwietnia ze w maju nas uwzgledni a tu sie okazuje ze od nast tyg nie ma dla nas miejscaa do Moniki chodzic nie chce. Spoko moze i jest super fizjoterapeutka ale podejscie do ludzi ma niekoniecznie wporzadku. I co znowu musze szukac kolejnej
iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Hej Mamusie
U nas też kiepsko za spaniem. Nawet bardzoAsia śpi w nocy po 10-20 min, a potem trzeba ją lulać na rękach. Tak już jest od dłuższego czasu i w sumie nie pamiętam już kiedy przespałam godzinę w jednym kawałku
A do tego mamy problem z jedzeniem bo Asia nie może jeść ziemniaków. Jak tylko dostanie słoiczek w którym jest ich nawet odrobina to wymiotuje aż wszystko z niej wyleci. A praktycznie w każdym takim obiadku gotowym są ziemniakiDziewczyny gdzie kupujecie warzywa na zupki? Myślicie, że te bio z lidla są ok?
-
m@rzenie wrote:Hej Mamusie
U nas też kiepsko za spaniem. Nawet bardzoAsia śpi w nocy po 10-20 min, a potem trzeba ją lulać na rękach. Tak już jest od dłuższego czasu i w sumie nie pamiętam już kiedy przespałam godzinę w jednym kawałku
A do tego mamy problem z jedzeniem bo Asia nie może jeść ziemniaków. Jak tylko dostanie słoiczek w którym jest ich nawet odrobina to wymiotuje aż wszystko z niej wyleci. A praktycznie w każdym takim obiadku gotowym są ziemniakiDziewczyny gdzie kupujecie warzywa na zupki? Myślicie, że te bio z lidla są ok?
7w3d 💔 -
Justyna no właśnie jestem. Bo sprawdzałam to już kilka razy. Jadła już marchewkę, dynię, brokuły, zielony groszek, trochę owoców i zawsze jest ok. A jak tylko dostanie coś z ziemniakami to chlusta z niej jak z fontanny. Sama też jestem zdziwiona ale to na pewno to