Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A mój synek jeszcze się nie przewraca ;/ z plecków tylko na boczki a z brzuszka tylko raz mu się zdarzyło i to raczej była siła grawitacji
-
Moja już prawie od miesiąca przewraca sie z plecków na brzuszek a odwrotnie nie. Nie można jej na chwile samej zostawić bo już na brzuchu leży
Wczoraj nie zakładałam ani czapki ani opaski. Kupiłam kapelusik przeciwsłoneczny i będę go zakładać. Ale do wózka nic (jeździmy jeszcze w gondoli) -
Jak wprowadzać kaszę mannę, czyli gluten? rozrobić troszkę takiej kaszki dla dzieci (mam bobovite smakową) czy dać tylko troszkę zwykłej kaszy manny?
czy zagotowywać taką kaszę z wodą lub mlekiem czy po prostu wsypac troszkę do obiadku?
czasem aż dziwie się, ze takie proste rzeczy jak podanie manny jest tak wielkim problemem i niewiadomącaławtrawie lubi tę wiadomość
-
lilianna wrote:Jak cos to dam jej Viburcol.
Stosowala moze któraś z was te czopki?18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
lilianna wrote:Jak cos to dam jej Viburcol.
Stosowala moze któraś z was te czopki?
Ja stosowałam jakieś 4 dni pod rząd i nie było rezultatów. Jakiś miesiac temu myśleliśmy, że to już ząbki, bo mały płakał w dzień i budził się co 1,5-2h w nocy, ale okazało się, że to chyba był skok bo przeszło i juz nie podawałam.
Ja nie wierze w leki homeopatyczne i wręcz pukałam się w czoło kupując je w aptece, no ale też mi je wszyscy polecali, więc chciałam spróbować, wszystko dla dziecka.
-
iNso87 wrote:Z tego co wiem to te kaszki smakowe nie posiadają chyba glutenu??
Ja podawalam kasze mannę do zupy od 4msc,teraz w zupce Lena je na zmianę,kasze mannę,platki ryzowe,makaronik drobny.
Jak robisz swoje zupki to plaska lyzeczke mala kaszy mannu najpierw rozbeltaj w malej ilosci zimnej wody a potem trzeba ja zagotowac w zupce,z pare dobrych min i mieszac
My po bioderkach:) wszystko ok bylysmy ostatni raz juz.
Dzięki, ja mam kaszke manne owocową z bobowity, ona jest od 6 mies. Gdzies w necie doczytałam, że taką kaszkę rozrabiac z wodą i w małej ilości podawać codziennie.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Czy któreś z dzieci pije już z kubeczka? Możecie jakiś polecić?
-
iNso87 wrote:Z tego co wiem to te kaszki smakowe nie posiadają chyba glutenu??
Ja podawalam kasze mannę do zupy od 4msc,teraz w zupce Lena je na zmianę,kasze mannę,platki ryzowe,makaronik drobny.
Jak robisz swoje zupki to plaska lyzeczke mala kaszy mannu najpierw rozbeltaj w malej ilosci zimnej wody a potem trzeba ja zagotowac w zupce,z pare dobrych min i mieszac
My po bioderkach:) wszystko ok bylysmy ostatni raz juz.np bobovity są wielozbożowe - tzn z glutenem, a te zwykłe mleczno ryżowe to nie.
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:lips i jak dzisiejsza noc?
Dopiero teraz mam czas odpisać. U nas to mleczko wprowadzamy bardzo stopniowo, wieczorem zjadł tylko 30 ml mm i reszte z piersi. No cóż...budził się co około godziny, w dodatku nie zasypiał od razu tylko trzeba go było lulać... Co do jedzenia w nocy to czasem pociagnie a czasem nie z tym ze u nas przy tym azs dochodzi świąd. Widzę że go to swędzi i dlatego sie wybudza. Już sie do tego przezwyczaiłam i nawet w dzień nie czuje zmęczenia. Podejrzewam ze mm wiele nie zmieni, bo dopóki bedzie miał zaostrzenie azs to po prostu go to bedzie wybudzać. No ale najwyzszy czas wprowadzać mm. Dziś 60 ml spróbuje mu podać. -
nick nieaktualny