Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
a właśnie, wykorzystujecie zaraz po macierzyńskim zaległy urlop i ten z 2017? Ja chciałam raczej wrocić zaraz po macierzyńskim, a urlop zostawić sobie na potem, bo pewnie się przyda w pierwszym roku.
-
Julia2015 wrote:a właśnie, wykorzystujecie zaraz po macierzyńskim zaległy urlop i ten z 2017? Ja chciałam raczej wrocić zaraz po macierzyńskim, a urlop zostawić sobie na potem, bo pewnie się przyda w pierwszym roku.
o 2017 nie myślę
7w3d 💔 -
U nas ząbek jak sie wyzynał to była taka właśnie biaława kreseczka na dziąśle. Bardzo mozliwe że idzie wam pierwszy ząbek
Dziewczyny czy żeby przygotować mm (w nocy) można podgrzać przegotowana wcześniej wodę w butelce w mikrofali ? Ewentualnie jak szybko przygotować mm w nocy ?
Dopiero zaczynam podawać mm więc kompletnie zielona jestemNadulka lubi tę wiadomość
-
Lips, czy Dawidek pije już z butelki?
-
lips wrote:U nas ząbek jak sie wyzynał to była taka właśnie biaława kreseczka na dziąśle. Bardzo mozliwe że idzie wam pierwszy ząbek
Dziewczyny czy żeby przygotować mm (w nocy) można podgrzać przegotowana wcześniej wodę w butelce w mikrofali ? Ewentualnie jak szybko przygotować mm w nocy ?
Dopiero zaczynam podawać mm więc kompletnie zielona jestem
Obecnie juz sie nie karmimy w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 21:12
-
Julia2015 wrote:Lips, czy Dawidek pije już z butelki?
Powoli chyba zaczyna się oswajać z butelką. Robie mu po 30 ml mm i podaje przed kp zeby sie oswajał. Czasem pociagnie a czasem nie. Ale to i tak sukces bo wcześnie tylko gryzł smoczek zamiast ciągnąć. Podaje tak mało bo narazie testuje mleko czy go nie będzie uczulać. Jak wszystko pójdzie dobrze to chcę mu na noc podawać tylko mm, a później mm z kaszką. Mam nadzieje że będzie lepiej spał bo teraz jak karmie piersią to się budzi 5-6 razy każdej nocy na jedzenie już od 2 miesięcy...
Julia2015 lubi tę wiadomość
-
lips wrote:Powoli chyba zaczyna się oswajać z butelką. Robie mu po 30 ml mm i podaje przed kp zeby sie oswajał. Czasem pociagnie a czasem nie. Ale to i tak sukces bo wcześnie tylko gryzł smoczek zamiast ciągnąć. Podaje tak mało bo narazie testuje mleko czy go nie będzie uczulać. Jak wszystko pójdzie dobrze to chcę mu na noc podawać tylko mm, a później mm z kaszką. Mam nadzieje że będzie lepiej spał bo teraz jak karmie piersią to się budzi 5-6 razy każdej nocy na jedzenie już od 2 miesięcy...
Moze i ja od jutra zaczne podawac butelke, bo mialam pare tygodni przerwy, moze zalapie. A podawalas od razu mm czy probowalas ze swoim mlekiem? -
lips wrote:Dziewczyny czy żeby przygotować mm (w nocy) można podgrzać przegotowana wcześniej wodę w butelce w mikrofali ? Ewentualnie jak szybko przygotować mm w nocy ?
Dopiero zaczynam podawać mm więc kompletnie zielona jestem
Szczerze? Ja podgrzewam wodę w mikrofali od drugiego miesiąca życia Adasia i nic mu nie jestwcześniej bawiłam się z podgrzewaczem ale często mnie oszukiwał więc się "pokłóciliśmy"
Ja raz dziennie szykuje sobie duży dzbanek przegotowanej wody. Na wieczór wlewam tą przegotowaną wodę do butelki (w moim przypadku 150 ml), w małym kubeczku obok zawsze stoi odmierzone i wsypane 5 łyżek mleka. W nocy tylko wpadam do kuchni, butelkę na sekundkę do mikrofali, potem szybko wsypuje mleko w proszku i już. Pod tym względem chwalę sobie karmienie mm. Adaś szybko wypija tą butlę i śpi dalej. I tak od dłuższego czasu-jedna pobudka w nocy, konkretne karmienie i śpimy dalej
Nadulka, justyna14 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Szczerze? Ja podgrzewam wodę w mikrofali od drugiego miesiąca życia Adasia i nic mu nie jest
wcześniej bawiłam się z podgrzewaczem ale często mnie oszukiwał więc się "pokłóciliśmy"
Ja raz dziennie szykuje sobie duży dzbanek przegotowanej wody. Na wieczór wlewam tą przegotowaną wodę do butelki (w moim przypadku 150 ml), w małym kubeczku obok zawsze stoi odmierzone i wsypane 5 łyżek mleka. W nocy tylko wpadam do kuchni, butelkę na sekundkę do mikrofali, potem szybko wsypuje mleko w proszku i już. Pod tym względem chwalę sobie karmienie mm. Adaś szybko wypija tą butlę i śpi dalej. I tak od dłuższego czasu-jedna pobudka w nocy, konkretne karmienie i śpimy dalejraz cieplejsze później chłodniejsze ale nadal ciepłe więc ok dla Poli
Pola obraca sięz brzuszka na plecy i od wczoraj z pleców na brzuszek a nawet się całkiem turla
alisss87, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ostatnio pisałam, że moja Lena sie nie obraca..a tu 2 dni temu zaczęła sie przekrecac z pleckow na brzuszek. W drugą stronę jeszcze nie umie ale myślę, że to już niedługo. Wczoraj na brzuszku podkulala nozki jak żabka i wypinala pupcie do góry..wasze dzieciaczki też tak robią?
Jeszcze mam takie pytanie..czy jak jest tak ciepli to zakladacie opaski na główkę zamiast czapki?Nadulka, justyna14, lilianna, iNso87, Mama_Julka lubią tę wiadomość