Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MeGi1986 wrote:Hehehe nie wiem kiedy to zleciało nawet!!
i co mój mały dzidziuś, który jeszcze w tamtym tygodniu był leniuszkiem tak teraz obraca się z brzuszka na plecki i na odwrót, nie chce zasypiać na rękach tylko sam w łóżeczku, no kurcze rośnie mi mężczyzna
Zdradzisz jak to się stało, że chce zasypiać sam?
My już nie wytrzymujemy.. -
Julia2015 wrote:Zdradzisz jak to się stało, że chce zasypiać sam?
My już nie wytrzymujemy..
Kava powiem Ci ze p. Marzena nastraszyla mnie tym wzmozonym napieciem itd a wychodzi na to ze spiety to on bylu niej. Teraz wiem ze po prostu potrzebny byl czas dla Franka i tyle.iNso87, Mama_Julka lubią tę wiadomość
-
łał inso ale piękny ten twój balkon
Zazdroszcze
Mój mluszek nie chce jednak pić z butelki więc szukam jakiegoś kubeczka. I sama nie wiem co kupić czy Doidy, niekapek, rurka czy 360 ? Jak myślicie jaki będzi najlepszy ? Chce go powoli uczyć pic wode.iNso87 lubi tę wiadomość
-
lips wrote:łał inso ale piękny ten twój balkon
Zazdroszcze
Mój mluszek nie chce jednak pić z butelki więc szukam jakiegoś kubeczka. I sama nie wiem co kupić czy Doidy, niekapek, rurka czy 360 ? Jak myślicie jaki będzi najlepszy ? Chce go powoli uczyć pic wode.
hej, szkoda, że nie załapał.
Ja czasem sobie myślę, że może i dobrze, teraz się zaleca wprowadzanie kubeczków jak najwcześniej, a pewnie przejście z butelki dla niektórych może być trudne. Choć wiadomo, że teraz to butelka byłaby nieporównywalnie wygodna.
Ja mam doidy i ucze małego, ale cały czas rozlewa dużo, słychać, że pije, ale drugie tyle się rozlewa.
Mam też tommee tippee taki z twardym ustnikiem 4+ kapek, samo leci jak się przechyli i bardzo ładnie już mi z tego pije. Na początku wiadomo mało co wypił, ale gdzieś po dwóch tygodniach codziennego próbowania ładnie załapał. Wczoraj wypił mi ponad 100ml soczku więc odbębniłam wielki sukces. Ja mam taki bez uszek, ale mały już mi wyrywa z rąk i sam chce trzymać więc zamówiłam ten z uszami, jest tani więc na prawde polecam.
Twardy ustnik jest dobry dla dzieci, które nie umieją ssać i nienawidzą silikonu w buzi -
Inso balkon rewelka
Ja mam taras ale wstawione tylko meble... Zadnych dodatków a to one robia super klimatchyba sie musze w koncu zmobilizowac i go jakos "urządzić"
My dzis jesteśmy po 3szczepieniu. Nikola waży 6800, mierzy 64cm. Teraz odsypia... mam nadzieje ze dobrze przejdzie tak jak do tej pory...Nadulka, iNso87 lubią tę wiadomość
-
hej , my po weselu i poprawinach
wszystko super , tylko Olek cały czas od wczoraj nam gorączkuje po 39 st C i czasem więcej, więc dziś u pediatry byliśmy i prawdopodobnie zapalenie dziąseł bo ma mega czerwone i spulchnione. dostał leki i zobaczymy, ale przykaz siedzenia w domu mamy
7w3d 💔 -
Ja też dzis mialam nie ciekawą noc pi tym szczepieniu. Nikola strasznie niespokojna byla i często sie budziła.
Mam pytanie, bo chce malej podac dzis ziemniaka i robie go na parze, ale jako tako sam to on suchy będzie... ? Czy mogę dodac odrobine masła zeby powstala papka? Czy to jeszcze za wcześnie na maslo? Jak wy przyrzadzalyscie puerwszego ziemniaka? -
U nas straszna noc, ale to już chyba 6 z rzędu. Mały budzi się ok 2 i zasypia ok 4. Nie budzi sie już z głodu, dziś w dodatku ululałam go szybko, dla pewności przetrzymałam 15 min, odłożyłam i się wybudził. Spróbowałam ponownie i to samo. Nagle miałam jakieś przeczucie, że może pielucha choć nie zmieniam mu już od miesięcy w nocy, patrze a tam jakaś stara kupa ;/ nie wiem jak to się stało i jak mogłam nie uslyszeć. Rozbudził się i płakał strasznie takim kocim krzykiem, w końcu usnął mi na siedząco.
Nie wiem co to może byc i jak zwalczyć te nocne pobudki. Mam nadzieję, że to ząbkowanie, choc u nas poza śliną i twardymi dziąsłami nic nie widać.