Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Suerte wrote:Co 3-4 godziny 150 ml.
Nie wiem jedni mówią, że od 4 miesiąca wprowadzać, inni od 6... Tutaj ciężko mi było zdobyć sloiczki z pojedynczymi warzywami, wiec zamowilam 70 roznych obiadów, deserów, zup i warzyw ale tylko te od 4 miesiaca i dzisiaj przyszły. Może się przemoge, ale my mieliśmy też niezłe przeboje brzuszkowe więc stąd też obawy... I nie wiem jak to robić. Np. 3 dni marchewka, 4 dnia coś nowego i tak przez nastepne 3 dni, ale od tego 4 dnia też jeszcze o innej porze dawać marchewkę czy tylko raz dziennie coś?
Ja się podpinam pod to pytanie. Też narazie wprowadzam pojedyńcze warzywa i też mnie to zastanawia czy tylko raz dziennie nowość czy mozna np popołudniu podać coś co już zna i nie uczula. -
Jak juz produkt jest sprawdzony to czemu nie ? Wazne zeby nie bylo kilku nowosci w ciagu dnia tylko jedna nowa potrawa
Kava lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Lips ja daje raz dziennie taki posiłek. Jak już dałam marchewkę to nie daje póżniej np. kalafiora
Suerte tak strasznie współczuję Ci Twojej sytuacji....ale wydaję mi się, że potrzebujesz pomocy psychologa bo piszesz już o takich sytuacjach i twoim samopoczuciu, że jest to niepokojące -
Lips, ja wprowadzałam pojedyncze warzywa do czasu aż złożyły się na jakąś zupkę. Potem znów coś nowego np brokuła tylko osobno żeby potem można było go z czymś połączyć. Generalnie na początek chodzi o to żeby dziecku przedstawić smaki i żeby przyzwyczajało się do tych smaków, raczej nie naje się tym od razu bo nie będzie chciał dużo jeść. Ja juz ponad miesiąc daje zupki i słoiczki i zwykle po 1h-2h daje mleko.
-
Suerte probuj rozszerzac
mysle ze warzywka mu nie zaszkodza a nawet moga pomoc (u nas tak bylo). Jesli karmi sie piersia to mozna i po 6 miesiacu rozszerzac diete, a przy mm nie ma co czekac na 6 miesiecy
jesli podajesz sama marchewke i nic malemu nie jest, to dodaj do tego np ziemniaczka i podaj za jednym razem (w sensie marchew i ziemniaczek zmieszane)
tak podawaj przez kilka dni, jesli nic sie nie bedzie dzialo to mozesz potem do tego dolozyc kolejny skladnik itd. No i owoce tez zacznij wprowadzac jak juz poprobuje warzyw
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej Dziewczyny, ja ostatnio zlatana,bo to kurs na prawko,przedszkole Gabrysia, no i dom i Maksio,a ze ostanio ladna pogoda byla to malo co w domu siedzielismy wiec tylko czytam co tam u Was
my jeszcze jestesmy na samym cycusiu,MAksio chodzi sac tak 19.30 i budzi sie o 4 na jedzonko,ale mysle,ze jakbym mu nie dala to by sie nauczyl,ze nie musi wstawac
ale jakos mi wygodniej dac mu cyca i po 1 min go odlozyc niz se przemoc i odmowic i przemeczyc sie kilka nocy z usypianiem bez jedzenia
-
iNso bo ja nalewam wody do wanny i ona na leży na pieluszce na płasko na plecach, wody ma do płowy boków. Głowa, uszy też leżą w wodzie i ona albo przechyla głowę na bok i chce się napić, albo chwyta ta pieluszkę i chce ssać. A ostatnio kładę ją w wodzie na brzuchu to bawi się, bawi, chlapie, macha rękoma i nogami i za chwilę bach usta, a czasami i nos do wody, i robi łyka albo wypluwa. To samo na basenie.
Pilnuję żeby tej wody nie piła no bo wiadomo, ale nie upilnuję w stu procentach. No i karmie tuż przed kąpielą, żeby na pewno jej się pic nie chciało, ale to nic nie daje.
Ona już ze dwa m-ce temu próbowała zrobić pierwsze łyki.
Czyli tylko moja jest fanką wody z wanny.Kava lubi tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
hej
Olek wstał zadowolony
to już sukces
Suerte a spróbuj sobie jeść tą marchew, zobaczysz wtedy co przeżywa Twój syneksorry ale te warzywka same są obrzydliwe, nawet te zupki niektóre to aż śmierdzą. Daj mu od razu zupkę warzywną są od 4 msc i na pewno mu nie zaszkodzi, a sama marchew jest ciężko strawna dla małego brzuszka, Olek np jej w ogóle nie tolerował, a też był z tych mega kolkowych.
Suerte a ty jakiś alkohol pijesz? bo ja na Twoim miejscu to wieczorem drinka na rozluźnienie bym wypiła i koniecznie idź do psychologa ze sobą bo sama sobie nie poradzisz. Ponad to pogadaj z mężem o opiekunce do dziecka np niech przychodzi co 2 dzień na 3-5 godzin. Koszt nie będzie ogromny a ty będziesz miała pomoc i czas dla siebie i na odpoczynek.
I przede wszystkim przestań się bać własnego dziecka, ma się dobrze, krzywdy mu nie zrobiłaś i nie zrobisz. Najgorsze za Wami, teraz już jest na pewno lepiej i tak o tym wszystkim myśl. Jesteś jego najukochaszą mamusią i musisz dla niego być zdrowa i szczęśliwa. Myśl trochę więcej o sobie bo jak Ty się wykończysz to kto zajmie się maluszkiem?7w3d 💔 -
Nadulka zarówno Olek jak i Pola mieli taką skórkę o której mówisz, u Olka potem nie minęło i mamy atopowe zapalenie skóry, za to u Poli raz jest raz nie ma suchej skórki i myślę, że serio z tego wyrośnie. Więc na dwoje babka wróżyła. Jeśli zrobi się zaognienie tej suchej skórki - zacznie robić się czerwona to wtedy bym się martwiła, a jak to tylko miejscami suchość to na razie obserwuj, smaruj emolientami.7w3d 💔
-
Inso - wlasnie mialam to samo napisac o podswiadomosci
A ksiazka rewelka
Tez uwazam ze czas najwyzszy zeby wprowadzila jedzonko, a marchew sama jest obrzydliwaDobre jest polaczenie z cukinia, wtedy jest delikatniejszy, slodki smak
Aaa, zapomnialam dodac ze moj nawet brokula jadl kilka razy i powiem Wam ze ja to mam po nim atrakcje a mojego brzdaca nic nie rusza i mu bardzo smakujeW ogole odkryl chyba metode BLW, czasem wypluwa na raczki jedzenie, oglada, umaze sobie buzie i reszte spowrotem zjada
Nie moge sie doczekac az sam zacznie siedziec bo poki co daje mu w lezaczku i co chwile musze go prac :b a na krzeselku by nie bylo problemu
justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Hej. Dziewczyny rozgladam sie za spacerowkami... polecacie jakis wozek, ktory juz moge mala wozic (dzwiga mi sie i chce widziec) a poslozy jeszcze w pozniejszych etapach? Nie chce kupowac wozka na 3 miesiace. Przewaznie trafiam na 3w1 czy cos takiego a po co mi gondola... polecicie cos?
-
Hashija wrote:Hej. Dziewczyny rozgladam sie za spacerowkami... polecacie jakis wozek, ktory juz moge mala wozic (dzwiga mi sie i chce widziec) a poslozy jeszcze w pozniejszych etapach? Nie chce kupowac wozka na 3 miesiace. Przewaznie trafiam na 3w1 czy cos takiego a po co mi gondola... polecicie cos?7w3d 💔