WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu urwalo mi post...Ale w skrocie chcialam Was zapytac jak znajdujecie i czy wogole znajdujecie czas i sily na dbanie o siebie. Makeup, wlosy, paznokcie itd. Ja sobie poprostu czasem odpuazczam dlatego jestem ciekawa jak u was...

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makijaz jak najbardziej, wlosy tez ale i tak ciagle chodze w zwiazanych wiec nie musze robic jakis fryzur,paznokcie czasem uda mi sie pomalowac u stop, u rak nie ma opcji bo ciagle cos musze robic wiec zanim by mi wyschly to wiesz co by bylo :D Ale czasem jak mam godzinke dla soebie bo moj zajmuje sie Filipem to duzo moge dla siebie zrobic, staram sie wszystko szybko, sprawnie zorganizowac :D np lezac w wannie od razu zajmuje sie paznokciami pod koniec oczywiscie :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • Paulina2711 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dbania o siebie, to ja do fryzjera często nie chodze, bo zawsze wychodzę niezadowolona ;) więc tylko wtedy, kiedy jest to konieczne... makijaż kiedyś codziennie, nawet do sklepu się malowałam, ale po porodzie moja cera zwariowala i nadal ja leczenie i jestem na antybiotyku, więc makijaż tylko w niedziele ew. jak wychodzimy gdzieś do ludzi:P paznokcie robię raz w miesiącu u kosmetyczki, więc mam z nimi spokój a te 2 godziny w miesiącu na wyjście gdzieś bez dziecka jestem w stanie sobie zorganizować;)

mhsvi09kmqevf2jo.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co u nas? ja zapalenie zatok, Olek wirusowe opryszczkowe zapalenie jamy ustnej, Pola katar :) jak żyć ja się pytam - środek lata

7w3d 💔
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Aha i wlasnie zwazylam Lene na wadze domowej - 8,9kg szalu nie ma;) a je sporo ale z drugiej strony Ona ciagle w ruchu:d to trzyma linie...nie jak matka;pp ;d hehee
    U nas na ostatnim wazeniu znowu lekarka kiwala glowa ze malo...Morfologia super, analiza moczu super, usg brzuszka super... Mama na mnie krzyczy ze na sile szukam w dziecku choroby a oo poprostu jest szczuplutki... Z reszta ja tez cale dorosle zycie 49 kilo wazylam teraz po ciazy staram sie utrzymac 52.. Wydaje mi sie ze Maksio je dobrze,tylko mleka nie chce mi ostatnio wcinac ale przemycam w kaszce, np dzis: 7 - 150 ml kaszki na mm, 10 - 140 gram mojej zupki, 13 - sloiczek deserku, 17 - 100 ml kaszki na mm z bananem i teraz przed spaniem tylko 100 mleka z kleikiem. Poza tym zje troszke brzoswinki badz banana, flipsa plus go co skubnie od nas z talerza

• agat Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:25

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam robienie inhalacji z soli fizjologicznej. Specjalnie kupilam inhalator, dalam 200zl, a maly nawet siedzi 10min i oddycha. Szwagiergi chlopaki czesto chorowali, jeden jest astmatykiem i mowi ze katar przechodzi po 2 dniach po inhalacjach. Zdecydowalm ze warto zainwestowac, jak sie ma dziecko to co chwila cos sie przypaleta. Zwlaszcza jak pojda do przedszkola

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:25

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie ze dajecie dzieciom twarozek a nie powinno sie go dawac w qqmc? Pytam bo chcialabym swojemu tez dac

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U nas dzis piekna pogoda, wiec jedziemy sobie nad wode :D

POwiedzcie czy Wasze dzieci probuja juz w jakis sposob okazaywac Wam uczucia? Igorek odkad zaczelismy cwiczenia zrobil sie straszny Pan Niedotykalski... Buziaczki po nozkach i brzuszku bardzo chetnie, ale o jakims przytulasku nie bylo mowy...az tu nagle prae dni temu lezymy sobie na lozku, Igorek zajety swoimi sprawami:Pczyt. zabawkami, i nagle odwraca sie do mnie, kladzie raczke na piersi, przytula glowke i patrzy mi prosto w oczy z takim blogim usmieszkiem i miloscia w oczach... No serce mi sie rozplynelo, na taki moment czekalam od jego narodzin... Myslalam, ze moze cos tam sobie wmawiam i bylo to przypadkowe a nie, ze on chce w taki spaosob przekazac nam, ze nas kocha, ale to sie powtarza, zarowno do mnie jak i do narzeczonego :) Najlepsze, ze on to robi zupelnie niespodziewanie bawi sie, bawi nagle sie odwraca, przytuli, popatrzy w oczy trwa to jakies 30 sek i wraca znowu do zabawy... Cudowne uczucie :)

Kava, natalka0887 lubią tę wiadomość

mhsvi09kmqevf2jo.png

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso i jak probowalas juz ten cynamon? U nas zadnych dolegliwosci nie bylo, fakt, ze doslaownie tylko odrobina, ale bardzo mu smakowalo... Dzis wlasnie wciagnal twarozku odrobine z cynamoenm i rodzynkami :) Pare lyczeczek tylko, bo pierwszy raz, to nie chcialm mu za duzo dawac, ale chyba mu posmakowalo ;)

mhsvi09kmqevf2jo.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wrote:
    Justyna, co stosujesz na katar? Mnie od wtorku bolało gardło i przeszło na nos, przeżyje, bo wyjątkowo lekki katar, ale Mała tez się załapala, a jutro wyjeżdżamy :/
    inhalacje :) plus oczyszczanie noska plus nasivin ten najlżejszy :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja polecam robienie inhalacji z soli fizjologicznej. Specjalnie kupilam inhalator, dalam 200zl, a maly nawet siedzi 10min i oddycha. Szwagiergi chlopaki czesto chorowali, jeden jest astmatykiem i mowi ze katar przechodzi po 2 dniach po inhalacjach. Zdecydowalm ze warto zainwestowac, jak sie ma dziecko to co chwila cos sie przypaleta. Zwlaszcza jak pojda do przedszkola
    no ja też kupiłam nebulizator dla dzieci bo też uważam, że inhalacje są skuteczne i zdrowsze :) Pola teraz ładnie się inhaluje, nie boi się, liże sobie maseczkę, za to Olek boi się tego dżwięku inhalatora bo nasz trochę jednak warczy i chyba boi się, żę Poli się krzywda dzieje i za każdym razem płacze :) cyrk na kółkach, inhalowane zadowolone, nie inhalowane płacze :)

mąż też się zaraził. armagedon

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Filip juz od dluzszego czasu jest taki przytulasek, albo lapie moja twarz i probuje mi dac buzi na swoj sposob (czyt. Jestem cala obsliniona). Czasem ma tak ze przytula sie a za chwilke odpycha sie bo chce cos ciekawego ogladac. Albo jak przyklada swoje czólko do mojego i guga :D
    Slodziakiem jest :D

Paulina2711, iNso87 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas syn wlasnie daje buziaki (slina full :D ), jak jest na rekach to tak przyklada do nas glowke na chwile (przytula sie? ). Ogolnie lubi bliskosc i tulenie.

Jesli chodzi o ogarnieccie, to ja nie narzekam.
    Maluje sie praktycznie codziennie. Do fryzjera chodzę co 2-3 mce na podcięcie. Nie farbuję (nigdy nie farbowałam). Paznokci nie maluję, chyba że u stóp. U rąk nie malowałam wcześniej też (no raaaz na ruski rok ) :)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no ja też kupiłam nebulizator dla dzieci bo też uważam, że inhalacje są skuteczne i zdrowsze :) Pola teraz ładnie się inhaluje, nie boi się, liże sobie maseczkę, za to Olek boi się tego dżwięku inhalatora bo nasz trochę jednak warczy i chyba boi się, żę Poli się krzywda dzieje i za każdym razem płacze :) cyrk na kółkach, inhalowane zadowolone, nie inhalowane płacze :)

mąż też się zaraził. armagedon
    Moj tez lize maseczke hehe ostatnio tak ze az sie w srodku slina zebrala fuj :-P

Co do ogarniania sie to ja sie codziennie maluje. Mam pomalowane paznokcie u stop, choc jak mi sie zdziera to maluje kolejna warstwe, chyba ze juz wyglada brzydko, ale nie znosze zmywania paznokci. U rak od kad maly sie urodzil to mam krotkie paznokcie i nie maluje, nie ma czasu, zreszta przy ciaglym zmywaniu i innych rzeczach to dlugo ladnie by nie wygladaly.
    Po domu chodze w dresie, albo w czyms wygodnym, bo przeciez tarzam sie z dzieckiem po podlodze, nie moge byc skrepowana. Jednak jak ide na spacer to staram sie ubrac jakos ladnie w sukienke czy cos. Wlosy nosze rozpuszczone, mam dlugie za lopatki, ale jak biore malego na rece to wiaze bo on mi garsc potrafi wyrwac, tak mu sie podobaja. Chcialabym sie jakos ladnie uczesac, bo wlosy mam doac plaskie i jak zaczesze w kitke to mi sie nie podoba, ale przy moich wlosach nie wystarczy splatac koka na czubku. Ja musze uzyc kilkanascie wsowek zeby sie trzymalo bo wlosy mam sliskie i ciezkie, a juz upinanie zajmuje sporo czasu, maly sie zawsze obudzi i nici z fryzury :-D

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-)
    Lena już od 2 dni zasypia bez bujaka..czyżby można było już go wyniesc? No i wrocila też do dłuższych drzemek, bo znow przez ostatni tydzien wrocila do tych polgodzinnych. Teraz znow można coś zrobić jak śpi.
    Na tydzień odpuscilismy jej obiadki i wczoraj zrobilismy próbę..niestety wciąż jest na nie :-\
    U nas Lena od kiedy siedzi przestala lubić leżeć na brzuszku. Już od dluzszego czasu raczkowala do tylu i na tym stanelo. Teraz by tylko siedziala :-) Leniuszek mój :-)
    A my dziś mamy dzień zakupowy..w końcu trzeba kupić kostium :-)

Ola_45, Paulina2711, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:25

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam, cisza tu ostatnio..
    U nas było już tak ładnie wszystko poukładane: spanie, jedzenie, sam się sobą zajmował, a od paru dni marudzenie, ciągle na rękach i przy zasypianiu wielki płacz, a noce są też cieżkie.
    Odstawiłam małego od piersi i mam wrażenie, że to może mieć związek z tym, choć przez pierwsze parę dni nie widziałam takiego zachowania. Jak myślicie?

W ogóle jakie macie wrażenia po odstawieniu? Wiem, że jak się przestawia dzieciatko 3-4 miesiące czy mniejsze jeszcze to dzieciaczek nie odczuwa tego tak bardzo jak kiedy ma 10-12 miesięcy, mam nadzieję, że nie robię mu krzywdy, ale czułam że już trzeba podjąć ten krok.

Jeszcze pytanie mam o wodę i inne picie - jak dużo piją wasze dzieci? Mój czasem wypija ponad pół litra dziennie! W nocy też ok 200 ml, nie wiem czy to nie za dużo? Ale jak mam mu bronić picia, skoro aż trzęsie sie jak widzi kubeczek, pije w trakcie jedzenia i przez to chyba też mniej zjada, ale czasem nie chce dalej jeść dopóki trochę się nie napije.
    edit: pije tylko wodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 08:25

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Inso- u mnie teraz jest czas tatusia akurat ostatnio, ale też związane to jest z tym że po długiej przerwie Mąż wrócił do pracy i Ola jak go widzi to aż chce skakać z radości i jak on tylko znika z pola widzenia to jest lament... no trudno, trzeba przeczekać;)
    Julia - jeśli mogę zapytać czemu odstawiłaś małego od piersi? Możliwie że on to bardzo przeżywa i dlatego te noce ciężkie. A co do picia ja nie pomoge bo ja kp i wogóle nie dopajam.Od wielkiego dzwonu dam Oli 15 ml soku jak zrobię albo kompotu ale to bardziej dlatego że ona lubi pić sama z kubeczka;)
    U nas super nocka - pobudki o 24 i 5 także super:) mieszkanie ogarnięte od soboty także teraz Ola śpi sobie a ja obrałam ziemniaki do obiadu i sobie czytam i sie relaksuje:D
    Miłego dnia:)

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 2832 2833 2834 2835 2836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ