Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj Filip tak umiarkowanie. Czasem wiecej sie slini a czasem tylko raczki ma mokre od wkladania do buzi. Chyba bede dlugo czekala na zabki03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
http://www.superstyler.pl/dziecko/tam-gdzie-dalam-dupy-wychowanie-dziecka/
Smiesznie napisaneTakie ma poprawe humorku
a tak swoja droga to fajnego ma tego bloga
KASIAG24, iNso87 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Zostały 2 ❄️❄️ -
agat wrote:Pytanie do mam kp, których dzieci mają ząbki: nie obawiacie się o swoje sutki? Moja córka ma póki co tylko jeden ząbek, ale potrafi czasem zacisnąc dziąsła dość boleśnie. Pojawia się pytanie co będzie później. Mówię jej, że tak nie wolno i ze mamę boli, ale raczej niewiele z tego rozumie. A mam wrażenie, ze ten ząbek jest ostry jak brzytwa
Mały ma dwa na dole, na początku kilka razy próbował zacisnąć dziąsła, wtedy stanowczo i głośno mówiłam ała to boli, nie wolno oraz zabierałam pierś, zazwyczaj zaczynał wtedy płakać. Za jakis czas próbował jeszcze zacisnąć i patrzył na moją reakcję, wygladało to tak jak by sprawdzał jak ja zareaguję, ale moja reakcja zawsze była taka sama. Jak narazie jest spokoj -
Inso gratuluje
Oby tak dalej. U nas tez zanosilo sie na bezmleczne noce ale teraz bywa roznie. Raz sie budzi na jedzenie a raz dopiero nad ranem. Nie wiem od czego to zalezy. A co dajesz malej na ostatni posilek wieczorem?
iNso87 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Zostały 2 ❄️❄️ -
U nas sa dwa zabki na dole ale nie gryzie jakos specjslnie. Zdarza mu sie na koniec karmienia jak juz nie chce (zamiast po prostu wypuscic z paszczy
)
Ale damy rade
U nas piekna noc. Spal 18:30-6:30, do 21 trzy pobudki ale nie odpuscilismy i usypialismy go. Bo potem chodzi spac o 23 i wstaje o 5.
Na obiad u nas wczoraj pieczone bataty,kalarepka, pietruszka, kasza orkiszowa i gotowany filet z indyka. Zjadl wszysciutko. -
My nie spimy od 6, ale nie narzekam. Bylawo czesto tak ze Filip zaczynal dzien o 4 takze teraz mam luksus
Dzisiaj ide do FRYZJERAAAAA!!Obcinanie i farbowanie. Noe farbowalam wlosow juz chyba 2 lata
iNso87 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Zostały 2 ❄️❄️ -
Agat dziś postanowilam wyprobowac Twoją metodę usypisnia i udalo się. Lena zasnela przy mnie. Ona zawsze zasypia z tetra, wiec jak bardzo marudzila to ją zabawialam i usunęła przy mnie
Teraz przynajmniej wiem, że śpi wygodnie i nie boję się, że jak sie obudzi to wypadnie z bujaka
Mam nadzieję, że już przejdziemy na ten sposób usypiania.
Dzieki :-*Paulina2711, iNso87, Kava, agat lubią tę wiadomość
-
U nas dokarmianie nocne skończyło się jak Lena miala ok. 4 miesiecy ina jednej z wizyt lekarka zalecila , aby starać się nie karmić w nocy. I od tamtej chwili Lena przesypia całe noce bez karmienia. Czyżby rozumiała co Pani doktor zalecila..haha
Wiele wtedy siedzialo w mojej głowie, bo Lena budzila sie w nocy a ja od razu, że glodna. Fakt, ze zjadala ale chyba nie budzila się z glodu. Teraz też się przebudza ale ona wtedy nie placze ani nie marudzi, wiec nawet do niej nie wstaje, bo wiem, ze zaraz sobie znów zasnie. Śpię wiec teraz mocniej, bo wczesniej to tak na czuwaniu
-
Moj szymon tez spal dzis prawie do 7! A zawsze o 6 wstawal. Usnal kolo 20, ale mielismy 4 pobudki. Liskova twoj tez jak sie budzi to placze? Moj nie chce wtedy smoka tylko szuka cycka. Zazwyczaj je duzo, nad ranem troszke tylko zjadl i sie chcial poprzytulac. Jak go kladlam spac to mial oczy jak 5zl. Ostatnio go bralam do salonu i sie bawil, az sie zmeczyl i wtedy spac. Ja chyba zle robie ze mu daje cyca od razu. Ale czasem po kilku pobudkach nie mam sily go na rekach trzymac, taka spiaca jestem. A wczoraj nie odpuscilam i lezal w lozeczku, o dziwo nie plakal, dalam mu smoka i zabawke i wyszlam. Cicho sie zrobilo wiec po paru min poszlam zerknac a on spi! W koncu po miesiacu znow sam usnal. Oby to sie utrzymalo.
iNso twoja corcia bardzo duzo je! Ja ostatnio odstawilam kaszke bo czasem zjadal 80ml z marudzeniem. Wiec od pon mu nie daje bo chyba mu sie znudzilo. Potem je jakis deserek i obiad z posilkow stalych. I miedzy tym dostaje cyca. I nawet mu sie nie chce wiecej
Wczoraj dalam mu banana i biszkopta do raczki. Biszkopta troche polizal, banana troche zjadl a reszte rozpackal po calym stole. Bardziej sie bawi niz je samodzielnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:23
-
Hej
U nas standardowo pobudka o 7, codziennie rano praktycznie jak w zegarku o 7 budzi nas ta gorsza zawartosc pieluszki...
U nas leje okropnie od rana... Co tu robic przez caly dzien z dzieckiem w dom? Moze popoludniu chociaz sie rozjasni...
Igor budzil sie srednio co 3 godziny w nocy na karmienie, jak byl karmiony piersia, od 2 miesiecy jestesmy na mm, od miesiaca wlasnie zaczal ladnie przesypiac noce, czasem zdarza sie , ze sie przebudzi, ale zawsze staramy sie ululac w inny sposob niz butla, czasem sie udaje a czasem dostaje ta butle jak juz nic innego nie dziala i wtedy zasypia... ale glodny nie jest, bo wypija ok50-60 ml... Moze faktycznie zamaist mm zaczne podawac m w nocy picie... Tylko co? On herbatek zadnych nie pije, na wode to nawet ust nie otworzy, w dzien rozcienczam mu soki z woda, ale w nocy to sok owocowy chyba nie bardzo? -
Hej dziewczyny daaawno mnie tu nie było, jakos nie było czasu pisać bo trafiło mi sie trudne do wychowania dzieciątko:/ Pisze bo mam problem. Oliwcia dostała tydzień temu pleśniawki. Od tego czasu nie chxce ruszyć mleka. Jedynie na spiku. Jestem załamana bo nie wiem co jej dawać do jedzenia. kaszek nie lubi. jedyne co zje to jajko, chleb, troszke banana i pare łyżeczek oiadku ze słoiczka. co robić dziewczyny? jak ją przekonać do mleczka. Przecież to podstawa w diecie takiego maluszka.
-
Natalka te nocne pobudki miedzy 18:30-21 byly z rykiem i tak jest zawsze. W dzien roznie, ale zesciej z usmiechem. Jak sie budzi to szybko go.rozbudzam np biore na ramie, bo on jakby placze przez sen.
Z kolei w nocy jak sie budzi to zawsze cyc bo ewidentnie jest glodny (budzi sie zazwyczaj raz). -
Co do gryzienia to Ola ma dwa ząbki ale tylko raz jej się zdarzyło mnie ugryźć i to dlatego że się wygłupiała i zacisneła;)
Natalka - Ola śpi w nocy z nami i ostatnio się budzi tylko dwa razy ale to natychmiast sie wydziera o cyca;) hehe podłączam ją i jest cisza. Ale ona się też budzi po prostu napić bo my mamy w mieszkaniu strasznie gorąco - 28 st i to przez to, bo jak ostatnio spaliśmy u mojej mamy gdzie było 18 st w nocy to sie obudziła tylko raz koło 3.
Jak przeczytałam ile Lena od Inso wczoraj zjadła to mi szczena opadła.....my mamy dwie stałe rzeczy - czyli krem z jarzynek z mięskiem lub bez między 12 a 14 i popołudniu, pod wieczór między 17 a 18 owocki jakieś same albo z kleikiem ryżowym który sama robie, a tak to cycusia dostaje;)Aha, no i ostatnio wypiła 2x20 ml kompotu z czarnej porzeczki bez cukru;) Ale zadowolona jest, najedzona więc więcej w nią nie pakuje;)Liskova lubi tę wiadomość
-
Liskova wrote:Natalka te nocne pobudki miedzy 18:30-21 byly z rykiem i tak jest zawsze. W dzien roznie, ale zesciej z usmiechem. Jak sie budzi to szybko go.rozbudzam np biore na ramie, bo on jakby placze przez sen.
Z kolei w nocy jak sie budzi to zawsze cyc bo ewidentnie jest glodny (budzi sie zazwyczaj raz).