Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBo wiecie o co mi chodzi? Dopóki tego 12 tygodnia nie ma to ciągle się będę zastanawiać czy na 100% jest wszystko ok. Fajnie by było gdyby mi zrobił a potem to nawet w 13 tygodniu może mi zrobić, a kolejne to nawet połówkowe. Bo jak mam bez usg czekać tyle czasu na kolejne to siłą rzeczy będę się zastanawiała co tam. Ciekawa jestem czy on mi toksoplazmozę w ogóle zleci..
A tutaj mój brzusio w 10 tygodniu. Niewiele się zmienił przez ostatni tydzień.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d210396c2b.jpgania14, czarnamaalina, halwaya, Madzisek, alicja_ lubią tę wiadomość
-
annielica wrote:Bo wiecie o co mi chodzi? Dopóki tego 12 tygodnia nie ma to ciągle się będę zastanawiać czy na 100% jest wszystko ok. Fajnie by było gdyby mi zrobił a potem to nawet w 13 tygodniu może mi zrobić, a kolejne to nawet połówkowe. Bo jak mam bez usg czekać tyle czasu na kolejne to siłą rzeczy będę się zastanawiała co tam. Ciekawa jestem czy on mi toksoplazmozę w ogóle zleci..
A tutaj mój brzusio w 10 tygodniu. Niewiele się zmienił przez ostatni tydzień.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d210396c2b.jpg
Z ilością usg nie ma co przesadzać, bo dzieci nie lubią usg, zobaczycie to później jak będą kopać i uciekać przy każdym usg. Ja w 1 ciąży miałam przez 9 msc - 5 usg. Normalnie na nfz są 3 usg, po 1 w każdym trymestrze. Jeśli nic się nie dzieje, to nie ma co szukać problemów, a Ty 2 godz po usg będziesz spokojna a już po 3 może cie jakiś skurcz złapać i myślenie znó będzie takie samo. Tak niestety wgląda ciąża- wieczna niepewność.rewelka, halwaya, kwiatakacji lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
ania14 wrote:dziewczyny a jak z sexem? można nie można? jak się chce czy zupełnie ostrożnie? jak uważacie?
ania14 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:bzdurą jest pisanie teraz ze po 12 tyg to już sokojniejsza będziesz, bo tego poprostu nie wiesz, a jak znam nas kobiety i matki to będziesz sie mrtwić tak samo tylko o inne kwestie.
Z ilością usg nie ma co przesadzać, bo dzieci nie lubią usg, zobaczycie to później jak będą kopać i uciekać przy każdym usg. Ja w 1 ciąży miałam przez 9 msc - 5 usg. Normalnie na nfz są 3 usg, po 1 w każdym trymestrze. Jeśli nic się nie dzieje, to nie ma co szukać problemów, a Ty 2 godz po usg będziesz spokojna a już po 3 może cie jakiś skurcz złapać i myślenie znó będzie takie samo. Tak niestety wgląda ciąża- wieczna niepewność.
Wiadomo, że zawsze będzie niepewność. Ale jednak po tym 12 tygodniu ryzyko, że będzie coś nie tak jest dużo mniejsze. I też uważam, że w późniejszej ciąży nie trzeba usg robić tak często bo dziecko jedynie rośnie. Wszystko ma ukształtowane. Już nie pamiętam która dziewczyna pisała, że przez brak usg 3 tygodnie nosiła martwe dziecko...
Jeśli chodzi o seks my na razie dalej nic. Mąż się boi, ja też, a w końcu trzeba się przełamać. -
M@rzenie ja miałam badania coombsa
Anielica fajny masz ten brzuszeku mnie az tak niewidac, ale ja mam wiecej cilka na sobie niz Ty.
Jesli chodzi o seks to jezeli nic nam nie dolega, nic nie boli to korzystamyoczywiscie bez ostrej jazdy, ale bardzo czule i nadal moze byc intensywnie w doznaniach.
ania14 lubi tę wiadomość
-
To plamienie z rana to chyba bylo podraznienie sluzuwki bo potem juz nic nie bylo. Przelezalam cale dopoludnie, a po zupce pojechalismy jednak na gore sw anny. Bylo fajnie, ale jak wracaliśmy i wspinalam sie pod gore potrzebowalam co chwile przystanku i odpoczynku, bo brzyszek bolal. Plamienia nad nie ma, a ja znow leże plackiem coby brzusio odpoczął.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 19:43
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Hashija wrote:To plamienie z rana to chyba bylo podraznienie sluzuwki bo potem juz nic nie bylo. Przelezalam cale dopoludnie, a po zupce pojechalismy jednak na gore sw anny. Bylo fajnie, ale jak wracaliśmy i wspinalam sie pod gore potrzebowalam co chwile przystanku i odpoczynku, bo brzyszek bolal. Plamienia nad nie ma, a ja znow leże plackiem coby brzusio odpoczął.
należy Ci się
i cieszę się, że wycieczka się udała
7w3d 💔 -
Justyna14 bardzo sie ciesze, ze jednak postanowilismy pojechac, bo tak za bardzo nie mamy kiedy wycieczkowac. ale juz maz zapowiedzial ze dlugi weekend czerwcowy znow bedzie wycieczkowy
brakowalo mi tego
Jak czlowiek nie siedzi w domu nie mysli o glupotach, nie martwi sie na zapas i jest szczesliwszyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 19:49
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Hashija wrote:Justyna14 bardzo sie ciesze, ze jednak postanowilismy pojechac, bo tak za bardzo nie mamy kiedy wycieczkowac. ale juz maz zapowiedzial ze dlugi weekend czerwcowy znow bedzie wycieczkowy
brakowalo mi tego
Jak czlowiek nie siedzi w domu nie mysli o glupotach, nie martwi sie na zapas i jest szczesliwszy7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJustyna dziecko już w 10 tygodniu ma ukształtowaną głowę, rączki i nóżki, ma też powieki i paluszki i nazywa się już nie zarodkiem tylko płodem i od tej pory nie kształtują się u niego nowe narządy.
http://dzieciowo.pl/2009/04/dziesiaty-tydzien-ciazy-czlowiek-przez-duze-c.html -
annielica - śliczny brzuszek
Mam dzisiaj takie wzdęcie, że zastanawiam się czy to czysto wzdęciowy brzuch czy już coś by było widać - bo wystaje nieźle, a jak wciągnę to dół się nie chowa, ale chyba za wcześnie teraz jeszcze na brzuszek.
13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*] -
nick nieaktualnyminnie_ wrote:annielica - śliczny brzuszek
Mam dzisiaj takie wzdęcie, że zastanawiam się czy to czysto wzdęciowy brzuch czy już coś by było widać - bo wystaje nieźle, a jak wciągnę to dół się nie chowa, ale chyba za wcześnie teraz jeszcze na brzuszek.
Generalnie to kilku lekarzy ostatnio mi powiedziało, że brzuch powinien zacząć być widoczny dopiero w 2 trymestrze. Wypytywałam, bo zaczęłam się martwić, że u mnie nie ma szału z brzuchem
Wszystko to co widzimy wcześniej to są zatrzymane wody, wzdęcia itp. Oczywiście nie tyczy się to bliźniaków - bo w ciąży mnogiej wszystko jest inaczej
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Generalnie to kilku lekarzy ostatnio mi powiedziało, że brzuch powinien zacząć być widoczny dopiero w 2 trymestrze. Wypytywałam, bo zaczęłam się martwić, że u mnie nie ma szału z brzuchem
Wszystko to co widzimy wcześniej to są zatrzymane wody, wzdęcia itp. Oczywiście nie tyczy się to bliźniaków - bo w ciąży mnogiej wszystko jest inaczej
Oh w takim razie przepraszam Was, że się chwalę zdjęciem mojego wzdęcia.
Ja mam małą macicę więc podejrzewam, że zaczęła szybko się powiększać i wypychać inne narządy w inne miejsce. A, że woda się zatrzymuje itp. to normalne. Każdy jest inny.fresa, Justine M lubią tę wiadomość