X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wielkie gratulacje :-)
    My o następnym myśleliśmy za jakieś 3-5lat, więc plany odległe :-)

Współczuję straty :-( na pewno ból niesamowity... ja poronilam dwa razy wczesna ciaze i bylo mi strasznie przykro i trudno a co dopiero taka sytuacja. Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać :-(

U nas nocki w miarę przespane. Nikola chodzi spać o 20, budzi sie ok. 1-2 lub 3-4 na przytulanko, po czym zasypia i budzi sie w granicach 6-7 na śniadanko :-)

U nas w nocy tylko ja wstaje, nie ma mowy żeby M* wstał bo najzwyczajniej w świecie jej nie słyszy... :-\ z początku myślałam że on tak specjalnie ale zrobiliśmy "eksperyment" na tej zasadzie, że to on spal tuż obok małej zeby ja w nocy słyszeć i wstać... niestety pomimo tego spał jak zabity a ja małą słyszałam z drugiego pokoju...
    No cóż taki urok, że ma tak twardy sen...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z takich ciekawostek, to od jakiegoś czasu moje dziecię uwielbia przebywać na brzuchu. Na brzuchu się bawi (normalka), jeździ w wózku spacerówce (inaczej się drze), a także ssie cycka (wygląda przy tym komicznie).

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• lilianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasza Mała Gwiazda :-)
    Kilka zdjęć z mini sesji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 23:09

kasiakasia11, sabinaaa, Mama_Julka, Ola_45, natalka0887, MeGi1986, Aneczka86, Klara87, iNso87 lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zapomniałam zapytać ile ważą juz wasze dzieciaczki?
    Bo ja mam wrażenie że Nikola bardzo mało waży (obecnie 8300) a w ostatnim miesiącu jej waga praktycznie stoi w miejscu :-\
    Dobrze sobie wygląda i nie jest wychudzona itd. ale jakoś tak wydaje mi sie ze więcej powinna chyba ważyć jak na prawie 8mcy...
    je dosyć ładnie i w miarę przyzwoite porcje- tak w skrócie:
    Rano 200 mm z kaszka zbożowa, potem ok 100mm,obiad ok 200 (pulpy z różnych warzyw, co drugi dzień z dodatkiem miesa z królika), deser ok 100-150 (owoce lub serek joggolino), kolacja 200-240mm z kaszka owocową, na noc ok 120-150mm.
    Jak myślicie- mam sie czym przejmować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 22:52

3i49p07wxglh0lzs.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna ta twoja Nikola. Wyglada akuracik, jak bobasek ;-) ja niedawno pisalam ze Szymon mi ostatnio tez malo przybiera i praktycznie waga stoi w miejscu. Wazy teraz 8600g. Ale podrosl na dlugosc ostatnio, jak lezy w spacerowce to dlugi na prawie caly wozek. Jest wczesniakiem i startowal z mala waga urodzeniowa, ale mysle je jest ok. Troche sie martwilam ta waga az napisalam do kolezanki w spawie diety. Jej maly ma 22 mc i wazy 12kg. A je bardzo duzo. Taki typ jest drobny poprpstu.
    Mojej szwagierki chlopaki waza: filip lat 6 17kg, kamil lat 3 12kg. Ale to sa patyczaki straszne, jak sie rozbiora to mowimy ze z oswiecimia sa. Starszy choruje na astme i refluks i dlatego taki mizerny

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    GRATULACJE

02pingwin.gif

wpadka czy wystarane? Bo jak wpadka to zazdroszczę bardzo.
    starane ! :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po koszmarnej nocy z Pola, plakala bez powodu a tak glosno i z takim zalem :-( ciezko bylo ja usppkoic, dzis w nocy tylko 40 ml mm wypila i z 50/ml soczku, licze ze powoli przestaniemy jesc w nocy. Nie wiem jiz czy to jakis skok czy zeby, dalam jej wczoraj dwa razy paracetamol jakby cos ja bolalo ale bez efektow, nocka prawie nie przespana :-(

7w3d 💔
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 a jak tam z mężem ? lepiej już? dotarliście się? :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ gratulacje;*
    My chyba też z mężem zaczniemy starania tylko że nam los tak zadecydował.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    nutella_ gratulacje;*
    My chyba też z mężem zaczniemy starania tylko że nam los tak zadecydował.

Co tam u Ciebie! Dawno się nie odzywałaś, jak córcia :)

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się, że u nas wszystko ok. Byliśmy na krótkim rocznicowym wypadzie i było nawet miło. Teściowa zatroszczyła się o piękne kwiaty dla mnie :P Stasiek skończył 8 msc. Je zmiennie ale je. Jest bardziej wymagający ale daję radę. Mam nadzieję, że nic mnie nie ominęło. Postaram się nadrobić zaległości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 11:23

iNso87, natalka0887, nutella_ lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    Co tam u Ciebie! Dawno się nie odzywałaś, jak córcia :)

A u mnie nieciekawie....po porodzie macica opadła. Byłam u lekarza stwierdził że mam pół roku na kolejne dziecko jeśli go chce a później trzeba podszyc macice. Oczywiście po operacji też bym się mogła starać o dziecko ale szansa że je donosze jest 50/50. Zalamalam się gdyż jeszcze nie planowałam kolejnego dziecka a tu los decyduje za mnie. Jeszcze z mężem nie rozmawiałam co mi lekarz powiedział :-/ boję się co on na to :-/
    A córeczka rośnie jak na drożdzach. Już taka słodka mądra dziewczynka z niej. Wstaje już w łóżeczku,dzieci rosną nam mega szybko :-)

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zepsulo mi sie zelazko. Mialam generator pary elektroluxa. Para zamiast ze stopy leci z generatora na podloge. Puscila jakas sruba w grzalce. Co polecacie kupic?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    A u mnie nieciekawie....po porodzie macica opadła. Byłam u lekarza stwierdził że mam pół roku na kolejne dziecko jeśli go chce a później trzeba podszyc macice. Oczywiście po operacji też bym się mogła starać o dziecko ale szansa że je donosze jest 50/50. Zalamalam się gdyż jeszcze nie planowałam kolejnego dziecka a tu los decyduje za mnie. Jeszcze z mężem nie rozmawiałam co mi lekarz powiedział :-/ boję się co on na to :-/
    A córeczka rośnie jak na drożdzach. Już taka słodka mądra dziewczynka z niej. Wstaje już w łóżeczku,dzieci rosną nam mega szybko :-)
    Nie żartuj :/ Przecież to się zdarza u starszych kobiet około menopauzy! Mąż napewno zrozumie. Powiedz mu, nie bój się, to zbyt ważna rzecz żeby to ukrywać. Może dzięki temu zdecydujecie się działać :) A potem bedziesz zadowolona że jest mała różnica wieku :)
    Może idź jeszcze do innego lekarza, może ten przesadza?

aneczka1983 lubi tę wiadomość

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    Nie żartuj :/ Przecież to się zdarza u starszych kobiet około menopauzy! Mąż napewno zrozumie. Powiedz mu, nie bój się, to zbyt ważna rzecz żeby to ukrywać. Może dzięki temu zdecydujecie się działać :) A potem bedziesz zadowolona że jest mała różnica wieku :)
    Może idź jeszcze do innego lekarza, może ten przesadza?

Ja wiem ze to zdarza sie u starszych kobiet. Mam pecha poprostu. To już jest w takim stopniu że niekiedy mam na wierzchu macice wielkości pomarańcza. Nie da się z tym wytrzymać i w dodatku ciągle a ciągle mam zapalenie :-/ więc to chyba naprawdę nadaje się do operacji.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia, brzmi poważnie. Aż się przestraszyłam... Planujesz wizytę jeszcze u kogoś innego?
    Jak taki kawał za przeproszeniem, bez dziecka jest na zewnątrz to jak masz utrzymać z dzieckiem? Przepraszam, że tak otwarcie pytam ale nie bardzo ogarniam. Jej... Trzymaj się Kochana...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział że ona się powiększy przy dziecku i podniesie i wróci na swoje miejsce.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe. Natura potrafi jednak pomóc... Olcia wybacz mi niestosowność - ile masz lat?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ty jeszcze masz tyle życia przed sobą!!! Ja już stara jestem (33 wiosny) więc awarii u mnie jest z dnia na dzień co raz więcej. Będę ci z całego serca kibicować - bo nie mogę przecież powiedzieć zrób tak, czy też zrób inaczej. Stres jak sądzę ogromny. Przypuszczam, że kosztuje Cię też to sporo bólu. Trudna sprawa.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
‹‹ 2848 2849 2850 2851 2852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ