WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestesty sie nie ciesze na widok swojej spacerowki adamex barletta. Siedzisko jest dlugie i jak maly siedzi na brzegu i raczkami trzyma poprzeczke to jest ok, ale jak sie chce oprzec to go musze tylkiem podsunac do oparcia. I co chwile mi zjezdza, pas krokowy tak daleko ze nie trzyma go i co chwila musze dziecko poprawiac.
    Sam stelaz fajny, bo ja tez jestem wysoka i mi pasuje, no i zwrotny jest co jest pomocne w sklepie np.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 08:18

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja niestesty sie nie ciesze na widok swojej spacerowki adamex barletta. Siedzisko jest dlugie i jak maly siedzi na brzegu i raczkami trzyma poprzeczke to jest ok, ale jak sie chce oprzec to go musze tylkiem podsunac do oparcia. I co chwile mi zjezdza, pas krokowy tak daleko ze nie trzyma go i co chwila musze dziecko poprawiac.
    Sam stelaz fajny, bo ja tez jestem wysoka i mi pasuje, no i zwrotny jest co jest pomocne w sklepie np.

Mam tę samą spacerówkę. Tragedia :/

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    A u mnie nieciekawie....po porodzie macica opadła. Byłam u lekarza stwierdził że mam pół roku na kolejne dziecko jeśli go chce a później trzeba podszyc macice. Oczywiście po operacji też bym się mogła starać o dziecko ale szansa że je donosze jest 50/50. Zalamalam się gdyż jeszcze nie planowałam kolejnego dziecka a tu los decyduje za mnie. Jeszcze z mężem nie rozmawiałam co mi lekarz powiedział :-/ boję się co on na to :-/
    A córeczka rośnie jak na drożdzach. Już taka słodka mądra dziewczynka z niej. Wstaje już w łóżeczku,dzieci rosną nam mega szybko :-)
    hej, i jak już po rozmowie z mężem? trzymam kciuki za pozytywne decyzje :)

u nas praca praca praca, mąż kończy garaż, dokończymy domek dla dzieci. i ty moje pytanie: nie wiecie gdzie mogę kupić sam ślizg ze zjeżdżalni, bez drabinki żadnej w rozsądnej cenie? bo jakoś nic znaleźć nie mogę.

umówiłam się do swojego gina na 1 września, przebadam się od góry do dołu, żeby sprawdzić jak tam przed ewentualną 3 ciążą, bo podjęliśmy decyzję ostateczną, że jak wszystko będzie ok ze mną, to po weselu w pazdzierniku zaczynamy starania. Mąż twierdzi, że skoro chcemy to nie ma co odwlekać, bo potem będzie tylko ciężej a tak to szybciej z pieluch wyjdziemy ::)

iNso87, Ola_45, sabinaaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wowwww Super! :D trzymam kciuki,napewno jest wszystko ok ;D
    Ja nie mam pojecia gdzie to kupic,hmm moze tam gdzie place zabaw robia? tak mi sie przypomnialo,bo jak u siebie na wies jade to po drodze mijam wlasnie taka firme co place zabaw robia i sprzedają. Nic innego mi do glowy nie przychodzi zeby oddzielnie to kupic.
    no okazę się, koleżanka po 1 ciąży poczekała 2 lata i nagle jak do starań przyszło to dupa bo tarczyca za wysoka i teraz się leczy a nigdy z tarczyca problemów nie miała. niestety młodsze się nie robimy :/ ale najgorsze za nami :) decyzja podjęta więc co by nie było to będziemy walczyć :) tylko czy znajde 3 ładne imię na literę A ? :)

7w3d 💔
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No narazie jest troszkę w szoku bo myśleliśmy o drugim dziecku dopiero tak za parę lat. No ale oboje chcemy dziecka bo nie wyobrazam sobie żeby Eliza była jedynaczka.
    Więc pewnie dziś będziemy dyskutować jak to będzie wyglądać.
    Boję się że będzie ciężko pod względem finansowym bo dziś wzięliśmy kredyt hipoteczne przy którym rata miesięczna wynosi 1600zl :-/ no i jeśli nie uda mi się zajść do 2 grudnia to już mój dochód sie skończy.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A jak Wasze zdrowka?? Pare postow wstecz pytalam ale widocznie moj post Tobie umknal. Albo ja slepa i odp nie przeczytalam:)
    umknął mi :) Pola juz skonczyła antybiotyk i wszystko ok, ja tez mniej wiecej ::) dzięki za pamięć

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie to jest straszna rata ale powinnismy dać radę. Przez 27 lat będziemy vegetowac a nie życ :-/ no ale jak chcemy mieć coś swojego to nie ma wyjścia.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

umówiłam się do swojego gina na 1 września, przebadam się od góry do dołu, żeby sprawdzić jak tam przed ewentualną 3 ciążą.

Ja na przegląd idę 23 września, ale mi głównie chodzi o bliznę po cc.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 19:06

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa nawet nie wiem co ci napisać. Trudna sytuacja. Dawaj znać jakie podjedliście decyzje. Będziemy Cię wspierać i kibicować.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciezka sytuacja. My niedawno troche poprawilismy nasza sytuacje finansowa. Mielismy karte kredytowo i kredyt. Czalnie ponad 30tys. Znajoma zalatwila nam tanszy kredyt w innym banku. Odsetki male i w ogole bardzo dobre warunki. Z lacznej raty 1200-1300zl zjechalismy na 800zl. Takze dla nas to luksus. A i tak na 2 dziecko nie mozemy sie zdecydowac. Mieszkamy z tesciami na 60-65m kw. :/

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nie boicie się, że nie da się pokochać drugiego dziecka tak jak pierwsze? Czy tylko ja mam takie chore obawy? Pierworodny mój jest najpiękniejszy, najsłodszy, najmądrzejszy i wszystko dla niego zrobię. Boję się,że drugie zabierze mi czas, że będę chciała skupiać na potrzebach młodego, a drugie zepchne na drugi plan. Panikuje, o coraz poważniej dzieje się w kierunku drugiego dziecka. Nie chcemy, by synek był jedynakiem. I znów, czy to robimy to dla siebie i drugiego dziecka czy dla synka? Aaaaa szaleje juz.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia milosci do dzieci sie nie dzieli ona sie mnozy. Tez kiedys tak myslalam i teraz wiem ze kocha sie tak samo mocno.

Julia2015, lilianna, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pięknie to napisałaś :-)
    Julia ja też mam takie obawy ale przeciez nasze kolejne dziecko to tez bedzie naj, wiec beda dwa kochaniutkie skarby <3

My odlozylismy starania i może za rok do nich wrocimy. Nie jestesmy jeszcze gotowi. JA mam traumę po porodzie :-( I wiem, że na pewno juz nie będę rodzić sn.

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kombinuję, żeby urodzić naturalnie mimo że, miałam dwie cesarki. Znalazłam na fb grupę, gdzie są takie dziewczyny co im się udało i teraz wiem na pewno, że to możliwe.

Edit: tylko jak przyjdzie co do czego, to czy mnie strach nie obleci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:06

iNso87 lubi tę wiadomość

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• lilianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia życzę szczęścia i podjęcia jak najlepszej decyzji dla Was :-) czasem życie samo zmusza do podejmowania ważnych decyzji zbyt szybko ale tak to juz bywa że z wszystkim trzeba się zmierzyć...

I tak z innej beczki- moze któraś z Was będzie w terminie 3-9 września w okolicy Gdańska, bo chętnie bym się spotkała z kimś kto też ma maluszka? :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie ;)
    tabletki odstawione, pierwszy cykl musze ogarnąć i zobaczyc kiedy mniej wiecej dni płodne wypadną. Testy owulacyjne już zakupione. Wiec może w nast cyklu już zaczniemy działać.......
    chociaż mąż wciąż myśli czy my później damy rade zapłacić rate, utrzymać dom i dwójkę dzieci.
    Ale ja się nie martwie na zapas...wiadomo co bedzie za pare lat...

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Otoz we wtorek rano gdy Maksio sie obudzil dalam mu butelke z piciem i nagle uslyszalam taki charakterystyczny dzwiek jakby nie mogl zlapac oddechu. Szybko zlapalismy go z mezem i wzielismy na rece i juz bylo ok. Pomyslelismy ze poprostu zakrztusil sie piciem. Niestety sytuacja powrorzyla sie dzis rano tym razem bez picia... Uslyszalam ten sam dzwiek, podbieglam do lozeczka ppdnioslam go i bylo ok. Mega sie martwie... Moja mama mowi ze to pewnie przez sline. Ja jednak jade z nim do lekarza. Jak myslicie mogl to byc bezdech?

• Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Oj Anetka ja nie pomoge:/ nie wiem co to moglo byc ale jak sie martwisz to lepiej to skontroluj jak najszybciej. U nas nie bylo takiej sytuacji a przynajmniej nie zauwazylam nigdy.. Mam nadzieje,ze sie wyjasnini to tak cos tylko.
    Tak zrobie. Dzieki wielkie. Zastanawiajace jest to ze pojawilo siebto dwa razy i to tylko rano zaraz po przebudzeniu... Moze suche gardelko po nocy. No niewazne taknczy siak smigam do lekarza.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja sie nie znam na bezdechach ale zawsze warto skonsultowac z lekarzem, to powazna sprawa. Moze madz od kogo pozyczyc monitor oddechu na jakis czad zawsze to troche bezpieczniej bys sie czula

7w3d 💔
‹‹ 2849 2850 2851 2852 2853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ