Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka gratuluje! Super! Zdrowia zycze:) My po weselu, tak jak mozna bylo przewidziec pedzilam do Tesciowej i Maksia taksowka o 20. Wesele Polkibz Anglikiem wiec calkiem fajne:) Ja z przekazaniem wyprawki mam to samo! Kolezanka z pracy wrecz wprost mi mowila co chce zebym jej oddala, a jak sie dowiedziala niedawno ze mojego kuzyna dziewczyna jest w ciazy to otrzymala smsa ,, mam nadzieje ze pamietasz ze to mi obiecalas ciuszki i reszte" myslalam ze padne... Na szczeacie bedzie miala dziewczynke:) a najlepsze jest to jak sobie zarzyczyla moj wozek jeszcze przed swoim zajsciem w ciaze... Ale termin ma niedlugo a my przeciez wozka-spacerowki wciaz uzywamy:)
-
justyna14 wrote:wiesz co, czegoś nie kumam, zdecydowałaś się na dziecko z mężem, potem na drugie ale cały czas myślisz, że go w końcu zostawisz? no chyba go jednak kochasz skoro masz nim już drugie dziecko w drodze tak?
Znak - Lew. On musi rządzić. Jedynie słuszne, jedynie prawdziwe, jak mu się zwróci uwagę to ciężko obrażony. Pierwszy do wytknięcia błędów i ustalania co kto ma zrobić. Jeśli któraś z Was jest lwem to przepraszam - jakby nie patrzeć faceci są z innej planety więc Was to nie dotyczy.
Ja nie marzyłam o dziecku z nim. Przynajmniej teraz. Pierwsze tak ale drugie po prostu chciałam aby było. Do kochania, takie od początku moje moje moje... Nie umiem Ci inaczej tego wyjaśnić.
Anetka - aż mnie zadziwia taka pazerność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 21:44
-
Inso u poli tez kupy po pachy i zadkie od 3 dni ale w koncu u nas to chyba trzydniowka bo dzis na brzuszku widze wysypke ale jakas inna niz mial Olek i goraczka za niska jak na 3 dniowke bo maks 38.5 . dzis jeszcze poczekamy i zobaczymy jak bedzie a jak w nocy znow bedzie goraczka to jutro do pediatry. Tez myslalam ze zabki ale ta wysypka dzis .... Eh z dziecmi to nigdy nie wiadomo7w3d 💔
-
aneczka1983 wrote:Justyna - trafiłaś w sedno kocham. Na prawdę głęboko wierzyłam w nas. Jesteśmy razem 5 lat. Teraz to może bardziej przywiązanie i łączące sprawy. Umiera coś we mnie za każdym razem gdy coś znów się dzieje. Te chwile dobre to dla mnie jak woda na pustyni. Później symbolicznie walę głową w mur że znów dałam się oszukać. Wiesz... Ja trochę chce się dać oszukać. Bo te chwile piękne "zaprzeczają", że mogłam popełnić błąd. Wiesz. My nie jesteśmy patologią - choć czasem się tak czuję, bo dla mnie takie ciągłe kłótnie to jest patologia. On ma dobrą pracę, ja tylko prestiżową (bo kiepsko płacą). Ale widzę z dnia na dzień jak bardzo się różnimy we wszystkim. I te różnice wydające się nie do pogodzenia kompletnie rozbijają nasze życie.
Znak - Lew. On musi rządzić. Jedynie słuszne, jedynie prawdziwe, jak mu się zwróci uwagę to ciężko obrażony. Pierwszy do wytknięcia błędów i ustalania co kto ma zrobić. Jeśli któraś z Was jest lwem to przepraszam - jakby nie patrzeć faceci są z innej planety więc Was to nie dotyczy.
Ja nie marzyłam o dziecku z nim. Przynajmniej teraz. Pierwsze tak ale drugie po prostu chciałam aby było. Do kochania, takie od początku moje moje moje... Nie umiem Ci inaczej tego wyjaśnić.
Anetka - aż mnie zadziwia taka pazerność.7w3d 💔 -
My juz jestesmy po wizycie u lekarza. Uczulenie. Powiedziala ze mozliwe ze na mleko, ale warto przeczekac jeszcze chwile czy sie powiekszy czy zmniejszy. Mamy krem przepisany do smarowania i czekamy. Za kilka dni znowu wizyta. Dzisiaj rano juz sie u niego pojawily plamki i wysypka na zgieciach lokci.
Mam nadzieje ze to nie jest powodem jego zlego humoru.
Oby mu to przeszlo, moze to jest chwilowe. Jak nie orzejdzie to znowu trzeba bedzie szukac innego mleka. A nie chce mu dawac tego bebilonu znowu03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Hej:) u nas noc ciezka...znowu. Na dodatek problem z jedzeniem...Maly tak zaciska zabki i broni sie przed jedzeniem ze zadne wyglupy nie pomagaja... W tym tygodniu jedziemy do lekarza wiec zobaczymy ile przybral na wadze bo ostatnio znowu mowila ze za malo. Ja dziewczyny na meza narzekac nie moge, zajmuje sie Maksiem w kazdej wolnej chwili, przebiera go, przgotowuje kapiel a wnocy wstajemy na zmiane..ale u nas inna sytuacja bo maz jedzie do pracy w piatek a wraca w poniedzialek wiec wt, sr, czw jest z nami caly czas i stara sie nadrobic weekendy.
-
Dziewczyny za tydzien mamy rocznice slubu (i moje urodziny jednoczesnie). Planowalismy isc do kina i na kolacje bo dawno nie bylismy. Ale chcialabym cos jeszcze mezowi podarowac. Tylko co? Nie bardzo drogiego. Rok temu kupilam krawat i poszetki, na swieta zegarek, wiec to odpada. Na dzien ojca dostal od nas torbe na rower, torbe do pracy na laptopa dostal na urodziny i pomysly sie skonczyly. Macie jakies?
iNso87 lubi tę wiadomość
-
natalka0887 wrote:Dziewczyny za tydzien mamy rocznice slubu (i moje urodziny jednoczesnie). Planowalismy isc do kina i na kolacje bo dawno nie bylismy. Ale chcialabym cos jeszcze mezowi podarowac. Tylko co? Nie bardzo drogiego. Rok temu kupilam krawat i poszetki, na swieta zegarek, wiec to odpada. Na dzien ojca dostal od nas torbe na rower, torbe do pracy na laptopa dostal na urodziny i pomysly sie skonczyly. Macie jakies?
-
Patrzcie jak moje dziecie sie bawi. Cichutko siedzi nawet sie nie odezwie. Klocki wysypal z wiaderka i oglada je.
Isno jak twoja Lena to robi ze tyle je! Moj zjadl rano cycka jak wstal, potem drzemka, ze 150ml kaszy ale takiej mega gestej. Potem jeszcze owoce, zupka, no i vycek w miedzy czasie. Czasem chrupek. A powiedz mi ty dajesz osobno zupke i drugie danie? Kiedys tak cos pisalas? A co dajesz na drugie? Ja ostatnio upieklam kurczaka w rekawie do tego gotowana marchew i ziemniak ale cos nie poszlo nam. Maly akurat nie mial ochoty na obiad
Ubieramy sie i lecimy na spaceriNso87, Ola_45, Mama_Julka lubią tę wiadomość
-
Anetka88 wrote:Napisze co ja dalam mojemu na ostatnie uroczystosci...pasek kazara, skrzynka na narzedzia, portfel, taka maszynke do golenia bezprzewodowa remingtona, okulary przeciwsloneczne, perfumy...
-
Inso - mleko je od kilku dni, 3-4? Takze na prewno to od mleka.
Co do mezow partnerow itp to u nas tez srednio. Dzisiaj w ogole sie nie odzywamy.
Baaa, nawet niedawno wrocil. Wczpraj mial szkolenie w Janowie Podlaskim, wracal pozno, ja juz spalam. Wrocil, przebral sie i pojechal do kumpli. Rozmawialismy o tym i mogl jechac. Tyle ze nial wrocic a ten zachlal ryja i zostal.
Wkurzylam soe bo to nie pierwsza taka sytuacja. Noe zdarza to sie zbyt czesto ale mimo wszystko.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Ola_45 wrote:Inso - mleko je od kilku dni, 3-4? Takze na prewno to od mleka.
Co do mezow partnerow itp to u nas tez srednio. Dzisiaj w ogole sie nie odzywamy.
Baaa, nawet niedawno wrocil. Wczpraj mial szkolenie w Janowie Podlaskim, wracal pozno, ja juz spalam. Wrocil, przebral sie i pojechal do kumpli. Rozmawialismy o tym i mogl jechac. Tyle ze nial wrocic a ten zachlal ryja i zostal.
Wkurzylam soe bo to nie pierwsza taka sytuacja. Noe zdarza to sie zbyt czesto ale mimo wszystko.
ehh faceci jakoś inaczej patrz na życie i posiadnie dzieci, nie odczuwają aż takiego obowiązku bo przecież my jesteśmy. ciekawe jakby sobie sami poradzili.... hmm pewnie marnie
my na 13.30 z Polką jednak do pediatry, całą ją wysypało, więc pewnie 3 dniówka, ale jakaś ta wysypka inna niż ją pamiętam po Olku, więc wolę sprawdzić no i te kupki mnie martwią.
a i jeszcze Olek dostał kataru i ma stan podgorączkowy, no cholera jasna, czy to jakieś fatum czy jak?
edit: a czemu zmieniliście mleko i z jakiego na jakie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:52
7w3d 💔 -
natalka0887 wrote:Pasek... Byloby fajnie, ale mieszkam w malym miescie i nie mam kazara. Musialabym jechac z 80km do porzadnego centrum handlowego
natalka0887 lubi tę wiadomość
-
Justyna zmienilismy z Bebilonu na BabyDream z Rosmanna. Przez ostatnie kilkanascie dni kiepsko u Filipa z jedzeniem przez to zabkowanie. Duzo mleka wylewam bo pije mniej niz zawsze to stwierdzilam ze chociaz zmienie na tansze mleko bo az szkoda. Na bebilon wydaje co tydzien 56zl. To sobie wyobraz.. nie to ze jestem skąpa i chce oszczedzac na dziecku, ale po prostu mi szkoda wydawania tylu pieniedzy jak za zaoszczedzone moge mu kupowac inne rzeczy. No ale jak widac nie podpasowalo mu inne. Jak mu nie przejdzie to sprobujemy z Bebiko, ponoc dosc podobny do Bebikonu. Kiedys mu dawalam nawet raz na poczatku jak wprowadzalam mu mm to kupowalam takie mleczka juz gotowe z Bebiko i Bebilon zeby wyprobowac. Wtedy obydwa mu pasowaly. Nie wiem czemu wybralam akurat drozszy Bebilon.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Ja to sie czasem zastanawiam czemu ja jestem z tym czlowiekiem. Myslalam ze nam ten kryzys przejdzie ale tylko sie poglebia.
Myslalam ze moge na niego zawsze liczyc. A tu sie okazuje ze nie. Ze Filipem sie zajmie jak jest wyspany, jak nie ma nic waznego do zrobienia i inne pierdoly.
A przewiniecie z kupy? Tooo jest dopiero dla niego wyzwanie. Przewinal go moze z 3 razy w zyciu. Yh.. jak sie nie ogarnie to nie wiem jak to sie skonczy.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
natalka0887 wrote:Dziewczyny za tydzien mamy rocznice slubu (i moje urodziny jednoczesnie). Planowalismy isc do kina i na kolacje bo dawno nie bylismy. Ale chcialabym cos jeszcze mezowi podarowac. Tylko co? Nie bardzo drogiego. Rok temu kupilam krawat i poszetki, na swieta zegarek, wiec to odpada. Na dzien ojca dostal od nas torbe na rower, torbe do pracy na laptopa dostal na urodziny i pomysly sie skonczyly. Macie jakies?
albo pasek, kapelusz czaderski ze skóry, albo modne są ramki z wyświetlającymi się zdjęciami ale to już droższe jest.
-
Dzieki za podpowiedzi zaraz zobacze przez neta te paski, buty tez fajny pomysl, ale moj jest czasem taki wymagajacy ze szok:-D
No i dzis jem z mezem pizze na obiad, a mial byc gulasz z kasza. Ale wyszlam z malym na spacer o 12 i dopiero co wrocilam bo spal jak zabity. I jie obudzila go wywrotka wysypujaca piasek pare metrow od nas, ani kucie mlotem scian w bloku obok, ani pociag w oddali. Spal jak zabity. Nawet probowalam wniesc wozek z nim po schodach ale poddalam sie, za ciezki i wrocilam na laweczke. Dobrze ze sobie ksiazke wzielam to poczytalam. Aha no i mieso sie nie rozmrozilo i zrobie ten gulasz wieczprem na jutro...
-
Ola my z Olkiem z bebilonu na bebiko przeszlismy bo na bebilonie dostal alergii i teraz daje i poli bebiko i jest ok. To zmien jak mozesz od razu i nie czekaj bo szkoda zeby dziecko cale wysypane bylo. A co do meza to ja nie narzekalam do tej pory jakos bardzo ale mial swoje dwa wyskoki i teraz musimy bardzo pracowac na to malzentwo ale jeslo chodzi o dzieci to robi ze mna wszystko i pomaga we wszystkim, troche malo w domu robi ale za to na zewnatrz i przy domu robi7w3d 💔