X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - no wlasnie troszke soe zdziwilam ze kazala jeszcze sie wstrzymac z tym zmienianiem mleka. Musze sprzedac opakowanie mleka w takim razie, no i sprobujemy z tym Bebiko

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zmienilismy mleko ze względów finansowych. Na początku miałam jakieś dziwne wyrzuty sumienia ale cale szczescie Lena się nie "pogniewala" :-) Zmieniliśmy na bebiko.
    Dziewczyny moja Lema to jest mała obrazalska :-) Zaczela jeść obiadki ze sloiczkow, wiec stwierdzilam, że ugotuje.. tak sie zezloscila, ze problem jedzeniowy wrócił :-( Jestem taka zla na siebie, ze zaczelam kombinowac...eh

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja tydzień temu jej ugotowalam a ona nadal ma focha :-) Zjada ten malutki sloik teraz w ciagu godziny to minimum. A czasami to jej dziele na pół.
    Chyba nie jestem dobrą kucharka jednak :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta mamy pierwsze ząbki :-D wkoncu :-D dwie jedynaczki na dole, wyszły jednocześnie :-D żadnych objawów....grzeczna jak zawsze a tu patrzę do buzi a tam zębale :-D

Aneczka86, Mama_Julka, lilianna, iNso87, Magdalena890722, aneczka1983, nutella_, Ola_45 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Magdalena890722 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję Was czasem ;) gratuluję dziewczynom w ciąży! my musimy czekać rok po cc więc od grudnia zaczynamy starania ;)

Antoś nie ma jeszcze ani jednego zęba, także czekamy ;) Strasznei żywiołowe dziecko mi się trafiło, wszędzie się wspina i nie potrafi usiedzieć w miejscu ;) po całym dniu z nim jestem wykończona! ;)

Pozdrawiam i życzę dobrej, przespanej nocy ;)

aneczka1983, nutella_, MeGi1986 lubią tę wiadomość

lprk82c39cl46sg9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cyrk na kolkach , pola ledwo zasnela to obudziala sie z takim placzem ze uspokoic ledwo dalismy z mezem rade. Jesc za choler nie chce ani kaszy ani mleka tylko pije, wiec jej troche na sile kaszy dalismy :-(/potem przeciwoblowy syrop i niby usypia ale nadal sie zali ;-(/nie wiem co jej jest, apetyt calkiem stracila, dzis 3 wodniste obrzydliwe ciemne kupy walnela az jej dalam srodek na biegunke u niemowlat. Moi zdqniem to 3/dniowla i rota razem ale jak zdiagnozowac rotawirusa?

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zębów brak.

Za to mamy czerwone place zgięciach kolan i łokci. Podejrzewam alergię na jakiś produkt. I tu moje pytanie.
    Czy jeżeli dziecku eliminuje z diety jakiś alergen to czy ja przy kp też mam zaprzestać jedzenia go?

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra na kilka dni będę miała pomoc. Przyjeżdża do nas córka znajomej i chętnie pobawi się z moją dzidzią. Uf, wreszcie zrobię porządek w truskawkach. Ja będę zadowolona i ta dziewczynka też.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do starań o drugiego maluszka, to jakaś taka przewrażliwiona jestem, bo ostatnio od paru znajomych słyszałam, że starali się dużo dłużej niż o pierwsze, nawet 2-3 lata. Nie wiem jak wy, ale ja już prawie 30 mam na karku i dla mnie to już pora na drugie dziecko. Bałabym się je narażać, a pewnie i większy stres jak się ma więcej lat. no nie wiem...

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena890722 wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuję Was czasem ;) gratuluję dziewczynom w ciąży! my musimy czekać rok po cc więc od grudnia zaczynamy starania ;)

Antoś nie ma jeszcze ani jednego zęba, także czekamy ;) Strasznei żywiołowe dziecko mi się trafiło, wszędzie się wspina i nie potrafi usiedzieć w miejscu ;) po całym dniu z nim jestem wykończona! ;)

Pozdrawiam i życzę dobrej, przespanej nocy ;)
    Madziu, u nas Stasiek dwa dni temu pierwszy raz wstał. Ciekawski jest wszystkiego i sądzę że lada dzień będzie u nas jak u Ciebie. Z nowości to pojawiają się pierwsze próby MAMA :) no! Nauka nie poszła w las :P
    W sobotę mam wizytę (przed wczesną ale chcę chociaż zarodka zobaczyć). Jak będzie to postaram się jakoś przełożyć lot co by pieniędzy nie stracić. Siedzę jak na szpilkach. Troszkę jestem przytępiona. Spać jakoś specjalnie mi się nie chce - tylko wydaje mi się, że "głupieję". Ot.
    Pogoda piękna więc dużo spacerujemy. Z teściową spotkanie udało się bardzo. Traf chciał, że stanął pierwszy raz przy niej więc myślę, że jest szczęśliwa. Zbiegiem okoliczności chciałam im wspólne zdjęcie zrobić i w tym momencie Staś wstał -dzięki temu mam ten 1 raz udokumentowany :)
    ściskajcie kciuki proszę... Już chyba zapomniałam jak to jest :D mam wrażenie, że będę się na nowo wszystkiego uczyć

Magdalena890722 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) ja dzis w pracy jestem. Postanowilismy, ze bede wpadala do pracy na jeden dzien w tyodniu. Pieniazki sie przydadza a maz w tym czasie zajmie sie Malym. Straaasznie tesknie i mysle caly czas co teraz robia... Maksio od dwoch dni nie robil kupki, co u niego jest niespotykane. Z jedzeniem kiepsko tzn. je ale po takich cyrkach z mojej strony ze czasem ciesze sie ze nikt mnie nie widzi.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, dobrze Cię rozumiem bo my ze Staśkiem też czasem toczymy bitwy. Teraz już go nie zmuszam. Nie to nie. Ale dzielna jesteś :) Ja chyba nie umiem się rozstać ze Stasiem mimo tego, że czasem mam chęć wyjechać gdzieś sama

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas zle wyniki moczu Poli, dzis posiew i od razu po wprowadzamy antybiotyk, w piatek znow badanie ogole moczu i posiew. I w przyszlym tyg mamy usg brzuszka :-( rany rany rany

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze! Współczuję. A jak malutka reaguje?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    o kurcze! Współczuję. A jak malutka reaguje?
    mardna, srednio z apetytem, dzis juz notuje ile zjada i o której, kiepsko ze spaniem dzis co chwile nam popłakiwała po tej akcji koło 22, ostatecznie o 3.30 przeniosłam sie z nia do innego łózka :( teraz kombinuje jak ten mocz do posiwu złapac, bo to nie moze byc ten pierwszy moczy czyli woreczki pojemniczki odpadaja :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a jeszcze od wczoraj mój chrzesniak 4 letni w szpitalu, miał dusznosci, cały czas pod tlenem bo niska saturacja :/ do tego to co sie dzieje we włoszech i syrii :/ świat oszalał :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 13:57

7w3d 💔
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mardna, srednio z apetytem, dzis juz notuje ile zjada i o której, kiepsko ze spaniem dzis co chwile nam popłakiwała po tej akcji koło 22, ostatecznie o 3.30 przeniosłam sie z nia do innego łózka :( teraz kombinuje jak ten mocz do posiwu złapac, bo to nie moze byc ten pierwszy moczy czyli woreczki pojemniczki odpadaja :/
    No ja z lapaniem siku nie pomoge ostatnio stalam nad Maksiem pol godziny z piciem i szumem wody a i tak nie usalo mi sie nic zlapac..
    Trzymaj sie Justyna dzielnie, najwazniesze aby szybko zdjagnozowali co to za holerstwo i od razu wprowadzili leczenie zeby Malutka sie nie meczyla...

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś, właśnie miałam zapytać jak z pobraniem moczu. Ciężka sprawa. A co do Syrii - bierzesz sobie sporo kłopotów na głowę. Przepraszam ale ja już wyleczyłam się z wojen. Pomagam ale nie angażuję się w to ani emocjonalnie ani mentalnie. Taka moja filozofia.

Z tego co widzę Justyś to Ty zaszłaś w drugą ciążę mniej więcej jak ja w 8 msc. Dzieć już chodził? Często nosiłaś? Jak radziłaś sobie ze zmęczeniem?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Justyś, właśnie miałam zapytać jak z pobraniem moczu. Ciężka sprawa. A co do Syrii - bierzesz sobie sporo kłopotów na głowę. Przepraszam ale ja już wyleczyłam się z wojen. Pomagam ale nie angażuję się w to ani emocjonalnie ani mentalnie. Taka moja filozofia.

Z tego co widzę Justyś to Ty zaszłaś w drugą ciążę mniej więcej jak ja w 8 msc. Dzieć już chodził? Często nosiłaś? Jak radziłaś sobie ze zmęczeniem?
    półtorej godziny i siku nie złapane, potem drzemka i obsiusiała mnie a ja nadal próbki nie mam :/

między Pola a Olkiem jest 13 msc, Olek miał 5 msc jak zaszłam w ciązę :) nie raczkował, nie chodził, uczył się chodzić jak byłam w 8-9 msc ciąży -było ciężko. nosiłam go i wszystko przy nim sama robiłam, mąż na koniec go kąpał bo mi brzuch przeszkadzał, a Pola urodziła się w 39 tyg :) także organizm zahartowany do noszenia dziecka to nawet nie odczuł tego i ciąża bezproblemowa , nawet nadciśnienia nie miała jak w pierwszej :) także, spoko, na pewno dasz sobie świetnie rade :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Magdalena890722 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Madziu, u nas Stasiek dwa dni temu pierwszy raz wstał. Ciekawski jest wszystkiego i sądzę że lada dzień będzie u nas jak u Ciebie. Z nowości to pojawiają się pierwsze próby MAMA :) no! Nauka nie poszła w las :P
    W sobotę mam wizytę (przed wczesną ale chcę chociaż zarodka zobaczyć). Jak będzie to postaram się jakoś przełożyć lot co by pieniędzy nie stracić. Siedzę jak na szpilkach. Troszkę jestem przytępiona. Spać jakoś specjalnie mi się nie chce - tylko wydaje mi się, że "głupieję". Ot.
    Pogoda piękna więc dużo spacerujemy. Z teściową spotkanie udało się bardzo. Traf chciał, że stanął pierwszy raz przy niej więc myślę, że jest szczęśliwa. Zbiegiem okoliczności chciałam im wspólne zdjęcie zrobić i w tym momencie Staś wstał -dzięki temu mam ten 1 raz udokumentowany :)
    ściskajcie kciuki proszę... Już chyba zapomniałam jak to jest :D mam wrażenie, że będę się na nowo wszystkiego uczyć

To szykuj się! bo już lada moment ruszy i spokojnie nie będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 09:22

aneczka1983, Aneczka86, justyna14, sabinaaa, natalka0887 lubią tę wiadomość

lprk82c39cl46sg9.png
‹‹ 2853 2854 2855 2856 2857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ