Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna - no wlasnie troszke soe zdziwilam ze kazala jeszcze sie wstrzymac z tym zmienianiem mleka. Musze sprzedac opakowanie mleka w takim razie, no i sprobujemy z tym Bebiko03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
My też zmienilismy mleko ze względów finansowych. Na początku miałam jakieś dziwne wyrzuty sumienia ale cale szczescie Lena się nie "pogniewala"
Zmieniliśmy na bebiko.
Dziewczyny moja Lema to jest mała obrazalskaZaczela jeść obiadki ze sloiczkow, wiec stwierdzilam, że ugotuje.. tak sie zezloscila, ze problem jedzeniowy wrócił
Jestem taka zla na siebie, ze zaczelam kombinowac...eh
-
Dziewczęta mamy pierwsze ząbki
wkoncu
dwie jedynaczki na dole, wyszły jednocześnie
żadnych objawów....grzeczna jak zawsze a tu patrzę do buzi a tam zębale
Aneczka86, Mama_Julka, lilianna, iNso87, Magdalena890722, aneczka1983, nutella_, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, podczytuję Was czasem
gratuluję dziewczynom w ciąży! my musimy czekać rok po cc więc od grudnia zaczynamy starania
Antoś nie ma jeszcze ani jednego zęba, także czekamyStrasznei żywiołowe dziecko mi się trafiło, wszędzie się wspina i nie potrafi usiedzieć w miejscu
po całym dniu z nim jestem wykończona!
Pozdrawiam i życzę dobrej, przespanej nocyaneczka1983, nutella_, MeGi1986 lubią tę wiadomość
-
U nas cyrk na kolkach , pola ledwo zasnela to obudziala sie z takim placzem ze uspokoic ledwo dalismy z mezem rade. Jesc za choler nie chce ani kaszy ani mleka tylko pije, wiec jej troche na sile kaszy dalismy
/potem przeciwoblowy syrop i niby usypia ale nadal sie zali ;-(/nie wiem co jej jest, apetyt calkiem stracila, dzis 3 wodniste obrzydliwe ciemne kupy walnela az jej dalam srodek na biegunke u niemowlat. Moi zdqniem to 3/dniowla i rota razem ale jak zdiagnozowac rotawirusa?
7w3d 💔 -
A u nas zębów brak.
Za to mamy czerwone place zgięciach kolan i łokci. Podejrzewam alergię na jakiś produkt. I tu moje pytanie.
Czy jeżeli dziecku eliminuje z diety jakiś alergen to czy ja przy kp też mam zaprzestać jedzenia go?syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Ja od jutra na kilka dni będę miała pomoc. Przyjeżdża do nas córka znajomej i chętnie pobawi się z moją dzidzią. Uf, wreszcie zrobię porządek w truskawkach. Ja będę zadowolona i ta dziewczynka też.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Co do starań o drugiego maluszka, to jakaś taka przewrażliwiona jestem, bo ostatnio od paru znajomych słyszałam, że starali się dużo dłużej niż o pierwsze, nawet 2-3 lata. Nie wiem jak wy, ale ja już prawie 30 mam na karku i dla mnie to już pora na drugie dziecko. Bałabym się je narażać, a pewnie i większy stres jak się ma więcej lat. no nie wiem...
-
Magdalena890722 wrote:Cześć dziewczyny, podczytuję Was czasem
gratuluję dziewczynom w ciąży! my musimy czekać rok po cc więc od grudnia zaczynamy starania
Antoś nie ma jeszcze ani jednego zęba, także czekamyStrasznei żywiołowe dziecko mi się trafiło, wszędzie się wspina i nie potrafi usiedzieć w miejscu
po całym dniu z nim jestem wykończona!
Pozdrawiam i życzę dobrej, przespanej nocyno! Nauka nie poszła w las
W sobotę mam wizytę (przed wczesną ale chcę chociaż zarodka zobaczyć). Jak będzie to postaram się jakoś przełożyć lot co by pieniędzy nie stracić. Siedzę jak na szpilkach. Troszkę jestem przytępiona. Spać jakoś specjalnie mi się nie chce - tylko wydaje mi się, że "głupieję". Ot.
Pogoda piękna więc dużo spacerujemy. Z teściową spotkanie udało się bardzo. Traf chciał, że stanął pierwszy raz przy niej więc myślę, że jest szczęśliwa. Zbiegiem okoliczności chciałam im wspólne zdjęcie zrobić i w tym momencie Staś wstał -dzięki temu mam ten 1 raz udokumentowany
ściskajcie kciuki proszę... Już chyba zapomniałam jak to jestmam wrażenie, że będę się na nowo wszystkiego uczyć
Magdalena890722 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry:) ja dzis w pracy jestem. Postanowilismy, ze bede wpadala do pracy na jeden dzien w tyodniu. Pieniazki sie przydadza a maz w tym czasie zajmie sie Malym. Straaasznie tesknie i mysle caly czas co teraz robia... Maksio od dwoch dni nie robil kupki, co u niego jest niespotykane. Z jedzeniem kiepsko tzn. je ale po takich cyrkach z mojej strony ze czasem ciesze sie ze nikt mnie nie widzi.
-
aneczka1983 wrote:o kurcze! Współczuję. A jak malutka reaguje?
teraz kombinuje jak ten mocz do posiwu złapac, bo to nie moze byc ten pierwszy moczy czyli woreczki pojemniczki odpadaja
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:mardna, srednio z apetytem, dzis juz notuje ile zjada i o której, kiepsko ze spaniem dzis co chwile nam popłakiwała po tej akcji koło 22, ostatecznie o 3.30 przeniosłam sie z nia do innego łózka
teraz kombinuje jak ten mocz do posiwu złapac, bo to nie moze byc ten pierwszy moczy czyli woreczki pojemniczki odpadaja
Trzymaj sie Justyna dzielnie, najwazniesze aby szybko zdjagnozowali co to za holerstwo i od razu wprowadzili leczenie zeby Malutka sie nie meczyla... -
Justyś, właśnie miałam zapytać jak z pobraniem moczu. Ciężka sprawa. A co do Syrii - bierzesz sobie sporo kłopotów na głowę. Przepraszam ale ja już wyleczyłam się z wojen. Pomagam ale nie angażuję się w to ani emocjonalnie ani mentalnie. Taka moja filozofia.
Z tego co widzę Justyś to Ty zaszłaś w drugą ciążę mniej więcej jak ja w 8 msc. Dzieć już chodził? Często nosiłaś? Jak radziłaś sobie ze zmęczeniem?
-
aneczka1983 wrote:Justyś, właśnie miałam zapytać jak z pobraniem moczu. Ciężka sprawa. A co do Syrii - bierzesz sobie sporo kłopotów na głowę. Przepraszam ale ja już wyleczyłam się z wojen. Pomagam ale nie angażuję się w to ani emocjonalnie ani mentalnie. Taka moja filozofia.
Z tego co widzę Justyś to Ty zaszłaś w drugą ciążę mniej więcej jak ja w 8 msc. Dzieć już chodził? Często nosiłaś? Jak radziłaś sobie ze zmęczeniem?
między Pola a Olkiem jest 13 msc, Olek miał 5 msc jak zaszłam w ciązęnie raczkował, nie chodził, uczył się chodzić jak byłam w 8-9 msc ciąży -było ciężko. nosiłam go i wszystko przy nim sama robiłam, mąż na koniec go kąpał bo mi brzuch przeszkadzał, a Pola urodziła się w 39 tyg
także organizm zahartowany do noszenia dziecka to nawet nie odczuł tego i ciąża bezproblemowa , nawet nadciśnienia nie miała jak w pierwszej
także, spoko, na pewno dasz sobie świetnie rade
aneczka1983 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
aneczka1983 wrote:Madziu, u nas Stasiek dwa dni temu pierwszy raz wstał. Ciekawski jest wszystkiego i sądzę że lada dzień będzie u nas jak u Ciebie. Z nowości to pojawiają się pierwsze próby MAMA
no! Nauka nie poszła w las
W sobotę mam wizytę (przed wczesną ale chcę chociaż zarodka zobaczyć). Jak będzie to postaram się jakoś przełożyć lot co by pieniędzy nie stracić. Siedzę jak na szpilkach. Troszkę jestem przytępiona. Spać jakoś specjalnie mi się nie chce - tylko wydaje mi się, że "głupieję". Ot.
Pogoda piękna więc dużo spacerujemy. Z teściową spotkanie udało się bardzo. Traf chciał, że stanął pierwszy raz przy niej więc myślę, że jest szczęśliwa. Zbiegiem okoliczności chciałam im wspólne zdjęcie zrobić i w tym momencie Staś wstał -dzięki temu mam ten 1 raz udokumentowany
ściskajcie kciuki proszę... Już chyba zapomniałam jak to jestmam wrażenie, że będę się na nowo wszystkiego uczyć
To szykuj się! bo już lada moment ruszy i spokojnie nie będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 09:22
aneczka1983, Aneczka86, justyna14, sabinaaa, natalka0887 lubią tę wiadomość