X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić..Lena zaczela raczkowac :-)
    Inso ja też najchetniej omijalabym moja szwagierke szerokim lukiem :-) Nie mam z nia już wspolnych tematow choc nasze dzieci sa praktycznie w tym samym wieku.

aneczka1983, iNso87, Ola_45, Mama_Julka lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka brawo dla Lenki! :) A jak z jedzeniem obiadkow? Minal foch? Ja tez sie martwilam, ze Zuza nie raczkuje a teraz smiga po calym domu, chociaz i tak wstawanie jest najfajniejsze :)

Aneczka86, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa.. Lena potrafi jesc ten maly slouczek nawet godzinę. Tylko dlatego, ze przez przypadek otworzy buzie :-) Najciekawsze jest to, ze jak juz kończy sie slouczek to wtedy zaczyna swiadomie otwierac buzke..ciekawy przypadek. Czasami pidziwiam siebie, ze mam tyle cierpluwosci.

Dziewczyny a jakiej firmy jogurty naturalne dajecie? Moja Lena zajadala sie wczoraj danonkiem :-)

Ola_45 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    INso Pola maruda jak zawsze ostatnio ale od wczoraj robi normalne kupy i w normalnym kolorze także chyba antybiotyk dziala. Wyniki posiewu w przyszłym tyg a dzis nie udało nam się złapać rano moczu na badanie więc w poniedziałek kolejna próba.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Sabinaa.. Lena potrafi jesc ten maly slouczek nawet godzinę. Tylko dlatego, ze przez przypadek otworzy buzie :-) Najciekawsze jest to, ze jak juz kończy sie slouczek to wtedy zaczyna swiadomie otwierac buzke..ciekawy przypadek. Czasami pidziwiam siebie, ze mam tyle cierpluwosci.

Dziewczyny a jakiej firmy jogurty naturalne dajecie? Moja Lena zajadala sie wczoraj danonkiem :-)
    moja dziś zjadła ten duży 190g w ciągu chyba 3 min :) ma apetyt :)

iNso87, Anetka88, aneczka1983 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pozazdroscic apatetu. Chyba wraca do zdrowka :-)
    Moja nie chce jesc rozdrobnionych obiadkow, bo zaraz sie krztusi i robi czerwona.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co slyszalam to Danonki niezbyt dobre sa.
    Ja daje zwykly jogurt naturalny z owocami :) Jak dalam mu jogurt dla dzieci z Nestle o smaku naturalnym to wymiotowal. Wiec wole zwykly :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Z tego co slyszalam to Danonki niezbyt dobre sa.
    Ja daje zwykly jogurt naturalny z owocami :) Jak dalam mu jogurt dla dzieci z Nestle o smaku naturalnym to wymiotowal. Wiec wole zwykly :)
    No niestety. Sam cukier, mało wapnia, ogólnie Danone to tylko reklama cudownego serka. Wczoraj o nim akurat czytałam. Może znajdę w historii, to wkleję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 19:58

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Eliza słoiczek zjada biegiem, oczywiście obiadów że słoiczka nie jada bo jej nie smakuje. Woli zjeść pierś z ziemniakami. Czy Wy też dajecie malucha obiady takie domowe....ja daje ziemniaki gotowane i króje pierś z kurczaka? Krupniczek i rosolek je też taki normalny jak robię dla wszystkich.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    moja dziś zjadła ten duży 190g w ciągu chyba 3 min :) ma apetyt :)
    może nadrabia zaległości po bolesnych chwilach? Super! Wracajcie szybciutko do zdrowia.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a jakuej firmy jogurt podajesz?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze mamom dzieciaczkow, ktore ladnie jedza

• Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od dwoch tygodni masakra z jedzeniem. Maksio tak mocno zaciska usta ze nic nie da aie tam wcisnac. Wczoraj wieczoram rozplakalam sie z bezsilnosci...ale dzis nie bylo tragicznie

• Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano pociagnal troszke butelki, potem zjadl troszke rosolku, nastepnie prawie caly duzy sloiczek obiadku, chlebek z maselkiem i wedlinka, troazke deserku i przed spaniem 120 ml kaszki takze jestem zadowolona. We wtorek mamy wizyte u pediatry wiec zobaczymy co powie. Dzis spedzilismy baaardzo mily dzien tylko we dwoje. Byla tak piekna pogoda ze przesiedzielismy caly dzien na kocyku na trawniku

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi pocielo post

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Moja Eliza słoiczek zjada biegiem, oczywiście obiadów że słoiczka nie jada bo jej nie smakuje. Woli zjeść pierś z ziemniakami. Czy Wy też dajecie malucha obiady takie domowe....ja daje ziemniaki gotowane i króje pierś z kurczaka? Krupniczek i rosolek je też taki normalny jak robię dla wszystkich.
    Olunia moim zdaniem nie dawaj zbyt czesto dziecku filetow z kurczaka. Chyba, ze masz takie z wiejskiej kury, sprawdzone. Mojej kolezanki tesc pracuje przy zabijaniu i rozbiorce kur. Te wszystkie kurczaki ktore my jemy to sa zazwyczaj czterotygodniowki. Pomyslcie ile w tych kurach musi byc antybiotykow jak po czterech tygodniach kura jest duza i ma takie dorodne fileciki. Moja mala nie jadla jeszcze drobiu, tylko tyle co w sloiczkach. Kupuje jej cielecine, wolowine i mamy krolika wiejskiego od babci, chociaz srednio jej smakuje ten krolik. Na skrzydelku gotuje jej zupki, przestalam je blendowac. Mala super sobie radzi, ale jedzenie strasznie dlugo nam teraz schodzi. Czasem musze isc podgrzewac ta zupke bo zdazy wyzimniec. U nas teraz hitem jest arbuz. Mala az piszczy jak go zobaczy, a wcina, az jej sie sok z buzi ulewa :D

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam co chwila pobudke, chyba przez zapchany nosek, mimo ze przed spaniem zawsze mu psikam woda morska i odciagam, ale teraz on gdzies ma gleboko te gile i nic nie idzie. Jutro porobie mu inhalacje.
    Ale znalazlam cos takiego jak elektryczny aspirator. Ktos ma jakies doswiadczenie?

http://www.empik.com/miniland-elektroniczny-aspirator-do-nosa-miniland,p1045590840,dziecko-p?gclid=CMeuntC-4M4CFaTUcgodfKAAWA&gclsrc=aw.ds

Z tym odciaganiem to u nas jest dramat bo maly tego nie lubi, kreci glowa, czasem tak placze jakbym krzywde mu robila a wtedy jest wiecej wydzieliny. Juz mu robie raz dziennie jak musze. To nie katar tylko od suchego powietrza mu sie zbiera. Zastanawiam sie tez nad kupieniem nawilzacza jak zacznie aie sezon grzewczy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ola a jakuej firmy jogurt podajesz?

Jogurt Naturalny Tola z biedronki :D Nic mu po nim nie jest. W sumie to czasem kupuje tez inne, ale nie pamietam nazw, tyle tego jest :)

ja Filipowi gotuje obiadki z mieskiem 2razy w tygodniu.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja dzis mam co chwila pobudke, chyba przez zapchany nosek, mimo ze przed spaniem zawsze mu psikam woda morska i odciagam, ale teraz on gdzies ma gleboko te gile i nic nie idzie. Jutro porobie mu inhalacje.
    Ale znalazlam cos takiego jak elektryczny aspirator. Ktos ma jakies doswiadczenie?

http://www.empik.com/miniland-elektroniczny-aspirator-do-nosa-miniland,p1045590840,dziecko-p?gclid=CMeuntC-4M4CFaTUcgodfKAAWA&gclsrc=aw.ds

Z tym odciaganiem to u nas jest dramat bo maly tego nie lubi, kreci glowa, czasem tak placze jakbym krzywde mu robila a wtedy jest wiecej wydzieliny. Juz mu robie raz dziennie jak musze. To nie katar tylko od suchego powietrza mu sie zbiera. Zastanawiam sie tez nad kupieniem nawilzacza jak zacznie aie sezon grzewczy
    natalko ny używamy katarku, jest przy tym sporo krzyku ale pięknie wyciąga. Z rozpaczy wypróbowałam też Nasivin soft i bardzo nam pomógł ale nie można zbyt długo stosować (tak do 5 dni) ja 3 dni przerwa 2 dni przerwa i już było właściwie po katarze

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tego jedzenia przez Wasze maluszki. Ja się zastanawiam kiedy Lena nauczy sie jeść choćby herbatnika. Jak jej dam to pół wsadzi do buzi i ugryzie. Tak samo jest z owocami. Potem sie krztusi. Jedyne co umie jesc to flipsa. Boje sie testować nowości, bo zaraz ma foszka na jedzenie. Nawet jak zakrztusi sie mlekiem z butelki to juz nie zje do konca.

Co do kataru to też uzywamy katarka i jestem zadowolona. Lena też go nie lubi ale jest bardzo praktyczny jak dla mnie.
    Nawilżacz powietrza mamy i nam sie lepiej spi zima :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 2855 2856 2857 2858 2859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ