X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ah i pochwale sie, usypianie Poli wyglada tak, czekam az bede wyraznie widziala ,ze zmeczona, klade do lozeczka, daje tetre, wlacze muzyczke i zasypia po maks 15 min bez placz stekow i kwilen. Od tak sie naucza albo zawsze umiala :-)/i przymierza sie powoli do raczkowa ia bo juz prawie ladnie na czworaka staje:-)
    Justyna, ale Ci zazdroszcze tego zasypiania Poli. U nas z tym problem, co prawda nie nosze jej, ale zasypia na kolanach. Przy upalach to jest masaaaakra. Ja mokra i ona tez. Probowalam ja polozyc kolo siebie i zeby tak zasnela, ale malo mi oczu nie wydrapie taka zla wtedy. Wczoraj jak przy usypianiu wlozyla mi palec do nosa to az mi krew ciurkiem sie polala. Moim marzeniem jest, zeby mala sama zasypiala, albo przynajmniej kolo mnie bez lulania.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a gdzie Ty sie podziewasz, ze jeszcze w piatek rano tu bylas?

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:21

iNso87 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna, ale Ci zazdroszcze tego zasypiania Poli. U nas z tym problem, co prawda nie nosze jej, ale zasypia na kolanach. Przy upalach to jest masaaaakra. Ja mokra i ona tez. Probowalam ja polozyc kolo siebie i zeby tak zasnela, ale malo mi oczu nie wydrapie taka zla wtedy. Wczoraj jak przy usypianiu wlozyla mi palec do nosa to az mi krew ciurkiem sie polala. Moim marzeniem jest, zeby mala sama zasypiala, albo przynajmniej kolo mnie bez lulania.
    No znam ja to bujanie, opisywalam juz ze to wlasnie z olkiem przechodzilam a Pola sama tak zaczela, ot mysle sobie odloze.ja moze zasnie i zasnela i teraz juz tak tylko robie. Jak slysze ze sobie gada to zostawiam jak marudzi lub plakac zaczyna to wyjmuje i ze np 30/min znow probuje :-)/na razie dziala

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - podziwiam Twoją moc...

Mój ostatnio nie chce już prawie spać. Jak tylko kładę do łóżeczka to zaczyna płakać więc podobnie jak Wy - czekam aż już na prawdę nie będzie miał siły. Ostatnio potrafi być aktywny od 13 do 21. Bardzo długo mógłby się bawić. Dziennie śpi już tylko godzinę. Albo robi dwie drzemki po 0,5 godziny albo jedną godzinną.
    Dziś go zważyłam i waży ledwie 8900. Mało... Prawie nic nie przybiera. W przeciągu ostatniego miesiąca 400... Ale wygląda ok więc się aż tak nie przejmuję.

Pleśniawki chyba jako jedyne nas ominęły - tfu tfu

iNso87 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej :d Sabinaaa wlasnie nadrabialam:)) milo,ze pytasz;d
    Ja dzis Pani domu..od rana do wieczora sprzatalam:p bo w sobote odpuscilam. :) Takze dzis 4 prania,zmiana poscieli i mycie okien..w koncu :) bo sie przymierzalam.. No i kurze,odkurzanie itp. Takze dzis bez obiadu nawet bo do 15 bylam z Lena sama takze musialam przerywac prace zeby Ja nakarmic albo spac polozyc:)

A wczoraj tez caly dzien poza domem. Pojechalismy za miasto i spacerowalismy,slonce to masakryczne bylo ale jakos dobrze sie chodzilo. No i jeszcze wyprawka szkolna dla Laury musialam sie zajac bo juz za kilka dni szkola.

Justyna a jak Poli choroba? Juz przeszlo wogole wszystko? Antybiotyk pewnie jeszcze bierze? Jej nie masz chwili spokoju,teraz Olek.. Moze z apetytem to przez te upaly..

Kava widze,ze juz z powrotem:) jak wakacje?:d jak Dzidzia ?? ;d podobalo sie?

Megi a wy jeszcze wczasujecie?:)
    Kochana jestes ze tak pamietasz :-) posiew wyszedl dodatni jak podejrzewalismy, antybiotyk na szczescie dobrze dobrany wiec kontynujemy , bierzemy go lacznie 10/dni wiec jeszcze troche. Dzis rano znow probke na posiew oddalam Poli, a jutro mocz ogolny i z wynikami do lekarza. Oby minelo. A jak u Lenci?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Inso - podziwiam Twoją moc...

Mój ostatnio nie chce już prawie spać. Jak tylko kładę do łóżeczka to zaczyna płakać więc podobnie jak Wy - czekam aż już na prawdę nie będzie miał siły. Ostatnio potrafi być aktywny od 13 do 21. Bardzo długo mógłby się bawić. Dziennie śpi już tylko godzinę. Albo robi dwie drzemki po 0,5 godziny albo jedną godzinną.
    Dziś go zważyłam i waży ledwie 8900. Mało... Prawie nic nie przybiera. W przeciągu ostatniego miesiąca 400... Ale wygląda ok więc się aż tak nie przejmuję.

Pleśniawki chyba jako jedyne nas ominęły - tfu tfu
    Moja tez jakos przez 5 tyg przybrala 400 g i lekarka powiedziala mi ze to na tym etapie ok wiec nie ma co sie martwic :-)

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy u lekarza. To nie plesniawka. A tesciowa kazala mi mu umyc buzie osikana przez niego tetrowa pieluszka. Ona tak leczyla plesniawki u swoich dzieci. Gardlo ok, tylko ma ta chrypke. Inhalujemy sie i pijemy kalcium i fenistil.
    Doktorowa wazyla go po powiedzialam ze malo przybiera, waga pokazala 8800g. Wiec przez 2 miesiace przybral kilogram. Mowi zeby sie nie martwic bo juz teraz te przyrosty nie beda super. Jest na 25 centylu, wg siatki dla dzieci urodzonych w terminie, dla wczesniakow to jest na 50 centylu. Szalu nie ma, ale wyglada normalnie ani za chudy ani za pulpet.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my mocz oddalismy dzis na badanie ogole , maz lapal rano :-) ostatnio jakos miedzy nami lepiej, obym nie wykrakala awantury.

Pola juz ma katarek minimalny, ale Olkowi nadal dokucza. Zobaczymy jutro jak wyniki tego moczu i moze na piatek bedzie juz posiew. Oby to cholerstwo juz przeszlo.

Inso lenka to strasznie szybko sie rozwija, zanim moja zacznie rwczkowac to twoja bedzie biegac :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie pierwszy ząbek. Chyba byłyśmy ostatnie bez zęba.

Moja to waży mało, bo 7400, ale ja się w ogóle nie przejmuję. Obecnie przybiera po niecałe 100gram na miesiąc.

Moja kiedyś miała trzy drzemki po ok 30minut, a teraz ma dwie.

Aneczka86, Mama_Julka, iNso87, Ola_45 lubią tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety weekend pelen chorob. Lena obudzila sie w niedziele z katarem..nie spala prawie cale noce. Podalam jej ibufen i teraz jest juz odpukac lepiej. Dzis juz tylko raz sie obudzila z placzem.
    Mnie dopadly nieszczesne afty tak, ze jesc i mówić nie moglam. A od wczoraj mąż narzeka na gardło.

O przybieraniu na wadze nie będę sie wypowiadać, bo chyba moja Lena bije wszystkich :-) Mimo niejedzenia :-) W przyszlym tygodniu idziemy na badania.

Lena ma w ciagu dnia przewaznie 2 drzemki po ok. 1-2h. Jeśli krótsze to zdarzaja jej sie 3.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są jakieś dzieci, które nie umieją jeść samodzielnie? Jak podaje coś do ręki to bach na ziemię. Jedynie bułka i chrupki, ale to od dawna.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My. My nie umiemy jeść, a jeśli coś wkłada do buzi to tylko dlatego, że robi to tak ze wszystkim.

Dziewczyny podałam dziś serek homogenizowany rolmlecza (zbesztajcie jak trzeba) i zjadł ze zdziwioną miną ale zjadł. No bo chcę mu jakoś urozmaicać dietę. Zazwyczaj dam mu pół łyżeczki czegoś i się krzywi.

Może i ja spróbuję mu podawać to co dla nas robię? Zupki dajecie nie przyprawione czy już przyprawione? Jak są w środku warzywa to miksujecie?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka - serki homogenizowane mają mnóstwo cukru i niepotrzebnych tak małemu dziecku składników. Jęsli bardzo chcesz podać jakiś nabiał to są specjalne jogurty tylko dla dzieci, bez barwników i z odpowiednia ilością wszystkiego czego w tym wieku dziecko potrzebuje.

aneczka1983, Mama_Julka lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:21

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    U nas idzie pierwszy ząbek. Chyba byłyśmy ostatnie bez zęba.

Moja to waży mało, bo 7400, ale ja się w ogóle nie przejmuję. Obecnie przybiera po niecałe 100gram na miesiąc.

Moja kiedyś miała trzy drzemki po ok 30minut, a teraz ma dwie.

My rowniez bezzebni i tez nic nie widac, ale od 3 dni robi kupki ciemnozielone ale bardzo zbie. Moze to oznaczac zeby?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka1983 - możesz spróbować podawać też jogurt naturalny zmiksowany ze słodkim owocem, banan, mango, nektarynka.
    Mój synek nie chciał jeść na początku jogurtów naturalnych, to dawałam mu te z Nestle, mieszałam z naturalnym, i każdego dnia coraz więcej naturalnego a mniej tego deserku i po dwóch zgrzewkach, czyli po 8 kubkach, przestawił się tylko na naturalny.

Mama_Julka, Kava, aneczka1983 lubią tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie lubi serkow, samodzielnie zje wszystko co dostanie sie w jej raczki , lyzeczka oczywiscie sama sie nie posluguje ale ladnie z niej zjada :-) najfajniej jest z delikatnymi owocami np malinami, zanim trafia do buzi przechodza wstepne iksowanie w dloni :-)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - mysle ze nie ma co sie bawic e te serki dla dzieci. Wystarczy popatrzec na ich date :)
    Dawaj normalnie jogurt naturalny, z owocami mozesz) Jest o wiele zdrowszy niz te swinstwa dla dzieci. :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedzenie samodzielne jest takie sobie. Troche zje ale to calkiem przypadkiem. Wiekszosc laduje na podlodze, lub wciera w ubranie albo gniecie na stokiku. Takze wole mu dawac lyzeczka. Ale jak my jemy obiad i jest nie spokojny to dostaje tez swoj przydzial i cos tam probuje jest po swojemu, przy najmniej spokoj jest.
    Co do przyprawiania. To jak robi nam wszystkim to staram sie zawsze odlozyc Filipkowi i dopiero nasze doprawiam na koncu. Ale nie zawsze.
    Dzisiaj np robilam nam obiad : warzywa pieczone -baklazan, cukinia,bataty,marchewka z kotlecikami z brokula i groszku. W srodku byla tez cebulka podsmazona lekko i czosnek. Jadl dzisiaj z nami, mial to samo. Smakowalo mu, troche sie wybawil przy jedzeniu ale jadl ladnie w miare. :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
‹‹ 2858 2859 2860 2861 2862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ