Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Super
To poradzcie mi, czy bedac na macierzynskim ( w czerwcy zerwalam umowe z pracodawca bo i tak bym tam nie wrocila) mozna podjac jakas prace? Nie wplynie to na macierzynski? Czytalam ze mozna na pol etatu ale wole to skonsultowac z kims kto sie zna bo internetom nie do konca wierze
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
Ola ja nie pomogę, nie znam się aż tak dobrze... Pamiętam, że kiedyś Liskova pisała, że się zna, może ona pomoże...
Mąż pojechał odwiedzić chrześniaka do szpitala, mała zasnęła , Olka sprzedałam babci
ah chwilo trwaj
no i nadal Pola zasypia sama odłożona do łóżeczka
tylko jeszcze nic nie wymyśliłam na jej pobudki w nocy, albo może moje pobudki wskutek jej wiercenia się i ciągłego kręcenia i pojękiwania w łóżeczku pewnie częściowo przez sen 
Dziś zaplanowałam sobie wieczór dla moich stóp
zobaczymy czy dzieci pozwolą
polecicie coś na odciski? bo mam po ciąży z Polą i nie mogę się pozbyć i może znacie i polecacie jakieś kremy czy coś do stóp żeby zmiękczyć skórę i nawilżyć? bo mam wyraźnie przesuszoną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 17:22
7w3d 💔 -
Hej, jeśli o mnie chodzi to bardzo dobrze. Mdłości zwalające miałam dwa raz. Dziś biegam po mieszkaniu i sprzątam bo w sobotę wylatuję ze Stasiem, a podczas naszej nieobecności domem będzie się teściowa zajmować. Troszkę boję się że będzie mi przegląd szafek robić. A ja tam mam swoje różne intymne rzeczy, zdjęcia etc... No i ogólnie nie lubię jak mi ktoś szpera. Ale nie poradzę na to więc tylko ogarniam chałupę. Bardzo dobrze się czuję. Super humor, zabawnie się wzruszam... Nawet na ulicy potrafię siorpnąć noskiem bo coś zobaczyłamKava wrote:Aneczka, jak się czujesz?
Kava lubi tę wiadomość

-
Ola_45 wrote:Super
To poradzcie mi, czy bedac na macierzynskim ( w czerwcy zerwalam umowe z pracodawca bo i tak bym tam nie wrocila) mozna podjac jakas prace? Nie wplynie to na macierzynski? Czytalam ze mozna na pol etatu ale wole to skonsultowac z kims kto sie zna bo internetom nie do konca wierze 
Moim zdaniem na rzecz innego pracodawcy możesz pracować na umowe o pracę, na umowy zlecenia czy o dzieło i nie ma znaczenia czy ile to będzie godzin, może być nawet cały etat.
Na pół etatu można pracować u swojego dotychczasowego pracodawcy, wiem, bo ja tak mam. Połowę dostaję z macierzyńskiego, połowe a nawet wychodzi troche więcej, od pracodawcy.
Jedynie wątpliwość mam, czy nie ma wpływu na powyższe przypadki fakt, ze już nie jesteś zatrudniona u poprzedniego pracodawcy, bo jak ja się dowaidywałam to raczej nie brałam pod uwagę, że się zwolnię, bo chciałam wrócić. -
No wlasnie tylko czytalam o przypadkach kiedy kobiety byly nadal zatrudnione. No nic, moze jeszcze ktoras z Was sie wypowie na ten temat, moze ktoras bedzie wiedziala a jak nie to po prostu zadzwonie do Zusu, moze oni mi powiedza cokolwiek
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️

-
Na stronie, na ktorej czytalam jest napisane ze : mozna podjac prace na urlopie macierzynskim u innego pracodawcy : umowa na pelny etat i moze byc tez zlecenie. U tego pracodawcy ktory udzielil nam urlopu mozna zlecenie lub umowe o prace na 1/2etatu. Wydaje mi sie ze skoro podczas zatrudnienia nie ma problemu to i bez zatrudnienia takze.
Julia2015 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️

-
Ola_45 wrote:Na stronie, na ktorej czytalam jest napisane ze : mozna podjac prace na urlopie macierzynskim u innego pracodawcy : umowa na pelny etat i moze byc tez zlecenie. U tego pracodawcy ktory udzielil nam urlopu mozna zlecenie lub umowe o prace na 1/2etatu. Wydaje mi sie ze skoro podczas zatrudnienia nie ma problemu to i bez zatrudnienia takze.
Wydaje mi się, że w takim razie można pracować. My już nie jesteśmy na macierzyńskim, tylko rodzicielskim, a do tego są inne zasady niż do macierzyńskiego, więc dla pewności pamiętaj o tym jak będziesz pytać w Zusie. Jak np pracuje się na pół etatu u pracodawcy to ten urlop się wydłuża i ja np. mam po roku jeszcze 10 tyg urlopu do wykorzystania w najbliższych latach. -
Dziewczyny polecam zakup rowerka dla dzieciaczkow. Ja sie zastanawialam dlugo, maz twierdzil, ze Zuza za mala, ale kupilam i to byl strzal w dziesiatke. Radosci bylo co nie miara! Ciezko wyciagnac ja bylo z tego rowerka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 13:01
aneczka1983, justyna14, Aneczka86, natalka0887, Mama_Julka, iNso87 lubią tę wiadomość

-
Jasne, ze mozna. Te rowerki na allegro kosztuja miedzy 500 a 600zl. Dla mnie to za duzo i nie dalabym tyle za rowerek. Znalazlam aukcje z licytacja od 1zl, z tym, ze jest to rowerek powystawowy. Wylicytowalam za 230zl. Ma tylko mala ryske na kierownicy. W miare im dziecko starsze tym czesci odkreca sie i zostaje sam trzykolowy rower, takze mysle, ze dlugo nam posluzy