Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Super
To poradzcie mi, czy bedac na macierzynskim ( w czerwcy zerwalam umowe z pracodawca bo i tak bym tam nie wrocila) mozna podjac jakas prace? Nie wplynie to na macierzynski? Czytalam ze mozna na pol etatu ale wole to skonsultowac z kims kto sie zna bo internetom nie do konca wierze
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Ola ja nie pomogę, nie znam się aż tak dobrze... Pamiętam, że kiedyś Liskova pisała, że się zna, może ona pomoże...
Mąż pojechał odwiedzić chrześniaka do szpitala, mała zasnęła , Olka sprzedałam babciah chwilo trwaj
no i nadal Pola zasypia sama odłożona do łóżeczka
tylko jeszcze nic nie wymyśliłam na jej pobudki w nocy, albo może moje pobudki wskutek jej wiercenia się i ciągłego kręcenia i pojękiwania w łóżeczku pewnie częściowo przez sen
Dziś zaplanowałam sobie wieczór dla moich stópzobaczymy czy dzieci pozwolą
polecicie coś na odciski? bo mam po ciąży z Polą i nie mogę się pozbyć i może znacie i polecacie jakieś kremy czy coś do stóp żeby zmiękczyć skórę i nawilżyć? bo mam wyraźnie przesuszoną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 17:22
7w3d 💔 -
Kava wrote:Aneczka, jak się czujesz?
Kava lubi tę wiadomość
-
Ola_45 wrote:Super
To poradzcie mi, czy bedac na macierzynskim ( w czerwcy zerwalam umowe z pracodawca bo i tak bym tam nie wrocila) mozna podjac jakas prace? Nie wplynie to na macierzynski? Czytalam ze mozna na pol etatu ale wole to skonsultowac z kims kto sie zna bo internetom nie do konca wierze
Moim zdaniem na rzecz innego pracodawcy możesz pracować na umowe o pracę, na umowy zlecenia czy o dzieło i nie ma znaczenia czy ile to będzie godzin, może być nawet cały etat.
Na pół etatu można pracować u swojego dotychczasowego pracodawcy, wiem, bo ja tak mam. Połowę dostaję z macierzyńskiego, połowe a nawet wychodzi troche więcej, od pracodawcy.
Jedynie wątpliwość mam, czy nie ma wpływu na powyższe przypadki fakt, ze już nie jesteś zatrudniona u poprzedniego pracodawcy, bo jak ja się dowaidywałam to raczej nie brałam pod uwagę, że się zwolnię, bo chciałam wrócić. -
No wlasnie tylko czytalam o przypadkach kiedy kobiety byly nadal zatrudnione. No nic, moze jeszcze ktoras z Was sie wypowie na ten temat, moze ktoras bedzie wiedziala a jak nie to po prostu zadzwonie do Zusu, moze oni mi powiedza cokolwiek03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Na stronie, na ktorej czytalam jest napisane ze : mozna podjac prace na urlopie macierzynskim u innego pracodawcy : umowa na pelny etat i moze byc tez zlecenie. U tego pracodawcy ktory udzielil nam urlopu mozna zlecenie lub umowe o prace na 1/2etatu. Wydaje mi sie ze skoro podczas zatrudnienia nie ma problemu to i bez zatrudnienia takze.
Julia2015 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Ola_45 wrote:Na stronie, na ktorej czytalam jest napisane ze : mozna podjac prace na urlopie macierzynskim u innego pracodawcy : umowa na pelny etat i moze byc tez zlecenie. U tego pracodawcy ktory udzielil nam urlopu mozna zlecenie lub umowe o prace na 1/2etatu. Wydaje mi sie ze skoro podczas zatrudnienia nie ma problemu to i bez zatrudnienia takze.
Wydaje mi się, że w takim razie można pracować. My już nie jesteśmy na macierzyńskim, tylko rodzicielskim, a do tego są inne zasady niż do macierzyńskiego, więc dla pewności pamiętaj o tym jak będziesz pytać w Zusie. Jak np pracuje się na pół etatu u pracodawcy to ten urlop się wydłuża i ja np. mam po roku jeszcze 10 tyg urlopu do wykorzystania w najbliższych latach. -
Dziewczyny polecam zakup rowerka dla dzieciaczkow. Ja sie zastanawialam dlugo, maz twierdzil, ze Zuza za mala, ale kupilam i to byl strzal w dziesiatke. Radosci bylo co nie miara! Ciezko wyciagnac ja bylo z tego rowerka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 13:01
aneczka1983, justyna14, Aneczka86, natalka0887, Mama_Julka, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Jasne, ze mozna. Te rowerki na allegro kosztuja miedzy 500 a 600zl. Dla mnie to za duzo i nie dalabym tyle za rowerek. Znalazlam aukcje z licytacja od 1zl, z tym, ze jest to rowerek powystawowy. Wylicytowalam za 230zl. Ma tylko mala ryske na kierownicy. W miare im dziecko starsze tym czesci odkreca sie i zostaje sam trzykolowy rower, takze mysle, ze dlugo nam posluzy