Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia2015 wrote:A właśnie odpowiedź jest zaskakująca. Nadal przysługuje 26 dni urlopu tylko urlop rozliczany jest w wymiarze godzinowym odpowiednio do części etatu.
26 dni x 3/4 etatu= 19,5 dnia urlopu, w przeliczeniu na pełne dni pracy:
19,5 dnia x 8godzin = 156 godzin, w przeliczeniu na dzień pracy na 3/4 etatu wypada jakby 6 godzin pracy dziennie
156 godzin / 6 godzin = 26 dni urlopu! TADA
PRacując na 3/4 możesz umówić się z szefwm, że nie przychodzisz w jeden dzień do pracy, musisz tylko wyrobić godzinowo 3/4 tego co przy pełnym etacie. Jakbyś umówiła się na 4 dni pracy to mozesz wybierać urlop po 4 dni w tygodniu, więc dojdzie ci jeszcze kilka miesięcy wolnego7w3d 💔 -
Wiecoe co? Jak bylam tydzien temu u pediatry to pokazalam jej jezyk malego, bo myslalam ze to plesniawka. Powiedziala ze to nie jest plesniawka. Jutro ide do niej znowu bo jemu na policzkach od wewnatrz robi sie bialy osad, a mi peka skora wokol sutkow, w jednej juz mam peknieta i boli, w drugiej mam czerwone, wiec pewnie zaraz bedzie to samo. A prawa piers boli przy dotyku przez to pekniecie. Boje sie ze mnie zarazil tymi plesniawkami i teraz bedziemy sie leczyc nie wiadomo ile oboje. Malemu posmarowalam buzie pare razy osikana pielucha, ale slabo mokra byla bo wszystko przelecialo i pampers pochlonal siuski...
Jestem zla bo lekarka zbagatelizowala sprawe, i boje sie jednoczesnie zeby malemu nic nie bylo
-
natalka0887 wrote:Wiecoe co? Jak bylam tydzien temu u pediatry to pokazalam jej jezyk malego, bo myslalam ze to plesniawka. Powiedziala ze to nie jest plesniawka. Jutro ide do niej znowu bo jemu na policzkach od wewnatrz robi sie bialy osad, a mi peka skora wokol sutkow, w jednej juz mam peknieta i boli, w drugiej mam czerwone, wiec pewnie zaraz bedzie to samo. A prawa piers boli przy dotyku przez to pekniecie. Boje sie ze mnie zarazil tymi plesniawkami i teraz bedziemy sie leczyc nie wiadomo ile oboje. Malemu posmarowalam buzie pare razy osikana pielucha, ale slabo mokra byla bo wszystko przelecialo i pampers pochlonal siuski...
Jestem zla bo lekarka zbagatelizowala sprawe, i boje sie jednoczesnie zeby malemu nic nie bylonatalka0887, aneczka1983 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Sabinaaa super! :d To juz smigac zaraz bedzie
)
My dzis idziemy na 15:10 na bilans. Mam zamiar jak nie zapomne zwazyc przed wyjsciem Lene i zobaczyc czy waga sie pokryje.muszę i moją zważyć przy najbliższej okazji i zmierzyć.
No my w tą sobotę weselicho mamy i teściowa z dziećmiiNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Nie daję rady czytać pierwszych wpisów o ciąży. Co chwilę okazuje się, że któraś straciła, a ja nawet nie mam jak sprawdzić co u mnie się dzieje. Już zapomniałam ak to jest bać się w ciąży o ciążę i o zdrowie dziecka. Kolejny dzień z koszmarnymi snami (jeśli w ogóle uda mi się zasnąć bo znów dopadła mnie bezsenność).
Staś świetnie się czuje, gania po całym mieszkaniu, pogoda dopisuje więc codziennie się kąpiemy. Dziś nawet troszkę mnie przypiekło. W tyle głowy czają się jednak co i rusz jakieś ciężkie myśli. Jakby mi mógł ktoś tą funkcję wyłączyć na jakiś czas... please...
-
Inso mysle, ze to po prostu taki urok Twojej Lenki, ze ma mala glowke. Mojej szwagierki corka tez ma mala glowke. Jak dostalam czapke po jej corce to mojej nawet na czubek glowy nie wcisnelam. Waga za to pokazna
Ja wazylam Zuze to wyszlo 10,3 ale w pampku i bodziaku takze pewnie tych 10kg jeszcze nie dobila
Mama_Julka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakie buciki kupujecie dzieciom do chodzenia ? Bo powstal taki spór jaka podeszwa jest najlepsza. Oczywiscie starsze pokolenia powiedza ze twarda, bo tak kiedys robiono i nic sie nie dzieje. Ale ponoc po najnowszych badaniach najlepiej zeby dziecko w dpmu smigalo na boso a jak juz buciki trzeba to z miekka podeszwa03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Czytalam Zawitkowskiego w tqmcie butow I tez do mnie przemawia miekka podeszwa, elastyczna, niekoniecznie nawet za kostke. Cholewka buts tez powinna byc miekka. My many na razie jedne takie do nauki chodzenia, na rzep, z gietka podeszwa, a po domu I na spacerach zwykle nosi paputki z titot.
-
Ja kupilam mojemu Filipowi poki co buciki z miniTuptusie Fiorino. Mieciutkie, ze skory ekologicznej super oddychajace. Bo ja mam problem z Filipem ze mu sie bardzo stopki poca w skarpetkach, no a musze mu zakladac jak chodzi w kuchni po plytkach. Wiec kupilam mu te tuptusie i w nich smiga po domu bez skarpetek i super sa
Mam jeszcze zwykle buty na dwor z twarda podeszwa ale tylko po to jak siedzi w wozku i jest zimno. Ogolnie to on na spacerach jeszcze nie chodzi takze moge je zakladac. Ale jak juz bedzie chcial chodzic to kupuje z miekka podeszwaWydaje mi sie ze zdrowsze sa
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Inso ale masz sliczne coreczki, a Lena... Brak slow. Jej wlosy sa cudowne poprostu skad jej sie takie wziely! Hehe
Co do malej glowki to moj tez ma ok 44cm, ale ja tez mam dosc mala glowe i moja mama tez. Ale Lena wazy super, moj wazy 8,7kg. Potrafi zjesc 220g obiadku a i tak jakos nie przybiera specjalnie duzo. Jest drobny i juz. Zamowilam mu szyte przez pania czapke i spodnie i komin, ale w tych pumpach wyglada strasznie. Moze wieksze dzieci wygladaja normalnie w nich hehe. Bedzie mial przerabiane.
Musze mu dawac obiad z 2 dan ale nie wiem kiedy mu go podam bo jak wstanie po pierwszej drzemce, zje kaszke. Potem sie pokrzatam, ubierzemy sie i idzemy na dwor kolo 11, wracamy kolo 13. I moze wtedy pierwsze danie, ale on wtedy je cyca, obiad po 15 je. Jakos musze go podtuczycWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:07
Mama_Julka, MeGi1986, Anetka88, aneczka1983, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Julia2015 wrote:Czytalam Zawitkowskiego w tqmcie butow I tez do mnie przemawia miekka podeszwa, elastyczna, niekoniecznie nawet za kostke. Cholewka buts tez powinna byc miekka. My many na razie jedne takie do nauki chodzenia, na rzep, z gietka podeszwa, a po domu I na spacerach zwykle nosi paputki z titot.
Dziewczyny czy wy podtrzymujecie maleństwa jak wstają? Bo nie wiem czy on sam powinien rozkminiać akcję czy pomagać mu...
-
Natalka - śliczny jest. I taki apetyt...?! WOW! Do pozazdroszczenia. Może dużo się rusza i dlatego tak nie przybiera na wadze? Pięknie wygląda więc nie widzę problemu.
Ale to wszystko ładne maszMy większość z odzysku mamy... no ale że Staś wiecznie czymś uciapany to mi nie żal chociaż...
-
aneczka1983 wrote:zrobisz zdjęcie? Powiesz gdzie nabyłaś? Ja zaczynam myśleć po mału więc za jakiś czas po mału zacznę się rozglądać...
Dziewczyny czy wy podtrzymujecie maleństwa jak wstają? Bo nie wiem czy on sam powinien rozkminiać akcję czy pomagać mu...
http://www.jackandlily.com/boys-shoes/boys-my-mocs/ tu sa te butki, akurat je dostałam z uk, ale popatrz moze cos podobnego znajdziesz w polsce.
np to:
http://bobuxpolska.pl/bobux/step-up/classc-trackside-navy-
Ja generalnie uważam, że na ten okres kiedy dziecko nie chodzi jeszcze samodzielnie, to nie nalezy zbyt czesto zakladać butków. Myślę,że jak sobie dzieciaczek będzie ćwiczył stope na boso i bez ograniczenia buta to szybciej i lepiej opanuje technikę prawidlowego chodzenia. ja zakladam je tylko od wielkiego dzwonu, bardziej zeby wyglądał jak facecikw domu śmiga na bosaka albo w miękkich papciach.
Jak mały się na mnie wspina to podaje mu ręce do asekuracji i tak się giba, choc potrafi juz sam wstac przy meblach. mysle ze jak pare razy mu pomozesz to zalapie o co chodzi i już bedzie wstawał.
a jeszcze co do butów to mam luz, ale jak sobie pomyślę o śniegowcach,butach na zimę, to dopiero wpadam w czarną dziurę rozpaczy. nie mam pojęcia jakie kupić żeby były dobre, wygodne i bezpieczne.aneczka1983 lubi tę wiadomość