Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka1983 wrote:Natalka - śliczny jest. I taki apetyt...?! WOW! Do pozazdroszczenia. Może dużo się rusza i dlatego tak nie przybiera na wadze? Pięknie wygląda więc nie widzę problemu.
Ale to wszystko ładne maszMy większość z odzysku mamy... no ale że Staś wiecznie czymś uciapany to mi nie żal chociaż...
Dziekuje. Ja mam wszystkie ciuchy nowe bo nie mam nikogo kto by mi mogl oddac, ale ja nie kupuje drogich ciuchow bo mi szkoda kasy. Troche uzywanych na allegro kupilam, np kurtki, duzo kupuje w pepco i nosza sie niezle. Body ze smyka w 5paku wychodza najtaniej i sa o ty le fajne ze sa waskie i pod szyjka maja ladnie.
Co do jedzenia to dzis rano slabo, ale na obiad wrabal cala miche potrawki z krolika z kasza jaglana. Dlugo je ale bardzo ladnie.
Inso on zdjecia uwielbia, wtecz pozuje i miny robi. Szkoda ze nie jest taki grzeczny jak go ubieram, wtedy chce mi spasc z tapczana.
A macie jakies doswiadczenie z bucikami Gucio?
Mi sie te podobaja
http://bobuxpolska.pl/bobux/step-up/xplorer-cobalt-citrus-origin
Ale wiadomo tu nie o ladnosc chodzi. Bo te sa niskie a gucie siegaja do kostki i wtedy sa sztywniejsze. Ktore lepsze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 20:57
-
to jeszcze zapytam mądre głowy... czysto hipotetycznie
oby... jeśli ciąża się będzie dobrze rozwijać... to czy mogę zrobić tak:
12 grudnia kończy mi się wychowawczy. Czy mogę od razu przejść na l4 w związku z ciążą czy muszę najpierw urlop wybrać? Jak to działa?
-
Aneczka oczywiscie, ze mozesz isc od razu na L4. Dopytaj tylko o ten jeden dzien w pracy, czy nie musisz byc. Jezeli tak, to urlop na ten jeden dzien i juz. Reszte urlopu szkoda marnowac. Wykorzystasz hurtowo po nastepnym macierzynskim, albo po prostu Ci za niego zaplaca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 09:10
-
U nas troche kiepsko. Od srody Filip mial kilka pojedynczych krostek czerwonych (wygladalo jakby go cos ugryzlo) dzisiaj poszlam z nim do lekarza bo przy jednek zrobila sie taka otoczka czerwona. Podejrzenie wirusa bostońskiego. Nie wiem co to za dziadostwo, jak sie tym zarazil. W kazdym badz razie mielisny miec dzisiaj spotkanie mamusiek na Wilanowie z dziecmi i Filip siedzi w domu bo wyczytalam ze moze zarazic inne dziecko.
Ja dzisiaj ide pierwszy dzien do pracy na 1/2 etatuteraz to mi tak szkoda zostawiac Fifulka
no ale dopiero na 15 ide.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Nie, nie dostal zadnego leku. Powiedziala ze to musi minac. Ponoc ma mu przejsc do 7-10 dni. Teraz to mnie zestresowalas, az antybiotyk jest potrzebny? On nawet goraczki przy tym nie ma co sie czasem zdarza ponoc.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
aneczka1983 wrote:Olcia, już do pracy... jeju... ale szybko. Ja też miałabym takie uczucia jak Ty. Fajnie, że popołudniu dopiero idziesz. Moja mama przechodzła przez to. Dostał antybiotyk?
Aneczka, ja też już pracuje na pół etatu. Pierwsze dni było ciężko, ja płakałam,ale mały na razie znosi lepiej ode mnie. Dużą zachętą dla mnie było, że małego trochę przyzwyczaję do innej opieki, a jak pomyślę sobie,że za kilka miesięcy mialabym go od razu zostawić na tyle godzin 5 dni w tygodniu to znów mi sie plakac chce.
w sumie mam nadzieję, ze za max pół roku będę w ciąży to znowu L4.
a jeszcze chciałam kiedys Ci napisać, że dobrze,że możesz skupić się na Stasiu,nie stresować ciążą. Ja wychodzę z założenia, że im mniej się martwisz, tym lepiej dla dziecka w brzuszku. Kiedys nasze babcie rodziły jedno po drugim i żadnemu dziecku krzywda się nie stałaaneczka1983 lubi tę wiadomość
-
Aneczka z tym l4 po macierzyńskim to jest tak, że wracasz np jutro do pracy i daje od razu L4 od jutra. Czyli wracasz oficjalnie i od razu na zwolenienie. tak u mnie było.
iNso brawo Ty za ten kwas foliowy
urodziny Olusia są 11.09 a imprezkę robimy w następną niedziele, bo teraz mamy wesele.iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
agat wrote:U nas pierwsza gorączka
w południe było 38,2 po leku spadło do 37,5 i wieczorem 38,4. Podałam paracetamol w syropie. Wydaje mi się, że może zęby, bo ślini się na maksa i pojękuje w nocy od 2 tygodni. Co robiłyście podczas gorączki? Jakieś okłady? Jutro wybierzemy się do lekarza, ale noc muszę przetrwać i nie zwariować
agat lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Kava wrote:Megi, a jak Franio?
Lepiej już?choc ma etap mamisynka
A poza tym to czytam Was na bieżąco ale u nas pełno zaworowań. Staramy sie o bycie rodziną zastępczą dla moich siostrzeńcow ktorzy od tygodnia z nami mieszkajatakze 3majcie kciuki!
iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość