Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabina polecam serie "obrazki dla maluchow". Ja mam chyba 6 tytulow narazie ogladamy zwierzatka i warzywa:-D zreszta moj bardzo lui ksiazeczki.
Ja kupilam stolik clementoni.fajny, kolorowy, tylko te muzyczki troche piszczace. Ma 2 poziomy glosnosci, ale na pierwszym w zupelnosci starcza
Mojrej kolezanki syn skonczyl rok we wrzesniu. Wyszly mu gorne czworki i ma czarne kropeczki. Od czego?
-
Dziewczyny, a jakie huśtawki polecacie?
Takie drewniane? Jak kiedyś?
Podrzućcie jakiegoś linka
No i miałam napisać coś jeszcze i ...zapomniałam. Ehhh sklerozaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 18:51
-
Nie nie bral, ale moj bral jak byl mniejszy. Z miesiac czasu pil takie rozpuszczalne. Ale pierwszy zab wyszedl dopiero teraz. A wlasnie. Zazwyczaj zeby ida parami. U nas tydzien temu wyszedl pierwszy na dole i narazie cisza. Nawet w dzien dzis byl grzeczny.
A mowilam ze Szymek zaczal dzis raczkowac? Narazie chwiejnie i po dywanie ale pierwsze kroki juz sa
-
justyna14 wrote:Wlasnie sie dowiedzialam ze dziecko w rodzinie najblizszej ma mononukleoze
biedactwo, ktorejs dziecko moze przechodzilo jak macie starsze albo Wy same?/bo czytalam ze i 50 dni okres wylegowy trwa
Nie wiem co to za choroba nawet.
-
Kava ja zamowilama taka:
http://allegro.pl/hustawka-drewniana-konik-kon-bezpieczna-polska-i5224870856.html
Mam zamiar ja przemalowac na bialo jak przyjdzie
A tu taka sama tylko wlasnie juz pomalowana i 3 razy drozsza hehe
http://allegro.pl/hh-hustawka-konik-kon-drewniana-wzory-rozne-siodla-i6375713695.html -
No musze się pochwalić...
Dziś uspalam Nikole pierwszy raz w łóżeczku. Myślałam że będzie gorzej. Marudzila i wierzgala tylko 10 min. Później już leżała spokojnie ale obserwowała czy jestem. Niestety musialam ja przy tym gładzić po główce. Całe usypianie trwalo jakieś 30min. I o dziwo obyło się bez płaczu.
Jestem z siebie dumnaAneczka86, Ola_45, Paulina2711, alisss87, Kava, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Ooo tak, Zuza jest psotnica i mala lobuziara. Mysli tylko co by tu nabroic. Nudzi sie jej w domu strasznie, dzis z godzine wozilam ja rowerkiem po domu i usmiech nie schodzil z buzki
Ktoras pisala, ze zamawia rowerek smart trike. I jak podoba sie?
Paulina zazdroszcze baaardzo tych znajomych. My musimy malej sami wszystko kupowac. Ja juz zlapalam bzika z 1 urodzinkami. Szukam kreacji dla Zuzy, oczywiscie tiul obowiazkowyA urodziny w domu, chociaz pewnie na 2 dni rozloze, bo troche gosci sie nazbiera.
Kasia ewentualne testowanie za jakis tydzien. Dzieki za kciuki, za Was tez trzymamAz tak sie nie nastawiam, ale fajnie by bylo
Kava my mamy hustawke najzwyklejsza, plastikowy kubelek. Fajna jest, ma szelke do przypiecia dziecka i cena tez nie za wielka. Maz wkrecil haczyki w futryne, ale szwagier wiem, ze montowal na jakims drazku rozporowym.
Natalka zaraz obczaje ta serie bajek i stolik edukacyjny. Mala spi to tyle spokoju. Mam nadzieje, ze dzis juz sobie daruje kinder bal w nocy.
Lilianna gratuluje usypiania! Tez marze o takim zasypianiu malej. Musze w koncu sie za to zabrac, bo juz mam dosc tego telepania jej na kolanach.Paulina2711, lilianna lubią tę wiadomość
-
Sabina, jak ja dobrze znam to telepanie na kolanach i to 4razy dziennie do kazdej drzemki... i ten ból kręgosłupa... ale dziś już powiedziałam dość
Edit: a czy wasze dzieciaki śpią juz na podusi, pod kołderką/kocykiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:11
-
Nie obylo sie bez pobudki. Dzis to meza sprawka, bo w lozku lezal szczeniaczek uczniaczek. Niechcacy polozyl na nim noge a tu "reka, moja niebieska reka, gdzie mam brzuszek?" Maz mu odpowiedzial, ze "w d..e" no ale Zuza oczy jak 5zl. Udawalismy, ze spimy, a ta szukala zaczepki zeby poszalec. Nie bylo chetnych do zabawy, to sie tulila, potem pol godz telepania na kolanach i spi.
Lilianna Zuza spi na podusi, ale ciezko ja czymkolwiek przykryc, bo zaraz sie rozkopuje. Zakladam jej na noc body na dlugi rekaw i spodnie takie pizamkowe i tak spi cala noc nie przykryta. A o bolu kregoslupa nawet nie mowie. Mam problemy okropne z kregoslupem a to lulanie tylko nasila problem.
-
Kava wrote:Paulina, jaka piękna
A jak te huśtawki sie montuje? Trzeba haki w futrynę wbijać/wkręcać jakoś?
Chodzi mi o to czy sie niszczy przy tym drzwi/futrynę.
Moj maz kupil drazek gimnastyczny rozporowy, zeby nie niszczyc futryny, on jest do 100kg chyba wiec smialo mozna powiesic hustawke
-
natalka0887 wrote:Moj maz kupil drazek gimnastyczny rozporowy, zeby nie niszczyc futryny, on jest do 100kg chyba wiec smialo mozna powiesic hustawke
No i życie nam uratowałaś. Zaraz wszystko zamawiam i będzie zabawa na 102 -
justyna14 wrote:Nie chce sttaszyc ale ta krzywa cukrowa nie wykrywa kazdego rodzaju cukrzycy, czy jak tam to sie zwie. Mam znajoma ktora miala ta krzywa super, nie zrobili dokladniejszych badan i dziecko przez cukrzyce jest uposledzone, a stwierdzili to dopiero jak przyszlo do etapu trzymania glowki a dziecko niewladne. Teraz rehabilituja ale ma juz ze 3 lata nie cjodzi sam nie siedzi i cuda wianki. Takze ja bym zabierala do innego szpitala i jesli to juz 36 tydzien skonczony to cc jak najszybciej.
No to nieźle... ja jej tego nie powiem bo nie chcę jej dodatkowo denerwować. Ale porozmawiam ze szwagrem, niech może on coś postanowi. Siostra robi wszystko żeby już się akcja zaczęła. Dzisiaj ją wypuszczają ze szpitala i chce przyjechać do mnie i ponosić Adasia.
P.S. Widać już u Poli dwójki? U nas już takie białe ślady ale jeszcze się nie przebiły więc dzisiaj w nocy znowu koncerty co chwilęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 10:29
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️