Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena usypiala sama na noc dopóki nie zaczela sie podnosić a teraz jak staje to sama nie usnie, bo nie umie usiąść i jest płacz. W sumie na noc to nie mam takiego wielkiego problemu, bo jest taka padnieta, ze chwila i śpi. Gorzej w dzień.
Kurcze mam pms i mnie mąż tak wkur...
-
A co do spania dzieci w nocy to jakis czas temu dostalam ksiazke "W Paryżu dzieci nie grymasza" i ostatnio zaczelam czytać. Bardzo ciekawie wyjaśnione jest nocne spanie dzieci. W książce jest nie tylko o spaniu ale też o innych rzeczach zwiazanych z wychowaniem dzieci od malego. Jeszcze jej nie skonczylam ale polecam
W sumie jestem ciekawa czy to co tam opisują się sprawdza.
-
Paulina2711 wrote:I My dzis przekraczamy magiczna 10
My też! Właśnie mi mąż przypomniałale wstyd, że ja, matka, zapomniałam. Ale ten czas tak szybko płynie że po prostu czasami chodzę dwa dni do tyłu
Paulina2711, Mama_Julka, justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Aliss ja pamietalam przez ostatnie kilka dni a dzis zapomnialam... Przypomnial mi suwaczek:P A o ktorej urodzilas Adasia? Moze godzina tez nam sie zgra
Ja urodzialam Igoka o 8:45
Dziewczyny mam pytanie.. Kupujecie swoim dziecion jakies przezenty z okazji roczku, swiat itd... Bo ja sie zastanaiam nad hustawka taka domowa montowana w drzwiach lub nad kolejka elektryczna... I nie wiem co bedzie ciekawsze dla takiego roczniaka?Z czego by sie bardziej ucieszyl? Albo moze kytoras ma jaakis fajny pomysl? -
Ja sie zastanawiam czy mu cos kupowac. Napewno dostanie od rodziny kupe prezentow, poprostu powiemy co by sie przydalo i juz. Ja ostatnio kupilam ten stolik edukacyjny, choc zarzekalam sie ze zadnych zabawek do konca roku nie kupie. Ale tu przynajmniej stoi i sie bawi.
My hustawke mamy taka drewniana, dostalismy uzywana od szwagierki. Czasem sie buja nawet dlugo, jak bajki puszcze w tv to obejrzy (wtedy ja odkurzam albo cos robie szybko zeby mi nie przeszkadzal)
Mi sie podoba jeszcze taki jezdzik, motorek czy cos zeby siadal i nogami sie odpychal, rowerek biegowy, ale to raczej na wakacje dopiero hehe. Zreszta ostatnio moje dziecie bawi sie tym co zabawka nie jest wiec po co mu tyle zabawek:-DiNso87 lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Lena usypiala sama na noc dopóki nie zaczela sie podnosić a teraz jak staje to sama nie usnie, bo nie umie usiąść i jest płacz. W sumie na noc to nie mam takiego wielkiego problemu, bo jest taka padnieta, ze chwila i śpi. Gorzej w dzień.
Kurcze mam pms i mnie mąż tak wkur...
Aneczka mnie maz tez tak wkurza ostatnio, zreszta wszystko wokol. Ja od porodu jeszcze nie mialam miesoaczki, ale czuje ze we mnie wszystko kotluje. Do tego nie przespane noce.
On mysli ze sobie ze mna zartuje a ja agresja reaguje normalnie. Zreszta ciagle mu cos nie tak. Jak na obiad zupa, to on by wolal schabowego. Jak wczoraj byl schabowy, to za cienki i wolalby z jajkiem sadzonym jeszcze... Wczoraj nie kazal mi kupowac marchewki do zupy bo przywiozl caly worek, ma w samochodzie. Szkoda tylko ze do domu nie przyniosl i musze isc dzis i tak kupic te marchew... I jak tu sie nie wkurzac...
Najchetniej bym sie spakowala, zostawila wszystko i pojechala gdzies sama sie wyciszyc i odpoczacWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 08:53
-
natalka0887 wrote:Najchetniej bym sie spakowala, zostawila wszystko i pojechala gdzies sama sie wyciszyc i odpoczac
Tego i mi trzeba
Noc koszmarna ale aż szkoda pisać...18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Paulina2711 wrote:Aliss ja pamietalam przez ostatnie kilka dni a dzis zapomnialam... Przypomnial mi suwaczek:P A o ktorej urodzilas Adasia? Moze godzina tez nam sie zgra
Ja urodzialam Igoka o 8:45
Ja urodziłam o 12:40 także jak Twój Igorek przyszedł na świat to mi się dopiero skurcze rozkręcały i chciałam stamtąd uciekać
justyna14, Paulina2711 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Mi też brakuje tego czasu sprzed porodu, kiedy to ciągle spałam, jadłam i siedziałam na forum
chociaż jeden tydzień by mi się taki przydał
Opowiem Wam po krótce historię mojej siostry. Jest na ostatnich nogach, niby termin ma na 18 listopada ale UWAGA dziecko już waży 4500 !!! siostra jest załamana, teraz nagle lekarze zastanawiają się skąd takie przyrosty wagi. Kurcze podczas całej ciąży ciągle słyszała że duży płód, że szybko rośnie a oni teraz na koniec szukają przyczyny... leży biedna w szpitalu bo nagle ich olśniło że to może cukrzyca? Tyle że jak miała robioną tą krzywą cukrzycową w którymś tam tygodniu to wyniki były super. Teraz ją kłują po każdym posiłku w tym szpitalu i niby cukier skacze. Nieraz w normie, nieraz przekroczy. Ale kurcze-mi się wydaje że teraz w tak zaawansowanej ciąży to wyniki cukru mogą szaleć. W każdym razie siostra załamana, wcześniej cesarki nie chcą jej zrobić niż wtedy jak akcja sama się rozpoczniei te głupie żarty lekarzy "pani dziecko to chyba do ośmiu kilo dobije"... No normalnie zaje..ała bym takiemu! Ale siostra jest za bardzo przerażona tym wszystkim żeby się mądrować. Za to ja im nie szczędzę ostrych słów. Na każdej wizycie jak ide do szpitala to wypytuje tych "cwaniaczków" co i jak bo widzę że siostra załamana... Ostatnio nawet zastanawiali się czy jej w ogóle cesarkę zrobią bo może "da radę sama urodzić". Nosz kur...a myślałam że oszaleję. Mówię tym pacanom że sami niech se rodzą dziecko ośmio-kilowe bo przecież według nich tyle będzie ważyć! Postraszyłam ich że jutro zabieram siostrę do innego szpitala bo tutaj oszaleje z nerwów i się trochę uspokoili. Cesarka będzie ale jak się akcja zacznie.
Biedna, żal mi jej... Pierwsza ciąża to same wiecie ile stresów...18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Dziewczyny u nas masakra ze spaniem Zuzy. Od kilku dni idzie spac na noc, pospi godzinke - dwie i wstaje gotowa do zabawy. Juz nam sie plakac chce. Juz probowalismy wszystkiego. Wczoraj spala w dzien tylko raz, padla o 20 i o 21 byla juz na nogach. Poloze ja spac 2 razy w dzien, przeciagne potem ja do 22, to o 23 wstaje i to samo. A szaleje tak po tej drzemce, ze ciezko ja opanowac. Do tego wychodzi jej czworka. Widac ja juz z boku dziasla. Wszystko wklada do buzi na bok i gryzie. Palec non stop w buzce, a slina sie leje, ze jak raczkuje to zostawia za soba slady jak slimak.
Justyna z ta wizyta u stomatologa, to chyba zalezy od zebow dziecka. Sasiadka ma corke co teraz skonczy 2 latka i juz ma czarnego zabka z tylu. Takze prochnica szybko zaatakowala.
Ogladalam ostatnio zdjecia moje z porodowki. Mam kilka takich co maz zrobil jak Zuzia tyle co wyskoczyla z brzuchajak leze taka umeczona, cyce na wierzchu i Zuza na mnie
Cuuuudowne wspomnienia i az by sie chcialo to powtorzyc. Starania pelna para, takze moze sie uda, oby jak najszybciej
-
A co do hustawki, to maz zamontowal w drzwiach w kuchni. W sumie to w wejsciu do kuchni bo drzwi tam nie mamy. Super sprawa. Moge spokojnie przygotowac obiad, czy pozmywac a mala zadowolona sie buja. Polecam, zawsze to chwila kiedy dziecko siedzi na dupce i nie ucieka:)
Natalka w super cenie kupilas te bajki. Moja Zuza najbardziej lubi sie bawic wlasnie bajkami. Tylko interesuja ja tylko takie, gdzie sa zwierzatka. Ma juz chyba z 12 roznych takich bajek i tak ich przeklada, oglada, a jak jej czytam albo nasladuje odglosy to radocha az piszczy. Mysle wlasnie nad zakupem stolika edukacyjnego. Ty jaki kupilas? Bo ciezko cos wybrac tyle tego jest.
Co do prezentow na roczek to narazie sie wstrzymamy. Zobaczymy co dostanie, pozniej jej cos kupimy. I tak non stop cos jej kupujemy. Ostatnio z fishera kilka zabawek znalazlam na allegro. Uzywane ale stan prawie idealny. Garnuszek na klocuszek dostala, to najfajniejsza jest pokrywkai klocki jek wrzucam a ona wyciaga ich i tak w kolko
-
.
Zostawic dziecko chwile z tatusiem to takie fryzury wychodzaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 17:07
Paulina2711, alisss87, iNso87, kasiakasia11, Aneczka86, justyna14, Ola_45, pati_zuzia83, lilianna, MeGi1986, Mama_Julka lubią tę wiadomość
-
Sabinaa super ta Twoja corcia
Na zdjeciu wyglada na mala psotnice
Widze, ze prawie u kazdej masakra ze spaniem... U nas tez, choc tragedii nie ma... Zastanawiam sie jak dzieci zniosa zmiane czasu... Czy trzebabedzie je przestawiac... Igor chodzi spac ok 19-20... Nie widzi mi sie zeby chodzil spac o 18
Inso wiem o co Ci chodzi... Tez sie zastanawialam czy mu cokolwiek kupowac, bo na bank dostanie bardzo duzo prezentow... Tylko u nas jest taka sytuacja jezeli chodzi o zabawki, ze oprocz zyrafy, ktora ost mu kupilismy to nic wiecej... Poprostu mam tyle bliskich znajomych, ktorzy jeszcze dzieci nie maja, ze za kazdym razem gdy nas odwiedzaja cos przynosza dla Igorka... Chrzetna ten umyslila sobie obdarowywac go w kazda miesiecznice urodzin, wiec zabawek ma full..
A gdzie pllanujecie zrobic pierwsze urodzinki? W domu czy jakss knajpka? Ja chcialabym w domu, zeby taka rodzinna, prywatna atmosfera byla, maz uparl sie na knajpke... Z jednej strony tylko przyznaje mu racje... Roboty i szykowania full, bo wyszlo nam conajmniej 20 osob... plus pozniej sprzatanie po tym... al jeddnak nadal woalabym w domu -
sabinaaa wrote:
Starania pelna para, takze moze sie uda, oby jak najszybciej
U nas starania pełną parą od następnego cyklu. Trzymam kciuki za was, kiedy ewentualne testowanie?
Kto jeszcze się stara?
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
My urodziny na bank zrobimy w domu. Nie jesteśmy mega imprezowi więc to będzie skromne przyjęcie w kręgu najbliższej rodziny. Głównie tort i jakieś przekąski.
Co do prezentu to jeszcze nie wiem, pewnie coś skromnego jej kupimy, a jakiś lepszy pod choinkę.
A zabawek już ma tyle, że nie wiem co z nimi robić. Nadostawała w spadku dwójki dzieci.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Justyna cały czas myślę o tym waszym upadku z kanapy. Dobrze, że wszystko w porządku.
Podobno dziecko się nie uchowa jak z czegoś nie spadnie. U nas jeszcze nie było upadku, ale te słowa cały czas krążą mi po głowie.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17