X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Kochane jesteście :) :* zastanawiam się czy opowiadać to mężowi jak wróci bo jak powiedziałam mamie to najchętniej by mnie z domu wygoniła i jeszcze odebrała prawa rodzicielskie! ;)
    Nie mow, po co ma ci wyrzucac cokolwiek, juz po sprawie i tyle. A wyrodna matka nie jestes, duzo jest sytuacji ktorych nie jestesmy w stanie przewidzie i juz. Uczymy sie maviwrzynstwa na wlasnych bledach i dzieciach i wiesz juz ze wiecej mam gumka sie bawic nie bedzie. Ja wiem , ze Poli samej na rower nie wsadze i nie zostawie bo spadnie i glowa uderzy w podloge. Tez moglam przewidziec ale tak ladniw siw bawila , 15/min ladnie siedziala wiec chwilka nie zbawi a tu bach. Zycie! Grunt zeby sprawidzic czy wszystko ok ,utulic i wiecej tych samych bledow nie popelniac a wazne tez zeby dac dziecku troche przestrzeni, zeby mialo szanse samo poznawac swiat i popelniac swoje bledy. Nawet na tak wczesnym etapie rozwoju. Jestes super mama i nigdy w to nie watp!

alisss87, Kava lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss moj Olo byl grzeczny nie liczac kolek i stad szybka decyzja o drugim dziecku i powiem Ci ze nawet z pierwszym grzecznym to latwo i lekko nie jest. Pola juz taka grzeczna nie jest, noce sa okropne, wstaje srednio co godzine pewnie zawsze, w dzien 3/4 czasu jeczy i narzeka. A dodac do tego Olka to wiadomo jaki sajgon mam. Ale to tylko etapy i tak sobie to tlumaczw i zaraz minie a dwoje cudownycj dzieci mi zostanie :-)

alisss87, Aneczka86 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jak samopoczucie? Lepiej?

Liliana jak mala po antybiotyku? Goraczka ustapila calkowicie?

Sabina jak u Was? Nadal cos z brzusskiem? Wysypalo ja cala czy tylko brzuszek i plecki? U nas Olek mial brzuszek i plecki wysypane a Pola jeszcze troche na buzi.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Jak ja tu dawno nie byłam... :) już nawet nie będę nadrabiać bo to nie ma sensu :P

Współczuje Wam tych chorób. Szczególnie dzieciaczków szkoda. Nas na szczęsie jakoś wszystko póki co omija i oby tak dalej.

Mam nadzieję że u Wszystkich dziewczyn wszystko dobrze.

A takie pytanko mam :) myślicie już może o drugim dziecku??? :)
    Ja juz mam a na tym etapie to juz bylam drugim w ciazy :-) a Ty myslisz juz ?

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Aliss moj Olo byl grzeczny nie liczac kolek i stad szybka decyzja o drugim dziecku i powiem Ci ze nawet z pierwszym grzecznym to latwo i lekko nie jest. Pola juz taka grzeczna nie jest, noce sa okropne, wstaje srednio co godzine pewnie zawsze, w dzien 3/4 czasu jeczy i narzeka. A dodac do tego Olka to wiadomo jaki sajgon mam. Ale to tylko etapy i tak sobie to tlumaczw i zaraz minie a dwoje cudownycj dzieci mi zostanie :-)

Właśnie tak se pomyślałam o Tobie :) Ja chyba bym nie dała rady psychicznie tego ogarnąć. Jestem słaba w tych sprawach... Ale też myślę o rodzeństwie dla Adasia. Coraz częściej :) On uwielbia dzieci! No ale pożyjemy, zobaczymy. Na razie budowa. W środę kupujemy działkę. Drugie dziecko bym chciała w nowym, wymarzonym domku. Tak więc starania za 2 lata minimum :)

Kava lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dzieki, u nas juz o niebo lepiej. Co prawda mala maruda - poziom hard, ale temp 36.6 i biegunki tez nie ma. Jesc nie chciala caly dzien, ale na wieczor wypila 180 mleka takze sukces. Jest strasznie slaba, jak ganiala po calym domu, tak teraz na nogi nie chce sama stanac. Dalej duzo spi, chociaz jak goraczka zeszla to juz mniej troszke, takze mysle, ze szybko dojdzie do siebie. Wysypalo ja nie tak bardzo, ale za to wszedzie. Najbardziej plecy, ale ma nawet i na stopach.

Aliss co Ty w ogole piszesz o wyrodnej matce :) Moja Zuza ma swoja ulubiona bajke, w ogole najwiecej bawi sie bajkami. Tak ja wygryzla, ze maz juz przepatrzec nie mogl i kupil jej nowa taka sama. Na szczescie nowa juz tak nie smakuje. W ogole chodzi i zbiera z podlogi co znajdzie. Maz stwierdzil, ze to I robot rumba :) Chodzi i sprzata z podlogi. Takze Aliss wyluzuj i ja bym nie mowila nic mezowi :) i super, ze Olivierek juz w domu.

Inso, to widze, ze wieczor udany, az Ci zazdroszcze. U nas kazdy taki wymeczony po chorobach, ze spimy jak misie- dupka do dupki i spi sie :)

Bella ja mysle o drugim, nawet nie mysle, ale pracuje z mezem nad drugim, narazie niestety bez efektow.

alisss87, justyna14 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna daj znac jak mala po antybiotyku. Mysle, ze jak wstaniecie rano to bedzie juz tylko lepiej i na takie wiesci czekam. Juz moze wyczerpalysmy limit chorob :)

U mnie jeden plus tego wszystkiego jest taki,ze mam -2kg od wtorku :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny długo by pisać... na razie jest tak samo :-( A może ciut lepiej, sama już nie wiem...
    podałam wczoraj jedną dawkę tego cholernego antybiotyku, wieczorem Mała dostała prawie że biegunki takie zielone śmierdzące luźne kupy... Wczoraj po południu temperatura spadła na 37,5 i taka pozostaje od wczoraj. Zdecydowaliśmy z mężem że nie damy jej drugiej dawki antybiotyku, dzwoniłam z tym do pediatry to mnie oczywiście zjebała z góry na dół, że oczywiście przerwałam antybiotyk. Po czym powiedziała że mam się jeszcze wstrzymać i zobaczyć co będzie do wieczora, czy temperatura znowu nie wyskoczy.
    Wczoraj po tym antybiotyku całkiem straciło apetyt nie jadła nic nie chciała też pić, A dodatkowo z mężem przeczytaliśmy o powikłaniach po antybiotyku dla tak małego dziecka- To nas totalnie przeraziło dlatego między innymi zdecydowaliśmy się nie dawać tej drugiej dawki.
    Na razie śpi gorączki nie ma i oby tak zostało...
    Nie wiem czy dobrze zrobiłam z tym antybiotykiem ale sama się boję- jest tyle za i przeciw I bądź tu człowieku mądry... :-(

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a nie masz możliwości oddać na gwarancji? W moim 3w1 tez pekla rama i dobrze, że mi Lena z gondoli nie wyleciala. A miala wtedy ze 3 miesiace. Wozek użytkowany tylko ten czas. Co za wózki teraz produkują. Przecież są dla dzieci to powinny byc raczej bezpieczne.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna, wspolczuje! Wiem co przechodzisz, bo to czekanie co sie bedzie dzialo, czy bedzie juz lepiej czy sie pogorszy moze doprowadzic czlowieka do nerwicy. Moze po prostu skonsultuj sie z jakims innym pediatra, mnie to uratowalo przed szpitalem! I moze zrob jeszcze badanie moczu? Mnie dr jak poszlam prywatnie to zjechal, ze nie mam zbadanego moczu bo to pierwsze badanie, ktoro powinno sie zrobic przy goraczce.

Mamusie, ktorych dzieci przechodzily trzydniowke, jak Wasze dzieci zachowywaly sie po chorobie? Moja Zuza jest tak slaba, ze chwieje sie jak chodzi, cos zaczela dalej raczkowac bo chyba jej lepiej tak. Ogolnie jest w bardzo kiepskiej formie, ma kiepski apetyt, jest rozdrazniona i jak chwilke sie pobawi to zaraz idzie spac. Chociaz juz i tak zdecydowanie mniej spi jak w czasie goraczki. Rzadka kupa dalej byla :( a i jeszcze jedno jak dlugo po chorobie zaraza Zuzka? Bo planowalismy urodzinki za 2 tyg w sobote/niedziele i nie chcemy pozarazac innych dzieci z rodziny.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Oj dziewczyny długo by pisać... na razie jest tak samo :-( A może ciut lepiej, sama już nie wiem...
    podałam wczoraj jedną dawkę tego cholernego antybiotyku, wieczorem Mała dostała prawie że biegunki takie zielone śmierdzące luźne kupy... Wczoraj po południu temperatura spadła na 37,5 i taka pozostaje od wczoraj. Zdecydowaliśmy z mężem że nie damy jej drugiej dawki antybiotyku, dzwoniłam z tym do pediatry to mnie oczywiście zjebała z góry na dół, że oczywiście przerwałam antybiotyk. Po czym powiedziała że mam się jeszcze wstrzymać i zobaczyć co będzie do wieczora, czy temperatura znowu nie wyskoczy.
    Wczoraj po tym antybiotyku całkiem straciło apetyt nie jadła nic nie chciała też pić, A dodatkowo z mężem przeczytaliśmy o powikłaniach po antybiotyku dla tak małego dziecka- To nas totalnie przeraziło dlatego między innymi zdecydowaliśmy się nie dawać tej drugiej dawki.
    Na razie śpi gorączki nie ma i oby tak zostało...
    Nie wiem czy dobrze zrobiłam z tym antybiotykiem ale sama się boję- jest tyle za i przeciw I bądź tu człowieku mądry... :-(
    moim zdaniem głupio , że podaliście ale skoro podaliście 1 dawkę to głupio, że przerwaliście. Antybiotyk jak zaczynasz to podajesz do konca, jeśli są skutki uboczne to ew zmieniasz na inny ale musisz wybrać odpowiednią ilość. Po za tym osobiście bałabym się odstawić leki dziecku na własną rękę, ew tylko po konsultacji z pediatrą, a jak widać ona by wam odradziła.
    Nie panikuj i nie działaj pod wpływem info z ulotki bo bardziej własnemu dziecku zaszkodzisz niż pomożesz!!! każdy antybiotyk, a nawet głupi lek ma skutki uboczne i zawsze jest obawa. Mam nadzieje, że córcia szybko wróci do zdrowia. Robiliście w koncu badanie moczu bo nie pamiętam??

Mama_Julka, Kava lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Lilianna, wspolczuje! Wiem co przechodzisz, bo to czekanie co sie bedzie dzialo, czy bedzie juz lepiej czy sie pogorszy moze doprowadzic czlowieka do nerwicy. Moze po prostu skonsultuj sie z jakims innym pediatra, mnie to uratowalo przed szpitalem! I moze zrob jeszcze badanie moczu? Mnie dr jak poszlam prywatnie to zjechal, ze nie mam zbadanego moczu bo to pierwsze badanie, ktoro powinno sie zrobic przy goraczce.

Mamusie, ktorych dzieci przechodzily trzydniowke, jak Wasze dzieci zachowywaly sie po chorobie? Moja Zuza jest tak slaba, ze chwieje sie jak chodzi, cos zaczela dalej raczkowac bo chyba jej lepiej tak. Ogolnie jest w bardzo kiepskiej formie, ma kiepski apetyt, jest rozdrazniona i jak chwilke sie pobawi to zaraz idzie spac. Chociaz juz i tak zdecydowanie mniej spi jak w czasie goraczki. Rzadka kupa dalej byla :( a i jeszcze jedno jak dlugo po chorobie zaraza Zuzka? Bo planowalismy urodzinki za 2 tyg w sobote/niedziele i nie chcemy pozarazac innych dzieci z rodziny.
    nasz Pola z tydzien po tej gorączce wysokiej i kupach dziwnych i wymiotach dochodziła do siebie z apetytem i siłą, wymagała więcej noszenia i więcej uwagi. Myślę, że za 2 tyg to już będzie ok i spokojnie impreza może być :) a jak wysypka? u nas praktycznie po dobie już poły jej nie było, po 3 dniach to już tylko na buzce lekkie ślady zostały .Zdrówka Wam życzę :)

7w3d 💔
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikole wysypało przed południem. Pediatra powiedziała że to ta trzydniówka i antybiotyku mam nie podawać...
    Dziękuję Wam za wsparcie i wszystkie rady- zawsze można na Was liczyć kiedy potrzeba <3

iNso87 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Nikole wysypało przed południem. Pediatra powiedziała że to ta trzydniówka i antybiotyku mam nie podawać...
    Dziękuję Wam za wsparcie i wszystkie rady- zawsze można na Was liczyć kiedy potrzeba <3
    Uffff, dobre zakonczenie jak i u nas!:) Super no i widze, ze choroba przebiegala bardzo podobnie. Goraczka, gardlo czerwone, smierdzace baki i kupy. Skoro zachorowac mozna na to 2 razy to drugim razem juz bedziemy spokojniejsze :) a jak Nikolka sie czuje?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Uffff, dobre zakonczenie jak i u nas!:) Super no i widze, ze choroba przebiegala bardzo podobnie. Goraczka, gardlo czerwone, smierdzace baki i kupy. Skoro zachorowac mozna na to 2 razy to drugim razem juz bedziemy spokojniejsze :) a jak Nikolka sie czuje?

Słaba jest, nadal malutko je i pije, ale w porównaniu do wczoraj jest postęp. Trochę się bawi ale głównie śpi :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dziękujemy za pamięć :)

A oto i dzisiejszy solenizant <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 19:20

sabinaaa, lilianna, iNso87, Aneczka86, Ola_45, justyna14 lubią tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi śliczny ten Twoj synus! Sto lat dla solenizanta!

Justyna u nas wysypka dopiero dzis mocno zaatakowala. Ma ja doslownie wszedzie, nawet pod stopami. Wraca juz do formy, powoli zaczyna byc malym urwiskiem :) Cos zaczyna jesc a to najwazniejsze, nie spi tyle i bawi sie. Tylko mnie znowu dopadla biegunka :( Zjadlam kanapke z szynka i zapilam ja zimna woda. Mam nadzieje, ze to jest powodem a nie wirus, bo najbardziej boje sie o Zuzie.

Inso u nas pedicetamol poszedl w kosz, bo mala tak go nie toleruje, ze poszla po nim fontanna mleka, a wiadomo, ze przy tej goraczce kazdy lyk mleka wypity byl na wage zlota. Ponoc strasznie gorzki jest.

MeGi1986 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ale ciagnie sie ten weekend jak flaki z olejem..:) najgorsza ta niedziela..
    Jutro pn i jade z Malzem,bo ma wolne, do Urzedu Pracy zapytac co i jak z tym zasilkiem na pol roku. Jakie papiery itp. Bo juz 28.11 konczy mi sie macierzynki.
    A co to za zasilek? Wiem ze cos przysluguje jak Cie zwolni pracodawca.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi nie zdazylam zdj zobaczyc
    Inso ten adamex sie polamal czy spacerowka bo cos nie zajarzylam

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas weekend taki sobie.
    Nikola gorączki już nie ma, wysypało ją jeszcze trochę. Nocki nadal tragiczne, niby zasypia i śpi ale ok. 1:30 się budzi z płaczem i nie chce zasnąć przez 2-3 godziny. Do tego muszę jej jeszcze mleko w nocy robić. Nie karmiłam jej w nocy od jakiś 5miesięcy i boję się że się znów nauczy :-(
    W dzień tak samo marudzi cały czas, płacze, nie chce się niczym zabawić...
    Ja już jestem tak wyczerpana tymi nocami i trudnymi dniami że padam ze zmęczenia... ile to jeszcze potrwa... :-(

A co u Was?

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 2922 2923 2924 2925 2926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ