Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My juz po imprezie urodzinowej. Padam na twarz. Przygotowywanie imprezy w domu z dzieckiem to masakra. No ale prezenty sie solenizantce podobaja a to najwazniejsze
Aneczka 18 tydzien juz? Kiedy to zlecialo??? Na pewno latwo nie bedzie, u mnie ten plus, ze Zuzia nie chce byc na rekach, ona wszedzie chce sama chodzic. Chce sama jesc, pic i ta samodzielnosc mnie juz czasem do szalu doprowadza.
Puli moje dziecko jest czasem nie do opanowania. Wszedzie jej pelno, maz ja kiedys sciagal i tak jej sie to spodobalo, ze jak ktos za nia idzie to ona zaraz ucieka. Gania po calym domu. Spacer w wozku jest nie realny, ona wszedzie musi isc sama.
Aneczka jestem w strasznym szoku, ze to juz rok. Dopiero zaszlam w ciaze z Zuzia a dzis juz impreza urodzinowa i drugie w drodze. Masakra jak ten czas leci.
Kava i Inso dzieki za rady odnosnie progesteronu. Zaczne chyba sie wspomagac luteina skoro przedawkowac sie jej nie da.
Inso byliscie na chrzcinach? Jak Lenka? Lepiej juz?
-
U nas znowu Filip przeziebiony. Usnal i slyszalam jak wciaga gile oddychajac przez sen. Jakies 30 minut spokojnego snu i placz, ryk, lzy i rozpacz. A ja prawie z nim. Czemu znowu przeziebienie?!
Jutro na 8:45 na zajecia, jak nocka bedzie kiepska to raczej nie pojde. Szkoda no ale zdrowie i usmiech na twarzy mojego urwisa jest wazniejsze.
Ide spac, poki spokojnie w miare spi.
Dobrze ze sie odezwalas Ania, juz sie martwilysmy
Moj Filip nie chodzi ale jest tak ruchliwy ze mam strach w oczach jak pomysle ze bedzie chodzil i jeszcze szybciej mi uciekal :x03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
U nas 8 zębów - cztery na dole i górze. Trójki czy dwójki czają się już bardzo bardzo długo i przez to nocki mamy różne. Dziś co godzinę wstawałam i musiałam nawet brać małego na ręce, a zwykle to pogłaskałam i spał dalej.
Mamy problem z brzuszkiem, takie jakby kolki nocne. Brzuszek robi się twardy i duży, jak się pokręci, popłacze i powygina, to idzie kilka bąków i dopiero zasypia. Podejrzewam, że to od rozszerzania diety, choć nic szczególnego ostatnio nie podaje. Macie na to jakieś sposoby?
Jeśli chodzi o pracę, to ja nie mogę się już doczekać prawie trzech tygodni urlopu w grudniu -
justyna14 wrote:Hej, u nas nocka tez ciezka, kiedy to sie skonczy? Czy ktores dziecko ma tak malo zabkow na wierzchu jak my? Nadal mamy 6 w tym 4 u gory i 2 na dole i cisza
Olkowi jakos szybciej szly. Pola probuje wstawac sama bez trzymania
jak wstanie opierajac sie o cos to sie puszcza i chwile ustoi ale do chodzenia daleko
za to mam wrazenie ze probuje powtatzac slowa po Olki
gada po "chinsku' non stop
Ja generalnie boje sie coraz bardziej tego powrotu do pracy, a to juz tuz tuz. Dzis musze z ostatniego spotkania protokol stworzyc a tak mi sie nie chce
My mamy mniej! Mamy narazie same jedynki. Dwojki na gorze juz prawie na wierzchu. Myslalam ze sie juz przebily bo takie biale punkciki widac, ale jednak nie.
U nas nocka tez slaba. Szymek spal w wozku cala noc i z godzine ze mna. Poszedl spac ok 19.30. Wstal o 20 i smigal do 23. I na sile go polozylismy spac. Potem plakal i ciezko bylo.
Szymek juz dostal na urodziny pchacza z fisher price i widac ze lubi przy nim chodzic. Tylko narazie jeszcze slabo trzyma rownowage sam i jak popchnie to goni ten jezdzik. Jak idzie powoli to ladnie stawia stopy
-
A co tu taka ciszaaaaa? Mamusie jeszcze w lozkach sie wyleguja z dziecmi?
Moje dziecko dzis skonczylo rok! Rok temu o tej porze pedzilam na porodowke, a teraz siedzi kolo mnie i wcina muffinkeBoze, kiedy to zlecialo???
Kava, iNso87, alisss87, Aneczka86 lubią tę wiadomość
-
sabinaaa wrote:A co tu taka ciszaaaaa? Mamusie jeszcze w lozkach sie wyleguja z dziecmi?
Moje dziecko dzis skonczylo rok! Rok temu o tej porze pedzilam na porodowke, a teraz siedzi kolo mnie i wcina muffinkeBoze, kiedy to zlecialo???
100 lat Zuzia!!!
Spełnienia marzeń -
Hej, hej. U nas katar leje się jak z kranu a do tego brzydka pupa z odparzeniem. Pewnie zęby idą. I czas bo mamy ledwie 4 zęby (po dwa na każdą wysokość). Staś jest dzielny ale daje radę. Dziewczyny czy wasze maleństwa też tak ciągle się przewracają? Stasiek mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz częściej upada. W tej chwili ma cztery siniaki na głowie m(znów po dwa na każdą stronę). Z jedzeniem średnio... Mi brzuch rośnie. Będzie okazja to pstryknę się i pokażę jak wyglądamy. U nas też biało. Biało zimno i wilgotno. Zmieniłam czapkę na cieplejszą bo Stachu ze swoją łysiną chyba już w niej marznie mimo, że miejscami ocieplana.
Jak przygotowania na święta?
-
U nas znowu Filip katar ma, oby nie przeszło w gorsze przeziebienie tak jak ostatnio.
My na świeta jedziemy do rodzicow wiec za duzo szykowania nie mam. W sobote teraz robie Filipa roczek, z racji tego ze teście maja wolne, bo 10 grudnia pracuja i by ich nie było. No i w sumie nic nowego..
Nadal 7 zębów mamy03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Zostały 2 ❄️❄️ -
U nas tez zima i z tej okazji pierwszy spacer na sankach zaliczony. Kupe radosci bylo a im szybciej mama jechala tym fajnieji czekam na zdjecia Waszych szkrabow, bo chyba ja tu najwiecej dodaje a chcialabym poogladac i Wasze pociechy
Aneczka to pstrykaj zdjecie brzuszka i przy okazji Adasia. Zuza juz w miare stabilnie chodzi, chociaz jeszcze zdarzaja sie wypadki. Odpukac nie miala jeszcze guza, tylko zaczyna buszowac w szufladach w kuchni i przycina palce. Musze jakies zabezpieczenia kupic. Przygotowan do swiat jeszcze nie ma, bo dopiero odsapnelam po przygotowaniach do roczku. Ufff dobrze, ze mam to juz za soba.
Inso fajnie, ze poleniuchowalyscie rano:) przynajmniej naladuje czlowiek baterie na caly dzien:)iNso87, Aneczka86, lilianna lubią tę wiadomość
-
Inso Twoja Lencia to panienka, wyglada na starsza
Sabina.. ale u Was duuzo sniegu. Zuza widac szczesliwaI jakie macie fajniutkie sanki.
U nas dzis taakie zimno, ze wyszlysmy tylko na chwilkę.
Inso to krociotki opis, ale to dobrzeMnie ból w nodze chyba przeszedl (chyba, bo wole nie zapeszac ). Od lata sie meczylam. W grudniu wizyta u lekarza to tradycyjnie ozdrowialam.
U nas imprezka tydzien przed świętami. Święta u rodziny, wiec za duzo robić nie bede
-
Sabina a ta spineczka na środkowym zdjęciu to taka pyk czy może na zasadzie wsuwki?
U nas na razie tylko wszystkie jedynki. Na pewno idą górne dwójki i mam wrażenie, że będą szły też górne trójki. Tylko czy to możliwe?
Sanki, no właśnie, muszę kupić jakieś poręczne.
Ja po owulacji. Starania były. Oby owocne.
No to ze spaniem bijemy wszystkich. Ostatnio coraz częściej do 10-tej. Za to chodzimy spać późno bo najwcześniej o 22-gie a zdarza się też 23-cia.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Pierwszy raz od miesiaca Filip usnal o 20:30. Jestem w szoku. Przewaznie 18:30 a on juz dedtka
Zobaczymy do ktorej pospi jutro
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Zostały 2 ❄️❄️ -
Sabina, 100lat dla Zuzi
Inso- Lenka też cudowna dziewczyna
A co do krzyża to to też mam "poziome ustawienie kości krzyżowej" byłam z tym u neurologa i zalecił tylko zabiegi. Miałam ich 10- w tym laser punktowy i jakieś prądy. Ból ustąpił tylko na 4miesiące i znów zaczyna łapać z tym że promieniuje do bioda i łapie jakby taki skurcz, że stanąć na nogę nie mogę. Do tego neurolog podejrzewa że podczas porodu dysk mi wyskoczył i wskoczył z powrotem. Nic więcej mi nie powiedział, a jak boli to kazał przeciwbólowe brać... także wiem i znam ten ból...
My mamy narazie dwa zęby- dwie jedynki u dołu. Wczoraj zaczęły się wyzynac dolna dwójka i górna jedynkaiNso87 lubi tę wiadomość