WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • agat Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:39

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, spóźnione ale szczere- wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, pociechy z dziewczynek i dużo zdrówka :-)

Justyna, trzymam kciuki za powrót :-)

Sabina, podziwiam że uczysz Zuzie zasypiania samej... ja już też mam powoli dość tego lulania w dzień ale zdecydować się nie mogę... :-\ muszę się w końcu wziąć za siebie i zacząć działać bo nim się obejrzę będzie luty i pozamiatane... :-)

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso spóźnione wszystkiego najlepszego, 100 lat :-*
    Dla Lenki duzo usmiechu i radosci :-*

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, czy wasze dzieci też non stop ściągają skarpetki? Ciągle ma zimne stopy.
    Chyba będę musiała zakładać jej rajstopy. Strasznie nie lubię rajstop, ja nie noszę rajstop, zakładam tylko od wielkiego dzwonu, i jej też nie chcę zakładać.
    Więc póki co ganiam ja po domu i zakładam, a ona zdejmuje.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso wszystkiego najlepszego dla malej solenizantki :*

Lilianna powiem Ci, ze Zuza chyba juz sama miala dosc lulania! Przez ostatnie dni to tak sie wydzierala jak ja lulalam, jakby ja ktos zywcem ze skory obdzieral! Wyginala sie, prostowala, ze nie moglam jej utrzymac. W koncu zrezygnowana polozylam ja do lozka i spokoj. 50 min sie krecila i zasnela, na drugi dzien 30min i spala a wczoraj juz po 15 min spala. W dzien mialam watpliwosci czy zasnie, ale 30min i spi. Mam nadzieje, ze ten czas bedzie sie skracal tak jak na nocne spanie:) Takze u nas to Zuzia zdecydowala o takim zasypianiu, bo ja tez nie moglam sie za to zabrac a co wieczor juz przeklinalam pod nosem jak ona tak cudowala.

Kasiakasia u nas Zuza przed spaniem musi sciagnac skarpetki, ale zakladam jak zasnie. Teraz chodzi w pantofelkach takze po problemie bo ich o dziwo nie sciagnie :)

My mamy inny problem, wyrzuca wszystko z szafek. W komodzie z jej ciuchami potrafi oproznic szuflade jak tylko na moment spuszcze ja z oka. Z dnia na dzien robi sie z niej wiekszy baciar. I juz nadszedl czas, ze chwila ciszy oznacza tylko jedno... cos broi.

Justyna czekam na relacje po pierwszym dniu w pracy!

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Lenki! I dla Inso!
    Ja tez mam dzis imieniny!

Sabina zazdroszcze ze tak potrafisz Zuzie nauczyc. Ja bym pensje oddala jakiejs Tracy Hogg czy innej zaklinaczce dzieci, zeby nauczyla Szymona samemu zasypiac i przesypiac nocki i pic mleko z butli.

On sie robi coraz sprytniejszy. Wczoraj siedze w pizamie rano a on podchodzi, koszulke mi do gory zadziera, mowi "am" i dzioba otwiera zeby cycka zlapac.
    Mam plan zeby go od poniedzialku uczyc zeby w nocy nie jadl. Ale ja juZ probowalam kilka razy i jestem za slaba zeby to zrobic. Nerwa zaraz dostaje i poddaje sie po 1 nocy.

Szymek coraz wiecej sie puszcza i stoi sam. Chetnie chodzi przy jezdziku. Moze zanim wroce do pracy bedzie sam chodzil

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ostatnim czasie moja Lena zaczela dziwnie kręcić główką na boki. Jak powiedziałam o tym mężowi to się śmiał, że ja tego nauczyl jak tańczyli. Z tym, ze od tamtego czasu zdarza jej sie to częściej i zaczynamy się martwić :-(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja też karmię w nocy, wstaje nawet co godziną a max 3godz. Natomiast mi to nie przeszkadza. Według mnie roczne dziecko to jeszcze takie malutkie.

Aneczka moja już dawno tak kręci. Szukałam info w necie to znalazłam tylko tyle, że dziecko odkrywa nowe umiejętności i jak coś się spodoba to powtarza.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:

Justyna czekam na relacje po pierwszym dniu w pracy!

Podłączam się.

Ale Justyna chyba jakoś długo pracuje to pewnie odezwie się późnym wieczorem. Jak będzie miała siłę, chęć i czas.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia troszkę mnie uspokoilas, bo to zaczelo wygladac dość dziwnie. Niedlugo idziemy na bilans to się zapytam.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) wróciłam po pracy zrelaksowana i wypoczęta :) ha ha ha serio, cisza, spokój, czasem ktoś zadzwoni, z kolegami z pracy można pogadać i nikt nie jęczy u nogi ehh jutro z przyjemnością tam pojadę :) pracy dużo ale w ciszy :)

dzieci z nianią też super sobie radzą i ona z nimi, nawet mi trochę posprzątała :) także puki co wszystko ok a skoczyłam już o 16 w domu byłam przed 17, ale potem zakupy z Olkiem, porządki, położyć Pole spać, teraz dopiero mam chwilę, bo mąż Olka kładzie spać :)

Kava lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Natalka ja też karmię w nocy, wstaje nawet co godziną a max 3godz. Natomiast mi to nie przeszkadza. Według mnie roczne dziecko to jeszcze takie malutkie.

Aneczka moja już dawno tak kręci. Szukałam info w necie to znalazłam tylko tyle, że dziecko odkrywa nowe umiejętności i jak coś się spodoba to powtarza.

Podnioslas mnie troche na duchu. Bo mam dokladnie tak samo.Boje sie poprostu ze nie dam rady po powrocie do pracy. Nawet wieczorem ciezko cos zrobic bo sie budzi co pol godz czasem

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja mam nadzieję, że jakoś samo się wszystko ułoży. Ja mam termin powrotu koniec lutego. To jeszcze prawie 3m-ce, dużo może się zmienić.
    A tak w ogóle to ja mam zamiar być w ciąży i powrót powrotu do pracy nie będzie mnie dotyczył.

natalka0887 lubi tę wiadomość

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie. Jak nauczyłyście dzieci zdmuchnąć świeczkę? Czy w ogóle uczyłyście?

Ja dziś próbowałam, ale ni cholery. Łapała za ogień i się poparzyła. A dmuchnąć nie chce. Jak nie potrzeba to dmucha, a jak potrzeba t ma inne zainteresowania.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja juz kilka razy podchodzilam do tego, zeby Zuzia sama zasypiala, zawsze sie poddawalam i dalej lulalam. Teraz juz sie zawzielam i nie popuszcze, dzis troche wariowala zanim zasnela i 40min jej zeszlo. I co najwazniejsze odkad sama zasypia duzo lepiej spi. Nie wierci sie, nie budzi co chwile. Po prostu musisz sie zawziasc i uzbroic w cierpliwosc. Czytalam, ze z reguly problem tkwi w glowie mamy a nie w dziecku i cos w tym jest...

Aneczka jak mala przekreca ta glowe? Bo u nas byl ten problem, nawet do lekarza z tym jezdzilam.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakasia ja nie uczylam Zuzy dmuchac swieczki, nawet mi to nie przyszlo do glowy. Jak zapalilam swieczke to Zuza zainteresowana byla ozdobami na torcie i zaraz go rozbroila i gryzla cukrowe ozdoby:) A swieczke zdmuchnelam ja :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina Lena rusza tak na boki, tak w szybszym tempie. To sa chwile jak to robi. A jak Zuza ruszala? I co Ci leksrz powiedzial?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak tak robi to dodatkowo się uśmiecha, więc wiem, że się wygłupia.

A czasami, bardzo rzadko, ucho do ramienia bierze, wtedy przechodzi mi myśl że ucho boli, ale to są sekundy, nie płacze przy tym więc nie panikuje.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    U nas jak tak robi to dodatkowo się uśmiecha, więc wiem, że się wygłupia.

A czasami, bardzo rzadko, ucho do ramienia bierze, wtedy przechodzi mi myśl że ucho boli, ale to są sekundy, nie płacze przy tym więc nie panikuje.
    jak jest zapalenie ucha to jest silny ból i gorączka, przegapić się nie da, że coś się dzieje, przerabiałam z Olkiem, nie wiedziałam, że to od uszu, ale od razu wiadomo,że coś poważnego bo gorączka też powyżej 39.

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze macie rację, ze to sposob jakies zabawy Leny. Jestem trochę spokojniejsza. Mimo wszystko upewnie sie u lekarza.

Czy u Was też caly tydzień pada? Kurcze..Lena juz mi swiruje w domu. Ale jak tu wyjść jak tu wieje i pada :-(
    I do tego zrobila sie taka uparta, cos nie po jej mysli to pisk, placz i prezenie. No masakra. Staram sie ja uspokajac jak tu jedna z Was radzila..dziala troszkę ale tych chwil za dnia jest duzo.

A dziś mam imprezę firmową... i pierwszą dłuższą rozlake z Lena :-(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 2934 2935 2936 2937 2938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ