Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju..ktos mi moje grzeczne dziecko zamienił w malego diabelka. Jak jest cos nie pojej mysli, a czesto niestety tak jest, to jest pisk, krzyk, placz i nie da sie uspokoic. Wczoraj z krzykiem poszla nawet spac.
Dzis sie bawiła to postanowilam zrobic farsz na pierogi. Wlaczylam maszynke do miesa i sie zaczelo. Nie dalo sie jej uspokoic aż ostatecznie zasnela.
A co do bucikow, to Lena po domu chodzi w skarpetkach. Mam takie papucie skorzane ale ona zaraz je zdejmuje, wiec juz sobie darowalam.
-
U nas to jest poprostu histeria jak nie jest po jej myśli. Myslalam, ze już jest lepiej w tym temacie ale chyba jednak gorzej. Może i te zęby przy okazji, bo ida nam następne dwojki na górze i chyba tez cos dalej, bo tak wszystko pcha a zobaczyc nie da.
Szuflady to jej pasja..szafek narazie mało co otwiera, woli stac przy szufladach i wyjmowac co popadnie. Uwielbia tez pralke
Narazie jeszcze spi, wiec ja korzystam ze spokoju i pracuję
-
Aneczka dla Ciebie przepis na sałatke z chipsami. ona jest warstwowa i w takiej kolejnosci uklada sie warstwy od dolu: 5 marchewek, 10 jaj, sos, 5 pomidorów, 2 cebule, szczypiorek, chipsy, 2 filety z kurczaka usmazone w gyrosie, ketchup pikantny, sos, chipsy. Sos: mały majonez, jogurt naturalny, pieprz, sól, czosnek.
Ja osobiście nie daje do tej sałatki marchewki, bo mi gdzieś nie pasuje, poza tym nigdy nie chce mi się gotować marchewkiWychodzi z tego 2 salaterki takie wieksze. A i chipsy najlepiej grubsze, bo te cienkie sie rozmakaja. lamalam ich na takie wieksze kawalki.
-
U nas noc z soboty na niedziele koszmar. Mała bolal brzuszek, gazy zatrzymało i tak ja bolalo, ze nawet nozek nie wyprostowala. Dzieki Bogu mielismy jeszcze rurki windi i zdziałały cuda. Rano wstała tez z bólem, tak ze od razu szykowalismy kapanie, zeby brzuszek wymoczyl sie w cieplej wodzie. Do tego rurka, zrobila kupe i spokoj. Chwała temu, kto wymyślil te rurki. Taka byla wczoraj nie wyspana po nocy, ze chcialam ja w dzien ululac na rekach to sie darla jak opetana. Polozylam ja i zasnela sama, takze chyba po prostu miala juz dosc lulalnia. Kladziemy sie z nia, drapiemy po pleckach i ona odlatuje przy tym
Rarytas normalnie jak czlowiek nie musi takiego klocka ciezkiego telepac na kolanach.
Natalka cudny ten Twój synuś!!!! Przystojniaczek z niego niezly, także rezerwuje go na zięcia mojegonatalka0887 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla pierwszych roczniaków!
my dopiero świętujemy 18-stego.
Natalka odnośnie paputków Adaś nosi skórzane eko-tuptusie. Polecam. Mamy już drugą parę. Super dopasowują się do stopy, nie ślizgają no i Adaś wreszcie wczoraj poczynił w nich pierwsze kroczkia ja płakałam ze szczęścia
Dziewczyny mam problem... chyba poważny. Spać nie mogę przez to. Otóż Adasiowi rosną bardzo krzywo ząbki na dolema na razie tam dwie jedynki i strasznie krzywo wychodzą! Nie wiem jak Wam najlepiej wytłumaczyć, obydwa rosną w ten sposób że tworzą odwróconą literę V
U góry wyszły mu piękne proste jedynki, idą też ładne dwójki ale dołem jestem załamana! Co ja mam robić? Gdzie z nim iść żeby ktoś to obejrzał? W sumie przecież na razie i tak chyba nic z tym nie da się zrobić...
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Kochane!
Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków
Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówieniaZapraszamy na strone
www.babelu.pl
zostawcie też prosze lajki na fb
https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel -
Sabina hehe, Szymon napewno by Zuzie wycalowal, bo taki calusny chlopak z niego, ale uwaga czasem gryzie! Hehe
Co do glosnosci, moj na szczescie sie nie boi nawet jak miksuje w thermomiksie mrozone truskawki! Dzis jak odkurzalam stal i klepal odkurzacz, ale musialam go zabrac bo co chwila mi wylaczal.
Dzis taki maruda ze szok, juz mnie nerwy biora i co chwila placze z byle powodu, bo mu nie pozwolilam otworzyc szuflady, bo zabralam pilota... Masakra z tymi dziecmi
Alisss dzieki zaraz popatrze. Dzis bylam w sklepie poogladac buty to wyszlam taka zdegstowana ze kupie przez neta. Pani nawet sie nie pofatygowala zeby zmierzyc stope dziecku. Zaproponowala mi niechodki.... Potem danielki, ale one sa profilaktyczne dla dzieci z wadami stopy, albo kapcie z podeszwa tak twarda ze mozna gwozdzie wbijac.
-
Aliss - moja siostrzenica tak miała z ząbkami jak Ty piszesz i moja siostra była z nia u dentystki i ona powiedziała że dopóki nie ma wszystkich ząbków to nic się nie robi, a to że teraz jedynki są krzywo to nic nie znaczy bo jak zęby potem rosną to to się wszystko przesuwa i wyrównuje i faktycznie jej się to wyrównało w miare. Mała teraz już ma 6 lat i rosną jej stałe ząbki i rosną już całkowicie prosto. Także radziłabym Ci spokojnie poczekać na kolejne zęby.
-
A ja wlasnie zaraz zaczynam lepenie pierogow na obiad. A potem idziemy z mikolajem do szwagierki. I przy okazji do Leny też tam przyjdzie
Tak sie sklada, ze moj mąż jest tam chrzesnym a szwagier jest chrzesnym Leny
Moja Lena dzis jak narazie miala jeden atak histerii a teraz biega z pchaczemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 14:56