WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a po kim Lena jest taka blondynka? Bo twoje czarne wlosy sa farbowane, kiedys mowilas.
    Ale wlosy to Lena ma jak marzenie. Chcialabym zeby moje drugie tez bylo coreczka. :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:40

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju..ktos mi moje grzeczne dziecko zamienił w malego diabelka. Jak jest cos nie pojej mysli, a czesto niestety tak jest, to jest pisk, krzyk, placz i nie da sie uspokoic. Wczoraj z krzykiem poszla nawet spac.
    Dzis sie bawiła to postanowilam zrobic farsz na pierogi. Wlaczylam maszynke do miesa i sie zaczelo. Nie dalo sie jej uspokoic aż ostatecznie zasnela.

A co do bucikow, to Lena po domu chodzi w skarpetkach. Mam takie papucie skorzane ale ona zaraz je zdejmuje, wiec juz sobie darowalam.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat niby wysokie ale to skarpetka wiec nie krepuje ruchow.
    Aneczka u nas od 2 dni tez Szymek jeczy i placze jak mu sie czegos zabroni. Usypianie wieczorem tez stalo sie koszmarem. Tylko mi cos sie wydaje ze to na zeby

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:40

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to jest poprostu histeria jak nie jest po jej myśli. Myslalam, ze już jest lepiej w tym temacie ale chyba jednak gorzej. Może i te zęby przy okazji, bo ida nam następne dwojki na górze i chyba tez cos dalej, bo tak wszystko pcha a zobaczyc nie da.
    Szuflady to jej pasja..szafek narazie mało co otwiera, woli stac przy szufladach i wyjmowac co popadnie. Uwielbia tez pralke :-)
    Narazie jeszcze spi, wiec ja korzystam ze spokoju i pracuję ;-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:41

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niestety nie jest zahipnotyzowana tylko zafascynowana wszelkimi przyciskami i pokretlami. Musze poszukac w instrukcji jak sie blokuje moja pralke i zmywarke, bo Lena podchodzi i mi przelacza :-\

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz roczniak :-D

2rm1g0y.jpg
    29wlses.jpg

iNso87, sabinaaa, Kava, Aneczka86, alisss87, lilianna lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde cos nie wyszlo, trudno beda takie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka dla Ciebie przepis na sałatke z chipsami. ona jest warstwowa i w takiej kolejnosci uklada sie warstwy od dolu: 5 marchewek, 10 jaj, sos, 5 pomidorów, 2 cebule, szczypiorek, chipsy, 2 filety z kurczaka usmazone w gyrosie, ketchup pikantny, sos, chipsy. Sos: mały majonez, jogurt naturalny, pieprz, sól, czosnek.

Ja osobiście nie daje do tej sałatki marchewki, bo mi gdzieś nie pasuje, poza tym nigdy nie chce mi się gotować marchewki :) Wychodzi z tego 2 salaterki takie wieksze. A i chipsy najlepiej grubsze, bo te cienkie sie rozmakaja. lamalam ich na takie wieksze kawalki.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc z soboty na niedziele koszmar. Mała bolal brzuszek, gazy zatrzymało i tak ja bolalo, ze nawet nozek nie wyprostowala. Dzieki Bogu mielismy jeszcze rurki windi i zdziałały cuda. Rano wstała tez z bólem, tak ze od razu szykowalismy kapanie, zeby brzuszek wymoczyl sie w cieplej wodzie. Do tego rurka, zrobila kupe i spokoj. Chwała temu, kto wymyślil te rurki. Taka byla wczoraj nie wyspana po nocy, ze chcialam ja w dzien ululac na rekach to sie darla jak opetana. Polozylam ja i zasnela sama, takze chyba po prostu miala juz dosc lulalnia. Kladziemy sie z nia, drapiemy po pleckach i ona odlatuje przy tym :D Rarytas normalnie jak czlowiek nie musi takiego klocka ciezkiego telepac na kolanach.

Natalka cudny ten Twój synuś!!!! Przystojniaczek z niego niezly, także rezerwuje go na zięcia mojego :D

natalka0887 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smak chipsow to mysle kwestia gustu. Ja lubie wszystko pikantne, takze daje z reguly laysy strong bo ich uwielbiam. Do sosu tez czosnku daje sporo bo lubie czosnek. Maz na szczescie tez ma takie upodobania jak ja :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pierwszych roczniaków! :-) my dopiero świętujemy 18-stego.

Natalka odnośnie paputków Adaś nosi skórzane eko-tuptusie. Polecam. Mamy już drugą parę. Super dopasowują się do stopy, nie ślizgają no i Adaś wreszcie wczoraj poczynił w nich pierwsze kroczki :) a ja płakałam ze szczęścia :)

Dziewczyny mam problem... chyba poważny. Spać nie mogę przez to. Otóż Adasiowi rosną bardzo krzywo ząbki na dole :( ma na razie tam dwie jedynki i strasznie krzywo wychodzą! Nie wiem jak Wam najlepiej wytłumaczyć, obydwa rosną w ten sposób że tworzą odwróconą literę V :( U góry wyszły mu piękne proste jedynki, idą też ładne dwójki ale dołem jestem załamana! Co ja mam robić? Gdzie z nim iść żeby ktoś to obejrzał? W sumie przecież na razie i tak chyba nic z tym nie da się zrobić...

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sabina, w ten weekend wyprobuje ;-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków :)
    Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówienia :) Zapraszamy na strone :)

www.babelu.pl

zostawcie też prosze lajki na fb ;)

https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina hehe, Szymon napewno by Zuzie wycalowal, bo taki calusny chlopak z niego, ale uwaga czasem gryzie! Hehe

Co do glosnosci, moj na szczescie sie nie boi nawet jak miksuje w thermomiksie mrozone truskawki! Dzis jak odkurzalam stal i klepal odkurzacz, ale musialam go zabrac bo co chwila mi wylaczal.

Dzis taki maruda ze szok, juz mnie nerwy biora i co chwila placze z byle powodu, bo mu nie pozwolilam otworzyc szuflady, bo zabralam pilota... Masakra z tymi dziecmi

Alisss dzieki zaraz popatrze. Dzis bylam w sklepie poogladac buty to wyszlam taka zdegstowana ze kupie przez neta. Pani nawet sie nie pofatygowala zeby zmierzyc stope dziecku. Zaproponowala mi niechodki.... Potem danielki, ale one sa profilaktyczne dla dzieci z wadami stopy, albo kapcie z podeszwa tak twarda ze mozna gwozdzie wbijac.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss - moja siostrzenica tak miała z ząbkami jak Ty piszesz i moja siostra była z nia u dentystki i ona powiedziała że dopóki nie ma wszystkich ząbków to nic się nie robi, a to że teraz jedynki są krzywo to nic nie znaczy bo jak zęby potem rosną to to się wszystko przesuwa i wyrównuje i faktycznie jej się to wyrównało w miare. Mała teraz już ma 6 lat i rosną jej stałe ząbki i rosną już całkowicie prosto. Także radziłabym Ci spokojnie poczekać na kolejne zęby.

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któres z Waszych dzieci ma robota bebo? Zastanawiam sie nad zakupem.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zaraz zaczynam lepenie pierogow na obiad. A potem idziemy z mikolajem do szwagierki. I przy okazji do Leny też tam przyjdzie :-) Tak sie sklada, ze moj mąż jest tam chrzesnym a szwagier jest chrzesnym Leny ;-)

Moja Lena dzis jak narazie miala jeden atak histerii a teraz biega z pchaczem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 14:56

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 2936 2937 2938 2939 2940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ