Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez byl Mikolaj
Dostalam kolczyki i lancuszek z przewieszka. Postaral sie ten Mikolaj, nie ma co. Zuza tez juz dostala kilka prezentow mikolajkowych.
Dzis na 20 jade do lekarza, trzymajcie kciuki, zebym juz zobaczyla pecherzyk z slicznym zarodkiem:)
Justyna daj znac jak w pracy i jak dzieciaczki sobie radza z niania.
Aneczka my tego robota nie mamy, ale wiem ze jest tu na forum gdzies zalozony watek o tym robocie. Czytalam go i opinie z tego co pamietam sa podzielone, ale chyba wiekszosc jest jednak za. Znajdz i poczytaj, chyba jest w "po narodzinach".
-
animka899 wrote:Aliss - moja siostrzenica tak miała z ząbkami jak Ty piszesz i moja siostra była z nia u dentystki i ona powiedziała że dopóki nie ma wszystkich ząbków to nic się nie robi, a to że teraz jedynki są krzywo to nic nie znaczy bo jak zęby potem rosną to to się wszystko przesuwa i wyrównuje i faktycznie jej się to wyrównało w miare. Mała teraz już ma 6 lat i rosną jej stałe ząbki i rosną już całkowicie prosto. Także radziłabym Ci spokojnie poczekać na kolejne zęby.
Dziękuję za informacje. Kamień z serca...18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
sabinaaa wrote:U mnie tez byl Mikolaj
Dostalam kolczyki i lancuszek z przewieszka. Postaral sie ten Mikolaj, nie ma co. Zuza tez juz dostala kilka prezentow mikolajkowych.
Dzis na 20 jade do lekarza, trzymajcie kciuki, zebym juz zobaczyla pecherzyk z slicznym zarodkiem:)
Justyna daj znac jak w pracy i jak dzieciaczki sobie radza z niania.
Aneczka my tego robota nie mamy, ale wiem ze jest tu na forum gdzies zalozony watek o tym robocie. Czytalam go i opinie z tego co pamietam sa podzielone, ale chyba wiekszosc jest jednak za. Znajdz i poczytaj, chyba jest w "po narodzinach".
Ja zaganiana, w domu wszystko w biegu zeby zdazyc za to w pracy spokojniej.
Dzieci na razie ok, dzis Olek ponoc mowil ze chce do mamy i taty ale to dlatego pewnie ze cos go lapie. Lekki katarek ma dzis, dakam wit c syrop na wzmocnienie i nasmarowalam spirytusem na noc niech sie wypoci. Oby szybko minelo.
Generalnie wszystko ok u nas, prezenty prawie wszystkie juz mamy, teraz szykuje sie do urodzin Poli, robimy w niedziele.7w3d 💔 -
Aneczka86 wrote:Dziewczyny, czy któres z Waszych dzieci ma robota bebo? Zastanawiam sie nad zakupem.
-
natalka0887 wrote:Szymek zasypia sam w lozeczku... Od 1,5 godz tak placze ze zaraz sie udusi. Nie mam pomyslu jak go nauczyc. Teraz maz z nim siedzi i wlasnie zrobilo sie cicho.
Zacznijmy ze on sie w ogole nie chce polozyc, a co dopiero usnac
Skąd ja to znam...Próbowałam już tak kilka razy-zawsze to samo. Ja wiem że tak powinna wyglądać nauka dziecka samotnego zasypiania ale u nas zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Więc na razie odpuszczam, kolejna próba za 2-3 tygodnie...
Powodzenia18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Skąd ja to znam...
Próbowałam już tak kilka razy-zawsze to samo. Ja wiem że tak powinna wyglądać nauka dziecka samotnego zasypiania ale u nas zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Więc na razie odpuszczam, kolejna próba za 2-3 tygodnie...
Powodzenia
-
Dostalam dzis najlepszy prezent mikolajkowy. Widzialam kropeczke z pulsujacym serduszkiem. Cudowny widok...
Zuzia spi rano do 10, potem kolo 14 ma drzemke 2 czasem 2,5godz i zasypia na noc miedzy 21 a 22. Zasypia sama juz bez problemu, ale z nami w lozku. Pory spania juz w miare unormowane i nie ma problemow.iNso87, Kava, alisss87, justyna14, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
Co do Bebo - to my nie mamy, ostatnio u znajomych Ola widziała i strasznie się wystraszyła, płakała okropnie. Mamy szczeniaczka uczniaczka i to jest jej ukochana zabawka, włącza sobie, słucha piosenek, tańczy przy nim. A wydaje mi się że jest też przyjemniejszy w wyglądzie niż to całe Bebo.
U nas ostatnio zmiana jeżeli chodzi o spanie, bo co prawda zasypia przy cycu jak zawsze ale potem daje się odłożyć do łóżeczka i w nocy dopiero jak się budzi na jedzenie to ją biore do nas. Ale mój mąż się już śmieje że tak pusto bez niej na łóżku i co chwila zagląda czy się nie obudziła;) haha -
justyna14 wrote:dziewczyny a ile razy Wasze pociechy śpią w dzień i ile godz łącznie? Bo Pola ma jedną drzemkę maks 2 godz, i o 19-19.30 kładziemy, 5 min marudzenia i pada na pysk .
Adaś to bardzo "skomplikowany" model jeśli chodzi o senon ma dwie drzemki po 1,5 godziny. Wieczorem muszę go przetrzymać co najmniej do 20:30 bo już wiele razy próbowałam mu zrobić jedną drzemkę i wtedy szybko padał wieczorem nawet ok 19 ale co z tego? za każdym razem w taki dzień budził się o 22, oczy jak pińć złoty i zabawa na całego! Wrzaski, piski, oczywiście próbowałam nie reagować ale chyba sąsiedzi nasłali by na mnie jakąś instytucję do dzieci
Także u nas skomplikowane to wszystko jest... Ja juz mam tak serdecznie dość tego jego usypiania i tego, że jak na razie nic z tym nie da się zrobić że popadam w coraz większego doła psychicznego...
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Animka my tez mamy Szczeniaczka uczniaczka, ktorego dostal na chrzciny w marcu. I ten psiak uratowal nam zycie. Bralismy go wszedzie ze soba bo jego muzyczka sprawiala ze maly przestal plakac. A tego Bebo to podejdzie wlaczy, chwile postoi przy nim i albo odchodzi albo go przewraca. Szkoda zeby go zniszczyl prze zwalanie go z szafki
Sabina gratuluje!sabinaaa lubi tę wiadomość
-
My tez mamy szczeniaczka i siostrzyczke szczeniaczka. Teraz Zuza mniej sie nimi bawi, ale jak byla mniejsza to non stop byly wlaczone te miski. Uwielbiala ich i patrzyla na migajace serduszko. Maz ich kladzie kolo siebie i sie smieje, ze moze sie pomnoza, ale cos nie chca
Moja Zuza jeszcze spi, a ja korzystam z okazji i tez sie wylegujealisss87 lubi tę wiadomość
-
Teraz u mnie "czas start" jeżeli chodzi o przygotowywanie jedzenia na przyjęcie urodzinowe. Dziś zrobiłam tylko galaretki, bo one spokojnie doleżą.
Juto ciasto czekoladowo-dyniowe i biszkopty do ciast. A piątek to max pieczenia. Mąż bierze wolne, żebym mogła na spokojnie robić.
U nas drzemka jedna trwająca od pół do max jednej godziny. Tak jest od dawna.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Rok temu porod za porodem a teraz impreza za impreza
My mamy za tydzien. Musze w ten weekend zrobic jakies manu. Wyprobujemy teraz salatke sabiny i jak posmakuje to napewno zagosci na stole. U nas raczej goracych dan nie bedzie. No chyba, ze zrobię zupę meksykanska ( mąż zrobi )
Zamecze Was ale moze macie jakieś ciekawe przepisy jeszcze?
Przemyslalam sprawę tortu i jednak zrobie sama. Lubie piec ciasta, wiec moze sie uda. Mąż zajmie się innym potrawamiA Lencia pojdzie do babci.
Przemyslalam tego bebo, popatrzylismy w sklepie i zrezygnujemy. Jedak za tą cenę lepiej kupic cos innego. Kupilam jej wczoraj little tikes garden. Taki interaktywny domek do zabawy.iNso87 lubi tę wiadomość