WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez byl Mikolaj :) Dostalam kolczyki i lancuszek z przewieszka. Postaral sie ten Mikolaj, nie ma co. Zuza tez juz dostala kilka prezentow mikolajkowych.

Dzis na 20 jade do lekarza, trzymajcie kciuki, zebym juz zobaczyla pecherzyk z slicznym zarodkiem:)

Justyna daj znac jak w pracy i jak dzieciaczki sobie radza z niania.

Aneczka my tego robota nie mamy, ale wiem ze jest tu na forum gdzies zalozony watek o tym robocie. Czytalam go i opinie z tego co pamietam sa podzielone, ale chyba wiekszosc jest jednak za. Znajdz i poczytaj, chyba jest w "po narodzinach".

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dzięki, na pewno poczytam ;-)
    Piwodzenia na wizycie :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Aliss - moja siostrzenica tak miała z ząbkami jak Ty piszesz i moja siostra była z nia u dentystki i ona powiedziała że dopóki nie ma wszystkich ząbków to nic się nie robi, a to że teraz jedynki są krzywo to nic nie znaczy bo jak zęby potem rosną to to się wszystko przesuwa i wyrównuje i faktycznie jej się to wyrównało w miare. Mała teraz już ma 6 lat i rosną jej stałe ząbki i rosną już całkowicie prosto. Także radziłabym Ci spokojnie poczekać na kolejne zęby.

Dziękuję za informacje. Kamień z serca...

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    U mnie tez byl Mikolaj :) Dostalam kolczyki i lancuszek z przewieszka. Postaral sie ten Mikolaj, nie ma co. Zuza tez juz dostala kilka prezentow mikolajkowych.

Dzis na 20 jade do lekarza, trzymajcie kciuki, zebym juz zobaczyla pecherzyk z slicznym zarodkiem:)

Justyna daj znac jak w pracy i jak dzieciaczki sobie radza z niania.

Aneczka my tego robota nie mamy, ale wiem ze jest tu na forum gdzies zalozony watek o tym robocie. Czytalam go i opinie z tego co pamietam sa podzielone, ale chyba wiekszosc jest jednak za. Znajdz i poczytaj, chyba jest w "po narodzinach".
    Czekam na info czy bylo juz serduszko.

Ja zaganiana, w domu wszystko w biegu zeby zdazyc za to w pracy spokojniej.

Dzieci na razie ok, dzis Olek ponoc mowil ze chce do mamy i taty ale to dlatego pewnie ze cos go lapie. Lekki katarek ma dzis, dakam wit c syrop na wzmocnienie i nasmarowalam spirytusem na noc niech sie wypoci. Oby szybko minelo.
    Generalnie wszystko ok u nas, prezenty prawie wszystkie juz mamy, teraz szykuje sie do urodzin Poli, robimy w niedziele.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny, czy któres z Waszych dzieci ma robota bebo? Zastanawiam sie nad zakupem.
    My mamy. Powiem tak, od zabawki za 250zl oczekiwalam wiecej. Ma 3 guziki gra melodyjki, liczy spiewajaco i spiewa alfabet, trzeci nagrywa kilka sekund naszego glosu i wplata w piosenke ale slabo to slychac. Mozna nacisnac brzuszek i tez gra. Mieni sie kolorami, bardzo ladnie. I to wszystko...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek zasypia sam w lozeczku... Od 1,5 godz tak placze ze zaraz sie udusi. Nie mam pomyslu jak go nauczyc. Teraz maz z nim siedzi i wlasnie zrobilo sie cicho.

Zacznijmy ze on sie w ogole nie chce polozyc, a co dopiero usnac

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Szymek zasypia sam w lozeczku... Od 1,5 godz tak placze ze zaraz sie udusi. Nie mam pomyslu jak go nauczyc. Teraz maz z nim siedzi i wlasnie zrobilo sie cicho.

Zacznijmy ze on sie w ogole nie chce polozyc, a co dopiero usnac

Skąd ja to znam... :/ Próbowałam już tak kilka razy-zawsze to samo. Ja wiem że tak powinna wyglądać nauka dziecka samotnego zasypiania ale u nas zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Więc na razie odpuszczam, kolejna próba za 2-3 tygodnie... :(

Powodzenia :)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Skąd ja to znam... :/ Próbowałam już tak kilka razy-zawsze to samo. Ja wiem że tak powinna wyglądać nauka dziecka samotnego zasypiania ale u nas zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Więc na razie odpuszczam, kolejna próba za 2-3 tygodnie... :(

Powodzenia :)
    Porazka, po 2 godzinach dalam cyca i usnal na rekach. Swoja droga ciekawe ile dalby rade nie spac tylko tak plakac i sie bawic naprzemian. Dzis o dziwo nie mialam zadnego nerwa wiec jakos staralam sie go jakos zachecic. Polozylam misia i mowie ze misio aaa, pokazalam ze przez szczebelki moze wejsc i sie kolo niego polozyc. Nic. Ani grozba ani prosba. Zobaczymy jutro. A przypomne szymon zasypial sam jak mial 5-6 miesiecy. Nie wiem jak to sie stalo ze sie tak rozszalal

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile razy Wasze pociechy śpią w dzień i ile godz łącznie? Bo Pola ma jedną drzemkę maks 2 godz, i o 19-19.30 kładziemy, 5 min marudzenia i pada na pysk .

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - jedna drzemka - 2 h

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Justyna - jedna drzemka - 2 h
    I masz problem z polozeniem spac na noc i na drzemke?

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też śpi raz w poludnie przewaznie 2h. Ma dni, że godzinkę a czasami 3. Na noc zasypia raczej bez problemu. Kladziemy sie ok. 20.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzis najlepszy prezent mikolajkowy. Widzialam kropeczke z pulsujacym serduszkiem. Cudowny widok...

Zuzia spi rano do 10, potem kolo 14 ma drzemke 2 czasem 2,5godz i zasypia na noc miedzy 21 a 22. Zasypia sama juz bez problemu, ale z nami w lozku. Pory spania juz w miare unormowane i nie ma problemow.

iNso87, Kava, alisss87, justyna14, Ola_45 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Bebo - to my nie mamy, ostatnio u znajomych Ola widziała i strasznie się wystraszyła, płakała okropnie. Mamy szczeniaczka uczniaczka i to jest jej ukochana zabawka, włącza sobie, słucha piosenek, tańczy przy nim. A wydaje mi się że jest też przyjemniejszy w wyglądzie niż to całe Bebo.

U nas ostatnio zmiana jeżeli chodzi o spanie, bo co prawda zasypia przy cycu jak zawsze ale potem daje się odłożyć do łóżeczka i w nocy dopiero jak się budzi na jedzenie to ją biore do nas. Ale mój mąż się już śmieje że tak pusto bez niej na łóżku i co chwila zagląda czy się nie obudziła;) haha

201512131765.png

201909081765.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa - gratuluję serduszka <3

sabinaaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dziewczyny a ile razy Wasze pociechy śpią w dzień i ile godz łącznie? Bo Pola ma jedną drzemkę maks 2 godz, i o 19-19.30 kładziemy, 5 min marudzenia i pada na pysk .

Adaś to bardzo "skomplikowany" model jeśli chodzi o sen ;) on ma dwie drzemki po 1,5 godziny. Wieczorem muszę go przetrzymać co najmniej do 20:30 bo już wiele razy próbowałam mu zrobić jedną drzemkę i wtedy szybko padał wieczorem nawet ok 19 ale co z tego? za każdym razem w taki dzień budził się o 22, oczy jak pińć złoty i zabawa na całego! Wrzaski, piski, oczywiście próbowałam nie reagować ale chyba sąsiedzi nasłali by na mnie jakąś instytucję do dzieci ;) Także u nas skomplikowane to wszystko jest... Ja juz mam tak serdecznie dość tego jego usypiania i tego, że jak na razie nic z tym nie da się zrobić że popadam w coraz większego doła psychicznego... :(

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka my tez mamy Szczeniaczka uczniaczka, ktorego dostal na chrzciny w marcu. I ten psiak uratowal nam zycie. Bralismy go wszedzie ze soba bo jego muzyczka sprawiala ze maly przestal plakac. A tego Bebo to podejdzie wlaczy, chwile postoi przy nim i albo odchodzi albo go przewraca. Szkoda zeby go zniszczyl prze zwalanie go z szafki

Sabina gratuluje!

sabinaaa lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy szczeniaczka i siostrzyczke szczeniaczka. Teraz Zuza mniej sie nimi bawi, ale jak byla mniejsza to non stop byly wlaczone te miski. Uwielbiala ich i patrzyla na migajace serduszko. Maz ich kladzie kolo siebie i sie smieje, ze moze sie pomnoza, ale cos nie chca :)

Moja Zuza jeszcze spi, a ja korzystam z okazji i tez sie wyleguje :)

alisss87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz u mnie "czas start" jeżeli chodzi o przygotowywanie jedzenia na przyjęcie urodzinowe. Dziś zrobiłam tylko galaretki, bo one spokojnie doleżą.
    Juto ciasto czekoladowo-dyniowe i biszkopty do ciast. A piątek to max pieczenia. Mąż bierze wolne, żebym mogła na spokojnie robić.

U nas drzemka jedna trwająca od pół do max jednej godziny. Tak jest od dawna.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu porod za porodem a teraz impreza za impreza ;-)
    My mamy za tydzien. Musze w ten weekend zrobic jakies manu. Wyprobujemy teraz salatke sabiny i jak posmakuje to napewno zagosci na stole. U nas raczej goracych dan nie bedzie. No chyba, ze zrobię zupę meksykanska ( mąż zrobi ) :-)
    Zamecze Was ale moze macie jakieś ciekawe przepisy jeszcze?
    Przemyslalam sprawę tortu i jednak zrobie sama. Lubie piec ciasta, wiec moze sie uda. Mąż zajmie się innym potrawami :-) A Lencia pojdzie do babci.

Przemyslalam tego bebo, popatrzylismy w sklepie i zrezygnujemy. Jedak za tą cenę lepiej kupic cos innego. Kupilam jej wczoraj little tikes garden. Taki interaktywny domek do zabawy.

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 2937 2938 2939 2940 2941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ