WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Wow jaka duuuza stope ma Lenka! Ja kupowalam Zuzi pantofle z befado, oni ponoc maja duza rozmiarowke i kupilam 19 i to sa troszke za duze na nia. Az z ciekawosci zmierze jej dzis dlugosc stopki i zwaze ja.
    I jak te kapcie? Bo widzialam je w sklepie i wydalo mi sie ze podeszwa jest bardzo twarda i sie nie zgina. Zuzia w nich nie czlapie?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnął... chwilo trwaj! normalnie przechodzi samego siebie!
    A mam jeszcze do Was pytanie, Wasze pociechy tez tak wkładają wszystko do buzi? Zawsze staram się mieć przez to czysto na podłogach ale na 100 m2 czasem zdarzy się jakiś paproch, adaś go momentalnie wkłada do buzi i tak memła. Nieraz nawet nie zauważę i połknie, kaszle, krztusi się... normalnie masakra! zastanawiam się kiedy on z tego wyrośnie, kiedy zrozumie że tego nie wolno bo może się udusić... ahhh to macierzyństwo, a ja głupia myślałam że kolki to koniec świata ;)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss moja Lena też wszystko pcha do buzi, do tego mega się silni..co chwila wymieniam jej sliniaki, bo otwiera buzke tylko to widać jak kapie. Czy to kiedys się skonczy? W swoje urodzinki bedzie wystrojona w sliniak :-) Dodam, ze Lena tak się slini juz od wiosny. Czy jest tu jeszcze takie sliniace sie dziecko?

Moja Lena zrobila sie teraz donatorka, w samochodzie nie usiedzi, zawsze jezdzi na sygnale. Masakra. Na zakupy ciezko wyjsc, taka jeczypupka :-( W domu staram sie nie reagowac na jej marudzenie jak widze, ze nic sie nie stalo. Juz po malu zaczyna dzialac :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sliniaki nie służą tak do jedzenia a od śliny. Jak jej na chwile nie założę to usliniona do pasa..masakra. Ja juz nawet nie wiem co to nieslinienie.
    !

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka nie jesteś sama z tymi sliniakami. U mnie w torebce więcej sliniakow niż pampersow! Też się wkurzam ze nawet ładnie go ubrać nie mogę bo zawsze szpeci go jakiś zasliniony sliniak :(

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss, widzę, że te nasze dzieci podobne :-) Uslinione do pasa i nie chcą się przytulać. Zmieniło się coś u Was z tym tuleniem? Ja teraz Lencie uczę tulenia ale ona woli tulic misia niz mame :-(

U nas Lena dopiero zasnela na drzemkę, późno, bo na zakupy sie wybralismy.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Aliss, widzę, że te nasze dzieci podobne :-) Uslinione do pasa i nie chcą się przytulać. Zmieniło się coś u Was z tym tuleniem? Ja teraz Lencie uczę tulenia ale ona woli tulic misia niz mame :-(

U nas Lena dopiero zasnela na drzemkę, późno, bo na zakupy sie wybralismy.

Aaaa to Ty byłaś tą kolejną matką anty-czułego dziecka ;) właśnie zastanawiałam się kto to na forum pisał że też ma takie dziecko anty-przytulające :) Otóż Kochana u nas żadnego postępu w sprawie przytulania nie ma :( Nieraz tylko jak się uderzy i już tak baaardzo mocno płacze to wyciągnie rączki w moim kierunku. Ale co z tego? Wezmę na ręce, zacznę tulić a on już się odpycha. Adaś to nawet żadnego misia nie tuli! Także ja nadal cierpliwie czekam... aczkolwiek nieraz jest mi tak przykro że on taki anty-czuły. Tak mi brakuje tej bliskości. Nieraz jak już zaśnie mi na rękach (tak, tak, ja nadal muszę usypiać na rękach) to zwlekam z odłożeniem do łóżeczka żeby się nacieszyć tą bliskością :)

Hehehe trzeba zapoznać te nasze szkraby :) może same ze sobą się poprzytulają ;)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    I jak te kapcie? Bo widzialam je w sklepie i wydalo mi sie ze podeszwa jest bardzo twarda i sie nie zgina. Zuzia w nich nie czlapie?
    Powiem Ci, ze sama nie bylam za bardzo przekonana do tych bucikow, ale mala smiga w nich jak szalona! Wstaje i od razu zakladamy buty, bo nie przewraca sie w nich i widac, ze jej wygodnie. I dzieki temu umie juz chodzic w butach zimowych. Na polu smiga juz sobie ladnie sama.

U nas koszmar ze spaniem. Wstaje o 10-10.30, potem spi ze 3 godz w dzien a wieczorem szaleje do polnocy. Juz mam tego serdecznie dosc. Wczoraj to juz tak warczalam, ze maz sie nia zajmowal, a ja dostalam opr ze krzycze na dziecko bo przeciez to jego corunia :)

Ida nam te cholerne czworki, z buzi zaczelo sie strasznie lac, dziasla strasznie opuchniete, gryzie co popadnie, w nocy tez sie kreci.

Okazywanie zlosci tez opanowala do perfekcji. Tez marszczy nos i sie smiejemy z mezem ze fuczy, bo tak wlasmie szybko oddycha przez nos :) zaciska piesci i sie prostuje. Piszczy jeszcze do tego. Taka mala srajda a juz takie foszki :) W sumie cala mama ha ha

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Okazywanie zlosci tez opanowala do perfekcji. Tez marszczy nos i sie smiejemy z mezem ze fuczy, bo tak wlasmie szybko oddycha przez nos :) zaciska piesci i sie prostuje. Piszczy jeszcze do tego. Taka mala srajda a juz takie foszki :) W sumie cala mama ha ha

No proszę! a ja myślałam że tylko mój Adaś na forum tak robi ;) śmieszne są te foszki u dzieci, ja staram się nie śmiać ale czasami aż nie wytrzymuje. Ciekawe kiedy im to minie, albo to dopiero początek ;)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) nie nadrobię dziś Was, nawet nie próbuje, jutro urządzamy urodziny Poli ma być łączenie ok 20 osób więc trochę dziś roboty miałam :) oby wszystko dobrze wyszło :) pozdrawiam :*

Kava, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah dzieci moje załapały katar, pierwszy dzien ciurkiem leciało, potem codziennie na noc smarowałam spirytusem stopy i klatkę i już następnego dnia było lepiej tzn wczoraj a dziś słychać jeszcze ze coś siedzi ale chyba minie zaraz :) także polecam smarowanie spirytusem, wit C i wode morską :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 17:34

Kava lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss tak to ja :-)
    Czasami Lena podchodzi do mnie jak siedzę i ciagnie za bluzkę, bo chce na kolana. Niestety to nie z czułości..po prostu chce coś np. ze stolu przy ktorym siedzę.
    Ostatnio bylismy u szwagierki z mikolajem, wchodzimy a tam szwagier leży na łóżku ( ze zwichnięta nogą ) a jego córka ( starsza o 3 miesięce od Leny) leży obok wtulona. Piękny to byl widok <3 Ja mogę sie tylko poprztulac jak zasnie.
    Codziennie uczę ją tulenia i licze na dzień kiedy w końcu zczai o co chodzi ;-)

Niezła para z tych naszych dzieciaczkow :-)

A co do mam mararudzacych, piszczacych, krzyczacych nerwusow to i ja sie do nich pisze.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj Szymek jest przytulas. Czasami przyjdzie, glowe na kolanach polozy. Albo sie wtuli we mnie, meza, do babci. Fajne to jest!

Justyna wit c w kropelkach podajesz?

U nas coraz lepiej z chodzeniem, juz za jedna raczke potrafi sie przejsc a jak jest sam to probuje przejsc na nogach tylko podtrzymuje sie czego moze, sam sie jeszcze boi puscic

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Aneczka, i my tego doczekamy :) Jeszcze trochę i nie będzie można oderwać od nas tych naszych brzdąców :)

Aneczka86, Kava lubią tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    To moj Szymek jest przytulas. Czasami przyjdzie, glowe na kolanach polozy. Albo sie wtuli we mnie, meza, do babci. Fajne to jest!

Justyna wit c w kropelkach podajesz?

U nas coraz lepiej z chodzeniem, juz za jedna raczke potrafi sie przejsc a jak jest sam to probuje przejsc na nogach tylko podtrzymuje sie czego moze, sam sie jeszcze boi puscic
    Moja tez przytulasna i robi dokladnie tak samo, kladzie glowe a to na kolana a jak leze to na brzuch:-)

Tak, wit c w kropelkach, troche przy tym pomstuje to slabo leca ale ... A jest jakas inna opcja niz kropelki? Bo chetnie zamienie na cokolwiek!!!

Pola caly czas na paluszkach zasuwa jak sie z nia chodzi za rece , chwieje sie przy tym strasznie ale pedzi jak wiatr. Wstaje juz sama ladnie i stoi, ostatnio dwa kroki zrobila i ja zlapalam ale na paluszkach wiec nie wiem czy latwo jej bedzie zaczac chodzic. Wasze tez na paluszkach?

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis dlugo pospalismy, bo aż do 8 :-)
    Mąż właśnie kończy sałatkę Sabiny a ja szukam inspiracji na nadruk na body dla Lenci na roczek.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon na palcach chodzil przy meblach, jak zaczal stawac. Teraz jak stoi przy meblach to tez czesto na palcach. Ale jak idzie z pchaczem, albk za raczke to juz na calych stopach. Takze kiedys samo przejdzie to stanie na palcach.

Ja jak dawalam w kropelkach probiotyk to tez tak wolno lecial, w koncu kropilam na lyzeczke bo zanim by wyszlo te 5 kropelek do buzi to dziecko by juz ucieklo

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy a stalwialycie/stawiacie alkohol na urodzinach u dziecka?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj roczek :)
    Dzisiaj caly dzien na uczelni :)

iNso87 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczy a stalwialycie/stawiacie alkohol na urodzinach u dziecka?
    My będziemy.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2939 2940 2941 2942 2943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ