Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszcze
Ja tez mam balkon ale nie jestem przekonana. U nas pelno ptakow lata przy balkonach, siadaja i wolalabym nie
iNso87 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
Ja bym wstawila ale mam 0roblem bo telefon pokazuje mi ze mam za malo pamieci
Wstawie jak wroce do domu
Macie jakies doswiadczenie z posrednikami z wynajmem mieszkania?03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
Inso zakochalam sie w twojej choince. Zawsze chcialam miec biale lub srebrne ozdoby. Teraz mam kolorowe bombki ale chce dokupic srebrne kwiaty. Ale moj maz niezbyt chetny na taki wystroj.
I masz ladne plytki. Szare? Pasowaly by mi na przedpokoj. Jak sie wprowadzilismy to byly takie ceglaste i narazie zostaly ale mam nadzieje na lato zrobic remon i je wymienic
A w pokojach mamy szare panele, matowe i powiem wam ze sa idealne. Nie widac kurzu, brudu, nie trzeba polerowac wystarczy umyc mopem i nie ma problemu ze smugami.iNso87 lubi tę wiadomość
-
A ja się jakoś o choinkę nie boję. Kwiaty tez mam na ziemi i na razie nie tyka, mam nadzieję, że chwilę się zachłyśnie choinką a potem da sobie spokój.
U nas noce koszmarne, dość że chodzi spać koło północy to potem jeszcze budzi się co godzina i wcale nie tak łatwo ją uspokoić. A było już tak pięknie, że zasypiała sama przy cycusiu około 22-giej. A teraz znowu noszenie, bujanie, skakanie na piłce i jak nie chce jej się spać to nie zaśnie, drze się, wyrywa i ucieka się bawić.
A tak po za tym t ma katar a w czwartek lub piątek szczepienie i bilans. Ciekawe czy się odbędzie.
Inso ja nie wiem jak ty radzisz sobie z włosami Lenci. Moja ma teraz coraz dłuższe i gęstsze, a i tak ma pewnie z 1/4 tego co Lena, a już tak jej się głowa poci, każdy włos w swoją stronę, spinek nie chce.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Natalka Twoj synek to naprawde jest przeuroczy! W sumie to przystojniak po tatusiu!
Inso tez sie zakochalam w Twojej choince. Sliczna! Lencia tez juz taka powazna kobitka w tym garazu
Ja w tym tyg ubiore choinke i sama sie zastanawiam co bedzie Zuzia robila jak ja zobaczy. W razie w salon na klucz zamkne
Dziewczynki to moze jeszcze ktoras dolaczy do nas do przyszlych sierpniowych mamus? Ktora chetna????iNso87 lubi tę wiadomość
-
Kasia gratulacje!
Ja już na sierpień się nie załapię, ale może w tym miesiącu się uda - choć terminy, wyjazdy, trochę kalendarzyk nie na moją rękę się układa przez te święta ;/
Dziewczyny, robiłyście badania kontrolne przed zajściem w ciąże?U mnie zawsze było ok, nie mam problemów z tarczycą, po porodzie tez w porządku, zastanawiam się czy warto wybrać się do lekarza już teraz.kasiakasia11 lubi tę wiadomość
-
Inso jak tak patrze na Twoje zdjęcie porównawcze to widzę że Lencia już po porodzie miała długie włosy... W porównaniu do mojego Adaśka to na prawdę miała fajną czuprynkę
Adaś prawie łysy się urodził. Śliczne są te jej włoski
Ojjj pokręciłabym warkoczyki na takiej małej główce
Póki co Adasiowi zaczynają się kręcić z tyłu kędziorki
ale ma to po mnie. Ja mam mega kręcone włosy, ale oczywiście na przekór wszystkiemu codziennie je prostuje
nie czuje się w kręconych. A mam sprężynki jak cholera
Nieraz jak nie chce mi się prostowac i zrobię je na piankę (co zdarza mi się 2-3 razy w roku) to wszyscy buzie otwierają ze zdziwienia że se trwałą zrobiłam u fryzjera
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Co do spania... ahhh te noce
ja już nawet nie mam łez żeby se popłakać z bezsilności. Czasem mam wrażenie że już wszystko wypłakałam
Dzisiaj w nocy tak na niego patrzałam jak się rzucał i płakał w tym łóżeczku i se myślę: boże, przecież ja powinnam iść już do pracy. Co by było wtedy? Przecież po nockach z Adasiem chodzę i wyglądam jak zombie następnego dnia
A gdzie tu iść do pracy i myśleć logicznie? Ja już straciłam nadzieje że mój syn kiedykolwiek prześpi całą noc bez płaczu, rzucania się, soczków, herbaty i mleka...
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Aliss a próbowałeś czopkow viburcol?
U nas Lena miala bardzo kręcące noce, rzucala się w łóżeczku, budzila z płaczem (chyba przez zeby) i od kiedy jej daję to noce przesypia ładnie, czasami sie podkręci ale juz delikatnie. Moze warto sprobowac.
Moja Lena to ma kazdy wlos w inna stronęNad uszami ma loczki. Czasami zapinam jej spinke, żeby jakoś wygladala..haha
-
Isno, Szymek jest wczesniakiem, urodzil sie skonczone 35 tc. Wazyl 2200g. Jak go ubralam w ciuszki 56 i przywiozlam do dommu to on nogi podkurczyl, wyciagnal z nogawek i mial tam gdzie powinien byc brzuch. A te nogawki takie powykrecane ze az dziwnie wygladalo to wszystko. Mam zdj zrobione. Musialam dokupic ciuchow rozm 50, pampersy 0. Masakra
ale urosl i ma sie dobrze.
Aneczka codziennie dajesz tego czopka? Moze ja sprobuje. U nas nocki tez cigle slabe a za miesiac do pracy wiec bedzie meksyk. Tylko jak ja walcze zeby mu zalozyc pieluche to jak mu czopka dam? Zreszta ja od poczatku balam sie czopkow, dalam mu 2 razy glicerynowy tylko:-P
-
Aneczka próbowałam, rzeczywiście jest lepiej po tym czopku. Ale ja je daję raz na jakiś czas bo nie wiem czy można codziennie. Nie zaszkodzą? Niby homeopatyczne są ale sama nie wiem...
Natalka gratuluje powrotu do pracy i poniekąd współczuję bo pamiętam właśnie że Twój Szymek to "brat bliźniak" Adasia jeżeli chodzi o spanieAle dasz radę, przyzwyczaisz się a i Szymek pewnie zrozumie że mama wraca do pracy i się opamięta w nocy
Powodzenia!
natalka0887 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Hej, ja dzis 12 godz po za domem, ledwo zyje ale jutro na ssczescie mam wolne.
Nocki u nas bez zmian, moze kupie Poli te czopki i ja bo juz trace nadzieje na poprawe a zeby ida na pewno bo slina wszedzie litrami !!!
Cos mi meza rozklada, nasmarowalam go i juz spi od godziny, mamy nadzieje, ze jutro bedzie lepiej.7w3d 💔 -
Justyna u nas nie widac zadnych objawow jak ida zeby tylko jeczenie (w piatek az plakal tak go bolalo), drapanie po buzi i raz zrobil zielona kupe. I spokoj w dzien jest. Nie wiem czy cos wyszlo bo on nie da sobie do buzi zajrzec. Ale dwojki gorne to za juz prawie na wierzchu, widac je, czuc od dawna, ale dziaslo nie chce peknac. Nie wiem czy sie z tym idzie do dentysty czy samo w koncu peknie?
-
Używam tych czopkow od tygodnia i widzę, ze nocki lepsze..w sumie to duuzo lepsze.
Ja też na poczatku mialam opory przed czopkami ale chyba Lenie to nie przeszkadza i jakos sie przekonalam, szczegolnie, ze daja efekty.
W czwartek wybieram sie do lekarza to zapytam jak to jest z tym braniem, ile czasu mozna.