WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam ze strony fiorino.eu. szymek ma stope 11,5cm, wiec dodajac 1cm wzielam rozm S. Popatrze jutro jeszcze. Aha a ja wzielam granatowe a szwagierka czarne i ta czarna skora jest inaczej garbowana i jest bardziej miekka i elastyczna. Ale sa sliczne mimo wszystko:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 00:50

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My po wizycie u pediatry. Adasia dziwnie wysypało we wtorek. Wczoraj doszła gorączka i dzisiaj noc koszmarna bo tez z temperaturą... Wkurzyłam się i poszłam z nim rano do lekarza bo przecież 2 tygodnie temu skończyliśmy antybiotyk i znowu coś... Na szczęście osłuchowo i gardło czyste. Lekarz w sumie sam nie wie skąd ta gorączka. Wysypka też stwierdził że bardzo dziwna bo duże, grube, twarde i czerwone krosty mu wyszły. Głównie na buźce i ramionach :( dał jakąś maść ale widziałam że był zakłopotany bo sam nie wiedział co to. W każdym razie kazał obserwować. Na gorączkę na razie tylko syrop. No i jestem zła bo w niedziele robimy roczek w restauracji a mam wrażenie że u Adaśka coś się rozkręci. On nigdy nie gorączkuje bez powodu :( a zębów nowych nie widać.

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja kupowalam ze strony fiorino.eu. szymek ma stope 11,5cm, wiec dodajac 1cm wzielam rozm S. Popatrze jutro jeszcze. Aha a ja wzielam granatowe a szwagierka czarne i ta czarna skora jest inaczej garbowana i jest bardziej miekka i elastyczna. Ale sa sliczne mimo wszystko:-D

No to mamy te same. Bo ja też kupowałam z fiorino tyle że mają aukcję na allegro. Ale malutka stopkę ma Twój Szymek :) my mamy 13 cm już. Ja też wzięłam granatowe-z paszczą i zębami rekina ;) Jesli dobrze zmierzyłaś Szymkowi nóżkę to powinny się dopasować. Ja zawsze odrysowuje stopę i mierzę od palucha do pięty :)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    No to mamy te same. Bo ja też kupowałam z fiorino tyle że mają aukcję na allegro. Ale malutka stopkę ma Twój Szymek :) my mamy 13 cm już. Ja też wzięłam granatowe-z paszczą i zębami rekina ;) Jesli dobrze zmierzyłaś Szymkowi nóżkę to powinny się dopasować. Ja zawsze odrysowuje stopę i mierzę od palucha do pięty :)
    Zalozylam mu te kapcie hehe. U niego to nie taka prosta sprawa bo zwinal palce i pcha w podeszwe i nie moge dalej wepchac. Najpierw zalozylam mu te wieksze. Wydawalo mi sie ze sa ok, ale potem patrze ze stopa mu lata przod-tyl. No to wcisnelam w koncu te S. Chodzil, stal, raczkowal w nich ze 2 godziny. Nie sciagal w ogole nie zwracal na nie uwagi. Tylko mam wrazenie ze dziecko pieta przydeptuje te szew w srodku. Tez takie mialas wrazenie? Ja kupilam mu granatowe z zielonym samolotem. Wybor przeogromny nie wiedzialam co wziac. A stopka Szymonka malutka kazdy sie zachwyca ze ma stopki malenkie jak u noworodka hehe. Skarpetki nosi jeszcze rozm 16-18. Bo te 19-20 spadaja troche

No i zdrowka dla Adasia.

Ja w koncu za tydzien ide na szczepienie. Chcialam teraz ale meza nie ma a sama nie chce isc.

Kto ma z was problemy ze zmiana pieluchy? Szymon w ogole nie chce lezec, siada ciagle jak na sile go klade to tak placze ze gile mu z nosa leca. I tuli sie do mnie, nie wiem czego on sie boi? Z jednej steony mi go szkoda a z drugiej musze umyc tylek i posmarowac bo ma odparzony troche a on sie wscieka

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Sabina ja bym zrezygnowala z tego lizaka cudaka na korzysc tantum verde, na gardlo dla dziecka jest bardzo dobre. Do tegi soczek malinowy do picia z wit C i powinno pomoc.
    Zrobilam tak jak pisalas. Lizak poszedl w kosz, a psikalam jej gardlo tantum verde. Robil jej maz tez inhalacje z soli, zeby troche nawilzyc uklad oddechowy. Dzis rano jak chcialam psiknac, to zauwazylam, ze gardlo z jednej strony czerwone :/ Chrypka dalej jest, moze jakby ciut mniejsza, ale na 17 jade do dr bo boje sie zapalenia krtani :/

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale super są te tuptusie.
    I nie ślizga sie w nich noga na panelach nawet?

Jeśli tak to zamawiam :)

Co do zmiany pieluchy jest coraz trudniej. Do teraz tv włączałam i jakoś to było ale ostatnio już nie działa :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava u mnie juz nic nie dziala :-\
    Wyglada ze sie nie slizga, ale jeszcze nie przetestowalismy, Alisss posluzy tu rada napewno.

Zapomnialam wam powiedziec. Dalam wczoraj Szymkowi czopka no i... Czopki sa do du*y :-P od 24 spal w wozku, cyca jadl co 2 godziny bo nie chcial juz byc lulany ani bujany i tylko to pomagalo. Ale sprobuje dzis tez moze bedzie lepiej :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 14:12

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:42

alisss87, Kava lubią tę wiadomość

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my szczepienie odroczone przez katar. Waga 3centyl, wzrost 25centyl.

Moja na razie śmiga w skarpetkach. Znaczy się na czworaka, bo jeśli chodzi o chodzenie na dwóch nogach to w ogóle ją to nie interesuje. Za to wczoraj nauczyłam ja schodzić ze schodów i dziś pamięta i robi to coraz lepiej. Wchodzić już dawno umiała, a teraz to niemalże wbiega.

Kava podziwiam i nie wiem jak ci się udało tak długo na leżąco zmieniać pieluchę. Ja już dawno zmieniam jej jak siedzi lub stoi (już zapominałam jak to się na leżąco robi i że w ogóle tak można), tak samo ubieram. Jeżeli chodzi o kupę to przewijam w łazience. Biorę ją pod pachę, tyłek pod kran i albo myję tymi dużymi wacikami albo jak już jest fest usrana to płyn na rękę i tak myję. Tylko, że ja nie używam zapinanych pieluch a te majtkowie.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tylko te pieluchomajty to strasznie drogie. Ja teraz zmienilam pieluchyba te z Lidla i ostatnio byla promocja po 20zl za opakowanie. Wczesniej mialam pampersy pomaranczowe, ale one sa mniejsze a tak uzywam jeszcze 4 z lidla, choc i tak juz sa takie krotkie. Zuzyje to co mam i chyba przejde na 5

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja tez miałam takie wrażenie co do tego szwa, ale na prawdę fajnie dopasowały się już do nóżki. Mój Adaś to taki typ że gdyby mu coś nie odpowiadało (uciskało, szczypało, drapało) to już by dawno je ściągnął. Testowałam na prawdę wiele paputków.

Kava potwierdzam, nie ślizgają się na panelach :) my mamy panele i płytki i Adaś super drepta sobie w tych paputkach. No i co najważniejsze - zrobił w nich pierwsze kroki i z dnia na dzień ich coraz więcej :)

Mój też się wierci na zmianę pieluch, praktycznie prawie na siłę zmieniam. Muszę go mocno czymś zająć. W dzień jeszcze jako tako ale w nocy nie ma szans żeby go przewinąć. Tak się zacznie drzeć że uspokoić go nie można. Dlatego ja nigdy nie zmieniam pieluszki w nocy bo to dla mnie tragedia. Sporadycznie zdarza się że mu przecieknie na body ale wtedy budzę męża żeby go ogarnął bo ja mam słabe nerwy, zwłaszcza w nocy :) My nosimy 4+ Dady ale chyba już pomału będę się przerzucać na 5 :)

Adaś obudził się bez gorączki, syropek zaczął działać. Tylko nadal wysypany. No ale więcej krost nie przybywa więc jestem dobrej myśli. Siostra dzwoniła że jedzie z Oliwierkiem do szpitala bo wymiotuje i od paru dni kupa zielona ze śluzem :( lekarz im kazał szybko przyjechać na oddział. Chyba nie będzie ich na roczku :( a szwagier jest chrzestnym... ale se myślę-może już do niedzieli wyjdą ze szpitala... Ahhh zawsze coś :/

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:

Zapomnialam wam powiedziec. Dalam wczoraj Szymkowi czopka no i... Czopki sa do du*y :-P od 24 spal w wozku, cyca jadl co 2 godziny bo nie chcial juz byc lulany ani bujany i tylko to pomagalo. Ale sprobuje dzis tez moze bedzie lepiej :-P

Niektórzy mówią, ze leki homeo powinno sie podawać dłuższy czas by było działanie.
    Zobacz za kilka dni. Może coś się ruszy i będzie lepiej.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko moje dziecko nie wie co to nocnik? Próbowałam kilka razy i on najchętniej by se go na głowę nałożył! A jak ma usiedzieć na nim chociaż kilka sekund to jest płacz i lament :/

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliss, ja wcześniej młodego sadzałam na nocnik po drzemce i siku zawsze było, ale potem pomyślałam, ze on i tak robi to nieświadomie i dałam sobie spokój.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie nawet nie mam nocnika, ale od kilku dni mam zamiar kupić, tylko nie chce mi się do sklepu iść.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lena nocnikiem sie bawi..haha

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie usiedzi na nocniku a juz sygnalizuje ze zrobil kupke. Niestety nie możemy ruszyć z tego miejsca a pieluchy tez nie pozwala sobie przebrać mimo to.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to widzę że nie tylko ja mam z tym problem. Inso zdradź nam jak nauczyłaś Lenę? Daj nam jakieś rady :) mnie ucieszy chociażby to żeby posiedział na nim przez co najmniej minutę. Ale niestety Adaś to dziecko żywioł więc już się nastawiam że nocnik będzie problematycznym tematem z jego dzieciństwa :)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka mam do Ciebie pytanie... w jakim wózku bujasz Szymka w nocy? Chciałabym też nieraz spróbować ale Adaś do gondoli już się nie zmieści.
    Pamiętam jak leżałam z Adaśkiem w szpitalu w wieku trzech miesięcy i on wtedy miał jeszcze mega kolki. Ciągle płakał. I w pewnym momencie jedna z pielęgniarek przywiozła mi taki zajeb...ty wózek, mega duży, mega głęboki a jak nim bujnęłam to Adaś wręcz pływał. To był chyba jakiś specjalny wózek do kołysania, nie widziałam takich w sklepie a nie powiem, nie raz marzyłam żeby mieć taki w domu. Nawet kilka razy w złości krzyczałam do męża że ma mi go przywieźć, że mnie nie interesuje jak to zrobi, czy ukradnie, czy odkupi ale ja MUSZĘ mieć to cudo w domu :)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czym podajecie kanapki dzieciakom? U nas bunt na kaszki ostatnio i tylko chleb by jadl, ale póki co daje tylko z masłem i serkiem grani.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
‹‹ 2943 2944 2945 2946 2947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ