WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzka tez lubi kanapki. Je w sumie to co my. Czyli kanapki z szynka, z bialym serkiem (boje sie dac jej zoltego, ze ciezkostrawny, nie wiem czy mam racje?), z jajkiem, kiedys z pomidorem jadla.

U nas dzis kiepska noc. Wychwalilam wczoraj Zuze do wszystkich jaka to grzeczna i ze spi w nocy jak zabita to mam za swoje. Popoludniu i wieczorem byla tak grzeczna, ze az dziwne to dla nas bylo. Siedziala i sie bawila, normalnie jak nie ona. Potem sie zaczelo, zasnac nie mogla, padla o 23 dopiero i kwekala cala noc. Do tego maz chrapal, ze mialam ochote go udusic. Zasnela dobrze dopiero o 5 rano i spi do tej pory.

Zlapalam jakas infekcje pochwy. Delikatnie mnie piecze i swedzi. Co polecacie bezpiecznego w ciazy? Bo do gin sie dostac to nie takie proste.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Inso.... czyli warto na ten nocnik sadzać jednak :/

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • agat Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:43

• agat Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:43

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Natalka mam do Ciebie pytanie... w jakim wózku bujasz Szymka w nocy? Chciałabym też nieraz spróbować ale Adaś do gondoli już się nie zmieści.
    Pamiętam jak leżałam z Adaśkiem w szpitalu w wieku trzech miesięcy i on wtedy miał jeszcze mega kolki. Ciągle płakał. I w pewnym momencie jedna z pielęgniarek przywiozła mi taki zajeb...ty wózek, mega duży, mega głęboki a jak nim bujnęłam to Adaś wręcz pływał. To był chyba jakiś specjalny wózek do kołysania, nie widziałam takich w sklepie a nie powiem, nie raz marzyłam żeby mieć taki w domu. Nawet kilka razy w złości krzyczałam do męża że ma mi go przywieźć, że mnie nie interesuje jak to zrobi, czy ukradnie, czy odkupi ale ja MUSZĘ mieć to cudo w domu :)
    Ja mam adamexa barlette. Z gondoli to juz dawno wyrosl i klade go w spacerowke. Tylko przypinam go pasami. Odpinam mu tez ten palaczek bo ciagle n pa nim kladl nogi i chyba niedobrze zeby tak spal. Mam uwiazana pieluche tetrowa na raczke, wiec siadam na tapczanie i popycham, przyciagam za pieluche :-D a najlepiej jeszcze bujac przez listwe progowa albo na brzegu dywanu. Wtedy sie delikatnie kolysze:-D w nocy go tak bujam jak zle spi. W dzien tez spi w wozku, bo w lozeczku sie budzi co chwile a tak spi 2-3 godziny(bez bujania). Wiem ze zle robie ale chce zeby byl wyspany i tez sama troche odpoczac. Najgorzej ze jak mu sie chce spac to staje przy wozku i mowi aaaaa :-\ probowalam juz lozeczko oslonic od gory, polozyc koc z boku zeby mial ciasiej i nic. Przynajmniej w nocy sypia w lozeczku

Szymek na nocniku siedzial ladnie i ogladal ksiazeczki. Raz zrobil kupe i raz siku. Teraz go nie sadzam z dwoch powodow. 1. Rano (bo tak robi kupke) to taki zimny ten nocnik ze najpierw musialam go ogrzewac i w ogole chlodno jakos po nocy w domu jest. 2. Jak on sie nie da poznisj ubrac to mi sid nie chce za nim latac... Wiem wiem len ze mnie.

Szymon lezy jak mu wycieram pupe a zaczyna uciskac jak mu chce zapiac nowego pampersa. Juz podlozony pod tylek i ukladam mu do zapiecia. I malo zs ucieka to placze jakby sie bal... Nie wiem co mu przeciez nic sie nje zmienilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 13:05

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzies czytalam ze dziecko do 1,5 roku nie jest w stanie kontrolowac wyprozniania. Moze wiedziec ze mu sie chce ale nie zdazy usiasc na nocnik

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na nocniku sadzamy się odkąd stabilnie siedziała, tak ją sadzałam żeby się przyzwyczaiła a okazało się że ona świetnie załapała o co chodzi;) i od 2,5 miesiąca nie było kupy w pampersie:) sadzam ją po każdej drzemce, po nocy, po spacerze:) Natalka szczerze nawet nie pomyślałam że nocnik zimny.... przynosze z łazienki, zsuwam oli getry i sadzam:) ale to każde dziecko bardzo indywidualnie. To jest na prawde bardzo wcześnie żeby dziecko kontrolowało potrzeby.

201512131765.png

201909081765.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    My na nocniku sadzamy się odkąd stabilnie siedziała, tak ją sadzałam żeby się przyzwyczaiła a okazało się że ona świetnie załapała o co chodzi;) i od 2,5 miesiąca nie było kupy w pampersie:) sadzam ją po każdej drzemce, po nocy, po spacerze:) Natalka szczerze nawet nie pomyślałam że nocnik zimny.... przynosze z łazienki, zsuwam oli getry i sadzam:) ale to każde dziecko bardzo indywidualnie. To jest na prawde bardzo wcześnie żeby dziecko kontrolowało potrzeby.

Szacun!

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina i co z mala? Co lekarz powiedzial? U nas dzisiejsza noc byla tragiczna :-( dzis dam jej cos na bol przed snem bo to wina zebow, mamy juz 7 zabek na wierzchu :-)

Kasia z grzybica pochwy w ciazy nie ma zartow, idz di lekarza nawet bez kolejki, nie eksperymentuj w ciazy na wlasna reke.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso z jednej strony masz racje ze trzeba byc konsekwentnym, ale z tym nocnikiem to nie latwa sprawa i musi byc dobry momemt, my duzo razy probowalismy i rezygnowalismy bo twierdzilismu ze dla Olka za wczesnie az przyszedl dzien ze poszlo bez problemu. Takzr ja uwazam ze z dziecmi to nic na sile i na wszystko musi przyjsc pora.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15qw57r.jpg

Kava, sabinaaa, iNso87, alisss87, Ola_45 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Sabina i co z mala? Co lekarz powiedzial? U nas dzisiejsza noc byla tragiczna :-( dzis dam jej cos na bol przed snem bo to wina zebow, mamy juz 7 zabek na wierzchu :-)

Kasia z grzybica pochwy w ciazy nie ma zartow, idz di lekarza nawet bez kolejki, nie eksperymentuj w ciazy na wlasna reke.

Justyna to Sabina pisała o grzybicy, ale radę pewnie odczytała.

Ja dziś byłam na powtórce bety. Przyrost ładny, tylko progesteron spadł i gin od razu dał mi luteinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 22:31

justyna14 lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Justyna z Zuzia niby wszystko ok. Inhalujemy sie czesto, do tego tantum verde i jakis syrop na gardlo, bo delikatnie czerwone. Jest juz poprawa, chociaz chrypa dalej jest.

Tak, to ja pisalam o grzybicy. To chyba grzybica, pewna nie jestem. Ciezko dostac sie do dr, bede dzwonila do niego na prywatna komorke, mysle ze mnie przyjmie gdzies miedzy pacjentami. To pewnie w poniedzialek dopiero, a ja jestem przerazona jak przetrwam weekend. Ja to bajka, tylko czy dzidziusiowi nie zaszkodzi :(

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś kiedyś czytałam o jogurcie, żeby nim sobie przemywać. Ale czy to prawda? Pojęcia nie mam bo nigdy nie miałam takich problemów.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    15qw57r.jpg
    Ha ha ha

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna z Zuzia niby wszystko ok. Inhalujemy sie czesto, do tego tantum verde i jakis syrop na gardlo, bo delikatnie czerwone. Jest juz poprawa, chociaz chrypa dalej jest.

Tak, to ja pisalam o grzybicy. To chyba grzybica, pewna nie jestem. Ciezko dostac sie do dr, bede dzwonila do niego na prywatna komorke, mysle ze mnie przyjmie gdzies miedzy pacjentami. To pewnie w poniedzialek dopiero, a ja jestem przerazona jak przetrwam weekend. Ja to bajka, tylko czy dzidziusiowi nie zaszkodzi :(
    Spokojnie, dwa dni to nic sie nie stanie, sa plyny antygrzybiczne do higienty intymnej, to spokojnie mozesz uzywac teraz a zaraz bedzie poniedzialek to da Ci jakies dopochwowe leki i pewnie wymaz wezmie. Wszystko bedzie dobrze, grumt zeby z tym dlugo nie leczonym nie chodzic. A infekcje w ciazy sie zdarzaja :-)

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Spokojnie, dwa dni to nic sie nie stanie, sa plyny antygrzybiczne do higienty intymnej, to spokojnie mozesz uzywac teraz a zaraz bedzie poniedzialek to da Ci jakies dopochwowe leki i pewnie wymaz wezmie. Wszystko bedzie dobrze, grumt zeby z tym dlugo nie leczonym nie chodzic. A infekcje w ciazy sie zdarzaja :-)
    Kupilam zel antygrzybiczny do higieny intymnej, masc i jakies globulki dopochwowe-probiotyk. Moze troche zlagodzi objawy :/ Kurde zawsze cos sie musi przyplatac, zeby nie bylo za dobrze.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam obiecane zdjęcie. Sorki że dopiero teraz ale trochę zapracowana jestem a weekend (bez uczelni) staram się poświęcić Filipkowi :)

2cynm9u.png

iNso87, Kava, Aneczka86, natalka0887, alisss87, sabinaaa lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Filipek przeslodki! Cudny!

Inso ty masz jeszcze czas na xboxa? Jestes babka petarda! Tez bym sobie pograla ale moj maz nie jest fanem gier. Czekam az Szymon podrosnie :-D narazie czytam ksiazki w wolnej chwili

W ogole mam taki humor ze najchetniej bym wyjechala sama zeby w ciszy i spokoju przespac weekend. Dzis poszlam jakos 9.30 poscielic lozko nasze i polozylam sie na chwile. Wstalam o 11.30! A gdybym mogla nie wstalabym wcale

Ola_45, iNso87 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zabralam sie za czytanie. Poki co czytam juz 2 czesc 50 twarzy Greya. Wlasnie wylaczylam lampke i ojjjj, gdyby nie ta infekcja to maz by skorzystal z tego mojego czytania :D ha ha

Kava, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 2944 2945 2946 2947 2948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ