WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja duzo czytalam wiosna i latem. Jak chodzilam na spacerki po 2-3 godziny, Szymek zasypial a ja siedzialam na lawce i czytalam. Teraz zimno to trzeba lazic, no i Szymon juz nie spi na spacerze tylko podziwia. Teraz czytal albo jak spi, s ja nie mam roboty albo wieczorami, dlatego idzie wolniej;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 09:59

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32zs1ea.jpg

Dziewczyny pomocy. U Szymonka w pokoju mamy taka wersalke, dlugo szukalam tapicerki zeby byla w morskim odcieniu. No i znalazlam niestety. Od poczatku wiedzialam ze to niewypal bo byle cos kapnie od razu plama sie robi. Dzis rano szymek obsikal koc i tapczan dosc mocno. Zeby nie smierdzialo wzielam troche plynu do dywanow i tapicerek i zapralam, a potem czysta gabka z sama woda przetarlam. No i mam zajeb....ta plame na srodku tapczana. Moze macie jakies sposoby? Bo im bardziej chce to zetrzec tym zaciek wiekszy. Suszylam od razu suszarka zeby szybko wyschlo i dupa. Ten material chlonie wszystko.
    Maz pozyczy odkurzacz do prania. Najwyzej zrobi sie plama na caly tapczan to jej nie bedzie widac bedzie rownomiernie rozlozona, tragedia poprostu

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My już po roczku :) mieliśmy przyjęcie w restauracji. Było miło i przyjemnie. Adaś zadowolony z prezentów, głownie ciuszki i pieniądze. Dostał też fajną latarenkę-duszka :) od rana rozstać się z nią nie może. Nam z kolei najbardziej podobał się fotelik na rower z regulowanym oparciem w systemie HAMAX. Polecam! nie są tanie ale uważam że warto zainwestować, zwłaszcza w naszym przypadku kiedy bardzo często śmigamy na przejażdżki :) dziecko siedzi na amortyzatorach, dodatkowo można odchylić fotelik jak zaśnie.

Nocka z kolei FATALNA! Już dawno takiej nie mieliśmy. Co 15 minut Adaś tak płakał przez sen że aż drgawek dostawał! nie mogliśmy go dobudzić, nic nie pomagało, ani światło, ani telewizor, radio. Ja nawet balkon otwierałam bo myślałąm że na powietrzu się opamięta. Patrzeliśmy się na siebie z mężem ze zdziwieniem i nic nam do głowy nie przychodziło. Gorączki nie miał. Nie wiem co to było-czy zęby, czy tak po prostu odreagowywał dzień pełen wrażeń... w każdym razie ja już dawno straciłam nadzieje na przespane nocki Adasia ale dzisiaj w nocy stracił je również mój mąż. Mamy już dość... :(

iNso87 lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Spokojnie napewno sie wyśpimy :) Jeszcze trzeba troche przeboleć a potem dzieci beda spaly same w pokojach nawet ;)

Obiecujesz? ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z samego rana byłam u swojego gina, dostałam globulki i mam nadzieje, że to cholerstwo szybko minie. Wczoraj mąż mówił do Zuzi "Twoj brat, jest teraz jak twoj maly paluszek u stopy" i nie pomylil sie. Dzidzius ma juz 13mm :D

Natalka mysle, że odkurzacz do pranie to najlepsze rozwiazanie i powinno pomoc.

Aliss u nas nocka taka sama. Mała cała kwekała, stekala, marudzila. Gdzies kolo 5 zasnela dopiero twardo. Jakas felerna ta noc byla :/

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak macie w nocy że jak dziecko budzi się z płaczem to nie możecie go dobudzić a ono coraz mocniej płacze? Ja jestem przerażona takim zachowaniem :( nie umiem pomóc synkowi, a on płacze coraz mocniej. Im mocniej przytulam tym bardziej on się odpycha i płacze...

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o Berlinie? masakra... :( mam nadzieje że to jednak okaże się nie być zamachem :(

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • agat Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:44

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bilansie i szczepieniu.
    Pytalam o te czopki.. powiedziala jedynie, ze nie są one szkodliwe i mozna podawac ale nie miesiącami.
    Ja od kilku dni nie podaje i niestety znow sie zaczyna budzic z płaczem. Doktorka powiedziala, ze ida dwojki i trzonowe, wiec u nas to od zebow. Zatem czekamy.

Slyszalam o Berlinie i jestem przerażona. Nie mogę przestac o tym myśleć. Tragedia :-(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pytalam jeszcze o to kręcenie główką. Jeśli jesr z nia kontakt wtedy to nie ma czym sie przejmować.

Kava lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ten zamach spać nie mogę... a jeszcze niedawno mówiłam do siostry że szkoda że nasze dzieci takie małe bo by się je zabrało na te jarmarki do Niemiec, tam jest tak pięknie przed świętami. Zamach zamachem, tragednia straszna ale wiecie co mnie jeszcze mocniej boli? że zabili tego biednego Polaka... naszego rodaka :(

Ahhh starczy tych smutków. U nas już stoi żywa choinka do samego sufitu, a przypominam że mieszkanie u rodziców ma 3,3 metra wysokości :D Adaś póki co ostrożny z igłami, nie tyka się jej. Zobaczymy co to będzie jak ubierzemy ją w bombki i światełka :) Ja prezenty już na szczęście ogarnęłam. W piątek pomogę mamie w kuchni a od siebie upiekę sernik, zrobię rybę w zalewie i sałatkę :)

Kurcze zrobiliśmy wczoraj z siostrą śliczne zdjęcie Adasiowi i Oliwierowi. Chcemy je wywołać, włożyć w ramkę i dać babci pod choinkę ale mamy problem... Zdjęcie zrobiłyśmy komórką i jest troche słabej jakości :( ale mają tam takie fajne miny że już drugi raz tego nie uchwycimy :/ idę dzisiaj do jakiegoś fotografa spytać czy da się jakoś wyostrzyć to zdjęcie.

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, Lena waży 11,6 kg. Czyli już waga w miarę ok do jej wieku..uff
    Szczepienie dobrze zniosla. Nastepne ok. maja, pneumokoki i 5w1 i narazie koniec :-)

My nie planowalismy choinki w tym roku ze wzgledu na Lene i brak miejsca ale zmienilismy zdanie. Będzie żywa mala choinka. Lena juz widziala choinke u babć i jak tylko zobaczyla to wpadła w taki zachwyt, ze trudno teraz nie miec choinki w domu :-) Nie dotyka choinki, bo się boi, wiec może nie bedzie tak zle.

Teraz Lena poszla spać a ja się zastanawiam co w tym roku upiec. Czy postawić na coś sprawdzonego czy jednak cos nowego :-) My swieta spedzamy u rodziny, wiec planuję tylko ciasta a mąż sałatkę.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1zb6tme.jpg

alisss87, iNso87, Ola_45, Kava, Hashija, sabinaaa, justyna14 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Alisss az tak słabej jakości? ze w rozmiarze 10x15 lipa bedzie> czy chcecie wielkie zdjecie? czy poprostu rozmazane bo dzieci sie ruszyly?

Myślę że 10x15 by było ok ale chciałabym większe :) nooo, adaśko tak machał rękoma że ciężko było go uchwycic. Dodatkowo zrobiłam tą fotkę bez lampy więc kiepska jakość wyszła. Ale zobaczymy, najwyżej dam małe :)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • lips Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam was po długiej nieobecności (pewnie kilka miesięc nie zaglądałam).

Wpadłam poczytać co u was :)
    U nas Dawidek w neidziele skończył roczek. Była bardzo skromna impreza urodzinowa. (postaram sie dodać zdjecie).
    Ogólnie Dawid jest grzecznym dzieckiem (szczególnie w dzień). W nocy nadal karmię piersią wiec pobudki mamy co około 3h. Dodatkowo od około 2 tygodni Dawid budzi sie w nocy z histerycznym płaczem. Im bardziej staram sie go uspokoić tym bardziej płacze. Tak jakby nie mógł sie dobudzić, odpycha sie, kopie, wyrywa i płacze coraz to głośniej. Zauważyłam ze idą mu ząbki wiec mam nadzieję że jest to etap przejściowy. Poza tym cieżko go uśpić. Jeśli nie zaśnie przy piersi to jest masakra... W sumie Dawid od początku źle wypiał ale mam wrażenie że im starszy tym jest gorzej.
    (jak nadrabiałam kilka ostatnich stron to zauważyłam ze pisałyście o jakiś czopkach. Jakie to czopki? )
    W dzień jest w porządku. Zasypia przy ksiązeczce, zjada już wszystko to co my, na nocnik też już ładnie robi siku i kupkę. Jest raczej drobniutki bo waży dopiero 8,5 kg ale lekarz mówi żeby się nie martwić skoro nie marudzi i rośnie. Od 2 tygodni już chodzi sam :)

A jak tam u was ? Pewnie sie powiększyło grono mamuś w następnej ciaży. Wszystkim wam gratuluje :) :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/7646c88b90e70.jpg.html

Już zapomniałam jak można wstawić zdjecie w wątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:09

iNso87 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips te czopki to viburcol. Ja o nich pisalam, bo u nas się sprawdzaja. Doktorka wspominala mi też wczoraj, ze Camilia też jest dobra na zabkowanie. Nie stosowalam, wiec nie wiem czy dziala.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilie mam ale jakkos nie zauwazylam pozytywnego efektu. U nas te napady nie zdarzaja sie codziennie i juz nawet zaczynam wylkuczac niektore pokarmy bo moze cos mu szkodzi i go boli brzuszek.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso moja Lena ma okrągłą buzię po tatusiu i może dlatego. Jak tak teraz na nia patrze to jest taka "normalna", bo jak sie cofam do zdjęć z lata to byla pucka niezła :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips świetnie wyglądacie :)
    A Ty taka laska, ze tylko pozazdrościć.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2945 2946 2947 2948 2949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ