X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel jak miał 2-3 miesiące miał cale policzki tak zaostrzone ze masakra, trzeba bylo podleczyć sterydami. Polecieliśmy do Polski to mu zaczelo schodzic i rzadko mu plamy wyskakiwaly ale co wracaliśmy na Is to znowu sie zaostrzalo. Teraz wróciliśmy w poniedziałek na stale i znowu jest kilka plamek ale delikatnych takze mam nadzieje ze nie wróci w takim stopniu jak na poczatku

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy podejrzenie AZS. Suche czerwone plamy wyskakują jej na zgieciach np. stóp, kolan, łokci... dostaliśmy na to maść. Ładnie zeszło ale co jakiś czas powraca. Staram się jej zawsze skórę odpowiednio natłuszczac i kąpie ja w emoliencie. Mam nadzieję że wszystko jej przejdzie :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Sabina właśnie dostrzegłam, że ty już w 12tyg, a płeć już znacie?
    Niestety nie :) Chociaz moj maz to dalby sobie glowe odciac, ze to syn :) Twierdzil, ze wiedzial co robi, chociaz w pierwszej ciazy tez tak twierdzil a wyszla corka :) Dla mnie to bez roznicy, beda albo wielkie zakupy albo wielkie pranie :D

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:

Zatem dzis umylam buzie i raczki, dupke ciepla woda. Posmarowalam tormentiolem. Nie powinnam, ale stwierdzilam ze jak posmaruje pare razy to sie nic nie stanie.
    Julia puscilam go raz bez pieluchy w samych bodach, troche popuscil i body byly mokre i sie balam zeby mu sie siusiak nie przeziebil. Niby w domu cieplo, ale mi jest zimno w tylek jak usiade na panelach a co dopiero maluchowi.

Ja też raz na jakiś czas smaruję pupę tormentiolem i żyjemy ;)

natalka0887 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj była u mnie dietetyczka, przebadała mnie jakimś sprzętem profesjonalnym - musiałam stanąć jakby na wadze i trzymać jakiś drążek w wyprostowanych rękach, przeszył mnie prąd i już było wszystko jasne - otyłość, otyłość i jeszcze raz otyłość, masakra! było mi tak wstyd! ale dietetyczka super babka, młoda dziewczyna, uspokajała mnie że jak przyjedzie za miesiąc i jak szczerze podejdę do tematu diety to wykresy będą dużo lepsze, a za dwa miesiące już w ogóle nie powinno być otyłości... mam nadzieję. Dziewczyny normalnie porażka! Jak ja zobaczyłam te wykresy to płakać mi się chciało. No ale dobrze że wreszcie zaczęłam działać coś w tym kierunku. Za tydzień dostanę jadłospis, najpierw na tydzień, potem na kolejne trzy. Po czterech tygodniach diety znowu kontrola na tym magicznym przyrządzie :/ zobaczymy... postanowiłam że wraz z dietą zaczynam chodzić na siłownię, 3 razy w tygodniu. Muszę się brać za siebie żeby latem nie ryczeć!

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzien babci i dziadka byl u nas. Zaprosilismy tesciow na obiad, byl rosol, gulasz i schabowe. Moi rodzice mieszkaja dalej wiec tylko zadzwonilismy. Byly wujki i ciocia z Maciusiem. Troche sie chlopaki poklocili o pchacza, znaczy Szymek plakal bo Macius sobie chodzil a jemu tez sie zachcialo. Mowie mu ty juz na nozkach chodzisz to idz za Maciusiem, daj mu sie pobawic. A Szymek ryyczy haha. W ogole to oni sie malo ze soba bawia. Jak jedziemy do znajomych co maja dzieci pare miesiecy starsze to Szymek lepiej sie z nimi bawi

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza??? Mamuski odpoczywaly caly weekend? :)

U nas dzis piekne sloneczko, pogoda wiosenna i czekam az moja Zuzia sie obudzi i pedzimy na spacer:)

Wczoraj bylismy z mala w Fantazji - takie centrum zabaw. W domu bylo marudzenie i fochy a tam wszystkie bolesci przeszly. Tak szalala, ze wyszla mokra. Kupe radosci bylo, a taka zmeczona, ze wsadzilismy ja do auta i zaraz zasnela :)

alisss87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)
    z racji tego, że założyłam nowe konto na ovu w chwili, kiedy podjęliśmy z Mężem decyzję o staraniach, a niedługo po tym przerzucilo mnie już na belly, postanowiłam wpaść do Was chociaż się przywitać :) niestety nie dam rady nadrobić, co u każdej z Was się dzieje, ale mam nadzieję, że dzieciaczki zdrowe i mało dają w kość :) buziaki
    Suerte

justyna14, alisss87, kasiakasia11, iNso87 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    hej Dziewczyny :)
    z racji tego, że założyłam nowe konto na ovu w chwili, kiedy podjęliśmy z Mężem decyzję o staraniach, a niedługo po tym przerzucilo mnie już na belly, postanowiłam wpaść do Was chociaż się przywitać :) niestety nie dam rady nadrobić, co u każdej z Was się dzieje, ale mam nadzieję, że dzieciaczki zdrowe i mało dają w kość :) buziaki
    Suerte

Nie mów nawet???!!! W ciąży jesteś??? Super!!! Ogromne gratulacje.
    A jak Bartuś? Napisz coś więcej co u Was.
    Rozumiem, ze juz dobrze skoro zdecydowaliście sie na rodzeństwo :)
    Jak przebiegały zmiany w zachowaniu Bartka?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte fajnie, ze pamietalas o grudniowkach! Co tam u Ciebie? Jak Bartus? No i przede wszystkim ogromne GRATULACJE!!!

Halo halo Inso, Justyna, Aliss, Natalka, Lilianna, Mnk i cala reszta zgloscie sie :) Co tu tak cicho?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Kolejna ciąża. Gratuluję.

Ja to już się zgubiłam, ale chyba pierwsze porody to już całkiem niedługo.

Odzywać się dziewczyny w zaawansowanych ciążach - która pierwsza się rozpakowuje?

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso ja jak poszlam z olkiem to usłyszałam ze kaszel to 4 tyg moze byc :/ masakra

Suerte gratulacje :)

Właśnie, chyba aneczka była w zaawansowej już ciąży.

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa melduję się :D
    Weekend miałam zakręcony, byliśmy na chrzcinach u siostry synka-Oliwiera. Także niedziela na pełnych obrotach bo oni mieszkają 50 km od nas a sami wiecie jak to jest wybierać się z dzieckiem ;) ale wszystko się udało, tzn poza tym że ksiądz zapomniał o chrzcinach, ale to taki drobny szczegół ;)
    Dziewczyny ja już chcę wiosnę... mój Adaś nie znosi rękawiczek! macie jakiś patent jak je przymocować porządnie do jego łapek? no normalnie na spacerze mam takiego nerwa bo nie zdążę porządnie założyć a ich już są na ziemi! ostatnio się wkurzyłam i szedł do domu bez rękawiczek, jak weszłam to miał tak zimne i czerwone łapki że mama mnie zabiła wzrokiem! Także ten, ja chcę już wiosnę. A jak jest mróz to nawet nie próbuje wychodzić na spacer bo szkoda moich nerwów z tymi rękawiczkami

Suerte gratulacje :* ja na razie nie myślę o drugim dziecku, jesteśmy na etapie projektu domu i kredytu hipotecznego. Pod koniec budowy będę intensywniej myśleć o rodzeństwie dla adasia :)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)

Aliss i jak dieta? Masz już jadłospis?
    Jeśli chodzi o rękawiczki to Lena ma na sznureczku. Jak zaczynała się zimą to też je ściągają ale teraz chyba wie, że jest zimno. Zakładam jej zawsze tak, że wkładam pod ściągacz kurtki, bo się lepiej trzymają.

U nas po staremu. Jedynie mogę się pochwalić, że Lena chodzi bez śliniaka. Dodam, że od zeszłej wiosny się z nim nie rozstawala.
    U mnie natomiast nadszedł czas ten moment, że chcę już wiosnę !!! Nie lubię zimy, jeszcze ja znoszę do Świąt a potem to już tylko czekam i czekam... Nawet nie można pospacerować, bo zimno :-(

Mam jeszcze pytanie do Justyny - pamiętam, że uczylas Olka samemu zasypiać. Możesz przypomnieć jak to robiłaś? Lena do momentu jak nie wystawała to zasypiał sama a potem niestety musieliśmy zacząć ja usypiać. Wprawdzie odbywa się to bez lulania na rękach ale chcielibyśmy znów nauczyć ja zasypiania samej.

Suerte ogromne gratulacje, chyba wszystkie nas tu zaskoczylas ;-) Pisz co tam u Was.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Jeśli chodzi o rękawiczki to Lena ma na sznureczku. Jak zaczynała się zimą to też je ściągają ale teraz chyba wie, że jest zimno. Zakładam jej zawsze tak, że wkładam pod ściągacz kurtki, bo się lepiej trzymają.

Jeszcze nie mam. Dopiero mi układa na cały tydzień i powinnam w weekend dostać na meila. Mam zamiar ruszyć od poniedziałku-z dietą i siłownią :)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Witam się i ja :-)

U nas po staremu. Jedynie mogę się pochwalić, że Lena chodzi bez śliniaka. Dodam, że od zeszłej wiosny się z nim nie rozstawala.
    U mnie natomiast nadszedł czas ten moment, że chcę już wiosnę !!! Nie lubię zimy, jeszcze ja znoszę do Świąt a potem to już tylko czekam i czekam... Nawet nie można pospacerować, bo zimno :-(

Mam jeszcze pytanie do Justyny - pamiętam, że uczylas Olka samemu zasypiać. Możesz przypomnieć jak to robiłaś? Lena do momentu jak nie wystawała to zasypiał sama a potem niestety musieliśmy zacząć ja usypiać. Wprawdzie odbywa się to bez lulania na rękach ale chcielibyśmy znów nauczyć ja zasypiania samej.

Suerte ogromne gratulacje, chyba wszystkie nas tu zaskoczylas ;-) Pisz co tam u Was.
    odkładałam do łóżeczka smoczek mówiła mu słodkich snów i wychodziłam a w te muzyka grała, jak płakał to wracałam uciszałam często na rękach w objęciach znów odkładałam i tak w kółko aż padł. pierwszy raz czy dwa były tragiczne a potem stopniowo coraz lepiej, ale teraz w dzien zasypia sam na kanapie a na noc i tak trzeba z nim się połóżyć dać buzi, zmówić paciorek i poczekać aż przyśnie bo się drze.

Polę odkładamy i wychodzimy i ma spać :) czasem płacze nam więc ją wyjmujemy - to znak ze nie jest spiąca, ale w 99% przypadków usypia w ciągu 5 min :)

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justyna ;-) Mam nadzieję, że się uda.

Inso u Leny było dokładnie tak jak piszesz. Wystarczyło, że Lena otworzyła usta i potok śliny był. Teraz w końcu wygląda jak człowiek :-D

Aliss to powodzenia i najedz się w ten weekend ;-)

Kava, alisss87 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny :)

u nas wszystko ok :) Bartuś od kiedy skończył jakieś 7 miesięcy zmienił się nie do poznania, jakby mi dziecko podmienili :) przestał płakać całymi dniami, zaczął bez nerwów jeść, interesować się zabawkami... stał się bardzo wesołym dzieckiem. naprawdę taki mały aniołek z niego.
    noce mamy różne, bywało 15 pobudek, a bywa i 1-2... wszystko zależy niestety głównie od zachowania sąsiadów...
    mamy 8 zębów, ale następne cztery idą :)
    jeszcze nie chodzi, chociaż ostatnio ma fazę na stawanie na środku pokoju bez trzymania i chichranie przez minutę :)
    i jest straaasznie przytulaśny, co kilka minut zostawia zabawki, podchodzi się pomiziać, a potem znowu wraca do zabawy :)

co do drugiej ciąży, to udało się w 2 cyklu :) termin mam na wrzesień :)

Aneczka86 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 przyznam szczerze, że mam nadzieję na drugiego synusia :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje ;-)
    Jestem, ale ciezko tu zagladac bo z pracy wracam z malym kolo 16. Jemy obiad, potem sie z nim bawie. Dzis jestesmy sami bo maz na szkoleniu. Wroci kolo 21. Ja jade na szkolenie we wtorek za tydzien, ale wroce mysle do 19. Jak wroce do domu to musze sie z Szymkiem bawic bo jak chce cos zrobic on ciagle za mna lazi :-D byloby ok, ale mamy krolika w kuchni i ciagle zaglada do niego pod stol. I zamiast sprzatac czy gotowac ciagle musze go pilnowac. Juz go raz krolik ugryzl w palec, ze az spuchl. Krolika sie nie nauczy, a jak szymek mu strzelil reka w pyszczek to krolik oddal.
    Wiecie co mi zrobil ostatnio? Wracam w nocy od Szymka (usnelam z nim na kanapie i spalam z godzine) wracam kolo 2 i patrze krolik w sypialni. Nie zamknelam go na noc. Zanioslam go do klatki, walnelam sie na lozko i ... Mam mokre plecy. Kroli mi nasikal na przescieradlo. Wkurzona szybko zapralam mydlem, polozylam recznik i spalam na reczniku

alisss87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 2958 2959 2960 2961 2962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ