X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a teraz po takim czasie uważasz, że mała różnica wieku jest lepsza? Bardzo ciężko jest?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie jest ciezko i zdecydowanie dla dzieci to dobra decyzja ze maja drugiebobok siebie w podobnym wieku, razem sie bawia ucza boja itd ale zawsze razem i jak jedno nawet spi w dzien dluzej to drugie juz dopytuje o to pierwsze gdzie jest czemu nie ma w salonie :-) i wiem ze sie kochaja bardzo :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dycyzja o drugim dziecku byla oczywista, ja mam rodzenstwo i nie wyobrazalam sobie ze moj wywalczony dwa lata sam bedzie sam jakby mnie i meza kiefys zabraklo. Dlatego zaczelismy starania w sumie od razu :-) Olek mial pol roku jak zaszlam z Polcia w ciaze a teraz przy reklamie espumisanu jak widzie dziecko male to mowi ze chce druga dzidzie Pole :-) wiec to byla najlepsza nasza decyzja :-)

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Oswoilam się już z myślą że będziemy mieć trzecia dzidzie nie pisalam nic między czasie ponieważ w 6 tyg okazało się ze mam krwiaka dostałam dupka na tydzień i nakaz zwolnienia tempa. No i w 9 tyg po krwiaku ani śladu

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Cześć dziewczyny. Oswoilam się już z myślą że będziemy mieć trzecia dzidzie nie pisalam nic między czasie ponieważ w 6 tyg okazało się ze mam krwiaka dostałam dupka na tydzień i nakaz zwolnienia tempa. No i w 9 tyg po krwiaku ani śladu
    Gratulacje :-) to teraz ktory tydzien? Jak sie czujezz?

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Gratulacje :-) to teraz ktory tydzien? Jak sie czujezz?

Dziękuję. Tydzień 10

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czuje się dobrze czasami tylko mam napady senności czasami mnie mdli ogólnie nie mogę narzekać

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u nas z koszmaru przy usypiania mamy koszmar calodzienny. Szymka cos opetalo w weekend i zaczal wymuszac, plakac jak nie dostanie, nic sie nie slucha. Jakby mogl to zjadlyby wszystkie borowki z krzaka i wszystkie pomidory. Nie mozne ich nawet zobaczyc bo zaraz chce. I tak zjada ze 3 dziennie, a po borowkach ma rozwolnienie wiec musze mu ograniczac.
    Nie wiem moze to zeby go tak mecza ze jest zlosliwy taki. Z tydzien temu wyszla gorna czworka, w sensie kawalek tylko, po chwili wyszla druga gorna czworka, w weekend pokazala sie gorna trojka. Jeszcze 3 trojki i moze bedzie spokoj

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Hejka, u nas z koszmaru przy usypiania mamy koszmar calodzienny. Szymka cos opetalo w weekend i zaczal wymuszac, plakac jak nie dostanie, nic sie nie slucha. Jakby mogl to zjadlyby wszystkie borowki z krzaka i wszystkie pomidory. Nie mozne ich nawet zobaczyc bo zaraz chce. I tak zjada ze 3 dziennie, a po borowkach ma rozwolnienie wiec musze mu ograniczac.
    Nie wiem moze to zeby go tak mecza ze jest zlosliwy taki. Z tydzien temu wyszla gorna czworka, w sensie kawalek tylko, po chwili wyszla druga gorna czworka, w weekend pokazala sie gorna trojka. Jeszcze 3 trojki i moze bedzie spokoj
    Moje tez wymuszaja placzem, jak juz w nerwy wpadaj bo nie dostana tego czego chca to wysylam do konta zeby przemyslaly zachowanie , syn uspokaja sie po 10 sekundach, Poli zajmuke to gora 2 min. Dziecko musi wiedziec ze to rodzic decyduje i nie ma zmiluj. Ws,ystko bez krzyku zazwyczaj same placzac maszeruja do kąta czasem zniose i postawie. Dziala. Karanie jest ostatecznoscia ale jakos na nich wplynac musze i musza wiedziec ze kara.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ale czytalam tez ze to taki etap przejaciowy u dzieci i pewnie trzeba przetrwac.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Dziękuję. Tydzień 10
    Super! Jeszcze troche i drugi trymestr :-)

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Pola stoi w kacie? Szymek by nie ustal sekundy. Bo on wtedy albo sie do mnie przyklei i placze albo rzuca wszystkim ze zlosci.
    Ale sprobuje tak. Tez nie chce pozwolic zeby wszedl nam na glowe. Ma sie sluchac rodzicow.
    Dzis sie poplakalam bo ja mam zaraz nerwy takie ze sama bym rzucala talerzami, ale dzis juz mialam dosyc wszystkiego. Maz sie w koncu na niego nadarl i popoludnij bylo lepiej. Jeszcze do tego musze wlozyc wiecej wysilku w karmienie,kiedys szybko zjadal, teraz wybrzydza.
    Masz racje to napewno taki okres moze juz tzw bunt dwulatka:-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce Cie martwic ale niestety taki bunt to pewnie trwa do wieku nastoletniego :-) moj Olek dalej zbuntowany, a Pola zaczyna takze :-) tez jestem z tych wybuchowych i emocjonalnych. Staram sie tlumaczyc duzo dzieciom zeby rozumialy skad taka a nie inna decyzja rodzicow ale wiadomo ze one chca postawic na swoim. Czasem uda sie je czyms zagadac zajac i odwrocic uwage od tematu glownego np jak chca cos slodkiego to ja od razu ze moze ppszukamy jakiejs zabawki albo zbudujemy garaz dla samochodow i czesto sie udaje. Gorzej jak sie bija, to wtedy to pokrzywdzone zazwyczaj Olek czeka, az Pola dostanie kare za zle zachowanie bo skoro on dostaje nakaz do kata i musi przeprosic to tego tez chce dla Pali :-)

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba bunt. Na początku też myslalam, że to przez zęby, bo czekamy na piątki. Ostatnio moim utrapieniem jest jazda windą, nie chce wejść do windy jak ktoś w niej jest. Ogólnie jak jest coś nie po jej myśli to jest płacz i kładzenie się na podłodze czy innym miejscu - w zależności gdzie się znajdujemy. Ostatnio zdarzylam wyjść przed blok i wrocilysmy, bo najpierw przyjechała windą nie ta która chciała, potem w windzie był Pan a na koniec chciała do samochodu. Płakała w domu na łóżku i się przytula do mnie aż jej przeszło. W takich momentach nie widzę innego wyjścia - żadne tłumaczenia czy zmiana tematu nie dają rezultatu.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to widze ze masz tez wesolo. U nas ostatnio jak wyciagany Szymona z fotelika albo tylko ktworze samochod na chwile to on chce siadac za kierownica jak nie moze to placz...

Nie wiem czy mowilam ale jestem na 3tygodniowym urlopie, zaczelam w poniedzialek. Dzis bylismy na plazy nad morzem, bylo cudownie, idealna temperatura. Ale przyjechalismy dopiero po 15. Szymon uwielbia kapiele w morzu, jakby mogl to by sie skapal caly. Dzisiaj mial ta mozliwosc bo fala go podmyla i byl caly mokry.

Jutro jedziemy do zoo do niemiec, w weekend jedziemy do znajomych. Nie mamy wykupionych zadnych wakacji, to tak wymyslalmy cos na poczekaniu. Czeka nas w pazdzierniku wesele i remont kuchni wiec trzeba oszczedzac hehe. A zreszta mialam plan uczyc Szymka korzystac z nocnika, ale narazie nie ma czasu, moze od nastepnego tygodnia.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bunt. Filip na spacerach nie chce sam chodzic, w parku owszem, ale chodnik przy ulicy, miedzy blokami to nie. Albo wozek, albo na moich rekach. We wtorek caly dzien gdziekolwiek sie ruszylismy to siedzial mi na rekach. Inaczej siada i awańtura. Raz spedzilismy pol godziny na tlumaczeniu ze nie bedzie na raczkach. Pol godziny darl sie na chodniku, i tak nie odpuscil. Musialam go wziac na rece.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że u każdego reakcja podobna. Płacz i kładzenie/siadanie. Mnie się to nawet przytrafiło dwa razy na środku pasów - dodam jeszcze, że kierowcy nas puszczali. Myślałam, że zapadnę się pod ziemię. Ja osobiście staram się nie ustępować i tłumaczę - mam nadzieję, że to z czasem pomoże.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) u mnie dzis 26 dzien cyklu, ostatnio moje cykle trwaja 26-27 dni, jak w weekend @ sie nie zjawi to testuje :-) dzis juz rano brzuch bolal jak na @ ale bylam teraz w sklepie i tak mnie nie doac ze zemdlilo to i slabo ze daje mi to ciut nadzieji :-)

iNso87, Aneczka86, Ola_45 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to trzymam kciuki :-):-)

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja ostatnio jak mierzyłam Lenę to miała 85cm. Co do wagi to z ciekawości dziś się zważymy. Ostatnio było coś ok. 12kg.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3002 3003 3004 3005 3006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ