X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie wiem, poki co zwlekamy ze szczepieniem 2 miesiace. Nie waze Filipa w domu bo nie wierze wadze domowej, wolę jednak u lekarza. Ale cos okolo 13,5-14kg. Co do wzrostu to chyba 90cm juz

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna daj nam znać jak coś ;)
    Ja niedawno zaczelam cykl, od 9 dnia cyklu mialam mega slodny sluz, ale dopiero objawy owulacji jakos w 13 dniu cyklu. Czy sie uda to nie wiem. Zaczymam watpic bo w poprzednich cyklach mialam tak samo i nic.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :

Został 1 ❄️

preg.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) na razie @ brak a i seksik w dzien dzis był i nie wywołał jej. rano mnie zemdliło, ale mogło być z głodu. ostatnio dostałam @ z 26 dc na 27 dc a dziś 27 dc i na razie @ się nie zapowiada. zobaczymy, jak jutro nie przyjdzie to w poniedziałek testuje

inso moja waży około 12 kg i ma 85 cm.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Justyna daj nam znać jak coś ;)
    Ja niedawno zaczelam cykl, od 9 dnia cyklu mialam mega slodny sluz, ale dopiero objawy owulacji jakos w 13 dniu cyklu. Czy sie uda to nie wiem. Zaczymam watpic bo w poprzednich cyklach mialam tak samo i nic.
    ja teraz mam strasznie duzo śluzu, juz wa razy myslałam ze to @ a to tyle śluzu. nie pamietam jak było na poczatku ciąży 1 i 2 czy też było tyle, czy to przed @ tak mam jakoś teraz... sie okaże

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie ma @, czuje sie normalnie :-) zobaczymy jutro juz na 99% powinna byc @, nie mam testu w domu bo pewnie jutro juz bym rano robila, a tak to w poniedzialek dopiero kupie jesli @ nie przyjdzie :-) oby, jakos sie nastawilam, ale jak nie teraz to w nastepnym miesiacu moze :-)

Inso niezle sie wymoczylyscie :-)

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mi chwilowo przeszła ochota na kolejne dziecko ale jak tak czytam o Tobie to znów jej nabieram :-) I weź tu dogodz kobiecie :-) Coś mam przeczucie, że będziemy Ci w poniedziałek gratulować ;-)

Inso u Was dziś ciepło a ja się cieszylam, że u nas w końcu się schłodziło. Wczoraj o 17 w słońcu brakowało mi kresek na termometrze, więc było ponad 55 .. A to podobno nie koniec upałów..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Justyna mi chwilowo przeszła ochota na kolejne dziecko ale jak tak czytam o Tobie to znów jej nabieram :-) I weź tu dogodz kobiecie :-) Coś mam przeczucie, że będziemy Ci w poniedziałek gratulować ;-)

Inso u Was dziś ciepło a ja się cieszylam, że u nas w końcu się schłodziło. Wczoraj o 17 w słońcu brakowało mi kresek na termometrze, więc było ponad 55 .. A to podobno nie koniec upałów..
    Chcialabym ale nic nie wiadomo, moze sobie wkrecam bo chce :-) my kobiety, kto nas zrozumie :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Aneczka to samo ja mam,raz tak raz siak:p W dniu dzisiejszym jestem na nie na trzecie dziecko i wes tu zrozum rozum jak nie Twoj. A u nas wieczorem wczoraj burza,skonczyla sie chyba kolo 2 w nocy i dzis juz ochlodzenie wlasnie jest.
    Tak posiedzialysmy w basenie dlugo i to na sile Lene na obiad zabralam a potem w tamtym kierunku juz nie chodzilam i zajmowalam Ja czyms zeby zapomniala.. ;)
    Justyna a myslalas czy 3 dziecko to chcialabys chlopca czy dziewczynke? Masz parke to pewnie nie ma juz roznicy?;)
    inso myślałam, że może drugi synek :) ale jak mówisz, mam parkę, więc oby tylko zdrowe się udało jak pozostała dwójka :)

na razie @ brak.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymam kciuki i jednoczesnie podziwiam, ze z dwojka maluchow masz jeszcze sily na trzecie :)

U nas armagedon. Zuza to wcielenie diabla. Chyba tak odreagowuje pojawienie sie Kubusia. Chce tylko byc ze mna, najlepiej, zebym nie odstepowala jej na krok. Dobrze, ze malutki grzeczny, bo nie wiem jakbym ich opanowala...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina - to u mnie jest tak cały czas mimo ze Filipek nie ma rodzeństwa jeszcze. Aż się boję co będzie jak by się rodzeństwo miało pojawić. Może zmieni się trochę jak pojdzie do żłobka.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :

Został 1 ❄️

preg.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowalam z ciekawosci okolo 14 i negatyw , wiec pewnie @ bedzie tylko gdzies sie spoznia. Na razie dalej mokro kremowo , zobaczymy co noc przyniesie

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci bija inne dzieciaki? Moj ostatnio bije dzieci w swoim wieku. Ze starszymi sie bawi ladnie.
    Bylismy twraz na weekend u znajomych, oni maja synka 3 miesiace starszego od Szymka, no i Szymon pierwszego dnia sie bawil ladnjw, robil cacy, przytulal, a dzisiaj to wyjechalismy zaraz po obiedzie bo ciagle Pawelka bil jak ten sie zblizyl. Skad sie to bierze?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka moj diabelek nie bije innych dzieci, ale jak jej czegos zakazemy, to ze zlosci bije mnie, meza czy babcie. Czasami gryzie, szczypie i do tego doklada bicie. Czekam na moment, zeby Zuza usiadla i chociaz 15min zajela sie czyms w ciszy i spokoju :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla @, zaczynamy starania o 3 dzieciatko :-) trzymajcie kciuki

iNso87, Julia2015, sabinaaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna przykro mi.. Życzę powodzenia w staraniach ;-)
    Natalka u nas był problem z biciem a teraz zdarzy się Lenie popchnąć czy uderzyć ale w chwili kiedy ktoś zabiera jej zabawkę. Ale to już sporadycznie.
    Mojej szwagierki córka od zawsze spokojna a kiedy poszła do żłobka to zaczęła bić, nawet moja Lenę zaatakowała a do tej pory tylko ją przytulała. Jest starsza od mojej o 3 miesiące.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tez niestety czasem bije. Oczywiscie nie zawsze ale czasem sobie upatrzy jakies jednl dziecko i je szturcha, ciagnie za wlosy czy gniecie za nos i policzki. Kuzyna w swoim wieku jeszcze jakis czas temu lał tak, ze tamten kwiczal z placzu ale jakos mu wytlumaczylismy ze nie wolno. Z innymi dziecmi spotka sie nietegularnie wiec teudniej. Mam nadzieje ze mu minie jak bedzie starszy i da sie jakos przetlumaczyc bo poki co tragedii nie ma, ale czasem wstyd. Grunt to oczywiscie w.domu zachowywac spokoj kiedy dziecko ma napady frustracji i krzyczy albo bije nas. Ja jeszcze niedawno potrafilam glosniej krzyknac jak cos robil zle, teraz udaje mi sie opanowac i tlumacze po cichu, spokojnie zeby sie uspokoil i jakos to dziala. Czytalam sporo ksiazek o zachowaniu dzieci i one niestety przenosza nasze zachowania na swoje wlasne reakcje. Zadna z nas nie bije dzieci, ale juz sam krzyk czy gwaltowniejsza reakcja moze je zaniepokoic.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, podpowiedzcie coś, bo wczoraj wieczorem był seksik, po sluz z zabarwieniem różowym / troche nitek krwi, noc nic, dziś rano znów troche nitek krwi, wiec pomyślałam, że okres, ale do tej pory sie nie rozkręcił, a normalnie mnie 1 dnia zalewało, a tu ledwo co, takie minimalne plamienie, nie wiem co myśleć .... zobacze chyba czy sie do jutra rozkeci czy nie jak nie to w srode znów test.miała tak któraś kiedyś?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej!
    Widzialyscie co belly/ovu jeszcze wymyslilo? http://kidzfriend.com/pl Tylko chyba jeszcze nie aktywne,wyskoczylo mi,ze startują za 16dni.

Justyna i jak jest @? Ja tak nie mialam to nie podpowiem,ale radziłabym bete poprostu. A ile juz dni Tobie @ powiedzmy,ze sie spoznia> nie liczac tego plamienia,ze to @?

Sabina jak maluszek? Suwaczek dalej u Ciebie ciążowy:P
    hej, jest @, rozkręciła się dopiero dziś rano, także od dziś licze nowy cykl :) kiedyś się uda trzeci bobo, puki co Olek dostał jakiejś wysypki i idzie od szyi w dół :(

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na komary? Tzn chodzi mi o noc więc raczej coś do kontaktu. Adaś wygląda jakby miał ospę! :( cały pogryziony. Nie wiem co można stosować u dzieci, tych zapachowych chyba nie bardzo. Wiem że są wtyczki ultradźwiękowe z Chicco ale czy to aby na prawdę działa? Ma któraś?

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Dziewczyny co polecacie na komary? Tzn chodzi mi o noc więc raczej coś do kontaktu. Adaś wygląda jakby miał ospę! :( cały pogryziony. Nie wiem co można stosować u dzieci, tych zapachowych chyba nie bardzo. Wiem że są wtyczki ultradźwiękowe z Chicco ale czy to aby na prawdę działa? Ma któraś?

Takich wtyczek typu bros nie powinno sis stosowac w pomieszczenuach gdzie sa dzieci. Ja kupilam spray na komary i kleszcze ziaji po 6msc on chyba jest kosztuje kolo 20zl. Jest bezzapachowy wiec nie drazni noska. Ale musze psikac co jakis czas na nowo bo owady po jakims czasie atakuja.

Szymonowi od ugryzien zrobily sie takie twarde bable z woda w srodku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 23:12

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 3003 3004 3005 3006 3007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ