X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso 15,5kg? Prawdziwa kluseczka. Szymek tez trzyma forme i ciagle 11,8kg.
    Malo, ale duzo biega, jesc tez je bardzo duzo, taka przemiana materii ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jako jedyna w rodzinie trzyma formę..Haha
    Mi zamiast waga spadać to rośnie :-)

Inso ja ostatnio ciągle coś kupuje dla Leny, takie moje małe uzależnienie :-) Dziś mam w planach zakup kaloszy :-D
    Wczoraj pogoda nie sprzyjała, więc do południa zrobiłam porządek w jej ubraniach, bo znów powyrastala. No i jest miejsce na nowe ciuszki :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubie Szymkowi kupowac ciuchy. Teraz nakupilam mu na jesien bodow z dlugim rekawem i koszulek. A wy jak zakladacie koszulke z dlugim rekawem to pod spodem goly brzuch? Bo jakos nie lubie jak maly swieci plecami i brzuchem jak zimno dlatego wole go ubrac w body. Na krotki rekaw wiadomo inna sprawa jak jest cieplo.

Ja musze sie odchudzic tez, od tygodnia nie jem chleba, musze jeszcze cukier odstawic. Ustawilam sobie aplikacje na 1500kcal dziennie. Sa dni ze sie mieszcze na styk, sa takke gdzie zjadam 2000kcal. Ja waze teraz 68,5 kg przy wzroscie 172cm. Niby w normje ale brzuch mam jak w 5 mac ciazy. Po ciazy wazylam 65 a przed 63. Przydalo by sie zejsc do 62 najlepiej do 60kg.
    Chcialabym zrzucic przed koncem roku zanim zaczniemy starania o dzidzie. Chociaz nie wiem bo maz ostatnio mowil ze niw teraz, choc ustalenia byly inne. Narazis lykam kwas foliowy. Daje sobie czas do przyszlego roku na ciaze. Boje sie bo potem coraz starsza bede, za 2 tyg koncze 30 lat. A ja ledwo donosilam pkerwsza ciaze, boje sie nastepnej, ale jeszcze raz zaryzykuje

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 54kg supwr waga, ja tyle wazylam na poczatku studiow jeszcze. Teraz rownia pochyla... Metabolizm juz nie,ten, siedzaca praca. No i teraz mam swoje pieniadze i nie musze ciagnac od rodzicow wiec sobie pozwalam na pyszne przyjemnosci.
    Ty juz duuuzo schudlas. Ja mam dwa problemy. Raz ze lubie jesc :-D dwa ze nie lubie byc glodna. Wiec jak czuje ze juz jestem troche glodna to podjadam. A musze zmniejszac porcje. No i ja zajadam stres...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ubioru dzieci. To ja Szymka klade spac czasem w pajacach ze stopkami, czasami bez i ubieram mu skarpetki. On sie ciagle rozkopuje i ma zimne lydki. A jeszcze jwgo pokoj jest dosc zimny wiec wole go cieplo ubrac. Jak niemowlaka hehe. Ciekawe kiedy mi przejdzie.
    U nas na pomorzu zachodnim lato bylo/jest srednie, zwlaszcza poczatek bo ciagle padalo i bylo zimno wiec musialam ubierac malego na dlugo i nie przywyklam jeszcze do koszulek. A ze ja jestem zmarzluch i nie lubie jak mi ciagnie po plecach czy szyi to malego ubjwram tak samo. Chociaz on Chyba nie jest zmarzluchem. Ostatnio kapal sie w morzu i mowil ze woda goraca. Az potem mial goraczke, ale tylko jeden dzien na szczescie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Wow 54kg supwr waga, ja tyle wazylam na poczatku studiow jeszcze. Teraz rownia pochyla... Metabolizm juz nie,ten, siedzaca praca. No i teraz mam swoje pieniadze i nie musze ciagnac od rodzicow wiec sobie pozwalam na pyszne przyjemnosci.
    Ty juz duuuzo schudlas. Ja mam dwa problemy. Raz ze lubie jesc :-D dwa ze nie lubie byc glodna. Wiec jak czuje ze juz jestem troche glodna to podjadam. A musze zmniejszac porcje. No i ja zajadam stres...

1500 dla ciebiw za duzo to ile zjadasz? Cwiczysz tez? Ja mam polubionh profil na fb Ewy Chodakowskiej i jak pattze na metamorfozy dziewczyn to mi szczena opada. Skora przy cwiczeniach ladnie sie sciaga

P.s zamiast edytowac zacytowalam sama siebie -przesada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 23:14

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    A co do ubioru dzieci. To ja Szymka klade spac czasem w pajacach ze stopkami, czasami bez i ubieram mu skarpetki. On sie ciagle rozkopuje i ma zimne lydki. A jeszcze jwgo pokoj jest dosc zimny wiec wole go cieplo ubrac. Jak niemowlaka hehe. Ciekawe kiedy mi przejdzie.
    U nas na pomorzu zachodnim lato bylo/jest srednie, zwlaszcza poczatek bo ciagle padalo i bylo zimno wiec musialam ubierac malego na dlugo i nie przywyklam jeszcze do koszulek. A ze ja jestem zmarzluch i nie lubie jak mi ciagnie po plecach czy szyi to malego ubjwram tak samo. Chociaz on Chyba nie jest zmarzluchem. Ostatnio kapal sie w morzu i mowil ze woda goraca. Az potem mial goraczke, ale tylko jeden dzien na szczescie

Ja do spania zakladam body na dl lub krotki rekaw i spodnie bez stopek. Nlody nie lubi sie przykrywac i cale lato spal pod otulaczem bambusowym tylko albo pod niczym. Ja jestem zmarzluch wiec nie ma tego po mnie.

Na codzien tez zakladam body, mam kilka ktore jeszcze na niego pasuja ale musze sie zaopatrzyc na jesien. W h&m sa rozmiar 98 i wypadaja duze wiec powinno starczyc przez zime. Tez nie lubie jak mu wszyztko lata choc fajnie wyglada juz taki chlopczyk w koszulce

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam sobie wczoraj, że przez tydzień nie będę się dołować i nie stanę na wadze i co... Ciekawość zwyciężyła. I dobrze, bo schudłam :-) No teraz mam motywację do dalszej walki.
    Inso ważyłam teraz 71 przy wzroście 174cm. Dla mnie to najwyższa waga w życiu ( nie licząc ciąży). Moja waga to 56kg także napewno będę dążyć do 5 z przodu :-) Trzymajcie kciuki.
    Ja nie liczę kalorii, poprostu dieta mz. A od obiadu już zero jedzenia.

Moja Lena śpi w piżamkach, przeważnie z długim rękawem. Tylko przy tych upałach spala z krótkim. Ona wiecznie się rozkopuje w nocy a ja wiecznie ja przykrywam :-) Zatem wolę być spokojniejsza i ubieram ja cieplej na noc.
    Bodow nie używaliśmy chyba od wiosny, wrócimy pewnie na jesieni, bo też nie lubię jak ma plecy na wierzchu. Inso h&m ma zawyżona rozmiarówke, więc Lena powinna spokojnie się zmieścić ;-)
    No a przed nami znów szal zakupów, idzie jesień, zima więc jest co kupować :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powiem wam ze macie ciekawie. Ja jem tak w przedziale 1800-2300kcal, cwicze moze raz w tygodniu a i tak wage mam w miejscu albo lekko chudne. :D

iNso87, natalka0887 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jak po wizycie u endo?
    Co do ciuszkow dla dzieci to mi sie juz nie mieszcza a nadal cos dokupuje :-)
    U nas Pola tez juz dawno w bodach nie chodzi a to dlatego ze robi siu siu na nicnik wiec majteczki spodnie i bluzeczka bo tak najszybciej :-)
    Co di zlosci to Pola od poczatku byla z tych dzieci rzucajacych sie na ziemie raz nie reagujemy raz pocieszamy raz krzykniemy roznie, i zazwyczaj cos zadziala ze sie uspokoi. Czasem czyms zagadam i tez sie uspokaja
    U takich maluchow to normalne ze nie radza sobie z emocjami, staram sie jej duzo tlumaczyc czemu robimu tak a nie inaczej i mysle patrzac na Olka ze to najlepsza metoda, choc efektow od razu nie qidac, to z czasem to dziecko zaczyna rozumiec.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Weszlam wczoraj o 18:45:| .. Wszystko w porzadku,zrobil mi nawet usg tarczycy,pierwszy raz.. ;) jest ok. Moje tsh 3,4 oczywiscie nie bralam zadnych tabletek od roku. Powiedzial,ze to moja ostatnia wizyta i juz nie musze przychodzic. Takze do endo koniec juz wizyt. Oczywiscie jak bede w ciazy to znowu lykac tabsy i wtedy z powrotem do niego na wizyty.

U nas w tym msc same wydatki,ubezp auta 997zl, teraz kompa oddalam naszego z salonu zeby sformatowac i okazuje sie,ze dysk zaraz by padl bo uszkodzony juz jest i dla Laury od nowa do telefonu Androida odrazu wgra i kolejne 400zl razem.. Tu wyprawka Laury do szkoly itp. Nic nie odlozylam nawet na oszczednosci..gdzie zawsze w msc 1000zl odkladam. No coz:/
    Na nas podobnie w tym msc, 200 zl echo serca 100 dentysta 400 szczepienia i to wszystko dodatkowo dla Polci w tym miesiacu :-) teraz wyprawka dla Olka do przedszkola, wesele za nami juz , no i opal na zime trzeba kupic :-) samo zycie

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dobrze ze juz masz z tarczyca spokoj :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    No to powiem wam ze macie ciekawie. Ja jem tak w przedziale 1800-2300kcal, cwicze moze raz w tygodniu a i tak wage mam w miejscu albo lekko chudne. :D

Taka to pozyje:-D

Ja do endo ide we wrzesniu z wynikami, zawsze mi robi usg. Oczywiscie prywatnie chodzd bo u nas nie ma endo. Ja mam teraz tsh 2,5 albo 3,5 nie pamietam. Po ciazy juz nie biore tabsow. A ze bedziemy sie starac o dzidzie to bede musiala zbic tsh.
    Inso mimo wszystko raz na dok zrob sonie wyniki zwby miec tarczyce pod kontrola. No wynik niby w normie, ale lepiej jakbys miala nizszy.

Ja wczoraj wycinalam pieprzyk. Mialam miec wycinane 3 szt, ale babka co mi robila powiedziala ze po kolei. Pojde nasteonym razem do jakiegos faceta-to zawsze rzeznicy to usuna mi pozostale dwa. Balam sie ale nic nic nie bolalo :-D teraz boje sie zdjecia szwow

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze że nie tylko ja jestem w czarnej d.. z wydatkami :D Ja nie dosc ze mam firmę, pracownikow z ktorych mam 50% przychodow, maz pracuje to jeszcze ja musze na juz szukac pracy bo nasze koszta wzrosly tak strasznie duze ze sa chyba 200% wieksze od dochodow.
    Filip dzisiaj pierwszy raz idzie do zlobka poznac sie z maluchami. Stresuje sie
    Wczoraj dostalam plamienia, dalej nic sie nie dzieje. Na piatek termin @. Myslalam ze po przytulanku soe rozkreci. Nie pomoglo. Brzuch jak na @ a tu nic. Ostatnio tyle stresow mam ze obstawialam ze sie spozni. Moze jakas blokada sie zalaczyla.
    Powiem wam szczerze ze nie wiem co by bylo jakby sie okazalo ze sie udalo i w ciazy jestem. Nie wiem czy bym sie cieszyla tak jak miesiac czy dwa temu. Teraz taka sytuacja ciezka jest ze na orawde nieciekawie mamy.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :

Został 1 ❄️

preg.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam od gina. Pobral mi cytologie, za 4 tyg wynik! Masakra dopiero po jak bedzie dobra to bede miala robiona nadzerke. No i jeszcze nie podoba mu sie moje endometeium. Moge miec polipa w macicy, ale musze to skontrolowac zaraz po miesiaczce, no teraz po miesiaczce endometrium jest przwrosniete i moze tak wygladac jak polip. A jak sie okaze ze polip to na lyzeczkowanie. Wiec chyna w tym roku nie zaczniemy staran o dzidzie.
    Czlowiek ma 30 lat niny mlody i zdrowy a tu ciagle cos. Nie zdziwie sie jak kiedya bede musiala cos usunac, znajac moje szczeacie...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam @ :x :(

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :

Został 1 ❄️

preg.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas finansowo sie chyba poprawi - maz dostal wczoraj awans :-)

iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dni plodne wiec dzialamy , oby sie udalo w miare szybko :-)

iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski:) U mnie masaaakra. Od wczoraj zostalam sama z dziecmi i czekam na meza z pracy jak na zbawienie. Zuzka daje popalic strasznie, Kubus tez jakis super grzeczny nie jest. Dziekuje Bogu, ze maly od urodzenia zakumal, ze w nocy sie spi :D Bo w dzien to nawet siku musze szybko robic. Zuzka chcialaby miec mnie na wylacznosc. Maly wisialby przy cycusiu caly dzien. Wieczorem padam ze zmeczenia, no ale kocham ich nad zycie:) Wczoraj kupilismy Zuzce hulajnoge, taka trojkolowa. Radosci co nie miara, bo dzieci po sasiedzku maja i ona tez strasznie chciala. Oj jakie wielkie bylo nasze zdziwienie jak mala dostala hulajnoge, stanela na niej i pojechala. Bez nauki smiga pieknie :)

Justyna Twoje poczatki z dwojka dzieci tez byly tak masakrycznie trudne? Daj jakas nadzieje, ze bedzie lepiej :D Strasznie potrzebuje teraz tej nadziei :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Czesc mamuski:) U mnie masaaakra. Od wczoraj zostalam sama z dziecmi i czekam na meza z pracy jak na zbawienie. Zuzka daje popalic strasznie, Kubus tez jakis super grzeczny nie jest. Dziekuje Bogu, ze maly od urodzenia zakumal, ze w nocy sie spi :D Bo w dzien to nawet siku musze szybko robic. Zuzka chcialaby miec mnie na wylacznosc. Maly wisialby przy cycusiu caly dzien. Wieczorem padam ze zmeczenia, no ale kocham ich nad zycie:) Wczoraj kupilismy Zuzce hulajnoge, taka trojkolowa. Radosci co nie miara, bo dzieci po sasiedzku maja i ona tez strasznie chciala. Oj jakie wielkie bylo nasze zdziwienie jak mala dostala hulajnoge, stanela na niej i pojechala. Bez nauki smiga pieknie :)

Justyna Twoje poczatki z dwojka dzieci tez byly tak masakrycznie trudne? Daj jakas nadzieje, ze bedzie lepiej :D Strasznie potrzebuje teraz tej nadziei :)
    Oj kochana bylo ciezko, ale o ciezkich chwilach krotko sie pamieta :-) a teraz jak sobie razem gadaja i Olek cos Poli tlumaczy, jak.sie razem bawia to wiem , ze warto i ze to jest najlepiej dla nich, ze maja siebie :-) jak mlodsze zacznje raczkowac to juz z gorki. :-)

7w3d 💔
‹‹ 3005 3006 3007 3008 3009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ