X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje :-)
    Duży chłopak :-)

kasiakasia11 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso suwak zrobiony :D

Kasia daj znac jak sie czujesz. Kiedy wychodzicie? Jak tam Szymus i jak mala zareagowala na braciszka.

Suerte mocno trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie!

A ja sie zastanawiam co ja robilam jak mialam tylko jedno dziecko. Teraz smialo moge powiedziec, ze posiadanie jednego malego dziecka to jest lajcik :D Padam na twarz jak co wieczor, takze dobranoc :D

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawał pokarmu. Cycki zaraz mi eksplodują. Zupełnie zapomnialam o tej wątpliwej przyjemności.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz kolej na mnie. Siedze jak na bombie i wlasnie najbardziej martwie sie jak synek zniesie pierwsze dni i tygodnie z mala. Maz bedzie ze mna krotko, troche nie potrafie sobie tego zwizualizowac bo do tej pory caly dzien poswiecalam malemu.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakos samo przychodzi. Nic nie można zaplanować. Ja jeszcze w szpitalu. Mam nadzieję zedzis wyjdę. Cholernie tęsknię za coreczką. Maly w szpitalu caly czas przy cycu. Tez sie zastanawiam jak to bedzie po powrocie do domu. Na pewno wam napisze.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• espoir Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 gratuluję! jak będę mieć trzeciego synka to też będzie Szymuś :)

kasiakasia11 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja mialam taki nawal w pierwsza noc po powrocie do domu. Przykladaj cos zimnego do piersi. Ja przykladalam taki zel niebieski na stluczenia co sie go w zamrazarce trzyma. Ulga niesamowita.

Julia moj maz tez malo ze mna w szpitalu, bo wiadomo Zuzia w domu bez mamy, to chociaz tata byl z babcia. 2 inne kobiety ze mna na sali non stop z mezami a ja sama, bo maz przyjezdzal na 2 godz i tyle, no ale trudno. Wszystko da sie przezyc. A tesknota za tym dzieckiem w domu jest niesamowita... Trzymam kciuki i za Ciebie :D Mamy wysyp porodow :D

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ale ten czas leci .. dopiero co byłaś w ciąży a tu Kubuś już miesiąc skończył :-)
    Dopiero co rodzilysmy w grudniu a tu już tyle nowych dzieciaczków :-)
    A u mnie znów dni płodne i strach przed kolejnym..Haha
    Lena ostatnio dała mi tak w kość, że jak narazie temat kolejnego dziecka mnie przeraża.

My dziś jedziemy kupić hulajnogi - jedną na 2 urodziny córki szwagierki a drugą dla Leny. Ciekawe czy mloda zalpie o co chodzi.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka daj znac jak z hulajnoga. My chcielismy na pewno na 2 urodziny kupic bo nie wiem czy teraz nie za wczesnie. Ale widze ze sie tak oglada za hulajnogami na ulicach ze az chce sie sprobowac wczesniej. Myslwlismy o takiej trzykolowej z decathlonu. Na rowerku biegowym chyba jeszcze by nie jezdzil ale na rowerkach i jezdzikach pomyka jak szalony.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Inso suwak zrobiony :D

Kasia daj znac jak sie czujesz. Kiedy wychodzicie? Jak tam Szymus i jak mala zareagowala na braciszka.

Suerte mocno trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie!

A ja sie zastanawiam co ja robilam jak mialam tylko jedno dziecko. Teraz smialo moge powiedziec, ze posiadanie jednego malego dziecka to jest lajcik :D Padam na twarz jak co wieczor, takze dobranoc :D
    hahaha noooo! z jednym maluchem to luz bluzz :)

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hulajnoga to istny szal. Zuza od razu zaczaila o co chodzi i smiga pieknie. Ja jezdze wozkiem z Kubusiem a ona obok mnie na hulajnodze :)

Aneczka czas strasznie szybko ucieka. Pamietam, ze dopiero dodawalam tu zdj testu ciazowego. U mnie teraz tez meeeeega strach, zeby przypadkiem trzeciego nie zmajstrowac. Maz stwierdzil, ze nie wie czy sie bedzie umial gumka obsluzyc ha ha. W sumie to od 5 lat ich nie uzywalismy, bo najpierw staralismy sie o Zuzke a potem "a niech sie dzieje co chce" :D Teraz jakbysmy wpadli to chyba bym w depresje wpadla.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzień, a właściwie wieczór i noc, w domu koszmarne. Mam nadzieję że wyrobimy jakiś rytm i będzie lepiej.

Edit. Ja nie lubię zabawek które angażują połowę ciala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 04:27

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak mala przyjela rodzenstwo? U nas pierwsze dni to tez bylo ciezko bardzo, ale uwierz, ze bedzie lepiej. Nie powiem, ze jest mi teraz lekko, bo siedze z dziecmi sama i czasem to plakac mi sie chce, ale przynajmniej Zuzka juz zaakceptowala brata i wyrobilismy sobie wlasnie rytm dnia. Dla mnie na poczatku koszmarem bylo wstawanie w nocy. Wstawalam nieprzytomna. Teraz juz spoko, z reszta maly spi w nocy pieknie, a Zuza od jakiegos czasu przesypia cala noc. Takze kilka dni i Wy tez oswoicie sie z nowa sytuacja w domu :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1165ed65c0ebc320.jpg

Czesc ciotki :) To ja Jakub :D

Aneczka86, Julia2015, kasiakasia11, iNso87, Ola_45 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi obcielo to zdj, ale w sumie buzke widac :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia my kupiliśmy właśnie ta z decathlonu. Lena od razu załapała o co chodzi choć i tak woli chodzić z nią okrakiem..Haha. Myślę, że z czasem polubi i na niej jeździć. Jeszcze z 2 miesiące temu nie wiedziała o co chodzi także postęp jest :-)
    U nas dziś ostatni dzień upału.. i dobrze, bo z dzieckiem to jednak wolę niższe temperatury. Zaraz pewnie będę narzekać na deszcze :-D
    My jutro idziemy na 2 urodziny. Jako dodatek do prezentu postanowilam zrobić tort niespodziankę :-) Oby mi wyszedł.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina maluch sliczny, wyglada ma starszego, sliczne oczy ma.

Ja naprawde tez chce drugie dziexko, jedna moja kolezanka co rodzila we wrzesniu 2015 juz znow w ciazy, druga ktorej synek jest z sierpnia, stara sie o dziecko. Ja teraz musze poczekac i doprowadzic wszystkie ginekologiczne aprawy do porzadku. Wiec w tym roku starania juz odpadaja. Ale was podziaiam, bo z jednym dzieckiem to cala uwaga zawsze akupiona nyla na nim a przy dwojce to sobie nie wyonrazam.

A powiedzcie mi jak jezdzicie autem? Starsze dziecko ma fotelik z tylu, maluch z tylu w noaidelku tez a wy siedzicie z dziecmi z tylu na srodku, jak maz prowadzi?

sabinaaa lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza jezdzi teraz z przodu w foteliku a ja z malym z tylu. Innej opcji nie ma. Dowiadywalismy sie i ponoc mozna tak jezdzic.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę na raty i z opóźnieniem będę pisać co u nas. Pierwsza rekcja małej super. Podeszła i delikatnie podotykała i generalnie się cieszyła. Potem powiedziala!m żeby pokazała mu zabawki do zaczęła znosić jak szalona. Do tej pory nie widzę u niej zazdrości, ale musimy uważać bo czasami z tej miłości zabardzo chce przytulić.

Sabina podziwiam, sama w domu. Ja mam męża przez dwa tygodnie i jest ciężko, chociaż z każdym dniem lepiej, a już się boję co będzie potem jak wróci do pracy. Z resztą mieszkam też z rodzicami i mama służy mi pomocą, ale nie we wszystkich, czynnościach może pomóc. Dużo bo obiady mamy. A ty sama, szacun.

Mały wymagający. Non stop przy cycu lub na rękach. Odkładany od razu podnosi wrzask. Noce chyba dwie za nami. To budzi się i mała i mały. Czasami razen czasami oddzielnie. Normalnie armagedon. Wymieniamy się dzieciakami na rękach. Wędrujemy między łóżkami. Sytuacja uspokaja się koło pierwszej drugiej.

Mnie piecze blezna po cc i bardzo bolą sutki. Blizna to tylko na jedbym końcu. Wogole zostal mi okropny wielki brzuch. Teraz jak sie obkurcza to mam za dużo skóry na brzuchu, wielki zwis a to nie pomaga w gojeniu rany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 11:20

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Sabina, czekam na dalsze relacje i trzymam kciuki za spokojny rozwoj wydarzen. Ja tez bede sama po 2 tygodniach jak maz wroci do pracy, w dodatku nie mam nikogo w miescie, a mama pracuje i mieszka ponad 100km stad. Bedzie hardcore.

‹‹ 3007 3008 3009 3010 3011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ