Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Inso mój mąż ma dzisiaj imieniny. Niby nic wielkiego miałam nie robić ale w lodówce już stoi sernik, 3-bit, gyros i rolada łososiowa
i nie wiem co dalej ;P
iNso87 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Justyna mam pytanie-piszesz często o Tantum Verde na gardło, to chodzi o ten w sprayu? I jak aplikujesz to dziecko nie ma odruchów wymiotnych? Chciałam wypróbować coś dla Adasia bo widzę że boli go już gardło i se myślę-może coś mu podam wcześniej to się obejdzie tym razem bez antybiotyku. Ale po Tantum Verde w sprayu to ja sama nieraz mam odruch wymiotny jak sobie psiknę a co dopiero Adaś... Polecacie coś jeszcze na gardło dla takiego malucha?18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Aliss my psikamy dentoseptem mini. Ja też nie lubię sobie psikac do gardła a Lena wręcz uwielbia.
Sernik...MMM zjadłabym. Chyba dopiero na Leny urodziny zrobięAliss mam przepis na zaskakująco dobrą sałatkę jakbyś chciała
My dziś od 7 na nogach, po spacerze. Teraz w domku ogarniamy się i o 14 jedziemy po tatusia i zakupy... JupiZastanawiam się czy nie kupić spodni o rozmiar mniejszy dla motywacji ..haha
alisss87 lubi tę wiadomość
-
Inso WOW! Matka Polka Gotująca z Ciebie
podziwiam, ja przy Adasiu nie zrobiłabym pewnie nawet 1/4 tego wszystkiego
Aneczka MNIAMMMM! Za miesiąc mąż ma urodziny, wypróbuję na pewno! a może nawet wcześniejiNso87 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Inso i Ty to robisz z Leną w domu?
Ja jak tylko zaczynam coś robić w kuchni to Lena zjawia się obok, bierze krzesło i ciach, musi stać obok i uczestniczyć. A ile przy tym bałaganu..
Co do sałatki to ją osobiscie polecam. Kiedyś dostałam przepis od koleżanki i podeszłam do niej sceptycznie i nie zrobiłam. Ostatnio byliśmy u nich na parapetówkę i się nią wręcz zajadalam. Także spróbujcie u przetestujciePrzez Was muszę sobie jutro ją zrobić
Wszystko kroi się na dość drobno.
My już po zakupach.. po części udane, to co zaplanowałam to kupiłam. Reszta może na weekendzie..hihi
Inso, z tym kręgosłupem to już chyba będziemy mieć do starości... Ja obecnie znów jestem na zastrzykachTakże Ci bardzo współczuję. Weź na noc coś przeciwbólowego to lepiej wstaniesz
Ps. Zmywarka.. nie wyobrażam sobie bez niej codziennie życia:-
-D
iNso87 lubi tę wiadomość
-
alisss87 wrote:Justyna mam pytanie-piszesz często o Tantum Verde na gardło, to chodzi o ten w sprayu? I jak aplikujesz to dziecko nie ma odruchów wymiotnych? Chciałam wypróbować coś dla Adasia bo widzę że boli go już gardło i se myślę-może coś mu podam wcześniej to się obejdzie tym razem bez antybiotyku. Ale po Tantum Verde w sprayu to ja sama nieraz mam odruch wymiotny jak sobie psiknę a co dopiero Adaś... Polecacie coś jeszcze na gardło dla takiego malucha?
nie zdazylo sie zeby zwymiotowaly po tym.
7w3d 💔 -
Aneczka86 wrote:Aliss my psikamy dentoseptem mini. Ja też nie lubię sobie psikac do gardła a Lena wręcz uwielbia.
Sernik...MMM zjadłabym. Chyba dopiero na Leny urodziny zrobięAliss mam przepis na zaskakująco dobrą sałatkę jakbyś chciała
My dziś od 7 na nogach, po spacerze. Teraz w domku ogarniamy się i o 14 jedziemy po tatusia i zakupy... JupiZastanawiam się czy nie kupić spodni o rozmiar mniejszy dla motywacji ..haha
7w3d 💔 -
Hej, pytanko mam ( musze sie z tym chyba do ginka przejsc) od dwoch dni bola mnie piersi ale bardziej lewa i dzis lekko ja nacisnelam i jakby kilka kropel wody z sutka wyplynelo. Zaczynam sie martwic.... Wiecie o co moze chodzi? Hormony? Rak?7w3d 💔
-
U nas tez problemu z psikaniem tantum verde nie ma. Ja bym chyba zwymiotowala, a Zuzka tez sama przychodzi i kaze psiknac. Dentosept mini tez mamy, uzywalam jak Kubus mial koszmarne plesniawki, sobie tez na afte ostatnio psiknelam i ulga moment. Dentosept jest delikatnie mietowy, takze mysle, ze na bolace gardelko tez pomoze, na pewno troche znieczuli i ulga od razu.
Inso salatka z chipsami jest pycha, ale ja zrob sobie raczej przed sama impreza. Jak chipsy sie rozmokna to juz nie to samo. W ogole to widze, ze imprezy u Ciebie to na pelnym wypasie!
Aneczka super przepis. Mniaaammm, juz mam na nia ochoteNa pewno ja zrobie w niedlugim czasie.
-
iNso87 wrote:Sabinaaaa to juz za pozno,stoi zrobiona w lodowce w salaterce i zakryta folia spozywcza;) a ja jeszcze mowie do Malza,ze ta warstwa co jest w srodku dobrze jak troche zmieknie a te z wierzchu beda chrupiace hahaha wogole chyba kolejnosc sobie wymyslilam inaczej dalam jajka,szczypior,marchew,sos,kurczaka,cebulke czerwona,ketchup,chipsy rozkruszone,pomidory,sos i polozylam cale chrupki:p
Justyna nie mam pojecia co to moze byc,napewno idz to sprawdz ale nie bierz do glowy ciezkich chorob poki gin nic nie powie. Daj znac jaka diagnoza,od czego to jest.
Aneczka tak robie to przy Lenie:) Ona obok w salonie siedzi i sie bawi albo bajki oglada,jak przyjdzie to tylko poprosi o piciu albo jakas slodycz. Ja pilnuje godziny i przerywam tylko na Jej karmienie i ide z Nia jesc.
A ja doszlam do wniosku,ze nam najlepiej odpowiada Argentin T na gardlo. I jedna i druga nie ma problemu z psikaniem i ja tez nie ani Malz.
Oj ja nie wiem,30dopiero lat a juz z laska bedzie trzeba chodzic.. jak se pomysle,ze jeszcze pare lat temu jak szlam na disko to tanczylam dance hall i wyginalam tylek na prawo i lewo..a teraz ;/ chyba bym odrazu sie polamala....7w3d 💔 -
kasiakasia11 wrote:Rano godzina siedzenia na nocniku i siku jest. Chyba nie tak to powinno wyglądać. No ale od czegoś trzeba zacząć. Teraz siedzimy drugi raz. Ciekawe ile czasu.
Moja za pierwszym razem to teoche przymusilam bo az miala w upaly odpazenia od pampersa, wiec stwierdzilam ze lepiej byloby jej bez. Jakos poszlo, oczywiscie zdaza jej sie do tej pory zsiusiac w majcie ale to raz na tydzien lub dwa. Na noc nie zakladalismy pamperasa ale jak nam dwa razy zasiusiala materqc to zaczelismy zakladac, teraz od dwoch tyg pampers po nocy suchy wiec chyna z niego znow zrezygnukemy. A Olek zaczal korzystac z nocnika jak mial 2 lata i 2/msc wieczeniej jak go sadzalam to darl sie w nieboglosy. Mysle ze dzieci jakis swoj moment na to maja tylko trzbea w niego trafic i miec poklady cierpliwoscipowodzenia. Ja marze zeby nie ch nauczyc ubierac sie samemu bo rozbieranie jakos lepiej idzie.
A ja dzis chora na makas, goraczka gardlo duzo jakiejsc flegmy zatoki ;-( a jutro musze isc do pracy. Olek chory Pola katarjakis pomur u nas. Oby u Was lepiej. No i 5 dni do testowania lub @
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Justyna to tak jak ja! Rozlozyla mnie choroba..wczoraj rano z bolem gardla sie obudzilam o plecach oczywiscie nie wspomne ale potem przyszli goscie to psikalam gardlo i wzielam przeciwbolowe..potem bylo tylko gorzej, na szczescie jak przed 14 wszyscy przyszli to i po 19 poszli. I sie zaczelo! Noc zajebista, wszystko mnie bolalo;/ rano gorzej.. lezalam polprzytomna do 10 i nie dalam rady sie podniesc, trzeslo mna i bylo zimno pod 3 kocami. Malz pojechal po buciki do kobiety z olxa dla Lenki i obskoczyl apteki. Przyjechal dal mi ibum, polopiryne s i flu control i tak zasnelam. W tym czasie Lene polozyl. Dopiero teraz czuje sie deko lepiej a mokra jak szczur jestem. Nie wiem ile mialam z rana goraczki bo nie mialam sil zeby podejsc do szafki jak Malz pojechal. Teraz jak wstalam to mam 39.. W tym momencie sie inhaluje i zjadlam dwie kanapeczki z chlebem, maselkiem i pokrojonym w plasterki czosnkiem z sola.
do tego ta bolaca pierś
wszystko na raz , Olek jutro w domu zostaje bo kaszle okropnie i chyba bez antybiotyku sie tym razem nie obejdzie
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Justyna trochę mnie pocieszylas. No u nas chyba nie pora na nocnik. Za drugim razem jak siedziała to nie powiedziała kiedy zrobiła. Przypadkiem zobaczylam, że w nocniku siku. Takze w trakcie zabawy albo sie nue zorientowala, ze robiła albo zapomniała powiedzieć.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17