X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mój mąż ma dzisiaj imieniny. Niby nic wielkiego miałam nie robić ale w lodówce już stoi sernik, 3-bit, gyros i rolada łososiowa ;) i nie wiem co dalej ;P

iNso87 lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam pytanie-piszesz często o Tantum Verde na gardło, to chodzi o ten w sprayu? I jak aplikujesz to dziecko nie ma odruchów wymiotnych? Chciałam wypróbować coś dla Adasia bo widzę że boli go już gardło i se myślę-może coś mu podam wcześniej to się obejdzie tym razem bez antybiotyku. Ale po Tantum Verde w sprayu to ja sama nieraz mam odruch wymiotny jak sobie psiknę a co dopiero Adaś... Polecacie coś jeszcze na gardło dla takiego malucha?

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss my psikamy dentoseptem mini. Ja też nie lubię sobie psikac do gardła a Lena wręcz uwielbia.
    Sernik...MMM zjadłabym. Chyba dopiero na Leny urodziny zrobię :) Aliss mam przepis na zaskakująco dobrą sałatkę jakbyś chciała :-)

My dziś od 7 na nogach, po spacerze. Teraz w domku ogarniamy się i o 14 jedziemy po tatusia i zakupy... Jupi :-) Zastanawiam się czy nie kupić spodni o rozmiar mniejszy dla motywacji ..haha

alisss87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso kiedy Ty to wszystko robisz? :-)

Sałatka :

Brokuł.1 szt
    Kabanosy 1 op
    Kukurydza puszka
    Suszone pomidory 1 op
    6 jajek ugotowanych na twardo
    Sól, pieprz
    Jogurt naturalny
    Majonez
    Prazone ziarna słonecznika

iNso87, alisss87 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso WOW! Matka Polka Gotująca z Ciebie ;) podziwiam, ja przy Adasiu nie zrobiłabym pewnie nawet 1/4 tego wszystkiego :)

Aneczka MNIAMMMM! Za miesiąc mąż ma urodziny, wypróbuję na pewno! a może nawet wcześniej ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso i Ty to robisz z Leną w domu?
    Ja jak tylko zaczynam coś robić w kuchni to Lena zjawia się obok, bierze krzesło i ciach, musi stać obok i uczestniczyć. A ile przy tym bałaganu..
    Co do sałatki to ją osobiscie polecam. Kiedyś dostałam przepis od koleżanki i podeszłam do niej sceptycznie i nie zrobiłam. Ostatnio byliśmy u nich na parapetówkę i się nią wręcz zajadalam. Także spróbujcie u przetestujcie :-D Przez Was muszę sobie jutro ją zrobić :-D Wszystko kroi się na dość drobno.

My już po zakupach.. po części udane, to co zaplanowałam to kupiłam. Reszta może na weekendzie..hihi

Inso, z tym kręgosłupem to już chyba będziemy mieć do starości... Ja obecnie znów jestem na zastrzykach :-( Także Ci bardzo współczuję. Weź na noc coś przeciwbólowego to lepiej wstaniesz ;-)

Ps. Zmywarka.. nie wyobrażam sobie bez niej codziennie życia :-D:-D:-D

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Justyna mam pytanie-piszesz często o Tantum Verde na gardło, to chodzi o ten w sprayu? I jak aplikujesz to dziecko nie ma odruchów wymiotnych? Chciałam wypróbować coś dla Adasia bo widzę że boli go już gardło i se myślę-może coś mu podam wcześniej to się obejdzie tym razem bez antybiotyku. Ale po Tantum Verde w sprayu to ja sama nieraz mam odruch wymiotny jak sobie psiknę a co dopiero Adaś... Polecacie coś jeszcze na gardło dla takiego malucha?
    Moje dzieci lubia tantum verde - tak to w sprayu z biala rureczka do buzi. Przychodza same zebym im psiukac :-) nie zdazylo sie zeby zwymiotowaly po tym.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Aliss my psikamy dentoseptem mini. Ja też nie lubię sobie psikac do gardła a Lena wręcz uwielbia.
    Sernik...MMM zjadłabym. Chyba dopiero na Leny urodziny zrobię :) Aliss mam przepis na zaskakująco dobrą sałatkę jakbyś chciała :-)

My dziś od 7 na nogach, po spacerze. Teraz w domku ogarniamy się i o 14 jedziemy po tatusia i zakupy... Jupi :-) Zastanawiam się czy nie kupić spodni o rozmiar mniejszy dla motywacji ..haha
    Dentosep mini nie jest na tzn bol gardla wywolany wirusem tylko na jakies infekcje grzybiczne , my uzywamy to na afty.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pytanko mam ( musze sie z tym chyba do ginka przejsc) od dwoch dni bola mnie piersi ale bardziej lewa i dzis lekko ja nacisnelam i jakby kilka kropel wody z sutka wyplynelo. Zaczynam sie martwic.... Wiecie o co moze chodzi? Hormony? Rak?

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna przepraszam...ale mam wrażenie, że ciągle się mnie czepiasz i krytykujesz.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problemu z psikaniem tantum verde nie ma. Ja bym chyba zwymiotowala, a Zuzka tez sama przychodzi i kaze psiknac. Dentosept mini tez mamy, uzywalam jak Kubus mial koszmarne plesniawki, sobie tez na afte ostatnio psiknelam i ulga moment. Dentosept jest delikatnie mietowy, takze mysle, ze na bolace gardelko tez pomoze, na pewno troche znieczuli i ulga od razu.

Inso salatka z chipsami jest pycha, ale ja zrob sobie raczej przed sama impreza. Jak chipsy sie rozmokna to juz nie to samo. W ogole to widze, ze imprezy u Ciebie to na pelnym wypasie!

Aneczka super przepis. Mniaaammm, juz mam na nia ochote :) Na pewno ja zrobie w niedlugim czasie.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Justyna przepraszam...ale mam wrażenie, że ciągle się mnie czepiasz i krytykujesz.
    Bo napisalam ze dentospet mini jest na plesniawki i afty? Nie wiem co w tym z czepiania, takie jest jego glowne przeznaczenie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Sabinaaaa to juz za pozno,stoi zrobiona w lodowce w salaterce i zakryta folia spozywcza;) a ja jeszcze mowie do Malza,ze ta warstwa co jest w srodku dobrze jak troche zmieknie a te z wierzchu beda chrupiace hahaha wogole chyba kolejnosc sobie wymyslilam inaczej dalam jajka,szczypior,marchew,sos,kurczaka,cebulke czerwona,ketchup,chipsy rozkruszone,pomidory,sos i polozylam cale chrupki:p

Justyna nie mam pojecia co to moze byc,napewno idz to sprawdz ale nie bierz do glowy ciezkich chorob poki gin nic nie powie. Daj znac jaka diagnoza,od czego to jest.

Aneczka tak robie to przy Lenie:) Ona obok w salonie siedzi i sie bawi albo bajki oglada,jak przyjdzie to tylko poprosi o piciu albo jakas slodycz. Ja pilnuje godziny i przerywam tylko na Jej karmienie i ide z Nia jesc.

A ja doszlam do wniosku,ze nam najlepiej odpowiada Argentin T na gardlo. I jedna i druga nie ma problemu z psikaniem i ja tez nie ani Malz. :)
    Oj ja nie wiem,30dopiero lat a juz z laska bedzie trzeba chodzic.. jak se pomysle,ze jeszcze pare lat temu jak szlam na disko to tanczylam dance hall i wyginalam tylek na prawo i lewo..a teraz ;/ chyba bym odrazu sie polamala....
    Mam stresa, jiz wujek google przewertowany i moze to byc jakies zapalenie. Kurna jak nie urok to.... Zapisuje sie w poniedzialek, moze uda sie jakos w miare szybko dostac

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Tak na szybko. 5085g, 56cm. Bez znieczulenia. Bez naciecia I nie peklam. Glowa 38cm 28.09 23:52
    Gratuluję.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• mnk Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ;)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano godzina siedzenia na nocniku i siku jest. Chyba nie tak to powinno wyglądać. No ale od czegoś trzeba zacząć. Teraz siedzimy drugi raz. Ciekawe ile czasu.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Rano godzina siedzenia na nocniku i siku jest. Chyba nie tak to powinno wyglądać. No ale od czegoś trzeba zacząć. Teraz siedzimy drugi raz. Ciekawe ile czasu.

Moja za pierwszym razem to teoche przymusilam bo az miala w upaly odpazenia od pampersa, wiec stwierdzilam ze lepiej byloby jej bez. Jakos poszlo, oczywiscie zdaza jej sie do tej pory zsiusiac w majcie ale to raz na tydzien lub dwa. Na noc nie zakladalismy pamperasa ale jak nam dwa razy zasiusiala materqc to zaczelismy zakladac, teraz od dwoch tyg pampers po nocy suchy wiec chyna z niego znow zrezygnukemy. A Olek zaczal korzystac z nocnika jak mial 2 lata i 2/msc wieczeniej jak go sadzalam to darl sie w nieboglosy. Mysle ze dzieci jakis swoj moment na to maja tylko trzbea w niego trafic i miec poklady cierpliwosci :-) powodzenia. Ja marze zeby nie ch nauczyc ubierac sie samemu bo rozbieranie jakos lepiej idzie.

A ja dzis chora na makas, goraczka gardlo duzo jakiejsc flegmy zatoki ;-( a jutro musze isc do pracy. Olek chory Pola katar :-( jakis pomur u nas. Oby u Was lepiej. No i 5 dni do testowania lub @

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna to tak jak ja! Rozlozyla mnie choroba..wczoraj rano z bolem gardla sie obudzilam o plecach oczywiscie nie wspomne ale potem przyszli goscie to psikalam gardlo i wzielam przeciwbolowe..potem bylo tylko gorzej, na szczescie jak przed 14 wszyscy przyszli to i po 19 poszli. I sie zaczelo! Noc zajebista, wszystko mnie bolalo;/ rano gorzej.. lezalam polprzytomna do 10 i nie dalam rady sie podniesc, trzeslo mna i bylo zimno pod 3 kocami. Malz pojechal po buciki do kobiety z olxa dla Lenki i obskoczyl apteki. Przyjechal dal mi ibum, polopiryne s i flu control i tak zasnelam. W tym czasie Lene polozyl. Dopiero teraz czuje sie deko lepiej a mokra jak szczur jestem. Nie wiem ile mialam z rana goraczki bo nie mialam sil zeby podejsc do szafki jak Malz pojechal. Teraz jak wstalam to mam 39.. W tym momencie sie inhaluje i zjadlam dwie kanapeczki z chlebem, maselkiem i pokrojonym w plasterki czosnkiem z sola.
    Oj biedaku! Zdrowka zycze!! U mnie goraczka w nocy byla i tez telepalo :-( do tego ta bolaca pierś :-( wszystko na raz , Olek jutro w domu zostaje bo kaszle okropnie i chyba bez antybiotyku sie tym razem nie obejdzie :-(

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trochę mnie pocieszylas. No u nas chyba nie pora na nocnik. Za drugim razem jak siedziała to nie powiedziała kiedy zrobiła. Przypadkiem zobaczylam, że w nocniku siku. Takze w trakcie zabawy albo sie nue zorientowala, ze robiła albo zapomniała powiedzieć.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• mnk Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Marcel ostatnio sam sie odpieluchowywuje. Jak chce kupe to pokazuje na tylek a siku to na przod. Nie zawsze ale juz coraz czesciej sygnalizuje, tylko my mamy nakladke a nie.nocnik.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 3014 3015 3016 3017 3018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ