X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesli chodzi o dzieci po rehabilitacjach to owszem, sprawa indywidualna. Ale jesli dziecko jest zdrowe, ma prawidlowy chód to mysle ze nie ma co wyolbrzymiać wszystkiego. Dziecku prawidlowo rozwija się stópka bez obuwia.
    Butów uzywanych w zyciu bym nie kupiła.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) u nas z obowiem sutuacja wyglada tak, ze Olek musi miec ortopedyczne obowie na recepte bo mu nozki w kolankach w x sie robia, wiec za pare zawsze +/- 200 dajemy, na zime moze miec normalne wiec np teraz kupilam mu w lidlu skorzane takie ala timberki za 80 zl i jeszcze drugie jakies sniegowce mu kupie. Jesli chodzi o Pole to na razie kupuje jej nowe ale z nizszej polki cenowej bo musi miec od razu kilka par, teraz w listopadzie mamy wizyte u ortopedy i zobaczymy co powie, na moje oko jakos dziwnie ona chodzi. Ale generalnie lekarze twierdza ze w pierwszym latach zycia nozka powinna sie w miare mozliwpsci sama ksztaltowac i nawet zalecaja chodzenie na boso.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka i jak @ przyszla czy nie? Trzymam kciuki, skoro jestes bardziej potulna to moze jest nadzieja?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o ubranka to moja mama buszuje w szmateksach wiec zawsze cos dla dzieco wygrzebie a ja czesto kipuje q pepco, lidlu, 5 10 15 , hm, c&a na wyprzedazach albo jak cos w sensownej cenie jest, czasem na allegro - np kombinezony na zime :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz najlepaza wiadomoac - dzieci zdrowe wiec my na sobote i niedziele sie zezem urywamy z domu a dziecmi zajma sie babcie :-) choc tyle odpoczniemy :-)

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jestes w grupie na fb Zara -Zarka i cos tam? :) Tez lubie ciuchy z Zary, a tam fajne rzeczy mozna upolowac :) Daj znac jutro czy @ jest :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam na olx kurtke na zime Zary i nowa kurtke parke juz ze strony Zary. Ceny maja powalajace, tylko ten plus, ze potem jak dziecko wyrosnie, to mozna to wystawic i idzie jak cieple buleczki :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka trzymam kciuki zeby ten piatek 13 byl dla Ciebie szczesliwy :-) oby @ przyszla za jakiez 15 msc :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Kurcze.. rozpisalam się i mi się skasowało :-(
    Co do ubrań z Zary to one poprostu mi się podobają mi ale... Nie dam za sukienkę czy sweter 100zl, więc poluję na uzywane bądź czekam na wyprzedaże :-) Body za to bardzo lubię z f&f, bo jak dla mnie są bardzo dobre gatunkowo.

Ja już uczesałam wnuczkę sąsiadów - a moja Lena chyba upatrzyla sobie nowego dziadka i do domu nie chciała wrócić. A ja się tak martwiłam, bo pierwszy raz u nich byliśmy.
    No a teraz śpi, wstała po 6 to musiałam ją uspic. Już 2 raz w tym tyg śpi w dzień :-)

Ps. @ nadal brak i szczerze to nic nie czuję, żeby zaraz miała być.
    Trzymasz w napieciu :-) a kiedy testujesz?

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka rob ten test, nie trzymaj w napieciu :D

Mi tez ciuchy z zary po prostu sie podobaja. Nie chodzi o metke, z reszta 3/4 ciuchow i tak mamy ze szmateksow badz z olx. Body tez lubie z f&f, takze mamy z Aneczka podobne upodobania. A kurtke kupilam jej parke taka przejsciowa. Rozowa, do tego podpinka granatowa w kropeczki, ktora moze byc druga kurtka. Na pewno masz obcykana strone zary tak jak ja to wiesz ktora :D A zimowa z tamtej kolekcji granatowa w zlote kropeczki. Tez swietna i mega ciepla. Na kurtki nowe mi nie szkoda kasy, ale za bluzeczki 50-60zl i wiecej bym nie dala.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jak zwykle z opóźnieniem. iNso Justyna zdjęć z wesela nie mam.
    U mnie ten miesiąc pełen zajęć. Nie mam kiedy czytać i pisać, ale muszę wam w skrócie opisać co odwaliłam w nocy. Karmiłam piersią małego. Robiłam to jakoś odruchowo, nieświadomie. Jedna ręką go trzymałam a drugą ręką wertowałam kołdrę bo coś mi się ubzdurało, że akurat wyjątkowo śpi z nami. Spanikowałam bo nie mogłam go znaleźć. Rzut oka na łóżeczko, nie ma. Budzę w panice męża i krzyczę "gdzie jest Szymon!" Ten półprzytomny patrzy na mnie, otwiera ust żeby coś powiedzieć i wtedy zrozumiałam.

Moja córcia chyba najmniejsza na forum. Ledwo przekroczyła 10 kg.

Dobranoc.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) spalam 12 godzin :-) spokoj cisza ale tesknie juz do dzieci :-) mozg matki :-) nie dogodzisz

Aneczk i jak dzis? Powtorzylas test?

Ja wczoraj mdlosci od rana, jak tylko wstalam. Ledwo cos wcisnelam rano na sniadanie, w polowie drogi wymioty, dojechalismy to od razu test kupilam i oczywiscie negatywny wiec pewnie jakis wirus, ale dziwne to wszystko.

Kasia to malautka Twoja , moja ok 12 wazy, pewnie nadal ciut ponizej. Ale apetyt jej wrocil, wiec moze nadrobi. Skad ja znam takie sytuacje, wiele razy szukalam dziecka na lozku i albo bylo tuz przy mnie albo w lozeczku a ja zawsze aie balam ze co sie stalo :-) to chyba normalne, tak mysle :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka i jak @ nadal brak?
    Ja dzieci zostawiam bo pracuje od listopada wiec najpierw oboje z niania tetaz jedno z niania jedno do przedszkola ale nigdy dluzej niz na czas pracy :-) pierwsze nasze nocowanie bez dzieci nie liczac wesela :-)

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ale emocje.

Ostatnio było jeszcze o witaminach. Ja juz dawno daje d3 w dawce 1000.

Dziś piekna pogoda. Mielismy gosci poszliśmy ns dlugaśny spacer. Super.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wydaje mi ze skoro testy negatywne to moze to przesuniecie z przyziebienia wynika? Mi czasem do 3 dni sie przesuwa , zazwyczaj mam jak w zegarku 27 a raz zdazylo sie i 31. Chyba ze owulacja sie przesunela przez chorobe to moze :-) dawaj znac konieczie :-)

U nas wit c i d od polowy sierpnia podawana jest plus sok malinowy naprzemiennie z sokiem z czarnego bzu.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga tura chorob. Juz mam dosc tego smarkania, kichania, kaszlu,odciagania z nosa, inhalacji, syropow, witamin itd. Zaczela Zuza, potem ja, dzis dolaczyl do nas maz. Modle sie, zeby Kubus sie nie zarazil i nie powtorzyl sie scenariusz... Do tego Zuzi ida piatki. Paluszki non stop w buzi, bez przerwy wola "ała" i placz. Najgorzej z wszystkich zebow przechodzi te piatki. Oby szybko wyszly bo idzie oszalec. Kubus od wczoraj zrobil 2 dosc rzadkie i zielonkawe kupy ze sluzem. Mam nadzieje, ze to tylko przez mleko, bo zwykle platki jadlam z takim zwyklym z kartonu, a ostatnio kupilam takie swieze mleko. Mialam niesamowita rewolucje w brzuchu po tym mleku, w wc spedzilam troche czasu i chyba na niego tez to podzialalo.

Aneczka idz rano na bete i melduj jak wyniki :)

Ja ostatnio przed snem czytalam jakis artykul zeby nie spac z dzieckiem bo to niby niebezpieczne. Przysnilo mi sie w nocy, ze Kubus sie udusil. Otwieram oczy taka zaspana a Kubus lezy na brzuchu i nosek wcisniety w poduszke. Mysle sobie Jezuuuu udusil sie.... Podskoczylam, serce mi walilo ze malo nie wyskoczylo. Oprzytomnialam moment, a ten spi sobie jak aniolek ladnie na boczku :D Nie moglam zasnac, chwile minelo zanim moje serce sie uspokoilo, cisnienie mialam chyba strasznie wysokie.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa ja sie modle o chociaz 2 tyg bez smarkow, od 2 tyg wrzesnia katar praktycznir oboje mieli w miedzy czasie ja, dzieciom po antybiotykach minelo dopuero w tym tygodniu mi wczesniej ale tetaz maz pociaga :-( oby nie zarazil dzievi :-( oby do lata!!!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dni plodne sie zaczely wczoraj, xobaczymy, moze tym razem, mowi sie ze do trzech razy sztuka :-) oby

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak tam dzis? Cale forum zyje Twoja @ a raczej jej brakiem :-) czekamy na wiesci :-)

Inso jak tam u Was?

Ktora kolejna do testowania?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak,mnie też ciągle wylogowywuje :/ to już któryś dzień tak u mnie, chyba mają jakieś przeciążenie czy coś :/

Aneczka oby beta pozytywna, o której wyniki?

Piękna pogoda i u mnie, szkoda tylko że do 18 w pracy :/ jeszcze pranie rano zrobilam i coś mi pralka nie odwirowała i musiałam takie cieknące na dwór wynieść :/ oby się nie zepsuła.

Dziś zamówione ubranko na ślubowanie dla Oluśka przyjdzie, kurier pisał, już się bałam, że nie zdąży :) ślubowanie w środę :) przeżywam jakoś to bardzo, taki w sumie ważny moment w życiu dziecka :)

7w3d 💔
‹‹ 3019 3020 3021 3022 3023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ