X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wylogowywuje od kilku dni. Ja potrzebuje melisy, najlepiej jakiejs forte od razu cale wiadro.... Te piatki Zuzki mnie wykoncza. Tak strasznie jej dokuczaja, ze palce non stop w buzi i wyje co chwile. Pogoda cudowna, wyszlam na spacer z nadzieja, ze sie troche uspokoi. Uszla kawalek i w ryk, polozyla sie na kostce pod domem i wyla, ze chce spac. Wrocilam do domu, dalam ibum i poszla spac. Do tego ten katar. Mam dosc.... Dzieci spia, ja zrobilam obiad i pije w ciszy i spokoju kawe. Chociaz tyle odpoczne psychicznie...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka i jak, sa wyniki?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ale Cie przetrzymaja w niepewnosci :-(

U mnie w pracy masakra, szwf to zlodziej, okrada zleceniobiorcow, dzis sie dowiedzialam , skladek mi zusowskich pewnie nie odprowadza ma kilka spraw sadowych juz za te przekrety i znow szukam pracy bo tu nic dobrego mnie nie czeka :-( eh czy ja nigdy dobrze trafic nie moge?? Masakra

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze trzecie dziecko przelozone na nie wiem kiedy :-( eh zalamana jestem

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak robie w alab laboratoria to mam maksymalnie do 15 , więc dziwi mnie, że tak długo czekasz, skoro prywatnie robiłaś :/ jakieś jaja

Nie wiem w sumie co robić, teraz już w trakcie jesteśmy dni płodnych więc pewnie zobaczymy jak wyjdzie i jeśli to od razu L4 i tyle, ale jeśli nie wyjdzie to szukam pracy i zmieniam wiec ewentualne starania dopiero za minimum 6 msc :/ eh ale jestem rozczarowana tą fimą :/ no szok, jak można tak ludzi okradać, jade jutro do zusu dowiedzieć się czy od maja choć jedną składke mam odprowadzoną :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso coś ta strona ostatnio szwankuje :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina tego używaliśmy przy Poli na ząbkowanie - przy 1 i 2 - a mieliśmy mega przejścia pół przytoman 40 st gorączi, maridzenie to był najmniejszy problem :/

https://www.doz.pl/apteka/p51413-Camilia_roztwor_doustny_10_minimsow

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez horror piatek, poza tym zazdrosc o malutką, już nie wiem na co zwalać to okropne zachowanie synka. Oczywiscie to w chwilach zlosci, jednak czesto jest usmiechniety i kochany. Slina mu cieknie jednak litrami i wszystko gryzie, wydaje mi sie, ze juz jedna piatke czuje. Bez paracetamolu na kolacje - nocka z glowy.

Edit. Zapomnialam o czym przede wszystkim chcialam napisac. Otoz moj niespelna dwuletni syn, kiedy sie bardzo zdenerwuje, wola na mnie po imieniu. Drze sie i z premedydacja tak krzyczy. Nic mnie bardziej nie wkurza niz to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 20:54

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę starającym się tych emocji trochę i trzymam kciuki za pozytywne testy :)
    ja jestem miesiąc po porodzie, a już nie mogę doczekać się kolejnych starań :)

Julia2015 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://matkatylkojedna.pl/razem-z-dzieckiem-rodzi-sie-strach/

nie wiem jak u Was(pewnie tak samo) ale u mnie ten strach jest, był i będzie . Nawypadek mojej śmierci i śmierci męża uprzedziłam moją siotrę i mamę, że życzęsobie aby moja siotra przejęła pełną opiekę nad wszystkimi naszymi dziećmi, żeby nikt ich nigdy nie rozdzilił, śmiały się na początku tylko, teraz chyba rozumieją.

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zmeczenia karmieniem nocnym i wstawaniem- tez mam tak, ze czasem zjezdzam z lozka i sni mi sie ze mala ze mną jest w łóżku, wszystko wyglada tak samo jak w rzeczywistosci. Budze sie a ona metr dalej w lozeczku. Ostatnio tez sporo bylo tutaj postow o zakupach w Zarze i to juz jest hit. Ja tez lubie cos tam kupic od czasu do czasu, choc moj syn moglby jednak robic za reklame h&m bo tam jednak najtaniej z sieciowek moim zdaniem. Ale wracajac do zary, dzis rano sprawdzam maila a tu potwierdzenie zakupow. Serio sama nie pamietam zebym cos tam kupowala. Kupilam malemu buty o 2.50 w nocy.

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir. Ja tak mialam po pierwszym dziecku. Teraz wiem, ze juz trzeciego nie bedzie. Ciezki porod nie pozwala o sobie zapomniec, a i ja sobie siebie nie wyobrazam z trojka. Mąż mówi, że adoptujemy, to go w łeb chce mocno rąbnąć do oprzytomnienia.

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    http://matkatylkojedna.pl/razem-z-dzieckiem-rodzi-sie-strach/

nie wiem jak u Was(pewnie tak samo) ale u mnie ten strach jest, był i będzie . Nawypadek mojej śmierci i śmierci męża uprzedziłam moją siotrę i mamę, że życzęsobie aby moja siotra przejęła pełną opiekę nad wszystkimi naszymi dziećmi, żeby nikt ich nigdy nie rozdzilił, śmiały się na początku tylko, teraz chyba rozumieją.

To nie są niestety śmieszne rzeczy. My już też ustaliliśmy co byłoby z dziećmi. Teoche to po amerykańsku bezmi, ale tragedie są co chwila wokół nas. :(

justyna14 lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o kolejnym dziecku nie chciałam słyszeć przez pierwsze 7-8 miesięcy życia Bartusia, teraz gdyby nie cesarka to bym już mogła się starać o kolejne :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    U nas tez horror piatek, poza tym zazdrosc o malutką, już nie wiem na co zwalać to okropne zachowanie synka. Oczywiscie to w chwilach zlosci, jednak czesto jest usmiechniety i kochany. Slina mu cieknie jednak litrami i wszystko gryzie, wydaje mi sie, ze juz jedna piatke czuje. Bez paracetamolu na kolacje - nocka z glowy.

Edit. Zapomnialam o czym przede wszystkim chcialam napisac. Otoz moj niespelna dwuletni syn, kiedy sie bardzo zdenerwuje, wola na mnie po imieniu. Drze sie i z premedydacja tak krzyczy. Nic mnie bardziej nie wkurza niz to.
    Moja czasem do męża po imieniu, nie reagujemy, albo tłumaczymy, że dla mnie to T a dla niej to tata :) z czasem wyrośnie z tego, Olkowi się nie zdarza :) taki okres

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    To nie są niestety śmieszne rzeczy. My już też ustaliliśmy co byłoby z dziećmi. Teoche to po amerykańsku bezmi, ale tragedie są co chwila wokół nas. :(
    ciesze sie, ze nie jestem sama z takimi myslami

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka i co masz wyniki?

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle zaległości sie naczytalam, żeby znaleźć post Aneczki o wyniku. A tu ostatni wpis... Tulę, trzymam dalej kciuki za kolejny cykl.

Justyna, o zgrozo, co za facet.

U nas tez pieknie. Nawet teraz okno w sypialni otwarte i nie czuć zimns

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka tak mi przykro:( Weszlam tu tez zeby poczytac co u Ciebie, a tu takie wiesci. Pewnie wolalabys nie robic bety i zyc w nieswiadomosci :/ Trzymam mocno kciuki, zeby szybko sie udalo.

Justyna trafilas w samo sedno z tym linkiem. Mialam Wam tu pisac, ze ja chyba psychiatry potrzebuje, ale moze jednak nie jest ze mna tak zle. Strasznie boje sie o dzieci, jak sie cos dzieje to od razu czarne scenariusze pisze. Tylko najgorsze jest to, ze ciagle mysle, ze co bedzie jakbym zachorowala na raka i zostawila dzieci. To normalnie stalo sie juz moja obsesja... Tydzien temu mojego meza kolegi zona zmarla na czerniaka. Zostawila roczna coreczke. Nie spalam przez 2 noce jak sie dowiedzialam... Jeszcze chwile i naprawde psycholog bedzie mi potrzebny. Nie moge juz fb przegladac. Tam ciagle ktos udostepnia posty o chorych dzieciach, o doroslych chorych na raka. Strasznie to na mnie dziala.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka przykro mi :-(

7w3d 💔
‹‹ 3020 3021 3022 3023 3024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ