Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie tez wylogowywuje od kilku dni. Ja potrzebuje melisy, najlepiej jakiejs forte od razu cale wiadro.... Te piatki Zuzki mnie wykoncza. Tak strasznie jej dokuczaja, ze palce non stop w buzi i wyje co chwile. Pogoda cudowna, wyszlam na spacer z nadzieja, ze sie troche uspokoi. Uszla kawalek i w ryk, polozyla sie na kostce pod domem i wyla, ze chce spac. Wrocilam do domu, dalam ibum i poszla spac. Do tego ten katar. Mam dosc.... Dzieci spia, ja zrobilam obiad i pije w ciszy i spokoju kawe. Chociaz tyle odpoczne psychicznie...
-
Aneczka ale Cie przetrzymaja w niepewnosci
U mnie w pracy masakra, szwf to zlodziej, okrada zleceniobiorcow, dzis sie dowiedzialam , skladek mi zusowskich pewnie nie odprowadza ma kilka spraw sadowych juz za te przekrety i znow szukam pracy bo tu nic dobrego mnie nie czekaeh czy ja nigdy dobrze trafic nie moge?? Masakra
7w3d 💔 -
ja jak robie w alab laboratoria to mam maksymalnie do 15 , więc dziwi mnie, że tak długo czekasz, skoro prywatnie robiłaś
jakieś jaja
Nie wiem w sumie co robić, teraz już w trakcie jesteśmy dni płodnych więc pewnie zobaczymy jak wyjdzie i jeśli to od razu L4 i tyle, ale jeśli nie wyjdzie to szukam pracy i zmieniam wiec ewentualne starania dopiero za minimum 6 msceh ale jestem rozczarowana tą fimą
no szok, jak można tak ludzi okradać, jade jutro do zusu dowiedzieć się czy od maja choć jedną składke mam odprowadzoną
7w3d 💔 -
U nas tez horror piatek, poza tym zazdrosc o malutką, już nie wiem na co zwalać to okropne zachowanie synka. Oczywiscie to w chwilach zlosci, jednak czesto jest usmiechniety i kochany. Slina mu cieknie jednak litrami i wszystko gryzie, wydaje mi sie, ze juz jedna piatke czuje. Bez paracetamolu na kolacje - nocka z glowy.
Edit. Zapomnialam o czym przede wszystkim chcialam napisac. Otoz moj niespelna dwuletni syn, kiedy sie bardzo zdenerwuje, wola na mnie po imieniu. Drze sie i z premedydacja tak krzyczy. Nic mnie bardziej nie wkurza niz to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 20:54
-
zazdroszczę starającym się tych emocji trochę i trzymam kciuki za pozytywne testy
ja jestem miesiąc po porodzie, a już nie mogę doczekać się kolejnych starańJulia2015 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
http://matkatylkojedna.pl/razem-z-dzieckiem-rodzi-sie-strach/
nie wiem jak u Was(pewnie tak samo) ale u mnie ten strach jest, był i będzie . Nawypadek mojej śmierci i śmierci męża uprzedziłam moją siotrę i mamę, że życzęsobie aby moja siotra przejęła pełną opiekę nad wszystkimi naszymi dziećmi, żeby nikt ich nigdy nie rozdzilił, śmiały się na początku tylko, teraz chyba rozumieją.7w3d 💔 -
A co do zmeczenia karmieniem nocnym i wstawaniem- tez mam tak, ze czasem zjezdzam z lozka i sni mi sie ze mala ze mną jest w łóżku, wszystko wyglada tak samo jak w rzeczywistosci. Budze sie a ona metr dalej w lozeczku. Ostatnio tez sporo bylo tutaj postow o zakupach w Zarze i to juz jest hit. Ja tez lubie cos tam kupic od czasu do czasu, choc moj syn moglby jednak robic za reklame h&m bo tam jednak najtaniej z sieciowek moim zdaniem. Ale wracajac do zary, dzis rano sprawdzam maila a tu potwierdzenie zakupow. Serio sama nie pamietam zebym cos tam kupowala. Kupilam malemu buty o 2.50 w nocy.
-
Espoir. Ja tak mialam po pierwszym dziecku. Teraz wiem, ze juz trzeciego nie bedzie. Ciezki porod nie pozwala o sobie zapomniec, a i ja sobie siebie nie wyobrazam z trojka. Mąż mówi, że adoptujemy, to go w łeb chce mocno rąbnąć do oprzytomnienia.
-
justyna14 wrote:http://matkatylkojedna.pl/razem-z-dzieckiem-rodzi-sie-strach/
nie wiem jak u Was(pewnie tak samo) ale u mnie ten strach jest, był i będzie . Nawypadek mojej śmierci i śmierci męża uprzedziłam moją siotrę i mamę, że życzęsobie aby moja siotra przejęła pełną opiekę nad wszystkimi naszymi dziećmi, żeby nikt ich nigdy nie rozdzilił, śmiały się na początku tylko, teraz chyba rozumieją.
To nie są niestety śmieszne rzeczy. My już też ustaliliśmy co byłoby z dziećmi. Teoche to po amerykańsku bezmi, ale tragedie są co chwila wokół nas.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Julia2015 wrote:U nas tez horror piatek, poza tym zazdrosc o malutką, już nie wiem na co zwalać to okropne zachowanie synka. Oczywiscie to w chwilach zlosci, jednak czesto jest usmiechniety i kochany. Slina mu cieknie jednak litrami i wszystko gryzie, wydaje mi sie, ze juz jedna piatke czuje. Bez paracetamolu na kolacje - nocka z glowy.
Edit. Zapomnialam o czym przede wszystkim chcialam napisac. Otoz moj niespelna dwuletni syn, kiedy sie bardzo zdenerwuje, wola na mnie po imieniu. Drze sie i z premedydacja tak krzyczy. Nic mnie bardziej nie wkurza niz to.z czasem wyrośnie z tego, Olkowi się nie zdarza
taki okres
7w3d 💔 -
Tyle zaległości sie naczytalam, żeby znaleźć post Aneczki o wyniku. A tu ostatni wpis... Tulę, trzymam dalej kciuki za kolejny cykl.
Justyna, o zgrozo, co za facet.
U nas tez pieknie. Nawet teraz okno w sypialni otwarte i nie czuć zimnssyn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Aneczka tak mi przykro:( Weszlam tu tez zeby poczytac co u Ciebie, a tu takie wiesci. Pewnie wolalabys nie robic bety i zyc w nieswiadomosci
Trzymam mocno kciuki, zeby szybko sie udalo.
Justyna trafilas w samo sedno z tym linkiem. Mialam Wam tu pisac, ze ja chyba psychiatry potrzebuje, ale moze jednak nie jest ze mna tak zle. Strasznie boje sie o dzieci, jak sie cos dzieje to od razu czarne scenariusze pisze. Tylko najgorsze jest to, ze ciagle mysle, ze co bedzie jakbym zachorowala na raka i zostawila dzieci. To normalnie stalo sie juz moja obsesja... Tydzien temu mojego meza kolegi zona zmarla na czerniaka. Zostawila roczna coreczke. Nie spalam przez 2 noce jak sie dowiedzialam... Jeszcze chwile i naprawde psycholog bedzie mi potrzebny. Nie moge juz fb przegladac. Tam ciagle ktos udostepnia posty o chorych dzieciach, o doroslych chorych na raka. Strasznie to na mnie dziala.