X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej, a kto jeszcze teraz sie stara? Ja, Aneczka i ktos byl jeszcze i nie daje znac nic co i jak.

Mi tez sie to wylogowywanie ciagle czkawka odbija, ile mozna?
    hej i ja się staram :p prawie 2 lata bo od urodzenia Marysi :p
    nie wiem czy mnie ktoś tu pamięta :p

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka powiem Ci ze dwa pierwsze cykle po podjeciu decyzji o staraniu sie tez sie stresowalam, tetaz na luzie ale tylko dlatego ze bardziej sie swoja praca martwie. Generalnie mysle, ze nie wazne czy sie starasz o pierwsze czy o kolejne, jesli chcesz to zawsze o tym myslisz a jak raz drugi kolejny nie wychodzi to juz w ogole.

Ania14 witaj :-) to juz dlugo sie staracie, robilas badania?

Ola co u Ciebie? @ czy dzidzia?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Kuźwa co jest z tym logowaniem, aż mi się pisać odechciewa.

Wczoraj mała miała przebłysk i zrobiła kupę na nocnik. Fakt za jakieś dwie godziny kolejną zrobiła na podłogę, ale tą pierwszą zawołała sama i bez problemu usiadła.

Sabina takie świętojebliwe najgorsze. Obłuda i tyle. Dobrze chociaż, że na policji nie kłamała.
    Jak sie raz udalo zawilac, to mysle ze blisko sukcesu jestescie :-) daj znac jak postepy.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek znow katar i kaszel sie zaczyna juz, oszaleje!

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 robiliśmy badania przy staraniach z Marysia i wszystko było ok . robiłam badania krwi wczoraj i nie wiem czy nie mam problemu z krzepliwoscia . biorę 1 cykl acard i mam nadzieję że to pomoze

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Justyna14 robiliśmy badania przy staraniach z Marysia i wszystko było ok . robiłam badania krwi wczoraj i nie wiem czy nie mam problemu z krzepliwoscia . biorę 1 cykl acard i mam nadzieję że to pomoze
    Zrobilabym kontrolnie tatczyce jeszcze i sprawdzila czy na pewno masz owulke dwa lata o drugie to juz sporo

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 1 też 2 lata :/ tarczyce też zrobiłam i estradiol ale wynik będę miała we wtorek
    wiem że to sporo :( ale jak już mamy Marysie to nie mam czasu jeździć po lekarzach 3 razy w miesiącu . robiliśmy tak z Marysia a zaszłam jak były problemy rodzinne nie brałam nawet kwasu foliowego bromergon też wtedy zapomniałam a zaszłam . byłam wtedy przeziębiona i brałam aspiryne może przez to udało mi się zajść . przez to zrobiłam teraz badania krzepliwosci i mam nadzieję że tylko to jest u mnie problemem . po 20 tv zrobię jeszcze raz badania krzepliwosci czy acard działa prolaktyny i progesteronu czy owulka byla

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania my o pierwsze tez dwa lata a o Pole w pierwszym cyklu kiedy zdecydowalismy ze sie staramy.

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się teraz aż tak bardzo nie staraliśmy ale od urodzenia zawsze gdzieś tam był sex w dni płodne i nic . zobaczymy czy acard pomoże

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba znow jakas jelitowka :-( mdli mnie jak cholera, w ppprzednia sobote mialam i dopiero po wymiotach bylo lepiej :-( jaki pech

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a to na pewno jelotowka a nie coś innego ? :)

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dwa lata to długo. Ja bym zaczęła od badania nasienia.

Z nocnikiem niestety był jednorazowy przebłysk.
    Justyna masakra u was z tymi chorobami.

Aneczka ciąże biochemiczne są częste. Dla pocieszenia dodam, że mi w kolejnym cyklu po takiej ciąży udało się zajść w ciążę z ktorej mam córeczkę. A to był szok bo o pierwszego synka staraliśmy się ze dwa lata. A tu proszę potem dwie ciąże pod rząd.

My wczoraj wesele, a dziś rozpoczęłam przygotowania do chrzcin.

Ps. Mnie wykańcza to ciągłe wylogowywanie. Chcialabym coś na szybko napisać i rezygnuję.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na 100% nie ciaza, 4-5 dni temu mialam owulacje dopiero.

Kasia tym razem zapisuje Olka od razu do lekarza z tzw glupim katarem i kaszlem bo nie chce czekac ze znow sie zapalenie jakies rozwinie. Sama mam pol dolnej wargi w opryszczce, maz problemy trawienne powili zalecza a tu dzieci odejacie drugie :-( eh a w piatek ma wycieczke w przedszkolu oby do niej dotrwal :-(

Moze macie cos sprawdzonego na kaszel i katar u dzieci? Uzywamy levoprontu na kaszel a na katar nasivin i g... daje :-(

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia weszla i bylam zalogowana :-) moze w koncu sie zorientowali. Mi jak cos sie dzieje z kontem to od razu im zglaszam na emaila. Moze napisz, cos poprawia.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jak Twoja waga? Musze sie i ja wziasc w garsc w koncu bo masakra jakas, wymiebilam baterie w wadze no :-( dramat przy 175 cm waze 79 kg:-( od dzis walcze z kg.

Napisz jaka Ty dziete stosowalas \ stosujezz?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    57-76 kg w tych granicach powinn wazyc zebynmiec bmi w normie .

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ przyszła 4 dni wcześniej. Takze kolejny cykl staran. Daje sobie czas do konca roku i lecimy do lekarza bo to jest niemozliwe zeby nie trafiac w te dni. Przeraza mnie ze z miesiaca na miesoac roznica wieku miedzy Filipkiem i kolejnym dzieckiem sie powieksza.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Kasia weszla i bylam zalogowana :-) moze w koncu sie zorientowali. Mi jak cos sie dzieje z kontem to od razu im zglaszam na emaila. Moze napisz, cos poprawia.

Dobry pomysł na przyszłość.
    A teraz jak to piszę to nie wylogowalo. No! Zupełnie lepiej.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy nam sie z Olkiem udalo pk 2 latach staran to tez juz nie sadzilam ze sie uda, bylismy juz umowieni na inseminacje i pieresze badania do tego porobione a tu taki prezent po swietach :-)

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Ania dwa lata to długo. Ja bym zaczęła od badania nasienia.

Z nocnikiem niestety był jednorazowy przebłysk.
    Justyna masakra u was z tymi chorobami.

Aneczka ciąże biochemiczne są częste. Dla pocieszenia dodam, że mi w kolejnym cyklu po takiej ciąży udało się zajść w ciążę z ktorej mam córeczkę. A to był szok bo o pierwszego synka staraliśmy się ze dwa lata. A tu proszę potem dwie ciąże pod rząd.

My wczoraj wesele, a dziś rozpoczęłam przygotowania do chrzcin.

Ps. Mnie wykańcza to ciągłe wylogowywanie. Chcialabym coś na szybko napisać i rezygnuję.

badalismy nasienie 3 lata temu przy staraniach o pierwsze i wyniki były idealne więc nie widzę sensu żeby teraz robić

‹‹ 3022 3023 3024 3025 3026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ