X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej, a kto jeszcze teraz sie stara? Ja, Aneczka i ktos byl jeszcze i nie daje znac nic co i jak.

Mi tez sie to wylogowywanie ciagle czkawka odbija, ile mozna?
    hej i ja się staram :p prawie 2 lata bo od urodzenia Marysi :p
    nie wiem czy mnie ktoś tu pamięta :p

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka powiem Ci ze dwa pierwsze cykle po podjeciu decyzji o staraniu sie tez sie stresowalam, tetaz na luzie ale tylko dlatego ze bardziej sie swoja praca martwie. Generalnie mysle, ze nie wazne czy sie starasz o pierwsze czy o kolejne, jesli chcesz to zawsze o tym myslisz a jak raz drugi kolejny nie wychodzi to juz w ogole.

Ania14 witaj :-) to juz dlugo sie staracie, robilas badania?

Ola co u Ciebie? @ czy dzidzia?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Kuźwa co jest z tym logowaniem, aż mi się pisać odechciewa.

Wczoraj mała miała przebłysk i zrobiła kupę na nocnik. Fakt za jakieś dwie godziny kolejną zrobiła na podłogę, ale tą pierwszą zawołała sama i bez problemu usiadła.

Sabina takie świętojebliwe najgorsze. Obłuda i tyle. Dobrze chociaż, że na policji nie kłamała.
    Jak sie raz udalo zawilac, to mysle ze blisko sukcesu jestescie :-) daj znac jak postepy.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek znow katar i kaszel sie zaczyna juz, oszaleje!

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 robiliśmy badania przy staraniach z Marysia i wszystko było ok . robiłam badania krwi wczoraj i nie wiem czy nie mam problemu z krzepliwoscia . biorę 1 cykl acard i mam nadzieję że to pomoze

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Justyna14 robiliśmy badania przy staraniach z Marysia i wszystko było ok . robiłam badania krwi wczoraj i nie wiem czy nie mam problemu z krzepliwoscia . biorę 1 cykl acard i mam nadzieję że to pomoze
    Zrobilabym kontrolnie tatczyce jeszcze i sprawdzila czy na pewno masz owulke dwa lata o drugie to juz sporo

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 1 też 2 lata :/ tarczyce też zrobiłam i estradiol ale wynik będę miała we wtorek
    wiem że to sporo :( ale jak już mamy Marysie to nie mam czasu jeździć po lekarzach 3 razy w miesiącu . robiliśmy tak z Marysia a zaszłam jak były problemy rodzinne nie brałam nawet kwasu foliowego bromergon też wtedy zapomniałam a zaszłam . byłam wtedy przeziębiona i brałam aspiryne może przez to udało mi się zajść . przez to zrobiłam teraz badania krzepliwosci i mam nadzieję że tylko to jest u mnie problemem . po 20 tv zrobię jeszcze raz badania krzepliwosci czy acard działa prolaktyny i progesteronu czy owulka byla

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania my o pierwsze tez dwa lata a o Pole w pierwszym cyklu kiedy zdecydowalismy ze sie staramy.

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się teraz aż tak bardzo nie staraliśmy ale od urodzenia zawsze gdzieś tam był sex w dni płodne i nic . zobaczymy czy acard pomoże

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba znow jakas jelitowka :-( mdli mnie jak cholera, w ppprzednia sobote mialam i dopiero po wymiotach bylo lepiej :-( jaki pech

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a to na pewno jelotowka a nie coś innego ? :)

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dwa lata to długo. Ja bym zaczęła od badania nasienia.

Z nocnikiem niestety był jednorazowy przebłysk.
    Justyna masakra u was z tymi chorobami.

Aneczka ciąże biochemiczne są częste. Dla pocieszenia dodam, że mi w kolejnym cyklu po takiej ciąży udało się zajść w ciążę z ktorej mam córeczkę. A to był szok bo o pierwszego synka staraliśmy się ze dwa lata. A tu proszę potem dwie ciąże pod rząd.

My wczoraj wesele, a dziś rozpoczęłam przygotowania do chrzcin.

Ps. Mnie wykańcza to ciągłe wylogowywanie. Chcialabym coś na szybko napisać i rezygnuję.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na 100% nie ciaza, 4-5 dni temu mialam owulacje dopiero.

Kasia tym razem zapisuje Olka od razu do lekarza z tzw glupim katarem i kaszlem bo nie chce czekac ze znow sie zapalenie jakies rozwinie. Sama mam pol dolnej wargi w opryszczce, maz problemy trawienne powili zalecza a tu dzieci odejacie drugie :-( eh a w piatek ma wycieczke w przedszkolu oby do niej dotrwal :-(

Moze macie cos sprawdzonego na kaszel i katar u dzieci? Uzywamy levoprontu na kaszel a na katar nasivin i g... daje :-(

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia weszla i bylam zalogowana :-) moze w koncu sie zorientowali. Mi jak cos sie dzieje z kontem to od razu im zglaszam na emaila. Moze napisz, cos poprawia.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jak Twoja waga? Musze sie i ja wziasc w garsc w koncu bo masakra jakas, wymiebilam baterie w wadze no :-( dramat przy 175 cm waze 79 kg:-( od dzis walcze z kg.

Napisz jaka Ty dziete stosowalas \ stosujezz?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    57-76 kg w tych granicach powinn wazyc zebynmiec bmi w normie .

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ przyszła 4 dni wcześniej. Takze kolejny cykl staran. Daje sobie czas do konca roku i lecimy do lekarza bo to jest niemozliwe zeby nie trafiac w te dni. Przeraza mnie ze z miesiaca na miesoac roznica wieku miedzy Filipkiem i kolejnym dzieckiem sie powieksza.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Kasia weszla i bylam zalogowana :-) moze w koncu sie zorientowali. Mi jak cos sie dzieje z kontem to od razu im zglaszam na emaila. Moze napisz, cos poprawia.

Dobry pomysł na przyszłość.
    A teraz jak to piszę to nie wylogowalo. No! Zupełnie lepiej.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy nam sie z Olkiem udalo pk 2 latach staran to tez juz nie sadzilam ze sie uda, bylismy juz umowieni na inseminacje i pieresze badania do tego porobione a tu taki prezent po swietach :-)

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Ania dwa lata to długo. Ja bym zaczęła od badania nasienia.

Z nocnikiem niestety był jednorazowy przebłysk.
    Justyna masakra u was z tymi chorobami.

Aneczka ciąże biochemiczne są częste. Dla pocieszenia dodam, że mi w kolejnym cyklu po takiej ciąży udało się zajść w ciążę z ktorej mam córeczkę. A to był szok bo o pierwszego synka staraliśmy się ze dwa lata. A tu proszę potem dwie ciąże pod rząd.

My wczoraj wesele, a dziś rozpoczęłam przygotowania do chrzcin.

Ps. Mnie wykańcza to ciągłe wylogowywanie. Chcialabym coś na szybko napisać i rezygnuję.

badalismy nasienie 3 lata temu przy staraniach o pierwsze i wyniki były idealne więc nie widzę sensu żeby teraz robić

‹‹ 3022 3023 3024 3025 3026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ