X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ania na 100% nie ciaza, 4-5 dni temu mialam owulacje dopiero.

Kasia tym razem zapisuje Olka od razu do lekarza z tzw glupim katarem i kaszlem bo nie chce czekac ze znow sie zapalenie jakies rozwinie. Sama mam pol dolnej wargi w opryszczce, maz problemy trawienne powili zalecza a tu dzieci odejacie drugie :-( eh a w piatek ma wycieczke w przedszkolu oby do niej dotrwal :-(

Moze macie cos sprawdzonego na kaszel i katar u dzieci? Uzywamy levoprontu na kaszel a na katar nasivin i g... daje :-(
    groprinosin 3x dziennie 5ml
    dopóki nie ma więcej gorączki jak 38 ratujemy się tym
    a my też aktualnie na nasivil i flegaminie :/

• espoir Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak zaczęliśmy się starać po ślubie o dziecko, to w 2 cyklu zaszłam w ciążę i okazała się biochemiczna, w 4 miałam puste jajo i zabieg i w 9 zaszłam w ciążę z Bartusiem (ale przez długie cykle zeszło nam około roku). potem w drugim cyklu z Maciusiem :)

co do badań to wydaje mi się, że wszystko może się zmienić (w tej sytuacji jakość nasienia) więc warto sprawdzić. oczywiście życzę żeby wszystkie wyszły dobrze :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje że przez 2 lata nie mógłby się tak drastycznie zmienić tym bardziej że mąż kulturysta non stop witaminy 6 razy 2 tygodniu treningi tylko zdrowa żywność . jak następne 2 lata się nie uda to na 30stke zafunduje mężowi badania :p

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wlasnie tez ciagle wylogowana i nie mam czasu sie ciagle logowac. A tak to mam w tablecie zakladke z naszym forum otwarta.

Od jakiegos czasu odczuwam bol tak na krawedzi prawej piersi w strone pachy. Jak dotykam to nie boli nie czuje guzkow. Ale czuje ze mam ta piers, jakby jest troche ciezka. Myslalam ze to od biustonosza bo zrobil mi sie siniak od drutu. Od tygodnia nosze sportowe staniki zeby juz nie uciskac biustu. Pojde chyba z tym do lekarza, ale najszybciej za tydzien. Teram mam pogrzeb i wesele w tym tygodnij

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka - ja czasem tez mam lekki bol w piersiach lewej i prawej wlasnie od strony zewnetrznej. Dawno nie bylam u lekarza, nie badalam sie i musze tez sie wybrac zeby podstawowe badania porobic to porusze ten temat. Dziwny ten bol jest, nie ciągły tylko taki chwilowy lekko promieniujący. Moze od stanika..

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam taki bol, dodatkowo przy mocniejszym ucisku sutka leciala ropa. Wiec uznalam ze to zapalenie i smarowalam na nic piers spirytusem, przeszlo. Zapisalam sie do gina pi skierowanie na mamografie w razie W.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie tez czy hormonow nue zrobic przy okazji skoro sie staramy

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy kazdym poscie dalej musze sie logowac. Mnie tez ostatnio bolala piers tak od strony pachy. Oczywiscie od razu czarne scenariusze. Po kilku dni przeszlo i spokoj narazie. Dziewczyny jakie buty na zime polecacie dla dziewczynki? Bylam dzis z Zuzka i nie kupilam nic. Ja raczej wole jakies porzadniejsze buty, a normalnie nie znalazlam nic fajnego.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz widzialam ze w bartku jakies przeceny byly, moze tam cos fajnego maja?/ja na razie kupilam sniegowce w lidlu - fajne, teraz tez rozgladam sie za jakimis fajnymi skorzanymi zeby do sukieneczki pasowaly.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam kupic sniegowce ale Szymek wygladal w nich jakbym mu w beton wsadzila. Kupilam mu traperki fila. Ale tak patrze na te buty jesienne, po 2 tyg wygladaja jakby mialy 2 lata... Dlatego zajade jutro do lidla moze beda jeszcze te sniegowce to mu kupie do latania po dzialce. Bo on jezdzi, pcha traktorek i tak zdziera te buty. Zasuwa az sie kurzy za nim

Dzis mialam z Szymonem bardzo ciezki dzien, bylam gotkwa go zostawic w gdzies i uciec. Od rana placze, wymuszanie, w ogole sie nie slucha. Ja mowje a on udaje ze nue slyszy. Nerwy mialam takie ze az mu bylo niedobrze

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka trzymaj sie :-) po zlych dniach przychodza te lepsze! Swoje dzieciaki tez czasem mam ochote rozszarpac w myslach ale jakos maja sie dobrze :-) dzis rano Olek chce mandarynek, nie, niedobra, to banana, nie, rozmyslil sie, to jabko :-( no i szlag mnie trafil! Ale dalam to jablko no bo co ? Eh

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka - wczoraj chyba taka aura, moja Ola wieczorem dała taki popis że myślałam że szał dostane, rzuciła kanpką z dzemem, nożykiem swoim, widelcem i wrzeszczała tak że coś niemożliwego... jak usnęła, to ja siadłam i nie mogłam się nacieszyć jak jest cudownie cicho;)

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow to samo co ostatnio: druga polowa cykli, piersi jakby nabrzmiale, lewa boli bardziej, myslalam ostatnio ze to zapalenie ale to chyba hormony skoro w tum samym czasie cyklu to samo sie dzieje... Jutro wizyta, zobaczy co mi lekarz powie

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kryzys jedzeniowy.
    Noc była koszmarna. Darła się, nie mogłam jej opanować. Babcię obudziłam bo było "baba baba" ale to tez nie pomogło. Nie wiem ile spaliśmy. Jak ona skończyła to w miedzy cxasie Szymon głodny i tak czas snu został skrócony do minimum.

Pytanie z innej beczki. Gdy dziecko uczy się sikać i robić kupę na nocnik. Jak poradzić sobie na mieście? Moja na kibel w zyciu nie usiądzie. A jak usiądzie to na bank nie zrobi. Zwłaszcza, że chwilę to trwa.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byl temat butow zimowych na tapecie przez ostatnie kilka dni. W kazdej wolnej chwili ogladalam buty. Strasznie ze mnie niezdecydowany czlowiek. Mialam upatrzone 2 modele: mrugaly i emele. Kupilam w koncu mrugalki, przekonala mnie membrana, emele jej nie maja i ponoc delikatna skora, ktora nie trudno poobdzierac. 400c7ae7ea5e259bmed.jpg
    Nasze buciki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 23:14

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym to ja chyba zwariuje z tymi piatkami Zuzy. Czy ktoros forumowe dziecko ma juz piatki i mamusia mi napisze ile te cholerne zeby wychodzily? Zuzka wstaje zadowolona, usmiechnieta a po paru minutach jest "alaaaa" i krzyk. I tak caly dzien. Na noc dajemy ibum, apap albo viburcol na zmiany bo inaczej jeczy cala noc. W dzien camilia.
    W sobote wrocila moja mama z Wloch. Juz troche odzylam :D Obiad zrobi, w piecu zapali, na dzieci rzuci okiem. Z domu moge wyjsc bez dzieci - normalnie full wypas :)

Moja Zuza tez daje rozne popisy. Czasem jak mi nerwy puszcza to sie wydre na nia, ze ona placze a ja mam zaraz wyrzuty sumienia. Jak bylam z nia obejrzec buty w sklepach to sie malo ze wstydu nie spalilam co robila. Chciala zrzucac wszystkie buty z polek. Dzis w biedronce wychodzila mi z koszyka. Bylam w lumpku, a ze robie tam zakupy na zapleczu,moge ogladac ciuchy zanim trafia na sklep, to ja porozbieralam bo dluzej mi zeszlo. Pozniej jak trzeba bylo sie ubrac to lezala na podlodze i tupala nogami, bo nie chciala wyjsc z tamtad. Wstyd z nia z domu wychodzic.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka nie mam realnych zdjec, bo dopiero wczoraj ich zamowilam. Widzialam ich na zywo, bo sasiadka kupila corce. Sa bardzo solidne, cieplutkie i na pewno wygodne. Emel ma tez ladne kozaczki, takie ktore pasuja i do sukieneczki i do spodni. Tylko moim zdaniem to bardziej takie wyjsciowe buty. A ja wole kupic buty dobre na co dzien, na snieg, na sanki, bo wyjsc u nas teraz i tak malo :) Jak przyjda buty to zrobie foto na nozkach :) Ciesze sie, ze mam ten zakup juz za soba :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie na suchy a co na mokry kaszel dla małej. My nie chorujemy wiec nie mam pojecia.

iNso mnie też cholernie boli kręgosłup. To znaczy mam skrzywiony dolny odcinek kręgosłupa i promieniuje mi na noge. Czasami nie mogę na niej stanąć. Bylam u lekarza jak się Natalia urodziła. Powiedział zapraszam jak Pani skonczy karmić bo teraz nie za wiele można. Dostałam wlasnie naswietlanie i masaże. Teraz chyba tez się przejdę i mam nadzieję, że dostanę to samo. A jak skończę karmic to pójdę to da skierowanie na przeswietlenie i może wreszcie diagnozuje co mi jest,bo męczę się okropnie.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo co wy jesli chodzi o kregoslup - nie ruszamy sie, siedzacy tryb zycia, zsro ruchu, zero basenu i wyciagania kregislupa i to sa przyczyny w 99% przypadkow i mojm tez. A masaze i i innne zabiegi to pomagaja ale na krotko :-) jak znajdziecie zlota metoda to chetnie sprobuke. Tez zyje z bolem na codzien.

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)
    Achhh to logowanie...
    Buziaki od Adaśka!
    P.S. Ogłaszam akcje typu "wstawiamy aktualne zdjęcie swych pociech!" Już tak dawno nie było zdjęć dzieciaczków na forum, oczywiście zaraz usuwamy, ale chociaż na chwilke :)

f9y8x470q0mn_t.jpg

7ykbihor5az9_t.jpg

natalka0887, Aneczka86, iNso87, justyna14, sabinaaa lubią tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
‹‹ 3023 3024 3025 3026 3027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ