WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja już w pracy na stanowisku;) ale strasznie się rozleniwiłam, bo mieliśmy wolny piątek też;) Święta mi mineły straznie szybko, wszystkie odwiedziny zaliczyliśmy w niedziele a wczoraj już laba sami w domku:)

Sabina-ja mam wrażenie że jakieś przesilenie jest bo w moją Olke to jakby diabeł wstąpił. O wszystko ryk, w ogóle strasznie mamowata się zrobiła, wszystko mama i mama. Mąz jak chce ją wziąć to się drze że tata robi ał.... mówie Ci masakra... W czwartek w kościele jeszcze była znośna. Za to w piątek dała taki popis że jej po łapach dałam bo mnie drapała i biła...
    Mam nadzieję że to się w końcu skończy i wróci moje kochane dziecko....

201512131765.png

201909081765.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też choroby. Ostatnio był antybiotyk, pare dni spokoju i znow zielone gluty z kaszlem. Mala tez zakatarzony wiec idziemy dziś do lekarza.
    Bunt u nas pełną parą, już od paru tygodni maly ma napady zlosci, wrzeszczy i sam nie wie czego chce, wszystko jest ma nie i ma być tak jak on chce. U nas jedyna metoda to przeczekać ten krzyk i zwykle po paru minutach nagle mu przechodzi. Ponoc to będzie trwało i kilka miesięcy. Boze daj siły.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po świętach :)
    My zaraz wychodzimy do przedszkola złożyć wniosek, bo elektronicznie już zapisałam Ale jeszcze wniosek nie złożony.

U nas przed świętami na topie była hulajnoga..nareszcie przyszła wiosna i można pospacerować.
    Bunt.. już myślałam, że popełniliśmy jakiś błąd wychowawczy z mężem, bo Lena ostatnio ma takie ataki histerii jak nie po jej myśli..Nie ma z nią wtedy kontaktu. Niestety u nas pozostawienie w spokoju nie daje rady.. potrafi krzyczeć dobre pół godziny. Dziewczyny.. jak sobie radzicie? Najgorzej w miejscach publicznych kiedy to wszyscy się patrzą na mnie jak na zła matkę.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka - u mnie tez zostawienie nie działa bo wyje do skutku. Najczęściej próbuje ją przytulić, mówie że rozumiem że ona chciała to czy tamto a ale teraz nie można czy nie potrzeba coś i proponuje w zamian coś że coś porobimy albo że jak jest obrazona to niech się bawi sama a przyjdzie jak już jej przejdzie. Przeważnie działa. Chociaż jak ostatnio w tym kościele taki cyrk odstawiła to dostała po łapskach a mężowi jak ostatnio wyjęła ręce z pasów w foteliku to też po łapach oberwała i widać że zrozumiała bo już więcej nawet nie próbowała i przestała w sekundzie marudzić. A w innych sytuacjach jak coś rozrabia to jej mowię że nie pójdziemy na huśtawkę albo nie będzie bajeczki przed kapielą i rozumie, bo sama potem mówi że ola niegrzeczna nie ma baja.

201512131765.png

201909081765.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mama mama wszystko mama. Mama ma zrobić kanapkę. Mama ma nalać wody. Mama ma ubrać. Najgorzej jak muszę nakarmić małego a ona ma fazę tylko mama.
    Natomiast generalnie nie jest źle.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli któraś zastanawia sie: hulajnoga czy rowerek biegowy to jest super rozwiązanie:

https://www.sport-shop.pl/hulajnoga-3-kolowa-evo-comfort-lights-5w1-globber-niebieska-p-44923.html

Kilka moich koleżanek ma i dzieci uwielbiają ten pojazd.
    Ja zamówiłam ją miesiąc temu ale nie PL bo bbyły braki. Co kilka dni przekładali mi termin dostawy i w czwartek zrezygnowałam. Czekam na zwrot kasy.
    Chciałam ja zamówić w polsce a okazało sie ze Leon od Zajączka dostał inną tak więc może za te pieniążki kupimy jakąś piaskownicę do ogrodu dziadków...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava świetny rozwiązanie. My hulajnoge już mamy także będzie i hulajnoga i rowerek.

Animka ja też staram się dużo tłumaczyć Ale mam wrażenie, że ona nic nie rozumie. Jak się uprze to nie ma zmiłuj. Jest ryk i koniec. Szkoda, że nie da się kupić cierpliwości w tabletkach...haha - czasami by się przydała;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 16:54

Kava lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko u mnie taki horror. To chyba jakis skok rozwojowy, masakra. Od kilku dni jest tak nieznosna ze szok. Placz o wszystko co 5 min. No szalu mozna dostac. Spi g...co. drzemka to 50 min a wna nocy zasypia po 21 I wstaje o 5.30 :( wykonczyc chyba nas chce.

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna-o zasypianiu to mi nawet nie mów....wczoraj całe popołudnie było spoko, a jak przyszła pora spania to byla taka awantura że myślałam że mnie do psychiatryka wywiozą:p A w środku nocy standardowo koło 2-3 woła i już siedzi na łóżku i chce żeby ją do nas zabrać a potem u nas się rozpycha;)

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wstała po 30 min drzemki z rykiem. Bujam ja w wozku (przytargałam z garażu). Oszaleje jak nic

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17.48 na skraju zalamania.olek super grzeczny pola potwor ;-(

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny dzień..aż chce się żyć :)
    Dziś była i hulajnoga i plac zabaw.. Nie mogłam Leny wyciągnąć z piaskownicy do domu. Płakała cała drogę do domu i jeszcze w domu dobre pół godziny..eh

A ja dziś byłam na usg piersi. Jakieś 2 tyg temu kluje mnie coś w lewej piersi..na początku myślałam, że może mnie coś zawiało, źle spałam.. Ale im dłużej tym bardziej zaczęłam o tym myśleć i się stresować. Jaka była moja radość jak lekarz powiedział, że nic niepokojącego nie widzi. Powiedział, że to prawdopodobnie może być od kręgosłupa Ale jeszcze pójdę zrobić ekg. Jutro mam też wizytę u gin, bo ostatnio znów mi się powtórzyła 10dniowa @.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglaszam u nas bunt dwulatki. Panie miej nas w opiece...

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak znajdziesz sposób na radzenie sobie z buntem to daj znać ;) U nas nic nie działa.. dziś po godzinie płaczu przekupilam Kinder jajkiem, bo miałam dość...haha Mało wychowawcze ale pomogło. Ale przecież to żadne rozwiązanie;(

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo z tym buntem. No ku.. mam ochote czasem trzesnac drzwiami i nie wrocic. Jak juz zacznie wyc, to konca nie ma. Z reguly placze i probuje cos do mnie wtedy mowic. Zawsze jej mowie "nie bede z Toba rozmawiala, dopoki sie nie uspokoisz" i czesto to dziala na nia. Ostatnio tak mnie z rownowagi wyprowadzila, ze wyszlam, zamknelam drzwi od pokoju i jej kazalam przyjsc jak sie wyplacze i uspokoi. Moment byla, wycierala oczy i mi mowi "juz nie placze, to przyszlam". Mam nadzieje, ze to nie potrwa dlugo...

Aneczka tez mnie tak czasem kluje w piersi. Z reguly mija po kilku dniach, tlumacze sobie, ze karmie, ze moze jakis kanalik sie przytkal. Dobrze, ze wszystko jest ok i ze poszlas na usg, to przynajmniej nerwy uspokoilas i nie zadreczasz sie glupimi myslami.

Nadeszly w koncu dni, na ktore czekalam calutka zime. WIOSNA :D Dzieci po dzisiejszym dniu maja nawet buzki delikatnie opalone. Jeszcze zeby ten cholerny wiatr przestal wiac.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie rowerki dla swoich dzieci?
    Nie chodzi mi o biegowy bo mamy ale Szukam czegoś w miarď lekkiego i łatwej w prowadzeniu.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas buntu nie ma, ale znowu ma pobudki co 1,5 godziny średnio w nocy...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso Twój mąż mnie rozwala hahahah całą wyprawkę będziesz miała szybciej skompletowaną niż ja :)

Dziś byłam z Polą u pediatry i dobrze nie jest. Jakaś wydzielnia ropna w uchu prawym, steryd dostała - silne zapalenie gónych dróg oddechowych stąd mogą być problemy ze spaniem. Także jak się wyleczymy to zobaczymy czy bunt zostanie czy to tylko efekt choroby.

Ja czasem swoje też przekupuje, ale cóż, tonący i brzytwy się chwyta :)

Kurczak się piecze ziemniaki w garku do tego mizeria i koperek tak się matce zamarzyło :)

miłego dnia :*

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- biedna Polcia:(
    Niech już te choroby idą precz!

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Justyna- biedna Polcia:(
    Niech już te choroby idą precz!
    oj tak. Pewnie boli ją to ucho i stąd taka maruda . Zobaczymy. Wczoraj z mężem rozmawialiśmy o strategii postępowania z nią :)
    ustalenia następujący:
    -jeśli się da, schodzić jej z drogi, starać się zajmować czymś innym jak zbliża się do wybuchu płaczu czy złości, nie karać czy krzyczeć. Cokolwiek, co pozwoli jej i nam jakoś łatwiej przejść przez ten okres.

Julia2015 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 3092 3093 3094 3095 3096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ