Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki!!
Ja zrelaksowana na maxa, mąż mnie zabrał na weekend w góry na narty jeszcze i się wyjeździliśmy, odpoczęliśmy. A Ola z dziadkami więc krzywda jej się nie działa;)
Inso- super że z lenką już lepiej:)
Ja na temat aborcji lepiej się nie wypowiem, bo mnie wszyscy zlinczują. Bo ja po tym co przeszłam z olą aż boję się pomyśleć ile rodziców ci durni lekarze namówili na aborcję i oni ulegli. Moim zdaniem to nei zależy od sytuacji tylko od wartości którymi się kierujemy w życiu, ja zawsze wiedziałam, że nie zabiłabym swojego dziecka. A poza tym pomyślcie, że zawsze dziecko już kilku letnie może mieć wypadek i zostać rośliną i co też będziemy walczyć żeby je móc zabić?... ale tak jak mówie to moje zdanie i nikogo nie oceniam. -
Ja w kilku przypadkach jestem za aborcją.
Animka, masz sporo racji w tym ze lekarze Pewnie często twierdzą ze płód jest nieuleczalnie chory a później rodzi siř Zdrowe dziecko. Ewentualne takie, ktore można leczyć.
Znam jednak przypadki gdzie dzieci z wadami letalnymi rodziły się bo lekarze wmawiali pacjentce ze jest wszystko ok
Dziecko z zespołem Patau lub Edwardsa i tak nie ma szans na życie. Nie wyobrażam sobie urodzić takie biedne, chore dziecko i czekac na jego śmierć. One umierająca bardzo szybko po urodzeniu. Czasami gdy są w dobrym stanie żyją miediąc, rok,czasami 5 lat.
Tylko ile razy w ciągu tego czasu dziecko jest reanimowane...
Katorga dla dziecka. Dla rodziców również -
Cześć wszystkim
Inso to u nas ten bunt trwa już jakieś 4 miesiące. Raz są super A dni A raz mam ochotę schować się gdzieś sama. Cały zeszły tydzień należał do tych gorszych.
Jak tam dziewczyny przyszykowania do świąt? Ja to w ogóle ich nie czuje.. za oknem śnieg z deszczem, pogoda nie sprzyja robieniu czegokolwiek. Święta mamy u rodziny A ja w tym roku zrobię jedynie placek.
Muszę się pochwalić..zostałam wczoraj ciocia. Siostra męża urodziła drugą córeczkęKava lubi tę wiadomość
-
Inso nam pediatra mowila, ze pulmicortem trzeba robic inhalacje min 5 dni, nawet jak kaszel minie. I koniecznie zabki dobrze po nim umyc.
Ja siedze wlasnie u fryzjera z farba na glowie. Maz ma urlop, bo szczepienie malego, potem fryzjer, zakupy, moze spowiedz jeszcze
Moj Kubus wazy 10kg i 79cmDr sie smiala, ze wymiary rocznego dziecka
-
Aneczka gratulacje dla cioci I szczesliwych rodzicow
Sabina to kawal KubusiaPola wazy nie duzo wiecej:)
Przynajmniej wiadomo ze zdrowy chlopak
U nas wczoraj Pani okna pomyla maz.dwie firanki powiesil I zaslonki. Jeszcze z.10dzis do spowiedzi wlasnie sie wybieramy.
7w3d 💔 -
Aneczka gratuluję z całego serca
U nas dziś dobry dzień. Leon dostał się di przedszkola pierwszego wyboru.
Ciekawe czy uda się go odpieluchować do września bo mimo ze zawołany zawsze zrobi siku to sam nie zawola nigdyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 16:49
-
Dzięki dziewczyny :-*
Malutka jest taka piękna..jeszcze na żywo nie widzialam, bo nie chce się pchać do szpitala.
Java nie martw się o pieluszek, zobaczysz z dnia na dzień może się wszystko zmienić.
My już ostatecznie pożegnaliśmy pieluszki, tydzień temu stwierdziłam, że na noc nie ma sensu zakładać, bo i tak wstaje z suchym, więc po co pupę męczyć. Raz nawet w nocy zawołała siusiu także dałam spokój.
U nas ostatnio problem z usypianiem, może jak przyjdzie tą wiosna to będzie lepiej - wybiega się i padnie A jak narazie mąż ma przechlapane, bo on zajmuje się usypianiem Leny. I dodam, że Lena w dzień nie śpi.
Kava, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Pieluchy......temat numer jeden u nas w domu. Juz z ponad tydzień sikala ładnie na nocnik. Nie było żadnej wpadki w dzień. Nie wolała, po prostu siadala i robiła. A teraz znowu równo robi w majty.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Ja też właśnie nie rozumiem tej takiej presji że w pewnym wieku to już ma chodzić bez pieluchy dziecko.... no jakoś nie znam dorosłego co chodzi w pieluszkach więc w końcu jednak dziecko z tego wyrośnie. A co to ma za znaczenie kiedy.... U nas przyszło z dnia na dzień bez nacisku. Ostatnio znalazłą jeszcze jakąs pieluche w domu i staneła i mi mówi " Ola nie nie, ola duża!"
DLa nas Wielkanoc to są zdecydowanie święta kościelne, i najważniejsza jest obecność w kościele w czwartek, piątek i SObote i niedziele rano. A ta cała gorączka przygotowań to zupełnie nie dla mnie. Chyba będziemy sami na śniadanie bo moja babcia źle się czuje i nie da rady przyjść do nas bo u nas w bloku nie ma windy. Więc może w poniedziałek do niej pojedziemy na kawke. A tak to relaks sami ze sobąKava lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Aha mina Malza wczoraj wieczorem bezcenna na widok "swojego ukochanego ekspresu":d Najpierw nie zauwazyl ha ha ha Az w koncu mowie do Niego,ze Kroliczek Wielkanocny u Niego byl;p to po salonie sie zaczal rozgladac bo myslal,ze juz albo patchworka nowego kupilam albo inna "glupote"
tez chce takiego bogatego kroliczka z ekspresem
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Justyna-gratulacje synusia! Super że wszystko dobrze z maleństwem! Jak ja marze żebym w następnej ciąży mogła się cieszyć wszystkim a nie tylko zamartwiać jak to mialam z Olą....
Inso- myśmy mieli dokładnie tak jak ty jak kupiliśmy ekspres:P myślałam że nie zasne pierwszego dnia tyle kaw wypiłam:PiNso87 lubi tę wiadomość
-
Inso nie dziwie sie, tez bym testowala
Imie na A to trudna sprawa bo.maz moje propozycje odrzuca a sa to: Antoni lub Amadeusz :edit jeszcze Augustyntak tak mam niespotykany gust do imion
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 19:20
7w3d 💔