WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2rniwio.jpg

Ja robię naleśniki z takim farszem:
    Podsmażone mięso mielone, fasola czerwona, kukurydza, ser, czasem pieczarki, podsmażoną cebula lub por

Albo w wersji a LA krokiet. Czyli wkładasz pół parówki, posypujesz serem żółtym. Zawijasz i smazysz jak krokieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 13:26

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Natalka serio masz dłoń od środka jak posiekaną :-)

Dzięki za.przepisy

natalka0887 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja..U nas chyba zaraz burza będzie, bo grzmi.
    Dziś Lena na dworze miała atak histerii..wzięłam na ławkę, dałam smoka, pieluche i czekałam aż się uspokoi. Z pół godziny siedziała mi na rękach. A potem jak nowo nagrodzona pięknie się bawiła.

Z mężem już wszystko wyjaśnione choć musi minąć troszkę, żeby znów było tak jak kiedyś. Powiem Wam, że strasznie nie lubię kłótni między nami :( Dzięki dziewczyny za wszystkie mile słowa:*

W kwestii obiadu to ja zrobiłam sos A mąż właśnie smaży placki.
    Inso podeslesz mi przepis na karkówka i farsz do naleśników.
    Ja jeszcze robię karkówke z kapustą kiszoną i mam też inny fajny przepis z papryką, pieczarkami i ogórkami. To mogę sie wymienić ;)

Dziewczyny w niedzielę mamy komunię A ja totalnie nie mam co na siebie włożyć.. I ile daje się do koperty Teraz? Dodam, że to dalsza rodzina.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam wysłać post i zaczęło lać.

Justyna Ale szybko minęło.. pamiętam, że starałam się już z Tobą.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka zrobiłam z naleśniki przełożone mięsem mielonym z kukurydzą czerwona fasola szczypiorem sól pieprz czerwona papryka, do tego trochę koncentraty pomidorowego i śmietany i super wyszło. Wszystko na naleśnika posypanego serem tartym żółtym. Ale zawijanie pozostawia do życzenia

Olek u dentysty super. Te jedynki które mi się nie podobały są niby ok, ale za to miał dziurkę w.piatce więc zrobiliśmy. Siedział dzielnie bez mrugnięcia.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to ja poproszę jeśli będziesz wysyłać te przepisy na priv :-) ostatnio zaczynam eksperymentować w kuchni i na razie wszystko od Was super mi smakuje i nawet wychodzi :-) także sprawdzone przepisy na wagę złota :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas też coś pokropiło ale mało. Zapowiada się jeszcze, ale ciekawe czy się zejdzie.

Taras prawie gotowy :-) zaraz może wrzucę fotkę jak wygląda na razie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/76500f42e982.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76500f42e982.jpg[/url]

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/283c26e62ac0.jpg

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/b75baa244665.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b75baa244665.jpg[/url]

A tu wiadomo czyje przekąski :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, ja podobnie. 172 cm i obecnie 68,5.
    po pierwszej ciąży szybciej mi waga wchodziła A teraz jest dramat.
    Przed ciążą miałam jakieś 65 kg Ale o 5 co najmniej za dużo żeby się dobrze czuć.
    A teraz chyba mam jeszcze rozstępy mięśni brzucha bo starczy jak w 5 miesiąc i.
    za 2 tyg idę do fizjoterapeuty uroginekologicznego to zobaczymy co powie na mój brzuch.
    Może się okazać że tylko operacja mi pomoże...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też tak jest, że im dziecko później pójdzie spać to wcześniej wstaje? U nas tak jest zawsze.. Dziś pobudka o 6.15..szykuje się więc mega marudny dzień- no chyba, że zdarzy się cud i Lena zaśnie w dzień.

Dziewczyny przepisy wysle później, bo za godzinę oddaje Lena do dziadków i jadę na bazarek po sadzonki kwiatów i ziół na balkon.Przy okazji wpadnę do ciuchacza ;)

Justyna..Ale ja Wam wszystkim zazdroszczę domu. Dobrze, że chociaż balkon mam duży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 07:07

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze duzoooo mamy do zrobienia ale :-) cieszy co mamy. Dziś rano zatrzęsienie mrówek w kuchni mam i salonie, jak robili kostkę to naruszyli izolacje i sobie spacerują. Mają zaraz naprawiać. Dramat

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek wczoraj przewrócił się na chodniku i zdarł kolana. Lament był taki przez godzinę że w końcu usnął bez kolacji. Budził się jeszcze parę razy ale o 21 usnął i spal do rana

Wstał o 7. Zaczął układać klocki. Przyszedł i mi pokazuje jakie ma kolanka i że jedno boli drugie nie. O 9 w zasadzie nie wiem czemu zaczął płakać. Znowu histeria. Ciągle na rączki że ja nawet nie mogłam odejść na centymetr od niego. Już mnie nerwy takie brały bo co się uspokoił to zaraz od nowa. Leży i co chwila poplakuje. W końcu usnął koło 11.
    Mieliśmy jechać na zakupy i do babci. A ja jeszcze w piżamie jestem. Nie chce mi się nic robić. Ostatnio jak się budził po drzemce to też godzinę plakal. I takie coś mam od poniedziałku...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka naklej plasterki na kolana. U nas momentalnie przestaje bolec jak plasterek przykleje.

Moj Kubus zrobil sie strasznie mobilny. Raczkuje po calym domu, wejdzie wszedzie i zjada wszystko co znajdzie na dywanie. Dom jeszcze nie przystosowany do niego :) Zuza sie zlosci, bo zabawki jej rozrzuca, wczoraj podarl bajke. I zaczyna sie juz "mamoooooo wez go stad":D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 12:06

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka Pola to jest z tych chłopczyca raczej i często ma jakieś zadrapania, ostatnio tez starła konanko. Ona zawsze jaka.cokolwiek to mówi że.zlamane i chodzić nie może dopóki nie ma plasterka. Plaster rada na wszystko, zwłaszcza taki dziecięcy z jakimiś rysunkami :-) chodziła 3 dni az strupki zaczęły odpadać. Potem dało się jej go zdjąć na stałe, bo tak to tylko zmienialiśmy po kąpieli a nowy jak stary odpadał.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina to pewnie wkrótce u mnie też tak będzie :-) oj już chciałbym byc po porodzie :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso kiedy ovulke masz?

Aneczka jak samopoczucie?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plasterki nic nie dały. Było gorzej hehe. Spal dziś prawie 3h szok. Widać tego potrzebowal

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po placu zabaw..Lena na koniec ledwo żywa..przychodziła na chwilę się przytulić i znów biegła do zabawy..A w drodze powrotnej zasnęła w windzie w wózku. Zatem cuda się zdarzają.. haha.

Sadzonki kupione, jeszcze tylko ziemię muszę kupic. W ciuchaczu znalazłam piękne buty nowe dla Leny za dyszke.

U nas dziś marny obiad, bo młode ziemniaczki z koperkiem i jajo sadzone ;) W ten upał to jeść mi się jakoś nie chce.

Justyna.. zrobiłam się jakaś nieufna teraz. Mam nadzieję, że mi to minie. Ogólnie trochę zapomnieliśmy o tym, bo są pewne problemy w pracy u męża...także z jednego problemu wskoczylismy w drugi..jakiś ten rok mało szczęśliwy dla nas jak narazie.

Testuje w sobotę Ale coś czuje, że jutro @ mnie zaskoczy..eh

Natalka..u nas był taki lament przy pierwszym konkretnym upadku w tym roku. I też zasnęła z płaczu. Niestety u nas plasterki nie działają:(
    Natalka..A zęby Wam nie idą?

Apropos zębów.. pojawiła się kolejna piątka.. ufff

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3112 3113 3114 3115 3116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ