Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja mam dziś taki leniwy dzień, rano zrobiłam tylko prasowanie. do sklepu autem bo patrze od rana ze na deszcz się zanosi i do tej pory się zanosi a kropla nie spadła. Pola śpi, więc siedzę i nic nie robie
błogie lenistwo. Potem do przedszkola po Olka , obiad mam z wczoraj więc dziś nie gotuje
no luz bluz.
7w3d 💔 -
sabinaaa wrote:Justyna jak dajesz rade prasowac z dziecmi? Ja to prasuje po nocach, bo inaczej ciezko.
Natalka zlituj sie i napisz cos!
wcześniej pewnie było ciężej, ale nie pamiętam już jakoś tego, ale zawsze dzieciom prasuje i nigdy po nocach. oni zawsze mieli drzemki razem wiec pewnie wykorzystywałam moment Ale i gotuje z nimi i sprzatam i też oni jakoś się wtedy ogarniają i albo zajmą sobą albo "pomagają" Najlepiej się znimi piecze ciasto - siedzą na krzesłach przy blacie i patrzą jak mikser chodzi
generalnie dzieci robią ze mną wszystko - sadzą rośliny, koszą trawe, pielą, robią pranie i porządki. Lubią odkurzaćjak o tym za dużo nie myśli tylko robisz i ich angażujesz to jakoś tak naturalne się to wydaje że od początku pomagają Pola nawet ze zmywarki wyjmuje sztuce już i układa w szufladzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 17:07
7w3d 💔 -
Hej hej jestem. Jakoś przespałam pół dnia dziś bo w nocy nie spałam tak mnie brzuch bolał. Myslalam że to na poronienie. Rano przestał, krwawienia też już nie ma
Na wizycie wszystko ok. Dzidzia ma się dobrze z USG ma 11t1d a z miesiączki jest 11t5d więc jest ok. Mam małego krwiaka stąd to krwawienie. Czyli powtórka z pierwszej ciąży. Wtedy miałam krwiaka, zniknął, za dwa dni od nowa był... Powiem wam że nie lubię być w ciąży. Ostatni raz!
Za 2 tyg prenatalne. Już dostałam zjebe od męża bo umówiłam się na 13. A on też chciał być. A jest w pracy. Tylko on ma nienormowany godziny więc niech nie przesadza.
Idę jeść obiad bo głodna jestem. Buziaczkikasiakasia11, justyna14, Kava, MeGi1986, sabinaaa, iNso87 lubią tę wiadomość
-
natalka0887 wrote:Hej hej jestem. Jakoś przespałam pół dnia dziś bo w nocy nie spałam tak mnie brzuch bolał. Myslalam że to na poronienie. Rano przestał, krwawienia też już nie ma
Na wizycie wszystko ok. Dzidzia ma się dobrze z USG ma 11t1d a z miesiączki jest 11t5d więc jest ok. Mam małego krwiaka stąd to krwawienie. Czyli powtórka z pierwszej ciąży. Wtedy miałam krwiaka, zniknął, za dwa dni od nowa był... Powiem wam że nie lubię być w ciąży. Ostatni raz!
Za 2 tyg prenatalne. Już dostałam zjebe od męża bo umówiłam się na 13. A on też chciał być. A jest w pracy. Tylko on ma nienormowany godziny więc niech nie przesadza.
Idę jeść obiad bo głodna jestem. Buziaczkinatalka0887 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Natalka uffff, czekalam na dobre wiadomosci!
Justyna ja tez prasuje dzieciom wszystko, nam w sumie wiekszosc tez. Z Zuza jakos bym to ogarnela w dzien, ale z nia i Kuba to nie ma szans. Zuzia tez duzo rzeczy robi ze mna, a jaka dumna przy tym, ze pomaga.
Inso, Tobie to zostalo mi tylko zyczyc stosunkowo udanej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 18:44
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Tak mam papiery w końcu założone, wpisana wcześniejsza wizyta i dzisiejsza. Jeszcze się doktor pomylił i mi pisze datę porodu 3.11. ja patrzę co? Zetknął jeszcze raz na to swoje kółeczko do ustalania daty i poprawił na 30.11
W ogóle ja się ciągle źle czuje. Tak mnie gniecie w żołądku że szok. Na kolację zjadłam sorbet truskawkowy bo nic innego by nie weszło. Aż mnie boli brzuch i się przelewa tam. Ja wcześniej nie miałam takich dziwactw, to normalne?
-
Natalka mnie w pierwszym trymestrze tej ciąży tak mulilo że schudłam 3 kg na początku bo jedyne co wchodziło to ogórek zielony i chleb z.maslem. odrzucilonie wtedy całkiem o wedlin mięs, dopiero chyba po 10 tyg zaczęło być ciut lepiej. Także normalne, oznacza nic innego a wysoki progesteron.7w3d 💔
-
iNso87 wrote:Nie,nie sprawdzalam. Hahaha Justyna ale u mnie jesli chodzi o lata skonczone(nie rocznikowo) to 30:3=10 a Malza 28:4=7 i nie ma po przecinku;ppp
w takim przypadku mogą być bliźniaki
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Ja juz po wizycie. No to powiem Wam,ze tamten test byl chyba jednak negatywny.. ginka zrobila mi usg i wg Niej owulki jeszcze nie bylo..i nic z tego z zajsciem w tym cyklu. Ponoc duzo mam cukru! ;p nawet nie wiedzialam,ze na jajnikach? Zbiera sie cukier. Takze ten cykl uwazam za stracony. Z dobrych wiadomosci to,ze przy pobraniu cytologii bylo duzoo sluzu w srodku a to dobra oznaka bo po tabsach wraca moja plodnosc;) No i wszystko pieknie,ladnie w srodku. Nastepna wizyta 19.09 i odbior cytologii.7w3d 💔
-
To chyba jakiś wyż demograficzny tutaj panuje, ja w tym roku kończę 31 a mąż 33
justyna14 lubi tę wiadomość