X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra skoncze tu juz lamentowac na te moje objawy, bo sama mam juz dosc a co dopiero wy :)
    Takze temat zamknięty, odezwe sie dopiero cos na ten temat blizej testowania :D teraz to sobie mozna gdybac

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wiesz jak to jest. Im więcej myślisz i analizuje aż tym więcej widzisz dziwnych rzeczy i robi się coś w głowę. Także relacje

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierniczę już 3 raz piszę tego posta.
    Ola miało być relax.

Ja zaczynam czuć ruchy, wczoraj jak siedziałam z małym na podłodze wieczorem czułam jakby mi pękły 3 babelki. Potem jak się położyłam spać znów coś poczułam. Super. Cieszę się na te ruchy. A brzuch jaki mi wywaliło wczoraj. Masakra...

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka super, te pierwsze ruchy są takie cudowne :-) u mnie Antek jak się kręci to normalnie wielka fala przechodzi przez brzuch z lewej na prawą, tak sobie myślę, że to dupka chyba jest, bo głowę ma w dole już :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłogi pozmywalam w kuchni i salonie, głową umyta teraz czas na odpoczynek :-)

Antus wlasnie ma czkawkę :-)

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Natalka super, te pierwsze ruchy są takie cudowne :-) u mnie Antek jak się kręci to normalnie wielka fala przechodzi przez brzuch z lewej na prawą, tak sobie myślę, że to dupka chyba jest, bo głowę ma w dole już :-)
    Teraz się spodziewam że będzie inaczej niż z Szymkiem. Bo ja miałam tylko takie delikatne te ruchy w zasadzie w dwóch miejscach. Ale było z przodu łożysko to może trochę amortyzowało. Teraz mam na tylnej ścianie.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam nadzieje,ze u mnie bedzie na ścianie tylnej.. Jakos boje sie miec na przedniej lozysko bo nie wiem czy mając juz dwie cc to niczemu nie zagraża? Przeraza mnie troche myśl o 3cc.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny początek ciąży...a u mnie juz hormony wariują..pojechalam z Mala do siostry. Wróciłam i wstawiłam auto do garażu..wychodze patrzę cos nakapane na ziemi..schylam siepod auto..kapie cos z auta...ja w panice!dzwonie do Malza 100razy..ten nie odbiera to do Taty..nie odbiera..to do wujka! I mowie co się dzieje.ten sie smieje ze mnie,ze pewnie to z klimy.. Hahahahaha ja durna juz zalana lzami,ze auto sie zepsuje i stres..no masakra!;d juz chciałam biec do mieszkania z Lena i wziac miske i podlozyc,żeby tam sie zbieral plyn. I tak kazalam dla Malza sprawdzić jak przyjedzie z pracy bo potem pomyślałam a co jak to z chlodnicy?:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso niezła jesteś.. ja to jestem typową blondynką, bo bym nawet nie zauważyła, że coś kapie..hahaha

Ja się wczoraj na wieczór schorowalam..popołudniu zaczęła mnie głowa boleć i jak uspilam Lene to chyba z tego bólu zaczęło mnie mocno mdlić..masakra. Więc jedynie się umyłam i poszłam spać.. muszę zakupić paracetamol, bo tragedia.

Ogólnie mnie mdli trochę codziennie, nie mogę patrzeć na jedzenie. Identycznie jak w ciąży z Lena. Mam nadzieję, że szybko minie jak ostatnio. Za tydzień jedziemy na wakacje, więc trochę słabo :(

A ja dziś w końcu dorwalam nowego kuriera z dpd i mu powiedziałam co o nim myślę. Od Kiedy się pojawił to pączki do mnie nie dochodzą, bo ch... nigdy nie zadzwoni tel. Informowałam to, że domofon rośnie działa Ale po co się przemeczac, lepiej odhaczyc że nikogo nie było. Kiedyś zostawił mi paczkę u sąsiadki, dobrze że znajomej. Nawet nie poinformował. Paczka warta ponad 1000zl. A gdyby trafiło na innego sąsiada?
    Chan nawet mnie nie przeprosił, tylko kazał do siebie przyzwyczaić. No debil.
    Złożyłam więc skarge przez internet..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, Justyna..zazdroszczę Wam ruchów. Już nie mogę się doczekać ;)

Ola ja mocno trzymam za Was kciuki. :*

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazalo sie,ze to...klima hahaha ;d no tak...a ja juz gotowa po miske biec hahaha masakra..

Aneczka tez się ruchów nie mogę doczekać i w ogóle brzuszka takiego zgrabnego jak w II trymestrze;p Aneczka a dalej ćwiczysz?? Ja znowu zaczęłam dużo wody pic. Ciekawe jaka wagę bede miała na karcie ciąży;p dobrze,ze chociaż mniejsza niż w dwóch poprzednich ciazach;d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy wyzdrowieli to Lena właśnie mi Armagedon w salonie zrobila..tak sie schaftowala..eh. Gorączki nic nie ma,nawet teraz mówi,ze jest glodna:p czasem tylko mówi,ze brzuch boli. Pewnie ma skurcze:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 18:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - jeju wspolczuje. Nie ma chyba noc gorszego jak rzyganko w wykonaniu dzieci. Nie dosc ze dziecko meczy sie bardzo to przewaznie haftuje gdzie popadnie, bo dorosly to wie ze musi leciec do kibla a dziecko nie rozumie co sie dzieje. U Was to ciagle soe cos dzieje. Duzo zdrówka :*

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jak po wymiotach głodna tzn coś się do żołądka przykleiło i po wymiotach odkleiło, bo gdyby wirus to jeść od razu by nie chciała. Cos musiało zaszkodzić
    Tak na moje oko. Zdrówka dla Was. Lepiej zwrócić niż by miała się męczyć.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola u nas to tylko od paru dni Malz miał wirus, potem starsza ale na drugi dzień przeszlo i dzis Lena coś zaniemogla ale ogólnie u nas źle nie jest z chorobami:) jeśli chodzi o dzieci. Lena nie wiem czy nie drugi raz w swoim życiu schaftowala;)
    Byliśmy na SORze z Lenka. O 18 to co pisałam raz zwymiotowala a potem jeszcze drugi raz. Nie czekalam i pojechalismy. Tam powiedziała, że źle nie jest i probiotyki i elektrolity czyli nic nowego. Gardlo czyste i osluchowo też. Wlasnie slysze jak leży Lena obok mnie i spi i coś jej się przelało w żołądku. Może lepiej miskę z boku postawie. Jak wracaliśmy z SORu to mijalismy finałowa kolacje w jednym z lokali Kuchennych rewolucji Gesslerowej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 21:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie mam pojęcia co to ale wiadomo, że wszystko by wskazywało na wirusa jak w domu mieli. Oczywiście u lekarza pełna energii.. Z uśmiechem itp.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, oby szybko przeszło. Trzymam kciuki.

A gdzie u nas reakcje robili? Dawaj cynk...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już znalazłam .
    W jamesie bombalinie. byłam tam kilka. razu bo to znajomy otworzył. jedzenie bardzo dobre tylko swoje trzeba odczekać :(
    nawet jak jest pusto

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inso, oby szybko przeszło. Trzymam kciuki.

A gdzie u nas reakcje robili? Dawaj cynk...
    http://www.poranny.pl/wiadomosci/bialystok/a/james-bombalina-przechodzi-kuchenne-rewolucje-magda-gessler-w-bialymstoku-wideo-zdjecia,13289939/

Edit.
    Oo nie zobaczylam posta drugiego:d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 22:01

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzis zarwana noc. W nocy Lena 3razy biedna się budziła, bo miała odruch wymiotny:/ miała pusty zoladek to nie miała nawet czym... Nameczyla się dziś w nocy. Wstala póki co niedawno w skowronkach. Zastanawiam się co tu Jej jeść dać.. Chyba kisielek..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3163 3164 3165 3166 3167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ